Holland America Line®

Holland America Line®


Holland America Line ‘dé mooiste manier om de wereld te ontdekken’

‘Ik hou van Holland America Line®, om een veelheid aan verschillende redenen. Er is de onvergelijkbare, persoonlijke service vanwege een deskundige, speciaal opgeleide bemanning. Er is de klassieke sierlijkheid van de schepen, met een zee van ruimte en een stijlvolle omgeving. Er zijn de elegante staterooms, groots in de details. Er is de culinaire rijkdom en verfijning. Er zijn de vele ontspannings- en entertainment mogelijkheden. En uiteraard zijn er de prachtige routes, over heel de wereld. Maar er is méér. Ik hou van Holland America Line omdat de combinatie van sfeer, klasse en savoir-vivre mij elke keer weer intens gelukkig maakt. En nostalgisch. En blij. Inderdaad; een cruise met Holland America Line is de mooiste manier om de wereld te ontdekken. Zonder twijfel.’

Holland America Line
Met 14 middelgrote luxe schepen biedt Holland America Line meer dan 500 cruises per jaar aan over heel de wereld. Met reizen variërend van eendaagse minivakanties tot éénmalige grote wereldreizen van meer dan 100 dagen bezoeken de schepen alle zeven continenten op verschillende exotische, tropische, historische, culturele en avontuurlijke bestemmingen. Holland America Line wordt breed erkend als leider in het hoogste segment van de cruisesector. 

Het begon in Nederland...
De geschiedenis van Holland America Line gaat meer dan 140 jaar terug tot in 1873, toen de ‘Nederlandsch - Amerikaanse Stoomvaart Maatschappij’ werd opgericht in Rotterdam. Passagiers uit heel de wereld deden de 15-daagse overtocht naar ‘De Nieuwe Wereld’, om een nieuw leven op te bouwen. Sinds de jaren zeventig van de vorige eeuw richtte het bedrijf zich volledig op vakantiecruises, met persoonlijke service en unieke kwaliteit als belangrijkste speerpunten.

Persoonlijke service
Service zit in de genen van Holland America Line. Elke passagier is onze persoonlijke gast. Onze aandacht voor detail en onze zin voor perfectie heeft één doel: de reis voor elk van deze gasten even ontspannend als onvergetelijk te maken. De speciaal opgeleide bemanning loopt nooit in de weg, maar is er altijd net op het juiste moment om elke individuele gast van dienst te zijn. Met een Nederlandstalig gastenprogramma aan boord.


Mooie, middelgrote schepen
De middelgrote schepen van Holland America Line zijn van een klassieke sierlijkheid. Door de zee van ruimte en de stijlvolle omgeving komt elke gast tot rust. De ruime open plaatsen en de uitgestrekte observatieruimten met dekken rondom nodigen uit om tijdens de reis op ontdekkingstocht te gaan en te genieten van het steeds veranderende uitzicht. De schepen van Holland America Line zijn opvallende, klassiek gelijnde ocean liners.


Staterooms: de persoonlijke ruimte
De staterooms zijn ruim, elegant met klassiek comfort en moderne voorzieningen. Er is een passende accommodatie voor elk gastensegment. Op de Koningsdam werd geïnnoveerd met familie-staterooms tot vijf personen en single staterooms. Steeds is er het kenmerkende oog voor detail, met handdoeken van 100% Egyptisch katoen tot luxe badjassen en toiletartikelen van Elemis Aromapure. De bemanning staat, vriendelijk maar discreet, 24 uur per dag klaar. Culinaire top en diversiteit
Het culinaire aanbod is divers, met een harmonie van smaken die zijn samengesteld door de befaamde Culinary Council van Holland America Line. Het Italiaanse Canaletto, het buffetrestaurant Lido market of The Dining Room zijn maar enkele van de opties. Drie sterren chef-kok Jonnie Boer van De Librije in Zwolle gaat nog een stap verder: één keer tijdens de cruise op drie schepen, verandert het klasse restaurant Pinnacle Grill in een pop-up versie van De Librije.