3 van 12

Droomreis Peloponnesos en eiland Kea

 • Stemnitsa, bijzondere plek in de bergen
 • Korinthe, Olympia en Delphi
 • Goede accommodaties voor een klein budget
 • 15 dagen
 • Autoreis
 • Individueel
 • Reiscode: AGR171129
Al onze reizen zijn maatwerk
Kan ik u helpen?
 • Introductie
 • Reisbeschrijving
 • Routekaart
 • Recensies
 • Prijzen en vertrek
 • Hotelinformatie
 • Excursies

Autorondreis compleet Peleponnesos & Kea arrangement

 
Bij deze reis zijn twee Griekenland reizen gecombineerd: De Peloponnesos Klassiek en de Athene-KEA tour. Ideaal voor reizigers die graag een uitgebreide indruk willen krijgen van Noord-Griekenland. In ruim 3000 jaar van geschreven geschiedenis heeft de Peloponnesos altijd een hoofdrol gespeeld en in deze periode een schat aan herinneringen en overblijfselen achtergelaten.
 
Uit de vroegste geschiedenis dateren namen als Sparta en Olympia, de versterkte paleizen van Mycene en Pylos, tempels en theaters als bij Bassae en Epidavros. Na de ondergang van het Romeinse rijk volgde de Byzantijnse periode, de kruistochten gedomineerd door de Franken en de invloed van machtige handelssteden als Venetië. Elke periode liet opnieuw bouwwerken na, die nu allemaal zijn verzameld in het museum dat Peloponnesos heet.

Decor voor alle genoemde archeologische en historische overblijfselen is de indrukwekkende natuur. Variërend van landelijke rust tot grijze rotsen met hoog tegen de bergwanden gebouwde dorpen. Byzantijnse kloosters en Frankische burchten. Dit alles omringd door de blauwe zee, gezellige vissershaventjes, kilometerslange stranden of kleine door bergen omsloten strandjes.
 
Het hoeft verder geen betoog dat juist de Peloponnesos bij uitstek geschikt is voor een rondreis per auto. Tijdens het tweede gedeelte van deze reis waait u heerlijk uit op het nabijgelegen, onontdekte Cycladen-eiland Kea en brengt u een uitgebreid bezoek aan de historische stad Athene.

Lees meer

Beknopte route
 • Dag 1 Vliegreis Amsterdam – Athene + Athene – Tolo
 • Dag 2 Tolo
 • Dag 3 Tolo – Stemnitsa
 • Dag 4 Stemnitsa – Olympia
 • Dag 5 Olympia
 • Dag 6 Olympia – Delphi
 • Dag 7 Delphi
 • Dag 8 Delphi – Kea
 • Dag 9 - 11 Kea
 • Dag 12 Kea – Athene
 • Dag 13 - 14 Athene
 • Dag 15 Vliegreis Athene – Amsterdam

Toon alle dagen

Uw ideale reis gevonden?

Stuurt u ons dan een reserveringsformulier toe en we gaan voor u aan de slag. Nog niet helemaal ideaal? Al onze reizen kunnen aan uw wensen worden aangepast. Maak uw reis persoonlijk en laat op het offerte-formulier weten hoe we er uw droomreis van kunnen maken.

Reserveren

of

Reisbeschrijving

Dag 1: Vliegreis Amsterdam – Athene + Athene – Tolo
U vliegt met de luchtvaartmaatschappij van uw keuze naar Athene. Na aankomst neemt u uw huurauto in ontvangst en begint uw rondreis door één van de mooiste gebieden van Griekenland: de Peloponnesos. Onderweg rijdt u over het Kanaal van Korinthe dat de Peloponnesos van het vasteland scheidt. Het is een indrukwekkend 8 meter diep kanaal. Daarna rijdt u door naar Tolo, een badplaats gelegen op ongeveer 7km van Nafplion.
Dag 2: Tolo
Tolo is een levendige badplaats met een smal zandstrand. Vanaf het strand en uw hotel geniet u van een mooi uitzicht op zee en de kleine eilandjes voor de kust. In de wijdere omgeving zijn meerdere archeologische opgravingen van wereldformaat te bezoeken. Zo is daar natuurlijk het beroemde theater van Epidaurus, dat bekend staat om de uitmuntende akoestiek. Nog ouder is het unieke koepelgraf ‘de schatkamer van Atreus’ uit de 15de eeuw voor Christus. Nafplion is een mooi, karakteristiek stadje waar de invloeden van de Venetiaanse overheersing uit de Middeleeuwen duidelijk zichtbaar zijn. De klim van 999 treden naar de top van de Palamidi burcht wordt beloond met een magnifiek uitzicht over de stad.
Dag 3: Tolo – Stemnitsa
Vandaag gaat de route door het schaars bebouwde binnenland van de Peloponnesos. U komt door pittoreske bergdorpen als Levidi en Vytina, waar heerlijke lokale honing en kruiden worden verkocht. In het uit leisteen opgetrokken dorp Dimitsana is een boeiend waterkrachtmuseum aan de rand van de diepe Lousios kloof. Even verderop komt u in Stemnitsa, een prachtig, klein dorp eveneens geheel bestaand uit natuurstenen huizen. Het dorp staat van oudsher bekend om het fijne zilverwerk. ’s Avonds kunt u van lokale specialiteiten genieten in één van de tavernes op het gezellige dorpsplein.
Dag 4: Stemnitsa – Olympia
Voordat u de groene omgeving van Lousios achter u laat, kunt u met de auto via haarspeldbochten afdalen in de Lousios kloof. Vanaf een mooi uitzichtpunt in de kloof, kunt u een korte wandeling maken naar het aan de kloofwand ‘hangende’ klooster Agios Ioannis Prodromos, een zeer knap gemaakt bouwwerk uit de 12de eeuw. Ook kunt u de nabijgelegen archeologische opgraving van Gortys bezoeken. Deze plaats was al bewoond in de 16de eeuw voor Christus. De huidige ruïnes dateren met name uit de klassiek tijd (5de en 4de eeuw voor Christus). Vervolgens rijdt u verder westwaarts naar Olympia, gelegen aan de brede Alfeos rivier.
Dag 5: Olympia
Dag ter vrije besteding in Olympia. Een bezoek aan de archeologische opgraving en het museum van Olympia mag natuurlijk niet ontbreken. Op de opgraving liggen drie belangrijke tempels uit de 6de en 5de eeuw voor Christus: de tempel gewijd aan de godin Hera, de voornaamste tempel, gewijd aan Zeus, Olympios en het Metroön, gewijd aan de moedergodin Rhea. Het bekendst is uiteraard het Olympisch Stadion waar de Olympische Spelen al ver voor de jaartelling begon, plaatsvonden. Na uw bezoek aan deze bijzondere, historische plek, kunt u een wijnboerderij in de omgeving bezoeken.
Dag 6: Olympia – Delphi
Via de magnifieke brug Rio-Antirio rijdt u van de Peloponnesos naar het vasteland. U komt door Nafpaktos, een pittoreske plaats gelegen aan de Golf van Korinthe. Het is een uitgebreidere stop waard om de Venetiaanse monumenten te bezoeken: het Venetiaanse kasteel en de Venetiaanse haven. Vlakbij het gezellige centrale plein staat de Toren van Botsaris, waar nu een museum is gevestigd. U rijdt verder langs de Golf van Korinthe, steeds genietend van mooie uitzichten over de baai en de bergen van Noord-Peloponnesos. Het vissersdorp Galaxidi is zeker de moeite waard voor een koffiestop. Een leuke boulevard langs een diepe baai nodigt uit voor een wandeling. Aan het eind van de dag arriveert u in het beroemde Delphi.
Dag 7: Delphi
We raden u aan om Delphi in de vroege ochtend te bezoeken. Op de site is het dan nog heerlijk rustig. In het prachtige ochtendlicht voelt u de magie van deze plek, die in de klassieke periode eeuwenlang een belangrijk cultureel en religieus centrum was. Hier kwamen pelgrims om raad te vragen aan de god van het licht: Apollo. De overblijfselen van de grote tempel van Apollo zijn imposant, evenals het theater en het hoog gelegen stadion. In het museum staat u oog in oog met het wereldberoemde beeld van de wagenmenner. U kunt ’s middags nog een uitstap maken naar het mooie Byzantijnse klooster Osios Loukas. De grote kerk van het klooster is prachtig bekleed met mozaïeken.
Dag 8: Delphi – Kea
U rijdt vanochtend naar de haven van Lavrio, gelegen aan de oostkust van Attiki in de omgeving van Kaap Sounion. U rijdt uw auto op de ferry en vaart in een uur naar het eiland Kea. Kea behoort tot de Cycladen eilandengroep en ligt het dichtst bij het vasteland. Toch wordt het weinig bezocht door buitenlandse toeristen en heeft het zijn authentieke karakter grotendeels behouden. Vanaf de haven van Kea rijdt u naar uw accommodatie in Otzia, een klein dorp gelegen aan de baai van Otzia, 5 km van de haven. De rest van de dag is ter vrije besteding in Otzia.
Dag 9 - 11: Kea
Drie dagen ter vrije besteding op Kea. Met uw huurauto kunt u het hele eiland ontdekken. Noemenswaardig is het mooie strand Pisses, gelegen aan de westkust aan het eind van een vruchtbare, groene vallei. Vanaf het strand ziet u op de top van een heuvel, de restanten van de antieke stad Poiessa. De zonsondergang vanaf het strand is magnifiek! Het is ook leuk om een bezoek te brengen aan de Red Tractor Farm, een ecologische agrarische onderneming waar diverse gewassen worden verbouwd en verwerkt tot heerlijke chutneys en jams. Tot slot kunt u naar de opgravingen van de antieke stad Karthaia gaan. De prachtige ligging aan zee en de wandeling er naar toe maken een bezoek aan Karthaia onvergetelijk.
Dag 12: Kea – Athene
Nadat u weer met de veerboot bent overgestoken naar de haven van Lavrio, rijdt u in zo’n 2 uur naar Athene. Hier levert u uw huurauto in aangezien u de auto de komende dagen niet nodig heeft. Aan een facelift van de binnenstad van Athene is de laatste 10 jaar hard gewerkt, en met succes! Alle archeologische sites zijn nu met elkaar verbonden door autovrije, geplaveide paden en promenades. Door de komst van de metro en de tram en verkeerremmende maatregelen, is de stad aantrekkelijker en schoner geworden. Er is het Acropolis museum, geopend in 2009, en behorend tot de mooiste musea van Europa.
Dag 13 - 14: Athene
Tijdens deze tweede volledige dag in Athene, kiest u wat u wilt. U kunt het veelomvattende Archeologische museum bezoeken waar o.a. bekende kunstschatten uit Mycene zijn tentoongesteld of u kiest voor het indrukwekkende Byzantijnse museum. Moe van musea? Verken dan de levendige winkelstraten van Athene. Heel bijzonder zijn de vlees- en vishallen op Athinas. Een goed gevulde souvlaki van Thanasis op Monastiraki maakt de dag compleet.
Dag 15: Vliegreis Athene – Amsterdam
U reist op eigen gelegenheid naar de luchthaven van Athene. Hier checkt u in voor uw terugvlucht.

Routekaart

Recensies

Droomreis Peloponnesos en eiland Kea 0 EUR

Wilt u een recensie inzenden? Inzenden

Recensie inzenden
 

Prijzen en vertrek

Prijzen tot en met 31 december 2018

Prijsindicatie in Euro per persoon, bij 2 samenreizende personen:

Laagseizoen, vanaf 1160
Hoogseizoen, vanaf 1493

Indicatie seizoen:           
Laagseizoen: 03 april - 30 juni 18 & 01 september - 18 oktober.
Hoogseizoen: 01 juli - 31 augustus.               

Inbegrepen:

 • Retourvlucht Amsterdam of Eindhoven - Athene met Transavia.
 • Plus pakket Transavia (inclusief 20 kg ruimbagage en standaard stoelreservering)
 • 14 Overnachtingen in genoemde accommodaties op basis van een 2-persoonskamer, logies en 10 x ontbijt (4 nachten Kea op basis van logies).
 • Ferry tickets Lavrio-Kea-Lavrio voor huurauto (max. 4.25 lang) inclusief inzittenden.
 • 12 Dagen autohuur van Avis (All Inclusive), type B-EDMR. 
 • Reisinformatie- en inspiratieboek (per e-mail).

Niet inbegrepen:

 • Reserveringskosten €40,- per boeking.
 • Calamiteitenfonds €2,50 per boeking.
 • Transfer luchthaven - Athene
 • Niet genoemde maaltijden, excursies en overige persoonlijke uitgaven.
 • Toeristen belasting met ingang van 1 januari 2018, ter plaatse te betalen in de accommodaties: tarief per kamer per nacht: € 0,50 2* hotels, € 1,50 3* hotels, € 3,- 4* hotels, € 4,- 5* hotels      

Optioneel bij te boeken:

 • Excursie wijnboerderij omgeving Olympia € 11,- per persoon.
 • Kookworkshop bij Eleni in Mpelleiko € 22,- per persoon.
 • Hike & Bite Athene inclusief 4-gangen diner op 4 locaties € 61,- per persoon.
 • Wandeling Loulida-Otzia € 14,-  per persoon.

Upgrade autohuur:       
Indien uw voorkeur uitgaat naar een groter auto type, zijn er diverse mogelijkheden. Bijvoorbeeld categorie D, toeslag per auto vanaf € 86,- per auto voor 12 dagen.

Hotelinformatie

Dag Bestemming Middenklasse hotel
Dag 1 - 2 Tolo Hotel Minoa
Dag 3 Stemnitsa Hotel Mpelleiko
Dag 4 - 5 Olympia Hotel Pelops
Dag 6 - 7 Delphi Hotel Acropole
Dag 8 - 11 Kea Anemousa Studios
Dag 12 - 14 Athene Hotel Acropolis Hill

Excursies

Excursie naar wijnboerderij in omgeving Olympia

Deze leuke excursie is optioneel bij te boeken. In één tot anderhalf uur laat de familie die de landerijen runt het complete productieproces zien en is er een kleine wijnproeverij!

Bekijk hier meer informatie over deze excursie

€ 11,-