Excursiemogelijkheden Zuid-Afrika

Excursiemogelijkheden Zuid-Afrika


Vermelde prijzen zijn een prijsindicatie in Euro per persoon, bij deelname van minimaal 2 personen. Excursieprijzen kunnen per seizoen en aantal deelnemende personen afwijken. Prijzen onder voorbehoud van wijziging.

WRC-actie: Indien u de excursies gelijktijdig met uw rondreis boekt, ontvangt u 10% korting.


Garden Route (omgeving Port Elizabeth / Knysna)

1. Marine Eco Tour (alleen van december t/m juni) - Plettenberg Bay
Deze Ecologische tocht vertrekt van Central Beach en gaat in oostelijke richting langs een vogel opvang gebied en Keurboom strand naar Arch Rock. U zult dolfijnen, haaien, vogels en soms ook walvissen zien.Duur: 2 uur, vertrektijden 09:30 uur, 12:00 uur en 14.30 uur.Inclusief: water/sapje, snack pakket, koffie/ thee bij aankomst/ vertrek, het benodigde materiaal.Extra Informatie: Tocht afhankelijk van het weer. We raden u aan extra kleding mee te nemen.

Prijsindicatie in Euro per persoon: € 30,-
 
2. Catamaran Yacht Cruise - Knysna
Zeil in stijl op de lagune van Knysna naar de bekende ‘Heads”. Deze catamaran heeft een vergunning om door de ‘Heads” de Indische Oceaan op te varen. Om met deze ervaren schipper te zeilen is een exclusieve manier om de schoonheid van de lagune te ervaren. Zie dolfijnen, zeehonden, vogels en, in het seizoen, walvissen.

Duur: 1¾ uur zeiltocht.
Inclusief: Cash bar aan boord.
Extra Informatie: Deze boot kan 12 passagiers vervoeren, de vertrektijden zijn seizoen gebonden.

Prijsindicatie in Euro per persoon: € 30,-
 
3. Heritage Tour Cango Caves - Oudtshoorn
De Cango grotten zijn een groep van druipsteen grotten die uitmonden in grote hallen vol stalagmieten met namen als "het bruidspaar", "de glazen bloem", "de Cango kaars" en de "hangende sjaal". De grotten zijn gevormd over een periode van miljoenen jaren.

Duur: 1 Uur.
Inclusief: Gids.
Extra Informatie: Aanvangstijden van 09.00 uur - 16.00 uur, elk uur op het hele uur.

Prijsindicatie in Euro per persoon: € 8,-

Terug naar top.


 

Addo en omgeving

1. Game Drive – Addo National Park
U kunt de ‘bush’ zien ontwaken: geniet van kuddes olifanten, antilopen, zebra’s, wrattenzwijnen en struisvogels; of u ontdekt het nachtleven van de ‘bush’, afhangend van de game drive die u kiest.

Duur: 2 Uur. Vertrektijd 06:00 (zomer) of 07:00 (winter). Vertrektijden gedurende de dag: 09:00, 12:00 en 15:00 uur.
Inclusief: Ervaren gids.
Exclusief: Drankjes.
Geen kinderen onder de 6 jaar.

Prijsindicatie in Euro per persoon: € 31,-
 
2. Sundowner Game Drive – Addo National Park
Geniet van het zien van wild bij zonsondergang. Na een drankje en een hapje gaat u in het donker verder om zo mogelijk buffels, leeuwen, zwarte neushoorns en antilopen te zien.

Duur: 2 Uur - Start tijd 18h00 in zomer en 16h00 in winter.
Inclusief: Hapjes en drankjes.
Geen kinderen onder de 6.

Prijsindicatie in Euro per persoon: € 43,-
 
3. Canoeing - Addo National Park
Gasten huren de kano bij Adrenalin Addo en ervaren dan het kano varen op de Zondags Rivier. Langs de oevers zullen gasten vele vogelsoorten zien en horen. Een ontspannende activiteit geschikt voor de hele familie.

Duur: 1 uur.
Inclusief: Reddingsvesten.
Extra Informatie: Deze activiteit is zonder gids.

Prijsindicatie in Euro per persoon: € 11,-
 
4. Game Drive - Inkwenkwezi Private Game Reserve, East London
U rijdt door de verschillende landschappen van dit gebied op zoek naar de Big-5 (leeuw, olifant, neushoorn, luipaard en buffel). In een open safariauto met aan het stuur uw gids die u veel over omgeving en dieren kan vertellen. Naast de Big-5 zijn hier veel antilopen van groot tot klein, zebra’s en giraffen en ook veel vogels. Een speciale ervaring zal een ontmoeting met de witte leeuwen zijn. Door een genetische afwijking neigt de kleur van hun vacht meer naar het wit dan het geel/bruin.

Duur: Halve dag, ochtend of namiddag.
Inclusief: Gids - thee, koffie, limonade.

Prijsindicatie in Euro per persoon: € 57,-

Terug naar top.


Kaapstad en omgeving

1. Dinner show & drumming - Kaapstad
GOLD biedt elke avond een interactieve drum cirkel met de ervaren leermeester, Eddie. U krijgt uw eigen djembe trommel, en Eddie leert u de verschillende geluiden en ritmes van de djembe. Een 14-gangen menu bestaande uit Cape Malay keuken en Afrikaanse keuken wordt geserveerd door een van de medewerkers die elk gerecht uitlegt en vertelt uit welk land het gerecht afkomstig is. Tijdens het diner van de lange, sierlijke Mali Puppets als ze met de drummers en zangers rond u tafel dansen.

Duur: 30 minuten drummen.
Inclusief: Diner, show en return transfer.
Exclusief: Drankjes.

Prijsindicatie in Euro per persoon: € 26,-
 
2. Full Day Cape Point Tour incl. T-Bags en Groot Constantia- Kaapstad
Een bezoek aan Kaapstad, zonder Kaappunt is ondenkbaar. Deze excursie sluit de volgende hoogtepunten in: Twelve Apostles, een boottocht naar Seal Eiland, een bezoek aan de T – bag fabriek in Hout Bay, een bezoek aan de historische Groot Constantia wijnboerderij of een tocht over de schitterende Chapmans Peak drive. Ontdek de Kaap de Goede Hoop en Kaappunt in het Natuur Reservaat van het Kaapse Schiereiland. Bezoek de pinguïns bij de Boulders Beach en sluit de dag af met een glas champagne op Signal Hill.

Duur: Volle dag - begintijd 09h00.
Inclusief: Boottocht naar Seal Eiland, gecertificeerde chauffeur/gids, auto en benzine, Champagne op Signal Hill.
Exclusief: Lunch en drankjes, optionele excursies.

Prijsindicatie in Euro per persoon: € 74,-
 
3. Robben Island Tour - Kaapstad
U vaart door de Tafel Baai naar het destijds beruchte Robben Eiland waar een extra bewaakte gevangenis staat. U ontmoet een ex politieke gevangene, rijdt per bus voor 45 minuten over het eiland waarbij een gids uitleg geeft en u kunt de omgeving van Murray's Bay Harbour gaan ontdekken waar u een kramat (moslim praalgraf) vindt of de museumwinkel bezoeken.

Duur: 3.5 uur, boot vertrekt om 9am, 11am, 1pm en 3pm).
Inclusief: terugtocht.
Exclusief: drankjes en hapjes.
Extra Informatie: Afhankelijk van het weer vertrekt de boot vanaf de V & A Waterfront in Cape Town
N.B. In het Laagseizoen (vanaf midden april) zijn er slechts 3 vertrektijden, 9am, 11am en 13am

Prijsindicatie in Euro per persoon: € 30,-
 
4. Seal Island Boat Cruise, Drumbeat Charters
Een boottocht vanuit de Hout Bay haven naar Duiker Eiland, een zeehonden kolonie aan de voet van de bekende Sentinel berg. Hier ziet u duizenden Kaapse zeehonden in hun natuurlijke omgeving.

Duur: 40 minuten - aanvangstijden: 8:30, 9:15, 10:00 and 10:45.
Inclusief: n.v.t.Exclusief: Hapjes en drankjes, maar kunnen aan boord gekocht worden.
Extra Informatie: Breng warme kleren, het kan koud zijn op het water.

Prijsindicatie in Euro per persoon: € 6,-

Terug naar topJohannesburg en omgeving

1. Johannesburg Half Day City Tour - Johannesburg
Tijdens deze tocht krijgt u een goed overzicht van Johannesburg, U rijdt door het zaken centrum, bezoekt een of meerdere traditionele Afrikaanse winkels, u ziet het cosmopolitische Hillbrow, en Museum Africa in Newtown, de culturele wijk van Johannesburg.

Duur: 3 uur - Vertrektijden om 09:00 uur en 14:00 uur.
Inclusief: Toegangs kosten, vervoer, gids.
Exclusief: lunch.

Prijsindicatie in Euro per persoon: € 57,-
 
2. Soweto Fairtrade Tour - Johannesburg
Ten zuidwesten van Johannesburg ligt Soweto, de meest beroemde township van de wereld en een belangrijk monument voor de apartheid. Soweto, een uitgestrekt, onafhankelijk woongebied voor miljoenen, worstelt met de democratische verandering, maar de geest weerklinkt in een overvloed aan shebeens. De focus van deze tour is meer op projecten voor de gemeenschap en duurzaam toerisme. De Soweto Fair Tour omvat Nelson Mandela & Hector Pietersen Musea, een bezoek aan Handiworx of de Soweto Green, plus een overzicht van Baragwanath Hospital en een informele nederzetting.

Duur: 3 uur.
Inclusief: Entree geld, transport, gids Alle entree gelden behalve Nelson Mandela Museum.
Exclusief: lunch.
Extra Informatie: Vertrektijden: 09h00 en 14h00.

Prijsindicatie in Euro per persoon: € 53,-
 
3. Soweto Fairtrade Tour incl fietsen. - Johannesburg
Ten zuidwesten van Johannesburg is Soweto, 's werelds meest beroemde township en belangrijk monument voor de apartheid. Soweto, een uitgestrekt, onafhankelijk woongebied voor miljoenen, worstelt met de democratische verandering, maar de geest weerklinkt in een overvloed aan shebeens. De focus tijdens deze tour is speciaal op projecten voor de gemeenschap en duurzaam toerisme. Deze Soweto Fair Tour is inclusief: Nelson Mandela en Hector Pietersen Musea, een bezoek aan Handiworx of de Soweto Green plus een overzicht van het Baragwaneth ziekenhuis en een informele nederzetting. Ook inbegrepen is een fietstocht van Phomolong & een bezoek aan een dagopvang (ook mogelijk zonder de fietstocht).

Duur: 4 uur - Vertrektijden zijn 09h00 en 14h00, tenzij een andere afspraak is gemaakt.
Inclusief: Alle entree gelden behalve Nelson Mandela Museum.
Exclusief: Lunch.

Prijsindicatie in Euro per persoon: € 69,-
 
4. Pretoria Half Day City Tour - Pretoria
Deze stad heeft een multiculturele energie ontwikkelt uit een harmonieuze mix van tradities, cultuur en architectuur. Pretoria heeft historische waarde dat omvat zowel het Britse Rijk als Apartheid. De tour omvat ofwel het Voortrekker Monument of Freedom Square en de Union Buildings, Kruger House, Church Square, Mirramen Hindu Tempel en duizenden Jacaranda bomen.

Duur: 4.5 uur.
Inclusief: Entree geld, gids, transport.
Exclusief: Drankjes en eten.

Prijsindicatie in Euro per persoon: € 79,-

Terug naar top


Regio Hermanus (ten zuiden van Kaapstad)

1. Whale Watching Tour Alleen van juni tot december - Hermanus
Wij hebben een licentie om de walvissen tot 50m te naderen en dan stoppen we om rustig te kijken. Omdat walvissen van nature nieuwsgierig zijn komen ze gewoonlijk dichterbij om ons te bekijken. Dit is een inspirerende waardevolle ervaring. Gedurende de trip zal de bemanning u helpen bij het maken van de perfecte foto en u lichte versnaperingen aanbieden. De walvis specialist/gids zal u vertellen over het marine leven dat u ziet onderweg en ook het gedrag van de walvissen uitleggen. Een cameraman zal opnamen maken.

Duur: vertrek dagelijks 09H00, 12H00 en 15H00 ( duur 1 uur 30min – 3 uur maximaal).
Inclusief: gids en lichte versnapering.
Extra Informatie: Alle tochten afhankelijk van het weer. Seizoen juni – december.

Prijsindicatie in Euro per persoon: € 43,-
 
2. Kayak, Wine & Picnic Tour - Hermanus
Vertrekpunt is bij de Yachtclub even buiten Hermanus. U ziet tijdens deze tocht waarschijnlijk een groot aantal (zeldzame) vogelsoorten die aan de kust verblijven en broeden. Uw gids kan u daarover vertellen. Gasten zullen genieten van de kayaktocht door de mooie lagune. Na de oversteek komt u bij de historische Mosaic Farm Estate waar u kunt relaxen in de schaduw van de Melkhoutbomen en tevens genieten van een goed glas wijn en vers gebakken producten uit het restaurant. Na dit alles gaat u via dezelfde route weer terug.

Duur: 3 uur (depature times).
Inclusief: gids Kayak, wijn en verfrissingen.
Extra Informatie: Weers afhankelijk, U heeft shorts, t-shirt, zonnehoed en crème, korte warme jas of fleece.
Vertrektijden november - april 08.00, 10.30 en 13.00 uur. mei - oktober 09.00, 11.30 en 14.00 uur.

Prijsindicatie in Euro per persoon: € 51,-
 
3. Whale Watching Cruise (alleen van juni – December) - Gansbaai
Whale Watching Cruise (June - December), Van augustus tot december is het zien van de Southern Right Whale vrijwel zeker. Daarnaast zijn er ook andere zeedieren die de aandacht verdienen zoals pinguïns, zeehonden, haaien en dolfijnen.

Duur: 2 tot 2.5 uur.
Inclusief: Zwemvest.
Extra Informatie: Van augustus tot december, afhankelijk van het weer. Breng iets warms om aan te doen en zonnebrand lotion.

Prijsindicatie in Euro per persoon: € 79,-
 
4. Grootbos Horse Ride - Gansbaai
Grootbos Horse Ride, Een paardrij tocht op het strand in het Walker Bay Nature Reserve. U rijdt door het veld begroeid met fynbos en door de duinen. Daarna komt u op het strand waar u uw paard de sporen kunt geven. Zowel rijder als paard genieten van het opspattende water. De kans is er dat u in de verte walvissen ziet.

Duur: 3 uur.
Inclusief: helm.
Extra Informatie: Draag dichte schoenen en een dikke broek en neem zonnebrand artikelen mee.

Prijsindicatie in Euro per persoon: € 43,-

Terug naar top.


Kruger Park regio

1. Game Drive (ochtend of namiddag) – Kruger Park, vanaf alle rest camps
Er is geen betere manier om het Kruger National Park te verkennen dan onder de leiding van ervaren gidsen tijdens een ochtend of een namiddag game drive. Zij delen hun uitgebreide kennis van de omgeving met u.

Duur: 3 – 4 Uur - De ochtend rit vertrekt om ongeveer 04.30 uur in de zomer en om ongeveer 05.30 uur in de winter. Voor de namiddag gamedrive is dat altijd 17.00 uur.
Inclusief: Ervaren gidsen.
Extra Informatie: Geen kinderen jonger dan 6 jaar. Neem een trui mee.

Prijsindicatie in Euro per persoon: € 24,-
 
2. Morning Game Walk - Kruger Park, vanaf alle rest camps
Acht gasten maximaal worden meegenomen naar interessante plekken in de jungle. De wandeling is heel ontspannen en ervaren en gewapende gidsen wenden al hun kennis van de omgeving aan om u bewust te maken van wat u hier allemaal ziet

Duur: 3 - 4 Uur.
Inclusief: Ervaren gidsen met geweer (voor de zekerheid).
Extra Informatie: Kinderen worden niet toegestaan mee te lopen. Het wordt aangeraden gemakkelijke wandelschoenen of laarzen te dragen, kleding geschikt voor het weer op die dag en eigen camera of verrekijker mee te brengen.

Prijsindicatie in Euro per persoon: € 43,-
 
3. Night Drive – Kruger Park, vanaf alle rest camps
Ga op zoek naar naar de nachtdieren in het Kruger Park. Ga mee tijdens een safari en beleef een andere wereld dan u ziet wanneer de zon schijnt. De gidsen vertellen u over de spannende gebeurtenissen in het park.

Duur: 2 uur.
Extra Informatie: Geen kinderen onder de 6 jaar. Vertrektijd gedurende het gehele jaar om 19.30 uur. Neem een warme jas of trui mee.

Prijsindicatie in Euro per persoon: € 20,-
 
Opmerking m.b.t. Gamedrives (ochtend of middag):
Game Walk en Night Drive mogelijk in de volgende parken:

- Game Drive Berg-en-Dal Rest Camp, Kruger National Park
- Game Drive at Bateleur, Kruger National Park
- Game Drive Letaba Restcamp, Kruger National Park
- Lower Sabie Rest Camp, Kruger National Park
- Olifants Rest Camp, Kruger National Park
- Orpen Rest Camp, Kruger National Park
- Pretoriuskop Rest Camp, Kruger National Park
- Punda Maria Rest Camp, Kruger National Park
- Satara Rest Camp, Kruger National Park
- Skukuza Rest Camp, Kruger National Park
 
4. Cultural Experience - Matsamo Customs & Tradition Center, Matsamo
Cultural Experience,Toeristen die dit park bezoeken krijgen een rondleiding door de dorpen, genieten van een dansvoorstelling en andere culturele activiteiten. Onze gidsen zijn goed geinformeerde leden van de gemeenschap en hebben veel ervaring in het rondleiden van de gasten zodat de tijd in het dorp zowel interessant is als welbesteed. Een traditioneel Afrikaans dorp is gebaseerd op familieverwantschap en heeft speciale plekken voor huishoudelijke taken en religieuze samenkomsten.

Duur: 1 uur.

Prijsindicatie in Euro per persoon: € 10,-
 
5. Bicycle Safari Sefapane Lodge - Phalaborwa
Met twee ervaren game rangers gaat u per mountain bike door het Kruger Park. Wie weet wat er op uw pad komt.

Duur: 4 uur, in de zomer van 05.00 – 09.00 uur, in de winter van 05.30-09.30 uur.
Inclusief: ‘s ochtends een picknick ontbijt in de jungle and ‘s middags een drankje en snacks. Water en sapjes.
Extra Informatie: Minimaal 2 personen.

Prijsindicatie in Euro per persoon: € 55,-

Terug naar top.


Kwazulu Natal en Drakensbergen

1. Boat Trip
St. Lucia Safaris, St. Lucia
2hr Boat Trip - 10.00/12.00/14.00/16.00 (Summer Times),
FANNAS de “Spirit of St Lucia “ is een boot die aangepast is aan de omstandigheden van de riviermonding. Waterdiepte moet minstens 300mm zijn. Daardoor kunt u ook dicht bij de krokodillen en nijlpaarden komen zodat u prachtige foto’s kunt maken. De boot stopt zo nu en dan en schipper en gidsen zijn zeer gekwalificeerd om u interessante feiten over het wild te geven.

Duur: 2 uur.
Extra Informatie: Cash bar aan boord.

Prijsindicatie in Euro per persoon: € 14,-
 
2. Boat Cruise on Lake St. Lucia – St. Lucia
Twee of drie keer per dag vertrekt de boot. U ziet nijlpaarden, krokodillen en veel vogelsoorten.

Duur: 2 uur In de zomer 10.00 en 16.00 uur, in de winter 10.00 en 15.00 uur.
Extra Informatie: Bar aan boord.

Prijsindicatie in Euro per persoon: € 17,-
 
3. Jozini Boat Cruise Ghost Mountain Inn, Mkuze
Aan de voet van de Lebombo bergen ligt Lake Jozini, een van de grootste dammen van Zuid Afrika. Veel kloven eindigen aan het water en cycaden en vogels vind u daar in overvloed. In het westelijke deel ziet u olifanten, neushoorns, nijlpaarden en krokodillen. Dertien vissoorten zwemmen hier waaronder tilapia, karper en tijgervis.

Duur: 3-4 uur - Begintijd: 09h00 of 09h30.
Inclusief: Water.
Extra Informatie: Afhankelijk van het weer.

Prijsindicatie in Euro per persoon: € 38,-
 
4. Beach and Game Ride Bhangazi Horse Safaris, St. Lucia
Beach and Game Ride (2.5 Hours), Deze rit is een combinatie van strand en dieren in het game reservaat. Gezeten op een paard is dit een unieke ervaring.

Duur: 2.5 uur.
Inclusief: gids en paard.

Prijsindicatie in Euro per persoon: € 96,-
 
5. St. Lucia Bicycle Tour (2-3 hours) – St. Lucia
Tijdens deze fietstocht wordt u begeleid door een gids die goed op de hoogte is wat betreft de vogels in dit gebied. Al fietsend kunt u dieren en vogels van zeer nabij aanschouwen. U fietst over een tweetal wandelpaden bij St Lucia, het strand en het bos. U ziet hier veel voorkomende dieren zoals koedoe, zebra, gnoe, rietbok, impala , wrattenzwijn, krokodil en nijlpaard. In het bos ziet u ook de Narina Trogon tussen de hoge bomen. Op het strand krijgt u uitleg over het gevoelige merensysteem met de betekenis en uitdagingen er van.

Duur: 3 uur.
Inclusief: mineraal water.

Prijsindicatie in Euro per persoon: € 22,-

Terug naar top.


Swaziland en Lesotho

1. Game Drive ochtend of namiddag - Hlane Royal National Park, Hlane
Een unieks kans om prachtige foto’s te maken van de flora en fauna hier.

Duur: 2.5 uur.
Inclusief: Zonsopgang: thee, koffie, koek. Zonsondergang: drankjes.
Extra Informatie: Geen kinderen onder de 6 jaar.

Prijsindicatie in Euro per persoon: € 28,-
 
2. Fietshuur - Mlilwane Wildlife Sanctuary, Mlilwane
U kunt kiezen voor een uur rustig fietsen over de vlaktes of u kunt voor 3 tot 4 uur een bergpad volgen door de prachtige bergen van Swaziland.

Duur: 1 uur of langer.
Inclusief: fiets.

Prijsindicatie in Euro per persoon per uur: € 10,-
 
3. Day Pony Trek - Malealea Lodge, Lesotho
Day Pony Trek - Bushman paintings and the Botsoela waterfall,
Op een Basotho pony l gaat u door diepe ravijnen en valleien naar de dubbele Botsoela watervallen en de Bushmen Paintings die 500 jaar geleden door de San zijn aangebracht. U laat uw paard boven bij de waterval achter en maakt dan zelf de 15 minuten durende afdaling naar de voet van de waterval waar u kunt zwemmen om daarna dezelfde tocht weer in omgekeerde richting te maken. Dan gaat u naar de rotsschilderingen waar u opnieuw uw paard achterlaat boven aan het ravijn en waar u dan met de gids naar de schilderingen loopt. De afdaling is erg steil en u hebt goede schoenen nodig. Na 1 uur bent u weer terug bij uw paard en kunt u aan de terugtocht gaan beginnen.

Duur: 5-6 uur - Vertrek om 09:30 uur.
Exclusief: lunch.
Extra Informatie: Voor de avontuurlijk ingestelden. Wij raden u aan een lunchpakket mee te nemen.

Prijsindicatie in Euro per persoon: € 34,-
 
4. Ntondozi Tour - Swaziland
U start bij de workshop van Gone Rural waar u het proces van verven ziet, het oogsten van gras, eindproducten en wat Gone Rural doet om de landelijke gemeenschappen te ondersteunen. Daarna bezoekt u de ruimte waar ideeen ontwikkeld worden. U kunt bij de winkel voor of na de rondleiding producten kopen. Een gids gaat met u mee en geeft uitleg over de historie en cultuur van Swaziland. U zult ongeveer 70 vrouwen zien die hun producten uitstallen. U maakt het inkoop proces mee en met de gids bezoekt u de hofstede waar de gids de culturele gewoontes uitlegt.

Duur: 2 uur 30 min.
Extra Informatie: De rit naar de hofstede is 30km.

Prijsindicatie in Euro per persoon: € 25,-
 
5. Mountain Biking Tour - Hlane Royal National Park, Hlane
Fiets tussen het ontspannen wild en de gigantische bomen van Hlane. Begeleide mountainbike routes zijn nu beschikbaar voor bezoekers van Hlane. Tot 10 mountainbikes kunnen, vergezeld van een Swazi veldgids, op uurbasis worden gehuurd, of u kunt uw eigen fietsen gebruiken en een Swazi veldgids huren op basis van een uurtarief.

Duur: 2.5. uur - bespreek begintijd bij de boeking.
Inclusief: Gids en flessen water.

Prijsindicatie in Euro per persoon: € 20,-

Terug naar top.


Winelands

1. Bikes ‘n Wines Stellenbosch Town Cycle – Stellenbosch
Geniet van een fietstocht met gids door het historische stadje Stellenbosch. De ervaren gids vertelt u over de cultuur en geschiedenis van de "Eikenstad". Een bezoek aan Stellenbosch is niet mogelijk zonder een kennismaking met zijn beroemdste export product, wijn. U bezoekt 2 wijnboerderijen tijdens de tocht.

Duur: 3 uur.
Inclusief: huur fietd en helm, een snack onderweg, alle wijn proeverijen en een fles water.
Exclusief: lunch, fooien en enige wijnaankopen gemaakt op die dag.
Extra Informatie: Start punt: Zelf rijdend - Ontmoet bij de Bike Shed @ Asara Hotel. Ma-Vr om 10h30, einde om 15h45. Za - zo om 10h15, einde om 15h45. Deze excursie is op 25 & 26 december en 01 januari gesloten.

Prijsindicatie in Euro per persoon: € 63,-
 
2. Bikes ‘n Wines Vineyard Meander - Stellenbosch
Geniet van de proeverij bij 2 wijnboerderijen en 1 brandy stokerij. Daarbij fietst u langs vele wijnboerderijen terwijl u een schitterend uitzicht heeft op bergen en de zee. Gidsen vertellen u het ontstaan en de groei van deze oude wijnstreek langs de Eerste Rivier terwijl uw voeten genieten van de koelte van het water.

Duur: 4.5 uur (+-9km).
Included: gids, fiets en helm, snack pack en alle wijn/brandy proeverijen.
Excluded: lunch, fooien en additionele wijnaankopen.
Additional info: Start optie: Zelf rijdend - Ontmoet bij de Bike Shed @ Asara Hotel. Ma-Vr om 10h30, einde om 15h45.
Za - zo om 10h15, einde om 15h45. Deze excursie is op 25 & 26 december en 01 januari gesloten.

Prijsindicatie in Euro per persoon: € 46,-
 
3. Foodies on Foot, Bites ’n Sites - Stellenbosch
Proef en ervaar de verfijnde smaken van Stellenbosch met lokaal geproduceerde lekkernijen van uitmuntende kwaliteit. Terwijl u een rustige wandeling maakt zult u onderweg gepassioneerde ambachtslieden tegenkomen die graag hun inspirerende verhalen willen delen. De ervaren gids zal u meenemen op een reis van buitenkunst, geschiedenis en architecturale hoogstandjes, terwijl u van de ene proeverij overgaat naar de andere.

Duur: 2.5 uur (Maandag - Vrijdag: 13.00 to 15.30 uur) & (Sat: 13.00 to 15.30 uur).
Inclusief: Gids en proeverij.
Min. 2 pax.

Prijsindicatie in Euro per persoon: € 44,-
 
4. Wine Blending - Van Loveren Wine Estate, Robertson
U draagt een witte laboratorium jas met titel ‘Assistant Winemaker’). Het blenden vindt plaats tussen de wijntanks op dezelfde manier als de wijnmakers in het laboratorium doen. Het proces wordt u uitgelegd en dan gaat u proberen het origineel zo dicht mogelijk te benaderen. Als laatste vult u een fles met deze eigengemaakte wijn die u kurkt en van een label voorziet.

Duur: 90 - 120 minuten.
Inclusief: Proeven,blenden,bottelen, kurken,labellen van eigen fles (om mee te nemen).
Exclusief: Extra wijnaankopen, lunch of snacks.
Extra Informatie: Tussen 10:00 - 15:00 7 dagen per week, gedurende het hele jaar uitgezonderd 18 december - 7 januari.

Prijsindicatie in Euro per persoon: € 27,-

Terug naar top.

Zoekcriteria toevoegen
Aanbieding
Bestseller
Teus Keus
Premium
Zuid-Afrika

Reisaanbod

22 dagen Autoreis + Individueel
21 dagen
  • Indrukwekkende autorondreis vanuit Johannesburg.
  • 8 nachten Zuid-Afrika & 12 nachten Botswana.
  • Chobe National Park & Makgadikgadi zoutpannen.
€ 2900,-
Bekijk
24 dagen Autoreis + Individueel
24 dagen
  • Autoreis van Johannesburg naar Kaapstad.
  • Indrukwekkende en gevarieerde reis.
  • Verblijf in mooie accommodaties.
€ 3000,-
Bekijk
19 dagen Autoreis + Individueel
19
  • Zeer gevarieerd programma.
  • Vanuit Johannesburg naar de indrukwekkende wildparken.
  • Vanuit Kaapstad naar de pittoreske wijngebieden.
€ 2600,-
Bekijk