19 van 19

Culinair weekendje Puglia

  • Gastromisch weekendje
  • Verblijf in een 17de eeuws landhuis/kasteel
  • Ligging op 7 km van de zee
  • 4 dagen
  • Autoreis
  • Individueel
  • Reiscode: AIT181203
Al onze reizen zijn maatwerk
Kan ik u helpen?
  • Introductie
  • Reisbeschrijving
  • Routekaart
  • Recensies
  • Prijzen en vertrek
  • Hotelinformatie

Verblijf in Masseria Salamina Fasano

De regio Puglia ligt in de hak van de laars van Zuid-Italië. Dit gebied staat als nummer 1 op de rankinglist van gastronomie. Haar overheerlijke wijnen, de biologische olijfolie en de fantatstische geraffineerde keuken zijn wereldberoemd. In dit gebied zijn tijdens de Spaanse en Franse overheersing prachtige masseria’s gebouwd.
 
Tijdens dit arrangement verblijft u in Masseria Salamina Fasano nabij Pezze del Greco, op een uurtje rijden van de luchthaven Bari of Brindisi. Deze masseria is na jaren van zeer nauwgezette restauraties een streling voor het oog. De gastvrijheid is hartverwarmend.
 
Dit landhuis is een uitstekende uitvalsbasis om de plaatsjes Alberobello, Ostuni, Cisternino en Martina Franca te bezoeken. Op de masseria maakt u samen met Filippo, mede-eigenaar van de masseria een wandeling en onder de charmante begeleiding van Chiara (zijn zus) leert u op een authentieke wijze pasta te maken. Ongetwijfeld zult u genieten van de heerlijke wijnen. In de maaltijden die u krijgt voorgeschoteld zijn bijzondere ingrediënten verwerkt zoals podilico (zeldzaam rund uit Zuid-Italië), stracciatella crème, amandelcrème met mandarijnenmarmelade, parmigiana van aubergines, verse asperges en niet te versmaden pasta’s met heerlijke sauzen.

Het reisprogramma 3 op reis neemt u mee door de hak van Italië, Puglia!
Beknopte route
  • Dag 1 Vliegreis Amsterdam – Bari of Brindisi + autoreis naar Pezze del Greco
  • Dag 2 Wandeling met Filippo en lunch in de olijfgaard van de masseria
  • Dag 3 Kookcursus onder begeleiding van Chiara
  • Dag 4 Vliegreis Bari of Brindisi – Amsterdam

Uw ideale reis gevonden?

Stuurt u ons dan een reserveringsformulier toe en we gaan voor u aan de slag. Nog niet helemaal ideaal? Al onze reizen kunnen aan uw wensen worden aangepast. Maak uw reis persoonlijk en laat op het offerte-formulier weten hoe we er uw droomreis van kunnen maken.

Reserveren

of

Reisbeschrijving

Dag 1: Vliegreis Amsterdam – Bari of Brindisi + autoreis naar Pezze del Greco

Benvenuto!

U vliegt met de luchtvaartmaatschappij van uw keuze naar Bari of Brindisi. Na aankomst neemt u uw huurauto in ontvangst en rijdt u naar Masseria Salamina Fasano, gelegen op 7 km van de zee. De afstand bedraagt vanaf Bari ca. 65 km en vanaf Brindisi ca. 60 km. ’s Avonds is er een proeverij en uitleg over het persen van de biologische olijfolie en wacht een heerlijke maaltijd die bestaat uit 7 antipasti (1 primo en 1 secondo) onder het genot van twee glaasjes wijn, een dessert en koffie.

Masseria Salamina Fasano

Masseria Salamina is gevestigd in een 17de eeuws kasteel en ligt tussen de olijfgaarden en akkers. Het biedt een zwembad, een traditioneel restaurant, een terras met uitzicht op de Adriatische Zee. In de zomer wordt het diner geserveerd op de binnenplaats, omringd door oude muren. De accommodaties zijn gevestigd in het landhuis of de verbouwde stallen. Sommige kamers hebben rustieke betegelde vloeren, antieke meubels en marmeren badkamers met mozaïek.

Dag 2: Wandeling met Filippo en lunch in de olijfgaard van de masseria
Na een heerlijk ontbijtbuffet begint de 13 km (3 uur) lange wandeling waarbij u onderweg een antiek klooster en een middeleeuws kerkje bezoekt. De wandeling eindigt met een lunch in de olijfgaard van de masseria. De middag is ter vrije besteding en kunt u bijvoorbeeld relaxen aan het zwembad of de omgeving per auto verkennen. Tegen 18.00 uur wordt u verwacht voor een wijnproeverij van 4 uitstekende wijnen voordat u plaats neemt aan tafel voor een diner dat bestaat uit 7 antipasti (een bordje met 7 appetizers), 2 kleine pastagerechtjes, 1 secondo (vis of vlees), dessert, twee glazen wijn, water en koffie.
Dag 3: Kookcursus onder begeleiding van Chiara
Deze dag is ter vrije besteding. U kunt een bezoek brengen aan Martina Franca of de stad Bari. Omstreeks 17.00 uur verwacht Chiara u voor een cursus ‘Mani in Pasta’. Voordat u de ‘handen in de pasta’ steekt maakt u een korte rondleiding over de masseria waar u alles hoort over de tarwe- en graansoorten en hoe u die kunt gebruiken en kunt kneden tot een genoegzame pasta. U maakt een focaccia die u naar gelieve kunt beleggen met ingrediënten die u zelf uit de moestuin kunt meenemen en diverse pasta’s zoals de orrecchiete (oortjespasta) en de laganari (lange pasta). Na deze inspanning volgt een aperitivo (een spumante of prosecco) en het diner waar de door uzelf gemaakte focaccia met nog 3 andere gerechtjes, 2  proeverijtjes van de door uzelf gemaakte pasta, wijn en water worden geserveerd. Deze fijne dag wordt afgesloten met een dessert.
Dag 4: Vliegreis Bari of Brindisi – Amsterdam
Na een heerlijk ontbijtbuffet neemt u afscheid. U rijdt naar de luchthaven van Bari of Brindisi. Nadat u de huurauto heeft ingeleverd checkt u in voor uw vlucht naar Nederland.
 

Routekaart

Recensies

Culinair weekendje Puglia 0 EUR

Wilt u een recensie inzenden? Inzenden

Recensie inzenden












 

Prijzen en vertrek

01 januari - 25 december 2019

Prijsindicatie in Euro per persoon, bij vertrek in onderstaande periode:

Reisperiode:
Laagseizoen 900
Hoogseizoen 1050

Indicatie periode:            
Laagseizoen: 01 januari - 31 mei 2019 & 01 september - 31 december 2019       
Hoogseizoen: 01 juni - 31 augustus 2019               

Inbegrepen:

  • Vliegretour Amsterdam - Bari v.v. met Transavia.           
  • Plus pakket Transavia: 20 kg ruimbagage meenemen en standaard stoel reservering.
  • Luchthavenbelasting en overige heffingen.
  • 03 Overnachtingen in Masseria Salamina Fesano bij Pezze di Greco op basis van halfpension.
  • Ontbijtbuffet zowel zoet als hartig met biologische marmelade, koffie, thee, melk, cereals,  vers fruit, broodjes , ham, kaas, salami etc.
  • Privé-wandeling (indien er meerdere gasten zijn wordt getracht de wandeling gezamenlijk te doen) inclusief lunch in olijfgaard.
  • Proeverij van olijfolie met hapjes.
  • Wijnproeverij van vier wijnen uit de provincie Salento.
  • Mini-kookcursus volgens beschrijving in programma met aperitief en diner.                                   
  • 02 Diners volgens beschrijving in programma inclusief twee wijnglazen negramaro uit de wijnkelder Paololeo in Puglia per persoon, water en 1 italiaanse koffie.
  • 03 dagen (03 x 24 uur) autohuur van Avis. Type B ECMR, op basis van All Inclusive. 
  • Reis informatie en inspiratie boek (per email)  

Niet inbegrepen:

  • Reserveringskosten €40,- per boeking                                                                               
  • Calamiteitenfonds €2,50 per boeking                                                                                                                         
  • Toeristenbelasting (ter plaatse te voldoen)                                                                     
  • Overige maaltijden.      

Opmerking:
De meeste musea zijn gesloten op maandag.

Hotelinformatie

Dag Bestemming Middenklasse hotel
Dag 1 - 3 Pezze del Greco Masseria Salamina Fasano