Excursiemogelijkheden vanuit Phnom Penh - Cambodja

Excursiemogelijkheden vanuit Phnom Penh - Cambodja


Vermelde prijzen zijn een prijsindicatie in Euro per persoon, bij deelname van minimaal 2 personen. Excursieprijzen kunnen per seizoen en aantal deelnemende personen afwijken. Prijzen onder voorbehoud van wijziging.

Phnom Penh city tour - Dagtour
Per tuktuk maakt u vandaag een stadstour door Phnom Penh. Deze traditionele Aziatische brommertaxi is uitermate geschikt om deze fascinerende stad op passende wijze te gaan ontdekken. U brengt een bezoek aan het Koninklijk Paleis. Op het terrein ligt ook de Silver Pagoda, een prachtige tempel voorzien van een geheel verzilverde vloer. Ook brengt u een bezoek aan Wat Phnom. Dit is de belangrijkste tempel van de stad. Dat Phnom Penh niet alleen mooie bezienswaardigheden te bieden heeft blijkt al gauw tijdens een bezoek aan het  Toul Sleng museum. Deze voormalige school werd tijdens het Khmer Rouge regime in gebruik genomen als gevangenis. Hier zijn tussen 1975 en 1979 ruim 17.000 mensen gemarteld en gedood. Op 15 kilometer buiten Phnom Penh bevinden zich de Killing Fields. In een glazen monument liggen 8000 schedels als stille getuigen van alle gruwelijkheden die zich hier tijdens het Khmer Rouge regime hebben afgespeeld. Mocht er nog tijd over zijn dan kunt u ook nog een bezoek brengen aan de Russian Market. In de wirwar van gangetjes en kraampjes bent u op het goede adres voor souvenirs of andere koopjes. 

Terug naar boven.


Fietstour Island of the Mekong - Halve dag
U ontdekt per fiets de omgeving van de fascinerende stad Phnom Penh. Een heel bijzondere ervaring omdat u buiten de toeristische gebieden komt, ver weg van de tuktuks, de motoren, de massages, de pizza’s en de bars. De fietstocht brengt u onder andere naar de eilandjes in de Mekong rivier, even ten noorden van Phnom Penh. U leert tijdens deze fietstocht de andere kant van Phnom Penh kennen, een kant die voor de meeste toeristen verborgen blijft. Omstreeks 12:30 uur bent u terug in Phnom Penh.

Inclusief: mountainbike, lokale gids, snacks, water.
Afstand: circa 25 kilometer over vlak terrein.
Aantal deelnemers: samen met andere reizigers.

Cooking lesson in La Table Khmere - Halve dag
Wilt u zelf de heerlijkste gerechten uit de Cambodjaanse keuken, zoals amok, leren bereiden? Er wordt een erg leuke kookcursus gegeven in restaurant La Table Khmere. Eerst gaat u samen met de kokkin naar de markt om de ingrediënten te kopen. Vervolgens maakt u het menu klaar en daarna natuurlijk genieten van de door u zelf bereide maaltijd! De Cambodjaanse keuken is niet zo bekend, maar biedt overheerlijke gerechten. De oorsprong ligt al in de Khmertijd. De Thaise keuken is ook ontstaan uit deze Khmer keuken. Het Cambodjaanse voedsel is dan ook te vergelijken met het eten in Thailand, alleen is het minder pittig.

Inclusief: bezoek aan de lokale markt, drankjes, ingrediënten voor uw maaltijd, kookles Khmer team.
Dagelijks: om 09:00 uur en duurt 3,5 uur.

Terug naar boven.

Mondulkiri Tour - 4 dagen / 3 overnachtingen
U reist naar Mondulkiri. Dit gebied heeft veel te bieden en is anders dan andere provincies in Cambodja, omdat het een milder klimaat heeft. Het landschap wordt bepaald door groene heuvels. U bezoekt een olifantenproject en maakt kennis met de lokale bevolking.

Dag 1: Phnom Penh – Koh Trong
U reist naar Kratie. Net buiten Kratie naar Kampi ligt de beste plek in Cambodja om de Irrawaddy dolfijnen te spotten. Er zwemmen hier zo’n 20 dolfijnen. Mocht u ze in Stung Treng niet gezien hebben is hier dus de kans dat u ze ziet heel groot. Voor wetenschappelijk onderzoek is Kampi een belangrijk onderzoekscentrum geworden. Even verderop staat de bekende 100 pilaren pagode. Het is een replica welke meer pilaren bevat dan de oorspronkelijke. De tempel is rijkelijk versierd met boeddhabeelden en schilderingen. Van de oude, vernielde pagode zijn slechts 3 houten pilaren bewaard gebleven. Deze dateren uit de 16de eeuw. In Kratie neemt u de ferry, waarmee u naar het eiland Koh Trong (in de Mekong rivier gelegen) vaart. Het is een korte oversteek. De auto gaat niet mee naar het eilandje, uw bagage wel. Er staan motortaxi’s klaar om u naar het hotel te brengen, gewoon achterop, zo gaat dat hier. De bagage wordt apart vervoerd. U logeert in het Rajabori Villas Resort. 


Rajabori Villas Resort
Het Rajabori Villas Resort beschikt over traditioneel Cambodjaanse accommodatie in een natuurlijk groene oase van rust op slechts 10 minuten varen van het eiland Koh Trong. Het biedt een restaurant en gratis WiFi. U kunt gratis gebruikmaken van fietsen. Alle kamers beschikken over houten lambrisering en vloeren. De grote ramen kijken uit over de tuin. De kamers zijn voorzien van een ventilator, een bureau en een comfortabele zithoek.

Dag 2: Koh Trong – Mondulkuri inclusief ontbijt en lunch
Vanochtend gaat u met een lokale gids heerlijk fietsen (ongeveer 9 km) over de smalle paden en langs traditionele Khmer huizen en pagodes van Koh Trong. Onderweg stopt u zo vaak u maar wilt om bijvoorbeeld fruit te eten en te kijken naar het productieproces van lokale producten. U kunt hier zelfs een boom planten met uw eigen naam, dit is een onderdeel van een rehabilitatie-project. Na de fietstocht gaat u op weg naar Mondulkiri. Eerst weer achter op de brommer naar de ferry en dan overstappen in een auto. In Kratie wordt gestopt voor de lunch. Na de lunch rijdt u in ongeveer 3 uur naar Mondulkiri. U logeert twee nachten in Nature Lodge.


Nature Lodge
Nature Lodge ligt op een 6 hectare groot gebied met veel groen in Sen Monorom. Gasten kunnen een verfrissende duik nemen in het zwembad. Het restaurant biedt een grote variatie aan maaltijden, variërend van Cambodjaanse, mediterrane en Europese gerechten. In de bar en lounge kunt u een drankje drinken. Natuur Lodge biedt 30 gezellige kamers.

Dag 3: Mondulkiri inclusief ontbijt en lunch
U wordt bij uw hotel afgehaald door een Engelssprekende gids voor een excursie. Tijdens deze excursie kunnen er ook andere mensen meegaan. De eerste ontmoeting vandaag is met de mensen van de Phnong minderheid. In het dorp waar zij wonen vertelt de gids u over hun manier van leven. De Phnong mensen zijn landarbeiders. Van oudsher is de zogenaamde ‘slash and burn’ methode hun levenswijze. Dit houdt in dat er bos wordt gekapt en daarna verbrand zodat de grond vruchtbaar wordt. Vervolgens planten ze rijst, fruitbomen, koffie, rubber en cashewbomen. Ook behoort jagen nog steeds tot hun bezigheden. 

Hoewel de meeste huizen tegenwoordig worden gebouwd in de Khmer stijl, kunt u nog steeds de traditionele Phnong huizen bewonderen. In een rijk en origineel Phnong huis horen grote potten en gongs te staan. Dit zijn de meest waardevolle bezittingen van meerdere etnische minderheden in Cambodja, zowel in traditioneel, spiritueel als in materieel opzicht. De Phnong minderheid bestaat al een paar duizend jaar en is animistisch. Dat betekent; alle dingen, bezield en onbezield, hebben geesten. Na het bezoek aan het dorp rijdt u een klein stukje verder vanwaar u te voet verder gaat. Een mooie wandeling door het bos van ongeveer 20 minuten brengt u bij een riviertje met een kleine waterval. Een prachtige plek voor een traditionele Phnong lunch, bereidt boven een kampvuur. 

Na de lunch zijn er andere bewoners van het woud bij Mondulkiri aan de beurt, de olifanten. U leert vanmiddag alles over deze fantastische dieren: wat ze eten, hoeveel ze wegen, hoe oud ze worden, wat ze bijdragen aan het bos en het behoud ervan. De lokale mahouts (olifantentrainers) laten u zien hoe er met de dieren wordt gewerkt. Er wordt hier niet meer op de olifanten gereden. Dit is afgeschaft om het leven van de olifanten te verbeteren. Maar wat misschien wel het leukste is, u mag ze zelf wassen en schrobben, neem dus zwemkleding en een handdoek mee.

Dag 4: Mondulkiri – Phnom Penh inclusief ontbijt
Vandaag keert u terug naar Phnom Penh. De rit duurt ongeveer 6 uur. Onderweg heeft u de mogelijkheid om stops te maken.

Terug naar boven.


Prijzen en vertrek: t/m 30 september 2020


Prijzen in Euro per persoon, bij deelname van minimaal 2 personen
:

Excursiemogelijkheden vanuit Phnom Penh
Phnom Penh City Tour 56
Fietstour: Island of the Mekong 50
Kookles in La Table Khmere 30

 

Verlengingsmogelijkheden (meerdaagse tours)
Vanuit Phnom Penh 2 pers 3 pers 4 pers
Mondulkiri Tour 4 dagen / 3 nachten 473 368 315 

Bij meer dan 2 personen kunnen er voor sommige excursies afwijkende prijzen van toepassing zijn. U ontvangt de prijs voor uw reisgezelschap op uw reisofferte. 


Inbegrepen:

  • 03 Overnachtingen, transfers en excursies zoals beschreven in het programma, entreegelden voor vermelde excursies.
Zoekcriteria toevoegen
Aanbieding
Bestseller
Teus Keus
Premium
Cambodja

Reisaanbod

16 dagen Rondreis + Individueel
16 dagen
  • Fascinerende reis met veel hoogtepunten
  • Verblijf in viersterren accommodaties
  • Veel interessante excursies inbegrepen
€ 3300,-
Bekijk
18 dagen Rondreis + Individueel
18 dagen
  • Bijzondere, veelzijdige en avontuurlijke reis
  • Veel leuke en lokale activiteiten inbegrepen
€ 2585,-
Bekijk
19 dagen Rondreis + Reizen met kinderen
19 dagen
  • Verblijf in familiekamers en bungalows.
  • Hoogtepunten: Siem Reap, Battambang en Phnom Penh.
  • Strandverblijf op een klein eilandje.
€ 2200,-
Bekijk