Excursiemogelijkheden vanuit Siem Reap - Cambodja

Excursiemogelijkheden vanuit Siem Reap - Cambodja


Vermelde prijzen zijn een prijsindicatie in Euro per persoon, bij deelname van minimaal 2 personen. Excursieprijzen kunnen per seizoen en aantal deelnemende personen afwijken. Prijzen onder voorbehoud van wijziging.


Fietstocht door het achterland van Cambodja
Een heerlijke fietstocht van circa 20 kilometer door het buitengebied rondom Siem Reap is een hele leuke manier om er op uit te trekken. Op de fiets krijgt u de beste indruk van het lokale Cambodjaanse leven en staat u dichtbij de mensen. Met een tuktuk wordt u opgehaald en naar het beginpunt van de fietstocht gebracht. U rijdt over onverharde paden door kleine dorpjes en tussen de akkertjes en rijstvelden. De lokale kinderen vinden het geweldig om u te zien en verwelkomen u met een enthousiast ‘Hello!’ van alle kanten. Uw gids laat u lokale activiteiten zien, zoals het maken van palmwijn en suiker, het vlechten van manden, de rijstteelt en meer platteland snijverheden. Onderweg bezoekt u een kleurrijke lokale markt. Bij de laatste stop kunt u zien hoe rijstwijn gebrouwen wordt. U leert meer over het hele proces en heeft ook de kans een slokje te proeven! Met de tuk tuk wordt u weer terug naar uw hotel gebracht. Deze excursie is samen met andere reizigers. 

Halve dag: dagelijks van 08:00-12:00 uur & 13:00-17:00 uur.
Aantal deelnemers: samen met andere reizigers (1 tot 8 deelnemers)
Inclusief: huur mountainbike, helm, transfers per tuk tuk, snacks, water en Engelssprekende lokale gids.

Angkor Wat Tour - Dagtour
Onder begeleiding van een Engelssprekende gids bezoekt u per tuktuk het wereldberoemde Angkor Wat complex. Dit is een monument van wereldformaat en staat dan ook terecht op de UNESCO werelderfgoedlijst. De tempels zijn gebouwd tussen de 6de en 13de eeuw. Ze raakten in verval nadat het Khmer rijk door buitenlandse overheersers verslagen werd. Pas in de 18de eeuw herontdekte de Fransman Henri Mouhout de monumenten. Angkor beslaat een gebied van ongeveer 25 km2, met meer dan 100 hindoeïstische en boeddhistische tempels. De beroemdste tempel is de Angkor Wat, maar zeer interessant zijn ook de nu verlaten stad Angkor Thom en de tempel Ta Prohm waar de natuur langzaam het gebouw heeft teruggevorderd. Grote boomwortels en lianen overwoekeren langzaam de prachtig bewerkte muren wat zorgt voor een extra mysterieuze sfeer. U bezoekt ook de tempels Baphoun, Terrace of Elephants en Terrace of the Lepper King. 

Inclusief: transport per tuktuk, Engelssprekende gids, entree.
Cycling and Homestay Tour - 2 dagen
Dag 1
U wordt met een tuk-tuk opgehaald bij uw hotel in Siem Reap en naar het fietsverhuurbedrijf gebracht. Hier begint u aan een fietstocht door de rijstvelden en uw gids vertelt over het dagelijkse leven van de boeren. Onderweg wordt meerdere malen gestopt zoals in een dorpje waar men manden maakt en bij een lokale markt waar nauwelijks toeristen komen. Uw fietstocht eindigt bij uw overnachtingsadres in een homestay. Nadat u bent ingecheckt kunt u op eigen gelegenheid rondkijken of met de gids naar de lokale markt waar de inkopen worden gedaan voor uw diner van vanavond. Terug in uw homestay heeft u de gelegenheid om mee te koken en een echte Cambodjaanse maaltijd te bereiden die u uiteraard nuttigt. Tussen 20:00-21:00 uur eindigt de dag en is het tijd om naar bed te gaan. 

Dag 2
Na een goede nachtrust begint u met een licht ontbijt. Vervolgens fietst u naar een pagoda. Geniet van de stilte en de vrede in de vroege ochtend tijdens uw fietstocht. Ook wordt een bezoek gebracht aan een lokale fabriek waar de rijstwijn wordt gedistilleerd. Hier kunt u het gehele proces gadeslaan en ja.....ook zelf de rijstwijn proeven! Na aankomst bij het fietsbedrijf wordt u per tuktuk teruggereden naar uw hotel.

Inclusief: tuktuk transfer hotel – fietsverhuurbedrijf v.v., gids, mountainbike, helm, snacks en water, 1 diner, 1 ontbijt, 1x homestay overnachting.
Aantal deelnemers: samen met andere reizigers.

Terug naar boven.


Vanuit Siem Reap of Battambang

Banteay Chhmar tempel en homestay - 2 dagen / 1 nacht
Dag 1: Siem Reap of Battambang – Banteay Chhmar inclusief lunch en diner.
Uw privétaxi haalt u na het ontbijt op bij uw hotel en rijdt in circa 3,5 uur naar Banteay Chhmar. Dit is een dorpje vlakbij het prachtige tempelcomplex van Banteay Chhmar waar u kennismaakt met het dorpsleven. Bij aankomst wordt u verwelkomd op het kantoor van het Community Based Tourism. De plaatselijke vrouwengroep bereidt ondertussen onder een strohut een heerlijke Cambodjaanse lunch. Na de lunch maakt u kennis met het gastgezin van uw homestay en heeft u wat tijd om u op te frissen. ’s Middags brengt u een bezoek aan het tempelcomplex Banteay Chhmar, met één van de grootste tempels van Cambodja uit de Angkor periode. De kans is groot dat u de tempels voor uzelf hebt; een heerlijke ervaring na de drukte van Angkor Wat. Na een bezoek aan de tempel rijdt u door het dorp op een ossenkar en bezoekt u het zijdecentrum waar u meer te weten kunt komen over het traditionele weefproces. Vanavond eet u wel heel bijzonder, want het diner wordt geserveerd in de tempel, bij het licht van houten fakkels. 


Dag 2: Banteay Chhmar – Battambang of Siem Reap inclusief ontbijt en lunch.
Na een lekker lokaal ontbijt bezoekt u de lokale markt in het dorp. Geniet van alle geluiden, kleuren en geuren tijdens een wandeling over de markt. Vervolgens maakt u een ritje met een Kuyon, een tractorachtig voertuig dat is gebouwd om door de diepe modder en rijstvelden te kunnen rijden. De lunch wordt geserveerd in de Banteay Torp-tempel. Na de lunch is het tijd om afscheid te nemen van uw gastgezin en rijdt u met een privétaxi terug naar Siem Reap of Battambang.  

Opmerkingen
De activiteiten zijn afhankelijk van de weg- en weercondities.Tijdens de homestay beschikt u over een matras, muskietennet, katoenen lakens, dekens, kussen en een fan op batterijen. U deelt de badkamer met andere gasten die is voorzien van een westers toilet en douche (geen heet water). Elektriciteit is aanwezig van 06:00-23:00 uur, maar de stroom valt overdag weleens uit.

Terug naar boven.

Prijzen en vertrek: 
01 mei 2018 t/m 30 september 2019

Prijzen in Euro per persoon, bij deelname van minimaal 2 personen
:

Excursiemogelijkheden vanuit Siem Reap
Fietstocht door het achterland van Cambodja 27
Angkor Wat Tour 81
Cycling en home stay tour 2 dagen / 1 nacht 63
Banteay Chhmar tempel en homestay 2 dagen / 1 nacht 167

Bij meer dan 2 personen kunnen er voor sommige excursies afwijkende prijzen van toepassing zijn. U ontvangt de prijs voor uw reisgezelschap op uw reisofferte.

Inbegrepen:

  • Tour volgens beschrijving, inclusief transfers en lokale gids. (Engels sprekend)
Zoekcriteria toevoegen
Aanbieding
Bestseller
Teus Keus
Premium
Cambodja

Reisaanbod

19 dagen Rondreis + Reizen met kinderen
19 dagen
  • Verblijf in familiekamers en bungalows.
  • Hoogtepunten: Siem Reap, Battambang en Phnom Penh.
  • Strandverblijf op een klein eilandje.
Bekijk
16 dagen Rondreis + Individueel
16 dagen
  • Fascinerende reis met veel hoogtepunten
  • Verblijf in viersterren accommodaties
  • Veel interessante excursies inbegrepen
Bekijk
18 dagen Rondreis + Individueel
18 dagen
  • Bijzondere, veelzijdige en avontuurlijke reis
  • Veel leuke en lokale activiteiten inbegrepen
Bekijk