Excursiemogelijkheden vanuit Siem Reap en Phnom Penh

Excursiemogelijkheden vanuit Siem Reap en Phnom Penh


Vermelde prijzen zijn een prijsindicatie in Euro per persoon, bij deelname van minimaal 2 personen. Excursieprijzen kunnen per seizoen en aantal deelnemende personen afwijken. Prijzen onder voorbehoud van wijziging. 

1 - Een onvergetelijke dag op het platteland (Siem Reap)
Het lijkt misschien niet aantrekkelijk om het comfort en de vertrouwdheid van de grote stad te verlaten om het platteland te bezoeken. Toch is het een bezoek meer dan waard! Immers, de meeste Cambodjanen leven in hechte boerengemeenschappen, precies zoals de gemeenschap die we bezoeken in Kouk Doung. U zult al snel ervaren dat de charme en de schoonheid van het platteland net zo interessant is als de bekende bezienswaardigheden. En dit vindt u al op ongeveer een half uur rijden van Siem Reap. Een reis door Cambodja zonder een bezoek aan het platteland is niet compleet!

Voor deze excursie hebben wij een interessant reisschema samengesteld. U maakt kennis met de traditionele manier van vissen en krabben vangen, u ziet hoe de rijst gepeld wordt, u bezoekt het dorp en de ambachtenmarkt, er is teveel te zien en te doen! U heeft uitgebreid de mogelijkheid om in contact te komen met de lokale bevolking. U wordt rondgeleid door een actief lid van de gemeenschap, hij heeft een school opgezet voor kansarme kinderen en de traditionele manier van rijst pellen nieuw leven ingeblazen en dit in het dorp geïntroduceerd. Hij zal u vol trots rondleiden in zijn dorp!

Reisschema:
09:00-09:30 uur, U vertrekt vanaf uw hotel naar Kuok Doung.
09:30-10:30 uur, Op de traditionele manier vissen en krabben vangen.
10:30-11:15 uur, Op de traditionele manier rijst pellen.
11:15-12:00 uur, Rijst verbouwen en rijst oogsten. (afhankelijk van het seizoen)
12:00-13:00 uur, Lunch in het huis van de host.
13:00-14:00 uur, Rondleiding in het dorp en bezoek aan de ambachtenmarkt.
14:15-14:45 uur, Transfer naar uw hotel in Siem Reap.

Wij raden u aan om een extra set kleding mee te nemen, het is vrijwel zeker dat u uw kleding niet droog houdt tijdens het vissen!
Wij vragen u geen snoep of geld aan de kinderen van het dorp te geven.

Tour is inclusief:
- Transfers.
- Lokale Engels sprekende tour guide.
Minimaal 2 personen.

Prijsindicatie: € 57,-per persoon.


2 - Kamperen met de locals in een prachtige omgeving (Siem Reap) 
De Cambodjanen houden van picknicken! Of het nu in de heuvels van het Kulen Mountain National Park, op de groene velden langs de grachten van het Angkor Wat tempelcomplex, aan de oevers van het West Baray meer of langs 60 Road is (waar iedere avond kraampjes worden neergezet waar u de heerlijkste gerechtjes kunt proeven), de locals grijpen iedere kans aan om te gaan picknicken. De natuurlijke en historische schoonheid van Cambodja geeft iedereen uitgebreid de gelegenheid om te vertoeven in deze idyllische omgeving. Combineer dit met heerlijk eten in het gezelschap van goede vrienden en u heeft alle ingrediënten voor een onvergetelijk dagje uit. 

Trav Kod Resort ligt aan de oevers van een prachtig meer, omgeven door een schitterend landschap. De perfecte locatie voor een camping! Trav Kod Resort ligt op slechts 30  kilometer afstand van Siem Reap, het is zonde om tijdens uw reis niet naar het Trav Kod Resort te komen om te genieten van het platteland. Het is niet alleen vanwege de prachtige natuur, maar ook het historische belang van deze omgeving. Onderweg naar het Trav Kod Resort brengt u een bezoek aan de Beng Mealea Tempel en de Bakung Tempel, beide latere uitbreidingen van het Khmer rijk. Tijdens de tour bezoekt u tevens een dorpje en krijgt u de gelegenheid te zien hoe het dagelijks leven er hier uitziet. Dit is het echte en pure Cambodja. 

Reisschema:

Dag 1
09:00-11:00 uur, U vertrekt naar de Beng Mealea Tempel.
11:00-12:00 uur, Rondleiding Beng Mealea Tempel.
12:00-13:00 uur, Lunch in een lokaal restaurant.
13:00-14:00 uur, Vertrek naar de peper boerderij.
14:00-14:30 uur, Rondleiding.
14:30-15:00 uur, Transfer naar het Trav Kod Resort.
15:00-17:00 uur, Voorbereiden kampeerplaats en diner.
17:00-19:00 uur, Gelegenheid tot zwemmen in het meer en te genieten van de zonsondergang.
19:00-20:00 uur, BBQ diner en vuurwerk. 

Dag 2
06:00-07:00 uur, Ontbijt tijdens de zonsopkomst.
07:00-08:00 uur, Vertrek naar Kampong Plok.
08:00-10:00 uur, Rondleiding door het dorp.
10:00-11:00 uur, Vertrek naar Siem Reap.

Tour is inclusief
-Transfers.
-Lokale Engels sprekende tour guide.
Minimaal 2 personen.

Prijsindicatie: € 159,- per persoon.


 

3 - Leer rijst verbouwen samen met een Cambodjaanse familie (Siem Reap)
Altijd al eens willen weten hoe men rijst verbouwt? Tijdens deze excursie reist u in ongeveer 40 minuten van Siem Reap naar de mooie en serene rijstakkers. U leert hoe men het land omploegt, de rijstplanten plant, u mag helpen met het oogsten en het dorsen en als afsluiter een traditionele maaltijd bereiden. Naast het rijst verbouwen kunt u kennismaken met nog een aantal andere traditionele ambachten zoals hoefsmeden, het maken van muziekinstrumenten en nog veel meer. Tevens bezoekt u een prachtig meer boordevol lotusplanten en een biologische tuin met meer dan 30 verschillende soorten groente en fruit. Een aanrader voor plantenliefhebber! 

Deze excursie is afhankelijk van het seizoen, in het droge seizoen (oktober-mei) kan het zijn dat deze excursie wordt gemaakt in de omgeving van het Tonle Sap meer. 

Tour is inclusief:
-Transfers.
-Lokale Engels sprekende tour guide.
Minimaal 2 personen.

Prijsindicatie: €33,- per persoon (toeslag in het droge seizoen (okt/mei) per gezelschap is € 24,-. 
4 - Ontdek de geheimen van de Cambodjaanse keuken (Siem Reap, ong. 3 uur)
Een ontzettend leuke kookworkshop! Deze onvergetelijke ervaring geeft u een uitgebreid kijkje in de Cambodjaanse keuken. Na een bezoek aan de markt gaat u samen met de locals koken. U leert hoe u heerlijke authentieke Khmer gerechten maakt, zodat u na uw reis ook thuis kunt genieten van deze gerechten. De locals weten als geen ander hoe ze heerlijke gerechten kunnen klaarmaken met diverse kruiden en specerijen. U kunt een keuze maken uit een groot aanbod van lokale gerechten en geniet van een uitgebreide maaltijd bestaande uit een voorgerecht, een soep, een hoofdgerecht en een nagerecht. U dient bij boeking door te geven welke gerechten u wenst te gaan maken. De selectie van de gerechten is per boeking en niet op individuele basis.

Voorgerecht of salade:
Mango salade met kip, Bananenbloem salade met kip, gerookte vis met bonen salade, groene mango salade met gedroogde garnalen, knapperige glas noedel salade met gamba’s, Khmer lokale rundvlees salade, watermeloen salade, papaya salade, pomelo salade met gamba’s, verse vegetarische loempiaatjes, gefrituurde loempiaatjes & gerookte vis en june plum salade (june plum is een vrucht met de smaak van ananas, mango en appel).

Soep
Khmer beef stew (Khmer runderstoof), Cambodjaanse curry (met kip of varkensribbetjes), Vietnamese kippensoep, Korko soup (een vegetarische soep op basis van groene curry), Cambodjaanse soep op basis van kokosmelk en Khmer specerijen, Num Banh Chok (soep op basis van Khmer specerijen en noedels), rundvlees- of kippensoep met citroengras & Cambodjaanse rundvleessoep met Khmer specerijen. 

Hoofdgerecht:
Beef Loc Lac (pittig rundvleesgerecht), roerbak gerecht met pittige kip en Khmer specerijen, kip of varkens roerbak gerecht met mango en cashewnoten, geroerbakte bonen met rundvlees, geroerbakte rundvlees of kip met pittige basilicum, geroerbakte aubergine met varkensbuik & vis of kip Amok (een stoomgerecht op basis van rode curry). 

Nagerecht:
Zoete plakrijst met mango, Banana delight, sweet corn delight & Pumpkin delight.

De tour is inclusief
-Transfers. 
-Lokale Engels sprekende tourguide. 
Minimaal 2 personen. 

Prijsindicatie per persoon: €33 per persoon


5 - Vissen op de Mekong rivier met een lokale visser (Phnom Penh) 
Onvergetelijk: leer vissen als een echte Cambodjaanse visser op de oevers van de Mekong en de Tonle Sap rivier! Leer hoe u de netten in de rivier dient te werpen en vang bijzondere vissen zoals de meerval en de grote zoetwater Mekong garnaal. De traditionele vissersboot vertrekt vanuit het vissersdorpje dat u kunt zien vanaf Phnom Penh’s rivieroever. U vaart de rivier af op zoek naar een geschikte plek om de netten uit te gooien. Aan het einde van uw vistrip wordt uw vers gevangen vis heerlijk klaargemaakt door de host op de boot en kunt u uw vangst zelf opeten! Zelfs als u niks gevangen heeft, kunt u genieten van heerlijke vis tijdens de maaltijd. Tip: boek de excursie wat later op de dag en geniet van de prachtige zonsondergang! 

De tour is inclusief:
-Transfers.
-Lokale Engels sprekende tourguide. 
Minimaal 2 personen.

Prijsindicatie: €52,- per persoon.


6 - Evening Street Food Tour (Phnom Penh)
De Cambodjaanse keuken lijkt op de Thaise, Laotiaanse en Vietnamese keuken, maar er zijn een aantal lokale gerechten in Cambodja die u een keer geproefd moet hebben om de unieke Cambodjaanse keuken echt te leren kennen. Over het algemeen is men van mening dat de Cambodjaanse keuken hetzelfde is als de Thaise keuken, maar dan zonder de pittige specerijen. De basisgerechten van de Cambodjaanse keuken zijn curry's, roergebakte groente, rijst, noedels en soep. Street food is enorm populair in Phnom Penh, vooral onder de plaatselijke jeugd. Tijdens het ontdekken van de stad komt u langs vele kraampjes waar u de heerlijkste hapjes kunt proberen. 

De tour is inclusief
:
-Transfers.
-Lokale Engels sprekende tourguide. 
Minimaal 2 personen. 

Prijsindicatie: €46,- per persoon.

Zoekcriteria toevoegen
Aanbieding
Bestseller
Teus Keus
Premium
Cambodja

Reisaanbod

Er zijn helaas geen reizen gevonden die matchen met de ingestelde filters