Excursiemogelijkheden vanuit Vang Vieng - Laos

Excursiemogelijkheden vanuit Vang Vieng - Laos


Vermelde prijzen zijn een prijsindicatie in Euro per persoon, bij deelname van minimaal 2 personen. Excursieprijzen kunnen per seizoen en aantal deelnemende personen afwijken. Prijzen onder voorbehoud van wijziging.

Fietstour, rotsklimmen en wandelen
Op de fiets! Vanuit uw hotel steekt u de Nam Song rivier over via een bamboebrug voor een bezoek aan één van de meest bijzondere grotten in dit gebied: Tham Poukham (Blue Lagoon) ook wel de ‘Grot van de Gouden Krab’ genoemd. In deze regio wordt deze grot zeer vereerd en is daarom erg belangrijk. Het is een flinke klim naar de top (lopend) voordat u de grot bereikt. Maar uw inspanning wordt beloond met verborgen gangen met eindeloze stalagmieten en stalactieten, ondergrondse meren, diepe putten en tot 80 m hoge schoorstenen.

Na dit bezoek stapt u weer op de fiets en gaat de rit westwaarts en wordt het pad avontuurlijker (lees: slechter). U fietst door een nauwe vallei van de Houay San rivier tot Pha Deng (Red Cliff). U passeert het dorp Phonxay wat aan de oever ligt van de Nam Khouang rivier. De uitzichten op het karstgebergte onderweg zijn prachtig. Stop zo vaak u wilt om deze mooie natuur vast te leggen. U fietst rustig langs de rivier naar de brug om zo weer terug te keren in Vang Vieng. Een heerlijk dag in de rust en natuur. U fietst alles bij elkaar ongeveer 26  km (4 uur fietsen en 1,5 uur rotsklimmen/wandelen).

Vanochtend brengt u een bezoek aan een etnisch Khmu dorp Ban Longlao Nung en het nabijgelegen Hmong dorp Ban Longlao Song. Deze dorpen liggen op een 1 uur rijden van Luang Prabang. U heeft de mogelijkheid hun levensstijl te observeren, die totaal verschillend is. Ondanks deze verschillen gaan de mensen hier samen naar school en werken ze samen. Hierna reist u verder langs de rijst- en groentevelden voordat u een bosgebied bereikt. Onderweg wordt gestopt bij een grot die als schuilplaats werd gebruikt tijdens de oorlog. Na bezoek aan de grot en een wandeling van circa 1 uur gaat u naar de Kuang Si watervallen. U kunt na de lunch een verfrissende duik nemen in één van de heldere poelen van de Kuang Si waterval. Door de kalkstenen ondergrond wordt het water turquoise van kleur en is er terrasvorming ontstaan. Op de terugweg wordt een wandeling gemaakt naar twee dorpjes.

Inbegrepen: Tour op basis van seat-in-coach (in internationaal gezelschap) met Engelssprekende gids inclusief entreegelden en lunch.
Duur: 2 uur rijtijd en 4 uur wandelen.
Type excursie: dagexcursie.
Prijs: € 41,- per persoon.

Terug naar boven.

Zoekcriteria toevoegen
Aanbieding
Bestseller
Teus Keus
Premium
Laos

Reisaanbod

Er zijn helaas geen reizen gevonden die matchen met de ingestelde filters