Excursiemogelijkheden vanuit Phnom Penh - Cambodja

Excursiemogelijkheden vanuit Phnom Penh - Cambodja


Vermelde prijzen zijn een prijsindicatie in Euro per persoon, bij deelname van minimaal 2 personen. Excursieprijzen kunnen per seizoen en aantal deelnemende personen afwijken. Prijzen onder voorbehoud van wijziging.

Phnom Penh city tour - Dagtour
Per tuktuk maakt u vandaag een stadstour door Phnom Penh. Deze traditionele Aziatische brommertaxi is uitermate geschikt om deze fascinerende stad op passende wijze te gaan ontdekken. U brengt een bezoek aan het Koninklijk Paleis. Op het terrein ligt ook de Silver Pagoda, een prachtige tempel voorzien van een geheel verzilverde vloer. Ook brengt u een bezoek aan Wat Phnom. Dit is de belangrijkste tempel van de stad. Dat Phnom Penh niet alleen mooie bezienswaardigheden te bieden heeft blijkt al gauw tijdens een bezoek aan het  Toul Sleng museum. Deze voormalige school werd tijdens het Khmer Rouge regime in gebruik genomen als gevangenis. Hier zijn tussen 1975 en 1979 ruim 17.000 mensen gemarteld en gedood. Op 15 kilometer buiten Phnom Penh bevinden zich de Killing Fields. In een glazen monument liggen 8000 schedels als stille getuigen van alle gruwelijkheden die zich hier tijdens het Khmer Rouge regime hebben afgespeeld. Mocht er nog tijd over zijn dan kunt u ook nog een bezoek brengen aan de Russian Market. In de wirwar van gangetjes en kraampjes bent u op het goede adres voor souvenirs of andere koopjes. 

Terug naar boven.


Fietstour Island of the Mekong - Halve dag
U ontdekt per fiets de omgeving van de fascinerende stad Phnom Penh. Een heel bijzondere ervaring omdat u buiten de toeristische gebieden komt, ver weg van de tuktuks, de motoren, de massages, de pizza’s en de bars. De fietstocht brengt u onder andere naar de eilandjes in de Mekong rivier, even ten noorden van Phnom Penh. U leert tijdens deze fietstocht de andere kant van Phnom Penh kennen, een kant die voor de meeste toeristen verborgen blijft. Omstreeks 12:30 uur bent u terug in Phnom Penh.

Inclusief: mountainbike, lokale gids, snacks, water.
Afstand: circa 25 kilometer over vlak terrein.
Aantal deelnemers: samen met andere reizigers.

Cooking lesson in La Table Khmere - Halve dag
Wilt u zelf de heerlijkste gerechten uit de Cambodjaanse keuken, zoals amok, leren bereiden? Er wordt een erg leuke kookcursus gegeven in restaurant La Table Khmere. Eerst gaat u samen met de kokkin naar de markt om de ingrediënten te kopen. Vervolgens maakt u het menu klaar en daarna natuurlijk genieten van de door u zelf bereide maaltijd! De Cambodjaanse keuken is niet zo bekend, maar biedt overheerlijke gerechten. De oorsprong ligt al in de Khmertijd. De Thaise keuken is ook ontstaan uit deze Khmer keuken. Het Cambodjaanse voedsel is dan ook te vergelijken met het eten in Thailand, alleen is het minder pittig.

Inclusief: bezoek aan de lokale markt, drankjes, ingrediënten voor uw maaltijd, kookles Khmer team.
Dagelijks: om 09:00 uur en duurt 3,5 uur.

Terug naar boven.

Chambok homestay – per ossenkar op platteland van Chambok 2 dagen / 1 overnachting
Een heel leuk arrangement in een homestay in Chambok en ideaal als tussenstop op de route van Phnom Penh naar het zuiden, zoals naar Sihanoukville of Kampot. Dé manier om de gastvrijheid van de locals te leren kennen is tijdens een verblijf in een dorpje of op het platteland. Kiest u voor dit community-based ecotoerisme project, dan profiteert de gehele gemeenschap van uw verblijf. Chambok ligt op de rand van het Kirirom National Park. 

Dag 1: Phnom Penh – Chambok inclusief lunch en diner
Om circa 10:00 uur wordt u door een taxichauffeur opgehaald voor de rit naar Chambok. De reistijd (buiten de spits) bedraagt zo’n 3 uur. Na aankomst in Chambok luncht u samen met uw lokale gids. De vrouwen in het dorp verzorgen alle maaltijden in het ‘Women’s Restaurant’ bij het Informatie Centrum. Na de lunch verkent u de omgeving per tractor – de ijzeren buffel –en leert u armbandjes maken van natuurlijke materialen als bamboe en liaan. Er is gelegenheid om in de rivier te zwemmen. Uw avondeten gebruikt u wederom in het Informatie Centrum. De kinderen uit het dorp laten trots een aantal Khmer dansen zien die ze hebben ingestudeerd met hun dansgroep. Hierna wordt u naar uw homestay gebracht. Reken op eenvoudige omstandigheden, zoals een bed met een dun matrasje. Soms is er een deken beschikbaar. Bedenk dat dit al heel luxe is, want Cambodjanen slapen dikwijls op een rieten matje op de grond. Breng zelf een lakenzak en handdoek mee. De badkamer is een apart hokje met een Aziatische hurk wc en waterbak waarmee u water over u schept om te douchen.

Dag 2: Chambok – Phnom Penh of Sihanoukville inclusief ontbijt en lunch
Bij het Informatie Centrum wacht het ontbijt op u. Hierna gaat u op pad! Achterop een traditionele ossenwagen hobbelt u een kilometer, totdat het pad omhoog gaat en de ossen niet verder kunnen. U loopt hierna zo’n 2 kilometer heuvelopwaarts via een breed pad. Hierna bereikt u de waterval. Afhankelijk van het seizoen stroomt er meer of minder water uit de waterval. In de poelen rondom kunt u afkoelen. Hierna keert u terug voor een welverdiende lunch. Na de lunch neemt u afscheid van uw gids en volgt de taxi-transfer naar Phnom Penh of Sihanoukville. 

Inclusief: overnachting en genoemde excursies, transfer naar/van Chambok per taxi, Engelssprekende gids, genoemde maaltijden inclusief water, frisdrank en bier, entreegelden.
Meenemen: lakenzak, handdoek, sarong (handig te gebruiken bij omkleden en badderen), wandelschoenen of sandalen, dag-rugzak, zwemspullen, zonnenpet en zonnebrand, regen-poncho in regenseizoen.

Terug naar boven.

Cardamon tentenkamp - 4 dagen / 3 overnachtingen
Het Cardamon kampement is gelegen in het Botum National Park en is een kleinschalige accommodatie die bestaat u 9 tenten in safaristijl en gelegen in een schitterende omgeving voor natuurliefhebbers. Hier vindt u geen drukte maar enkel de stilte en het geluid van de natuur. De excursies vinden plaats in een internationaal gezelschap onder leiding van een Engelssprekende gids. U komt veel te weten over de flora en fauna van dit gebied en met een beetje geluk spot u hier prachtige vogels, verschillende soorten apen en misschien zelfs olifanten!

Dag 1: Phnom Penh – Trapeang Rung inclusief diner
Tussen 08:30-09:00 uur wordt u afgehaald bij uw hotel in Phnom Penh en reist u op privébasis per airconditioned auto/minivan naar Trapeang Rung. De reistijd bedraagt circa 4 uur. Onderweg wordt gestopt voor een koffiestop en eventueel een lunch (eigen rekening). Bij aankomst in Trapeang Rung kunt u zich even opfrissen alvorens u aan boord gaat voor de 1 uur durende boottocht over de Preak Tachan River naar het Cardamon Tented Camp. De boot vertrekt om 14:00 uur. Na aankomst wordt u naar uw safari-tent begeleid. ’s Middags kunt u de jungle rond het kamp verkennen onder begeleiding van een gids. ’s Avonds volgt het diner en uw overnachting.

Dag 2: Botum Sakor National Park inclusief ontbijt, lunch en diner
Na een vroeg ontbijt maakt u kennis met uw Engelssprekende gids die u vandaag door het nationaal park zal leiden. U loopt over verlaten paadjes op zoek naar klein wild. Houdt u er rekening mee dat u enkele uren aan het wandelen bent. Rond het middaguur arriveert u bij het Ranger Station waar u een heerlijke lokale lunch voorgeschoteld krijgt. Na de lunch kunt u even ontspannen en eventueel zwemmen in de rivier. In de namiddag stapt u in een kajak en vaart u terug naar het kampement. Onderweg kunt u verschillende dieren spotten zoals apen en vele soorten vogels.


Dag 3: Botum Sakor National Park inclusief ontbijt, lunch en diner
Deze dag is ter vrije besteding. Vanuit uw verblijf zijn diverse korte wandelingen uitgezet die u zonder gids kunt uitvoeren. Ook kunt u enkele uurtjes relaxen bij de pier aan de Preak Tachan River. Hier liggen ook kajaks om te peddelen op de rivier. De lunch wordt geserveerd in het restaurant bij de rivier.

Dag 4: Einde arrangement inclusief ontbijt
Omstreeks 10:00 uur gaat u aan boord van de boot die u weer naar Trapeang Rung vaart.
Vervolgens wordt de reis voortgezet naar uw volgende bestemming.

Terug naar boven.

Mondulkiri Tour - 5 dagen / 4 overnachtingen
U reist naar Mondulkiri. Dit gebied heeft veel te bieden en is anders dan andere provincies in Cambodja, omdat het een milder klimaat heeft. Het landschap wordt bepaald door groene heuvels. U bezoekt een olifantenproject en maakt kennis met de lokale bevolking.

Dag 1: Phnom Penh – Koh Trong
U reist naar Kratie. Net buiten Kratie naar Kampi ligt de beste plek in Cambodja om de Irrawaddy dolfijnen te spotten. Er zwemmen hier zo’n 20 dolfijnen. Mocht u ze in Stung Treng niet gezien hebben is hier dus de kans dat u ze ziet heel groot. Voor wetenschappelijk onderzoek is Kampi een belangrijk onderzoekscentrum geworden. Even verderop staat de bekende 100 pilaren pagode. Het is een replica welke meer pilaren bevat dan de oorspronkelijke. De tempel is rijkelijk versierd met boeddhabeelden en schilderingen. Van de oude, vernielde pagode zijn slechts 3 houten pilaren bewaard gebleven. Deze dateren uit de 16de eeuw. In Kratie neemt u de ferry, waarmee u naar het eiland Koh Trong (in de Mekong rivier gelegen) vaart. Het is een korte oversteek. De auto gaat niet mee naar het eilandje, uw bagage wel. Er staan motortaxi’s klaar om u naar het hotel te brengen, gewoon achterop, zo gaat dat hier. De bagage wordt apart vervoerd. U logeert in het Rajabori Villas Resort. 

Rajabori Villas Resort
Het Rajabori Villas Resort beschikt over traditioneel Cambodjaanse accommodatie in een natuurlijk groene oase van rust op slechts 10 minuten varen van het eiland Koh Trong. Het biedt een restaurant en gratis WiFi. U kunt gratis gebruikmaken van fietsen. Alle kamers beschikken over houten lambrisering en vloeren. De grote ramen kijken uit over de tuin. De kamers zijn voorzien van een ventilator, een bureau en een comfortabele zithoek.

Dag 2: Koh Trong – Mondulkuri inclusief ontbijt en lunch
Vanochtend gaat u met een lokale gids heerlijk fietsen (ongeveer 9 km) over de smalle paden en langs traditionele Khmer huizen en –pagodes van Koh Trong. Onderweg stopt u zo vaak u maar wilt om bijvoorbeeld fruit te eten en te kijken naar het productieproces van lokale producten. U kunt hier zelfs een boom planten met uw eigen naam, dit is een onderdeel van een rehabilitatie-project. Na de fietstocht gaat u op weg naar Mondulkiri. Eerst weer achter op de brommer naar de ferry en dan overstappen in een auto. In Kratie wordt gestopt voor de lunch. Na de lunch rijdt u in ongeveer 3 uur naar Mondulkiri. U logeert twee nachten in Mayura Hill Resort.

Mayura Hill Resort****
Mayura Hill Resort biedt uitzicht op de hooglanden van Mondulkiri en ligt in Sen Monorom, op slechts 1 km van het stadscentrum. De accommodatie beschikt over een buitenzwembad met een terras, een eigen restaurant, een fitnesscentrum en gratis gebruik van fietsen. WiFi is gratis in alle ruimtes. De villa's zijn voorzien van airconditioning, kabel-televisie, een dvd-speler, een minibar, koffie- & theefaciliteiten, eigen badkamer met een regendouche en gratis toiletartikelen. De kamers hebben een eigen balkon met uitzicht op de tuin en de omliggende heuvels.

Dag 3: Mondulkiri inclusief ontbijt en lunch
U wordt bij uw hotel afgehaald door een Engelssprekende gids voor een excursie. Tijdens deze excursie kunnen er ook andere mensen meegaan. De eerste ontmoeting vandaag is met de mensen van de Phnong minderheid. In het dorp waar zij wonen vertelt de gids u over hun manier van leven. De Phnong mensen zijn landarbeiders. Van oudsher is de zogenaamde ‘slash and burn’ methode hun levenswijze. Dit houdt in dat er bos wordt gekapt en daarna verbrand zodat de grond vruchtbaar wordt. Vervolgens planten ze rijst, fruitbomen, koffie, rubber en cashewbomen. Ook behoort jagen nog steeds tot hun bezigheden. Hoewel de meeste huizen tegenwoordig worden gebouwd in de Khmer stijl, kunt u nog steeds de traditionele Phnong huizen bewonderen. In een rijk en origineel Phnong huis horen grote potten en gongs te staan. Dit zijn de meest waardevolle bezittingen van meerdere etnische minderheden in Cambodja, zowel in traditioneel, spiritueel als in materieel opzicht. De Phnong minderheid bestaat al een paar duizend jaar en is animistisch. Dat betekent; alle dingen, bezield en onbezield, hebben geesten. Na het bezoek aan het dorp rijdt u een klein stukje verder vanwaar u te voet verder gaat. Een mooie wandeling door het bos van ongeveer 20 minuten brengt u bij een riviertje met een kleine waterval. Een prachtige plek voor een traditionele Phnong lunch, bereidt boven een kampvuur. Na de lunch zijn er andere bewoners van het woud bij Mondulkiri aan de beurt, de olifanten. U leert vanmiddag alles over deze fantastische dieren: wat ze eten, hoeveel ze wegen, hoe oud ze worden, wat ze bijdragen aan het bos en het behoud ervan. De lokale mahouts (olifantentrainers) laten u zien hoe er met de dieren wordt gewerkt. Er wordt hier niet meer op de olifanten gereden. Dit is afgeschaft om het leven van de olifanten te verbeteren. Maar wat misschien wel het leukste is, u mag ze zelf wassen en schrobben, neem dus zwemkleding en een handdoek mee. 

Dag 4: Mondulkiri – Phnom Penh inclusief ontbijt
Vandaag keert u terug naar Phnom Penh. De rit duurt ongeveer 6 uur. Onderweg heeft u de mogelijkheid om stops te maken. U logeert in The 252 Hotel.

The 252 Hotel
Het hotel ligt op 700 meter van het Cambodjaanse Onafhankelijkheidsmonument, op 900 meter van het genocidemuseum Tuol Sleng en op 1 km van de Preah Sihanouk-tuin. De afstand naar de internationale luchthaven van Phnom Penh bedraagt 8 km. Het 4-sterrenhotel The 252 ligt bovendien op slechts 1 km van de rivier de Mekong die door het hart van Phnom Penh stroomt. Het hotel beschikt over een à-la-carte restaurant. Het hotel biedt elegante accommodatie, een buitenzwembad en een zonneterras. U kunt er gratis gebruikmaken van WiFi en er wordt gezorgd voor gratis mineraalwater.

Dag 5: Einde arrangement
Na het ontbijt checkt u uit.

Inclusief: 04 overnachtingen, excursies zoals beschreven in het programma, transfers op privébasis, Engelssprekende gids op dag 3, privéauto met Engelssprekende reisleider op alle dagen, genoemde maaltijden, entreegelden voor vermelde excursies.
 

Terug naar boven.

Prijzen en vertrek: 
01 mei 2018 t/m 30 september 2019

Prijzen in Euro per persoon, bij deelname van minimaal 2 personen
:

Excursiemogelijkheden vanuit Phnom Penh
Phnom Penh City Tour 66
Fietstour: Island of the Mekong 45
Kookles in La Table Khmere 25
Chambok homestay: per ossekar op het platteland van Chambok 2 dagen / 1 nacht 199

 

Verleningsmogelijkheden (meerdaagse tours)
Vanuit Phnom Penh Prijs t/m 30 sep 2018 Prijs vanaf 01 okt 2018
  2 pers 3 pers 4 pers 2 pers 3 pers 4 pers
Cardamon tentenkamp 4 dagen / 3 nachten 417 413 387 486 483 456
Mondulkiri Tour 5 dagen / 4 nachten 599 490 435  

Bij meer dan 2 personen kunnen er voor sommige excursies afwijkende prijzen van toepassing zijn. U ontvangt de prijs voor uw reisgezelschap op uw reisofferte. 

Inbegrepen:

  • Tour volgens beschrijving, inclusief transfers en lokale gids. (Engels sprekend)
Zoekcriteria toevoegen
Aanbieding
Bestseller
Teus Keus
Premium
Cambodja

Reisaanbod

16 dagen Rondreis + Individueel
16 dagen
  • Fascinerende reis met veel hoogtepunten
  • Verblijf in viersterren accommodaties
  • Veel interessante excursies inbegrepen
Bekijk
19 dagen Rondreis + Reizen met kinderen
19 dagen
  • Verblijf in familiekamers en bungalows.
  • Hoogtepunten: Siem Reap, Battambang en Phnom Penh.
  • Strandverblijf op een klein eilandje.
Bekijk
18 dagen Rondreis + Individueel
18 dagen
  • Bijzondere, veelzijdige en avontuurlijke reis
  • Veel leuke en lokale activiteiten inbegrepen
Bekijk