Excursiemogelijkheden vanuit Chiang Mai

Excursiemogelijkheden vanuit Chiang Mai


 

Vermelde prijzen zijn een prijsindicatie in Euro per persoon, bij deelname van minimaal 2 personen. Prijzen onder voorbehoud van wijziging. 

Prijscategorie:
0 - 30 euro  per persoon bij 2 personen
€€ 31 - 60 euro  per persoon bij 2 personen
€€€ 61 - 100 euro  per persoon bij 2 personen
€€€€ 101 + euro  per persoon bij 2 personen

 

  

Thaise Kookcursus (prijscategorie: €€)
In Thailand vormt eten een zeer belangrijk onderdeel bij sociale gelegenheden. Of beter gezegd, het eten is vaak een sociale gelegenheid op zich. Dit is deels te wijten aan het vriendelijke, sociale karakter van de Thaise mensen, maar ook door de manier waarop eten wordt besteld en gegeten in Thailand. In westerse landen bestelt men in een restaurant gewoonlijk een voorgerecht, gevolgd door een hoofdgerecht en dessert, waarbij iedereen een gerecht voor zichzelf bestelt. In Thailand is er niet zo iets als een voorgerecht, ook bestelt men niet alleen voor zichzelf. Alle gerechten die op tafel verschijnen worden gedeeld met elkaar. De Thaise keuken is zeer divers en kenmerkt zich door gebruik te maken van een grote verscheidenheid aan ingrediënten, specerijen en verse kruiden. Men probeert de vier fundamentele smaaksensaties met elkaar te verenigen in een maaltijd en soms ook binnen één gerecht: heet (pittig), zuur, zoet en zout. Tijdens de kookcursus leert u precies hoe u de heerlijke smaken kunt verkrijgen door ze vakkundig met elkaar te mixen. U zult vrijwel altijd eerst een lokale markt bezoeken waar u wordt verteld wat de verschillende groenten en kruiden zijn die u ziet, vervolgens gaat u de keuken in en gaat u een aantal typisch Thaise gerechten bereiden. Uw leraar of lerares zal u de fijne kneepjes van de Thaise kookkunst leren. De kennis van het Thaise koken is een ‘souvenir’ waar u de rest van uw leven plezier aan zult beleven en op de meest regenachtige dagen uw Thailand-reis doet herbeleven! De kooklessen worden gegeven door zeer ervaren Thaise koks die u alles over de Thaise ingrediënten, de technieken en de uiterst belangrijke balans van de smaken leren. De kookcursus wordt afgesloten met het proeven van uw eigen gerechten.  

Dagelijks van 09:00-13:00 uur.

 

Authentieke Noord-Thaise kookcursus (prijscategorie: €€€)
U kunt genieten van een echte authentieke kookervaring bij een lokale familie in Hangdong, wat op ongeveer een half uur rijden van Chiang Mai stad ligt. Vandaag zult u niet alleen leren hoe u de traditionele gerechten bereidt en kookt, maar u zult ook veel over de Noord-Thaise cultuur te weten komen, de manier van leven en alles over verschillende Thaise kruiden. Uw gastgezin toont hun tuin waar u uw ingrediënten selecteert die u later bij het koken gebruikt. U leert het geheim achter de Thaise keuken en het beste van alles, u hebt deze dag de kans om een echte Thaise familie te ontmoeten en hun gast te zijn voor een dag. Sommige van de gerechten die u vandaag gaat koken zijn Obb Kai, Nam Prik Ong, Phad Ma Khaue Yao, Tom Som Kai en Klay Boud Chee. Kortom, vandaag maakt u heerlijk eten waar Thailand zo bekend om staat. Transfer van en naar uw accommodatie in Chiang Mai stad is vandaag inbegrepen.

Dagelijks om 09:00 uur 


Fietsen en koken op het platteland rondom Chiang Mai (prijscategorie: €€€)
Vandaag wordt u opgehaald bij uw hotel in Chiang Mai of de luchthaven/treinstation en wordt u naar het district Bam Phrae gebracht. Ervaar het Thaise platteland per fiets! Er wordt gestart vanaf een resort en u fietst door traditionele dorpen met houten huizen op palen, rijdt door de rijstvelden over kleine weggetjes en stopt bij een dorpsschool. Ontmoetingen met waterbuffels die op straat oversteken of kinderen verrast door de ongewone aanblik van buitenlanders in hun dorp zijn vandaag te verwachten. U vervolgt uw weg en verkent de levensstijl van lokale boeren en u leert over het proces van seizoensgebonden rijstteelt. De fietstocht eindigt weer bij uw resort waar u luncht en tijd heeft om te zwemmen. In de middag wordt u meegenomen naar de lokale markt om groenten en kruiden te kopen en u leert hoe u Thaise gerechten kookt. U bereidt uw maaltijd die u later tijdens het diner eet. U wordt teruggebracht naar uw hotel in Chiang Mai of luchthaven.

Dagelijks om 08:00 uur

Terug naar top.

Fietstocht in het zuiden van Chiang Mai (prijscategorie: €€)
Deze zeer mooie fietstocht is de beste keuze voor mensen die tijdens een halve dag veel over het huidige Thailand willen leren, zien, beleven en ontdekken. Het is de perfecte introductie met de Noord-Thaise bevolking, haar cultuur, tradities, geloof en historisch verleden. Iedereen met een normale conditie kan met volle teugen genieten van deze ontspannen en zeer afwisselende fietstocht die de mooie omgeving ten zuiden van Chiang Mai laat zien. De duur van de fietstocht is ongeveer 4,5 uur en de afstand is 30 km. Na een korte briefing wordt per fiets vertrokken vanaf uw hotel in de stad. U zult zien dat het verkeer bijzonder meevalt op dit tijdstip en u bent al snel buiten Chiang Mai. De route gaat langs de Ping rivier stroomafwaarts naar het zuiden. De oevers zien er het gehele jaar mooi groen uit. Op de eerste belangrijke halte, een voormalige leprozenkolonie, lijkt u terug te keren naar het begin van de vorige eeuw. Het instituut doet thans dienst als revalidatiecentrum. Op het terrein van de kolonie staan vele knoestige, oude bomen. De rust en de lommerrijke omgeving komen de verzorging en de begeleiding van de huidige bewoners ten goede en zal een grote indruk maken. De fietstocht gaat verder langs boomgaarden, velden en door kleine Noord-Thaise dorpjes en geeft u een duidelijk beeld van de diversiteit van het landelijke, ‘echte’ Thailand. Vervolgens gaat de fietstocht langs de ruïnes van Wiang Kum Kan en rijdt u via een uitgekiende route Chiang Mai binnen. Inbegrepen is een Engelssprekende gids, aangepaste mountainbike met voorvering en 24 versnellingen, helm, lokale ongevallenverzekering, snacks, drinkwater. De fietsen hebben bidon houders en worden voorzien van een rek en fietstassen.

Deze tour wordt uitgevoerd in een internationaal gezelschap en is dagelijks mogelijk.


Khum Lanna dagtour (koken en fietsen) (prijscategorie: €€€€)
Leer traditionele Thaise gerechten bereiden in een bijzondere omgeving! Bij aankomst in Khum Lanna, een prachtig dorpje waar alle gebouwen van de mooiste houtsoorten zijn gemaakt, wordt u welkom geheten met een lokale kruidenthee of een fruitdrankje uit eigen tuin. Eerst een bezichtiging en uitleg van de kruidentuin waar we alvast wat kruiden plukken die we later gebruiken. Vervolgens uitleg over het Thaise voedsel. Dan is het tijd voor een Thaise kookles, waarin u leert om verschillende ingrediënten te combineren tot een lekkere maaltijd. U maakt dan ook uw eigen heerlijke lunch. U ontvangt een receptenboek om het later thuis nog eens te bereiden. In de namiddag gaat u Thaise desserts maken. Vervolgens stapt u op de fiets en rijdt u naar Aui Kham. Hier bent u getuige van iets heel bijzonders; u ziet de lokale expert in traditioneel genezen met kruidenmedicijnen aan het werk. Hierna wordt u met een transfer teruggebracht naar uw hotel in Chiang Mai. 

Dagelijks om 07.30 uur.


 

Kantoke diner (prijscategorie: €)
Kantoke restaurants zijn een populaire attractie van Chiang Mai en combineren voortreffelijk eten met cultureel amusement. Kantoke restaurants ontlenen hun naam aan de lage tafels, in het Thais ‘Kantoke’ geheten, waarop het eten wordt geserveerd. De gasten zitten op de vloer, ondersteund door gemakkelijke kussens en kunnen kennis maken met een rijk scala aan unieke Noord-Thaise gerechten. Het geheel wordt begeleid door traditionele Lanna (Noord-Thaise) muziek en dans. De dansers beschrijven met hun handen en voeten ingewikkelde patronen in de lucht en op de vloer, terwijl de muziek enerzijds spanning opwekt, maar anderzijds ook rustgevend werkt. Veel bezoekers wanen zich al snel middenin de glorietijd van het oude Lanna Koninkrijk, vele eeuwen geleden. Transfer van en naar uw hotel in Chiang Mai zijn inclusief. 

Dagelijks van 19.00-22.00 uur.


 

Doi Suthep (prijscategorie: €)
’s Ochtends reist u met een minibus naar de Doi Suthep, een berg met spectaculaire vergezichten over de stad en de laagvlakte waarin Chiang Mai is gelegen. U bezoekt het heiligdom Wat Phra That Doi Suthep, op 1.000 meter boven zeeniveau. De tempel wordt bereikt via de zogenaamde ‘drakentrap’. Dit is een trap met meer dan 300 treden geflankeerd door een ‘naga’: een slang met zeven koppen. Bent u iets minder ter been, geen probleem, er is ook een kabelbaantje. Eenmaal boven wordt u overspoeld met beelden, pagoden, schrijnen, rijen bronzen bellen, een grote gong en veel boeddhistische kunst. De met goudkleurige, koperen platen bedekte ‘chedi’ is het meest heilige deel van het tempelterrein. (Chedi, ook wel stupa of pagoda genaamd, is een kegelvormig bouwsel waarin heilige relikwieën worden bewaard). U wordt weer teruggebracht naar uw hotel. Deze excursie duurt 3 uur. 

Duur: 3 uur.
Vertrek: is dagelijks om 09:00 uur. 

Terug naar top.


 

Dagtour Doi Suthep en handnijverheidsindustrie (prijscategorie: €€€)
’s Ochtends reist u met een minibus naar de Doi Suthep, een berg met spectaculaire vergezichten over de stad en de laagvlakte waarin Chiang Mai is gelegen. U bezoekt het heiligdom Wat Phra That Doi Suthep, op 1.000 meter boven zeeniveau. De tempel wordt bereikt via de zogenaamde ‘drakentrap’. Dit is een trap met meer dan 300 treden geflankeerd door een ‘naga’: een slang met zeven koppen. Bent u iets minder ter been, geen probleem, er is ook een kabelbaantje. Eenmaal boven wordt u overspoeld met beelden, pagoden, schrijnen, rijen bronzen bellen, een grote gong en veel boeddhistische kunst. De met goudkleurige, koperen platen bedekte ‘chedi’ is het meest heilige deel van het tempelterrein. (Chedi, ook wel stupa of pagoda genaamd, is een kegelvormig bouwsel waarin heilige relikwieën worden bewaard). Terug in Chiang Mai wordt een internationaal lunchbuffet geserveerd. In de middag worden de zijdewevers van San Kamphaeng bezocht, de parasolmakers in Bor Sang en tot slot de houtsnijders van Chiang Mai. 

Vertrek is dagelijks om 09:00 uur mogelijk.


 

Ziplining Eagle Track (zilver) (prijscategorie: €€)
U wordt opgehaald bij uw accommodatie en vervoerd naar de start van een ‘echt’ avontuur. U wordt welkom geheten met een welkomstdrankje. Na een materiaal-check en veiligheidsinstructies is het tijd voor de echte actie! U vliegt door het dak van bladeren door middel van kabelbanen, luchtbruggen, abseil plaatsen, boomhutten en loopbruggen via 20 platforms. Na afloop zal de camera wel vol zijn met foto’s en video’s om nog eens na te genieten van een unieke ervaring.

Ziplining Eagle Track (goud) (prijscategorie: €€€) 
U wordt opgehaald bij uw accommodatie en vervoerd naar de start van een ‘echt’ avontuur. U wordt welkom geheten met een welkomstdrankje. Na een materiaal-check en veiligheidsinstructies is het tijd voor de echte actie! U vliegt door het dak van bladeren door middel van kabelbanen, luchtbruggen, abseilplaatsen, boomhutten en loopbruggen via 35 platforms. Na afloop zal de camera wel vol zijn met foto’s en video’s om nog eens na te genieten van een unieke ervaring.

Terug naar top

 

Chiang Mai City Tour (prijscategorie: €€€)
U maakt een boeiende tocht langs de interessante bezienswaardigheden van Chiang Mai. Als eerste bezoekt u het 3D Art Museum, een moderne galerie waar u leuke foto’s kunt maken en vervolgens maakt u een korte cruise op de Mae Ping rivier. U bezoekt met een Thaise boot interessante stekjes aan de rivier en maakt kennis met de geschiedenis van het dal dat door deze rivier is uitgesleten. Tijdens een stop bij een boerderij aan de oever ziet u een geneeskrachtige kruidentuin en een rijstveld. Na de lokale lunch mag een bezoek aan een traditionele markt niet ontbreken. De Warorot market is de markt van Chiang Mai waar de lokalen hun lekkernijen halen. Om ook cultuur te snuiven wordt Wat Chedi Luang, Wat Phra Singh en Wat Chiang Man bezocht. Wat Chedi Luang is een indrukwekkende tempelruïne. De bouw ervan heeft geduurd van 1391 tot 1475, maar in 1545 is het als gevolg van een aardbeving ingestort. Niettemin bleef het eeuwenlang het hoogste bouwwerk van Chiang Mai! Wat Phra Singh (Leeuwentempel) is genoemd naar het Boeddhabeeld dat er in te vinden is (de liggende Boeddha). Tegenwoordig verblijven er meer dan 700 vriendelijke monniken die graag hun Engels met bezoekende toeristen oefenen. Wat Chang Man is de oudste tempel van Chiang Mai en dateert waarschijnlijk uit 1296. Het was aanvankelijk het verblijf van koning Mengrai, de stichter van Chiang Mai. In de tempel staat een 2.500 jaar oud kristallen Boeddhabeeldje dat in vroegere tijden een voorwerp van oorlog is geweest tussen Thailand en Birma.
 


Wildwaterraften (prijscategorie: €€)
Ten noorden van Chiang Mai stroomt de Mae Taeng rivier, met haar oorsprong in Birma, door de dichte jungle naar het zuidwesten waar deze uiteindelijk in de Mae Ping rivier uitkomt. Onderweg zijn er talloze stroomversnellingen en spectaculaire vergezichten in dit gebied dat nog steeds toebehoort aan wilde dieren en bergstammen. Onder professionele begeleiding (met meer dan 25 jaar ervaring) kunt u deze uitdaging met deze rivier aangaan. Er zijn programma’s voor beginners, gevorderden en zelfs voor doorgewinterde wildwaterrafters. Een omschrijving van wat u meemaakt is onmogelijk. Deze tour wordt uitgevoerd van 08.30-17.00 uur inclusief lunch en transfers. 

Vertrek is dagelijks mogelijk, de tour wordt uitgevoerd van 08:30-17:00 uur inclusief lunch en transfers. 

Zoekcriteria toevoegen
Aanbieding
Bestseller
Teus Keus
Premium
Thailand

Reisaanbod

19 dagen Rondreis + Individueel
18 dagen
  • Bangkok & River Kwai.
  • Khao Sok NP.
  • Koh Yao Yai & Phuket.
€ 3470,-
Bekijk
21 dagen Rondreis + Individueel
21 dagen
  • Indrukwekkende 19-daagse rondreis Thailand.
  • Bezoek aan het authentieke Oost-Thailand.
  • Verblijf op jungle rafts (bamboevlotten) River Kwai.
€ 3050,-
Bekijk