1 van 4

5-Daagse autoreis Golden Circle

 • Unieke landschappen.
 • Wilde kustlijnen.
 • Zwarte zandstranden.
 • 5 dagen
 • Vliegreis
 • Individueel
 • Reiscode: AIJ2007271
€ 1200,-
Bovenstaande betreft de meest gunstige prijs,
bekijk prijzen en vertrek voor meer informatie.
Al onze reizen zijn maatwerk.
Kan ik u helpen?
Mirja Rempt
WRC IJsland specialist

Als IJsland specialist weet Mirja Rempt alle ins & outs van dit gebied en kan u daarom helpen met al uw vragen en het samenstellen van uw reis.

 • Introductie
 • Reisbeschrijving
 • Routekaart
 • Recensies
 • Prijzen en vertrek

5-Daagse autoreis Golden Circle


Een overweldigende natuur en een hippe hoofdstad
 
Deze 5-daagse autoreis door Zuid-IJsland neemt u mee langs een fantastische variëteit van unieke landschappen, wilde kustlijnen en zwarte zandstranden. Boerderijen met groene weilanden worden afgewisseld door watervallen en warmwater bronnen en een bijna oneindige horizon van majestueuze gletsjers. De enorme diversiteit aan natuurverschijnselen maakt deze reis langs de zuidkust tot één van de mooiste bestemmingen. In de winter is dit normaliter het meest begaanbare deel van het land. Tevens maakt u kennis met de hippe en compacte hoofdstad Reykjavik.

Uw ideale reis gevonden?

Stuurt u ons dan een reserveringsformulier toe en we gaan voor u aan de slag. Nog niet helemaal ideaal? Al onze reizen kunnen aan uw wensen worden aangepast. Maak uw reis persoonlijk en laat op het offerte-formulier weten hoe we er uw droomreis van kunnen maken.

Reserveren

of

Reisbeschrijving

Dag 1: Vliegreis Amsterdam – Keflavik + Keflavik – Reykjavik ca. 100 km
Welkom in het ‘Land of Fire and Ice’
U vliegt met Icelandair naar Keflavik (luchthaven bij Reykjavik). Op de luchthaven neemt u uw huurauto in ontvangst en rijdt u naar uw hotel in Reykjavik. De rest van de dag is ter vrije besteding.
Dag 2: Ontdek de zuidkust ca. 215 km
Camera dag!
Na het ontbijt verlaat u Reykjavik en rijdt u langs de zeer bezienswaardige zuidkust naar de Eyjaflallajökull vulkaan, die in 2010 uitbrak en wekenlang het vliegverkeer lam legde. Stop bij het LAVA Center in Hvolsvöllur. Geniet van de zwarte zandstranden en het rijke vogelleven aan de oceaanzijde van de weg en aan de landzijde liggen steile kustkliffen doorsneden met enorme watervallen en gletsjertongen. Maak een stop bij de Skogafoss en Seljalandsfoss waterval en de Myrdalsjokull gletsjer die de actieve Katla vulkaan bedekt. Hier kunt u een ijsgrot verkennen en snowmobilen op de gletsjer. Bekijk ook het leuke streekmuseum. Via de kustkliffen van Dyrholaey bereikt u het dorpje Vík waar u een enorme kolonie papegaaiduikers kunt bewonderen. U Overnacht in de Flúdir regio.
Dag 3: Thjorsardalur Valley – Gullfoss – Geysir ca. 295 km
Na het ontbijt gaat u op weg naar de Thjorsardalur vallei en het landschap met zanderige lavavelden, rivieren en watervallen en de indrukwekkende vulkaan Hekla, de meest actieve vulkaan van IJsland. Deze vulkaan is prachtig gelegen en is de ideale plek voor een wandeltocht. Vervolgens rijdt u naar de indrukwekkende Gullfoss waterval en het op 10 km van de waterval gelegen Geysir, waar u ongetwijfeld de bekendste springbron van IJsland vindt. Hoewel de grote Geysir niet echt actief meer is, laat de Stokkur u niet in de steek en spuit om de 5 minuten meer dan 30 meter omhoog. Bezoek tenslotte Laugarvatnshellir waar een kleine gemeenschap in een grot woont.
Dag 4: Thingvellir – Borgarfjordur gebied
Uw eerste stop is bij Thingvellir en vervolgens rijdt u naar de prachtige Borgarfjordur regio. In de namiddag rijdt u terug naar Reykjavik voor uw overnachting.
Dag 5: Reykjavik – luchthaven Keflavik
In aansluiting op de vertrektijd van uw vlucht rijdt u naar de luchthaven van Keflavik. Mocht u in de namiddag vertrekken dan kunt u op de terugweg een bezoek brengen aan de Blue Lagoon. Nadat u de huurauto heeft ingeleverd bij de luchthaven checkt u in voor uw terugvlucht.

Routekaart

Recensies

5-Daagse autoreis Golden Circle 1200 EUR

Wilt u een recensie inzenden? Inzenden

Recensie inzenden
 

Prijzen en vertrek

t/m 30 september 2021

De prijzen voor 01 oktober 2020 - 31 mei 2021 zijn op aanvraag.

Prijsindicatie in Euro per persoon:

Type accommodatie: Comfort (3* hotels)
Seizoen: 01 jun - 24 jun & 27 aug - 30 sep 2021 25 jun - 26 aug 2021
Autotype en aantal personen:    
Compact / 2 pers (group 2.0) 1300   1325
Station / 4 pers (group 4.0 ) 1250  1200
     
Type accommodatie: Quality (4* hotels)
Seizoen: 01 jun - 24 jun & 27 aug - 30 sep 2021 25 jun - 26 aug 2021
Autotype en aantal personen:    
Compact / 2 pers (group 2.0) 1325 1400
Station / 4 pers (group 4.0) 1300 1325

Inbegrepen:

 • Retourvlucht Amsterdam - Reykjavik  met Icelandair in economy class.
 • Luchthavenbelasting en 1 stuks ruimbagage.
 • 04 Overnachtingen in comfort (3*) of quality (4*) hotels op basis van logies en ontbijt in een 2-persoonskamer.
 • 04 Dagen autohuur in de vermelde autocategorie inclusief basisverzekering (CDW), ongelimiteerd aantal kilometers, lokale belasting, GPS en 1 extra bestuurder.

Niet inbegrepen:

 • Niet genoemde maaltijden, excursies en persoonlijke uitgaven.
 • Bijdrage garantiefonds SGR €5,- per persoon.
 • Reserveringskosten & bijdrage calamiteitenfonds €45,- per boeking.