Gedetailleerd Toscane en Umbrië en een vleugje Marken

 • Bezoek aan Pisa en Florence
 • Bezoek aan Perugia en Assisi
 • Verlenging mogelijk met verblijf in Marken
 • 14 dagen
 • Autoreis
 • Individueel
 • Reiscode: AIT171128
 • Gemiddeld: 4 / 5 sterren
Al onze reizen zijn maatwerk.

Helaas is deze reis (tijdelijk) niet beschikbaar. Indien u een prijsopgave voor deze of een soortgelijke reis wenst voor deze reis dan kunt u telefonisch/ per e-mail contact met ons opnemen.

Kan ik u helpen?
Maudy Zuidema
WRC Italië specialist

Als Italië specialist weet Maudy Zuidema alle ins & outs van dit gebied en kan u daarom helpen met al uw vragen en het samenstellen van uw reis.

 • Introductie
 • Reisbeschrijving
 • Routekaart
 • Recensies
 • Prijzen en vertrek
 • Hotelinformatie

Autorondreis Toscane en Umbrië met uitbreiding naar de Marken

 
Tijdens deze reis bezoekt u uitgebreid twee van de meest geliefde regio’s van Italië, Toscane en Umbrië. U krijgt goed de mogelijkheid het beste van beiden te zien, waar de regio’s op elkaar lijken, maar ook waar zij van elkaar verschillen. Daarbij verblijft u in kleinschalige, landelijk gelegen agriturismo’s en bed en breakfasts.
Toscane
Iedereen heeft wel een beeld van Toscane, misschien wel het symbool van het goede Italiaanse leven. Nergens ter wereld heeft de mens het landschap zo mooi kunnen inrichten als juist hier. Zwierige cipressenlanen, zachtglooiende heuvels vol met wijnranken of knoestige olijfbomen. Daartussen eeuwenoude vermaarde en drukbezochte kunststeden als Florence, Siena of Pisa, maar ook kleinere kunststadjes waar naar ons gevoel het lommerrijke ‘dolce vita’ nog steeds rustig voortkabbelt. Er was – en er is nog steeds – inspiratie alom om de mooiste kunstwerken te maken. Toscane is immers de regio van onder andere Leonardo da Vinci en Michelangelo.

Umbrië
Naast Toscane – midden in de Apennijnen – gelegen regio wordt Umbrië het ‘groene hart’ van Italië genoemd. Duidelijk bosrijker heeft ook Umbrië haar zacht glooiende heuvels met olijfbomen en daartussen eeuwenoude rijk aan cultuur gezegende kunststadjes; denk maar aan Assisi of Orvieto. Verder een grote trekpleister van de regio is het Trasimeense meer, het grootste meer van Midden-Italië. De belangrijkste persoon die na 8 eeuwen nog steeds zijn invloed laat gelden is Franciscus van Assisi, de patroonheilige van Italië. Overal waar hij is geweest hebben de mensen dat willen vereeuwigen, veelal op indrukwekkende wijze.

Marken
U kunt deze reis uitbreiden met een verblijf in de Marken. Deze streek wordt meer en meer bekend bij reizigers. Het lijkt veel op Toscane qua landschap en steden, maar is doorgaans meer betaalbaar. Voor velen komt de Italiaanse Droom hier wel uit. In deze streek werd de reality-show met dezelfde titel opgenomen. Highlights zijn kunststeden als Urbino en Ascoli, de natuur met de grotten van Frasassi en de spectaculaire kust bij de Monte Conero.

Lees meer

Uw ideale reis gevonden?

Stuurt u ons dan een reserveringsformulier toe en we gaan voor u aan de slag. Nog niet helemaal ideaal? Al onze reizen kunnen aan uw wensen worden aangepast. Maak uw reis persoonlijk en laat op het offerte-formulier weten hoe we er uw droomreis van kunnen maken.

Reisbeschrijving

Dag 1: Vliegreis Amsterdam – Bologna + Bologna – Vinci ca. 135 km
U vliegt vanaf Schiphol met de luchtvaartmaatschappij van uw keuze naar Italië. Na aankomst neemt u uw huurauto in ontvangst en rijdt u richting Vinci, inderdaad de stad bekend van Leonardo. Heeft u nog tijd bezoek dan het museum over Leonardo in dit mooie middeleeuwse stadje. U verblijft drie nachten in het prachtige glooiende landschap rondom Vinci te midden van wijngaarden.

Hotel Podere Cantagrillo

In 2010 geopend rustig en panoramisch gelegen driesterren country hotel in een typisch Toscaans landschap met 9 kamers en 4 appartementen. Het hotel is centraal gelegen middenin Toscane op ca. 2 km van Vinci. Het hotel beschikt over een receptie, bar, tuin, zwembad met ligstoelen en parasols, barbecue en fietsverhuur. De kamers zijn modern in Provençaalse stijl ingericht  en hebben een badkamer met bad of douche en toilet en televisie, airco.

Dag 2: Vinci - bezoek aan Pisa en Lucca ca. 100 km
Vandaag  twee kunststeden – door een puist in het landschap van elkaar gescheiden – met een geheel eigen karakter: Pisa en Lucca. Pisa is natuurlijk wereldberoemd om haar scheve toren. Nee, hij valt niet! Fotogeniek als de toren is, zult u het waarschijnlijk niet kunnen laten er één te maken waarop duidelijk zichtbaar is dat u de toren helpt overeind te blijven staan. Maar Pisa heeft meer, naast de toren zijn op het ‘Wonderenplein’ nog een prachtige kathedraal, Baptisterium en Camposanto, de oude begraafplaats te vinden. Lucca is heel anders van karakter. De stad kan zich niet beroemen om een specifiek bouwwerk of kunstvoorwerp, maar is juist niet te missen om het geheel van de stad. De brede intacte stadsmuren, de vele lieflijke pleinen genoemd naar de middeleeuwse kerken die er aan liggen en de gezellige winkelstraatjes, maken van Lucca wellicht de slenterhoofdstad van Italië.
Dag 3: Vinci - bezoek aan Florence ca. 110 km
De hoofdstad van Toscane mag niet worden overgeslagen. Omdat parkeren soms lastig is, kunt u wellicht de trein nemen die u vanuit Montecatini rechtstreeks naar Florence brengt. Het station is niet ver van het hotel. Omdat overdaad schaadt – ook in de kunst – moet de stad voorzichtig benaderd worden, om het Stendhal-syndroom te voorkomen. Mensen met dit syndroom konden teveel kunst niet aan en moesten opgenomen worden. Echt niet alles kan gezien worden! Highlights zijn natuurlijk de Duomo met Baptisterium, Piazza della Signoria en de Ponte Vecchio. Veel van de kunstvoorwerpen bevinden zich in musea, zoals Uffizi (helaas lange wachtrijen, maar met recht het beroemdste museum van Italië) of Galleria dell’ Academia (met de originele David van Michelangelo). Vaak wat rustiger en absoluut de moeite waard zijn de kerk de S. Croce of Cappella Medicea bij de S. Lorenzo.
Dag 4: Vinci – Montalbano – Volterra - Castello San Gimignano ca. 100 km
Vandaag naar uw tweede accommodatie. Onderweg is er veel te zien. Allereerst is het wellicht aardig kennis te maken met de berg die achter Vinci oprijst, de Mont Albano. Aan de verschillende zijden van de berg bevinden zich mooie oude stadjes zoals Vinci, maar ook Artimino met haar Medici-paleizen en het wijnstadje Carmignano. Deze laatste maakt de berg ook bijzonder, want op de hellingen worden twee DOCG wijnen verbouwd, de al eerder genoemde Carmignano, maar ook de Chanti. Natuurlijk mogen ook de Etrusken niet vergeten worden. Dit mysterieuze volk bewoonde Toscane en Umbrië voordat de Romeinen het gebied veroverden. Maar nog steeds zijn her en der verspreid hun bouw- en kunstwerken zichtbaar. Bijvoorbeeld in het spectaculair gelegen Volterra. Vermaard is het museum Guarnacci, maar er zijn verder Romeinse opgravingen en een mooie middeleeuwse stad te zien. 

Le Volpaie

Een klein familiehotel in twee gebouwtjes middenin de Toscane, gemakkelijk en centraal gelegen in het dorpje Castello San Gimignano op ca. 12 km van San Gimignano en Volterra. Het hotel heeft een receptie, bar, ontbijtzaal, tuin, buitenzwembad met ligstoelen en parasols, mountainbikes. De 15 netjes ingerichte kamers hebben een  telefoon, lcd-televisie en badkamer met douche, toilet en föhn. U logeert vier nachten in dit familiehotel op basis van logies en ontbijt. Het ontbijt is samengesteld uit zelfgemaakte cake, vers fruit en typisch Toscaanse vleeswaren, kaas en brood.

Dag 5: Castello San Gimignano - bezoek aan San Gimignano en Chianti streek ca. 100 km
Ten zuiden van Florence bevindt zich de Chianti wijnstreek, die eindigt in die andere beroemde kunststad van Florence: Siena. Glooiende heuvels vol wijnranken of zonnebloemvelden bepalen het landschap met hier en daar oude stadjes. Vanuit Florence loopt een mooie route de Via Chiantigiana midden door het hart van deze streek langs stadjes als Greve en Castellina. Wat niet overgeslagen mag worden is San Gimignano, ook wel het middeleeuwse Manhattan genoemd, omdat nog steeds 13 torens uit die periode van verre fier het stadsbeeld domineren. In het ommuurde heuvelstadje is het soms stevig klimmen, maar wel elke stap waard. Gelukkig zijn er vele gelegenheden waar dorstige kelen of hongerige magen gevuld kunnen worden.
Dag 6: Castello San Gimignano - bezoek aan Monteriggioni en Siena ca. 80 km
Het hoofddoel van vandaag is Siena, maar onderweg is een korte stop in Monteriggioni een plezierig intermezzo. Van een afstand is het onduidelijk wat het is, een kasteel, een burcht of toch een ommuurd middeleeuws dorp. Uiteindelijk blijkt het alle drie te zijn. Het was in ieder geval de bedoeling van de bouwers – de stad Siena – om de Florentijnen uit de buurt te houden. Ook binnen de muren is het oude karakter aardig behouden gebleven. Siena is vermaard om haar Palio, de paardenrace die twee keer per jaar op het Piazza del Campo wordt gehouden. Het schelpvormige plein met haar Palazzo Pubblico wordt door velen als één van de mooiste pleinen van Italië, zo niet van de wereld beschouwd. Ook de rijkversierde gotische Duomo mag niet overgeslagen worden.
Dag 7: Castello San Gimignano - bezoek aan Val d’Orcia ca. 200 km
Waar komen toch de bekende plaatjes van Toscane vandaan, dat plukje cipressen tussen de graanvelden, dat landhuis op de zachtglooiende heuvel, die cipressenlaan die zigzaggend een berg op- of afgaat? Juist, uit de Orca-vallei. Ten zuiden van Siena bevindt zich dit beroemde landschap aan weerszijden van het riviertje de Orcia. Tussen het landschap liggen prachtige oude stadjes zoals het middeleeuwse San Quirico en Pienza uit de renaissance. Het gebied wordt begrensd door twee stadjes, die de naam hebben gegeven aan twee van de beste rode wijnen van Toscane: de Brunello uit Montalcino en de Vino Nobile uit Montepulciano.
Dag 8: Castello San Gimignano – Marsciano ca. 170 km
Na een week is een wat rustige dag een welkome aanvulling. Waar is dat niet beter mogelijk dan aan het water. Ziedaar het Trasimeense Meer op de grens van Toscane en Umbrië. In het gezellige Passignano vertrekken regelmatig de veerboten naar de eilanden in het meer. Zeker het Isola Maggiore is het bezoeken waard. U kunt hier alvast kennis maken met Franciscus van Assisi, die hier een tijdje heeft verbleven. Op het eilandje is een klein dorpje met wat restaurants. Maar het beste kunt u een mooie gemarkeerde wandeling maken van een uurtje over het eiland. Vanaf de top van het eiland heeft u een prachtig overzicht van het meer en haar wijde omgeving. Een ander lieflijk plaatsje aan het meer is het nog ommuurde Castiglione del Lago. Einddoel vanavond is ons hotel in Umbrië, agriturismo Posto delle More met een gerenommeerd osteria/restaurant in de omgeving van Marsciano, centraal in het golvende heuvellandschap van Umbrië. 

Posto delle More in Umbrië

Een aangenaam familiehotel met 7 verzorgde kamers boven een gezellig Umbrisch restaurantje. Mooi en centraal gelegen in Umbrië boven de Tibervallei niet ver van Marsciano. Het hotel heeft een receptie, bar, restaurant met lokale gerechten, zwembad met ligstoelen en parasols. De kamers zijn vrolijk ingericht en hebben een badkamer met douche en toilet, föhn, telefoon en televisie. 

Dag 9: Marsciano - bezoek aan Perugia en Assisi ca. 100 km
De hoofdstad van Umbrië, Perugia, is al sinds de Etruskische tijden bewoond. In de stad zijn bezienswaardigheden van alle tijden te zien, Etruskisch, Romeins, middeleeuws, renaissance, barok maar ook hypermoderne stadswijken. De hooggelegen stad is erg levendig door de twee universiteiten. Roltrappen brengen u van parkeerplaatsen naar het centrum, soms zelfs door ondergrondse straten. De Corso Vannucci is een brede winkelstraat eindigend bij de kathedraal en de middeleeuwse fontein Fontana Maggiore. Niet ver van Perugia ligt Umbrisch beroemdste stadje Assisi, natuurlijk vermaard om Franciscus. De basiliek van Franciscus bestaat uit twee op elkaar gebouwde kerken met ieder een eigen atmosfeer, maar beiden rijkelijk versierd met de mooiste fresco’s. Het stadje heeft overal uitingen van Franciscus en zijn volgelingen. Aangenaam is de Piazza del Comune met bars, terrasjes en restaurantjes en een Romeinse tempel die van binnen een kerk blijkt te zijn.
Dag 10: Marsciano - bezoek aan Todi en Orvieto ca. 125 km
Opnieuw twee typische Umbrische stadjes met ieder een geheel eigen atmosfeer. Todi is de laatste tijd bekend geworden nadat de stad als de meest leefbare stad ter wereld werd genoemd. Hooggelegen is de stad toch goed bereikbaar doordat, net zoals vele andere stadjes in Umbrië, roltrappen of funicolare (bergtreintjes) de inwoners en bezoekers de steilste stukken laat overbruggen. Boven gekomen, bepalen kronkelende steegjes en open pleinen het middeleeuwse stadsbeeld. Orvieto ligt ook op een heuvel, maar nu gebouwd op vulkanische tufsteen. Zoals zo veel steden is Orvieto van Etruskische origine (te zien aan de begraafplaats aan de voet van de heuvel, of in het Nationaal Archeologische Museum), maar nu vooral beroemd om haar witte wijn en gotische Duomo. Uiterlijk heeft deze Duomo wel wat weg van de Duomo van Siena maar de sfeer binnenin is toch compleet anders.
Dag 11: Marsciano – Bologna ca. 200 km + vliegreis Bologna – Amsterdam
Helaas al weer de laatste dag van uw verblijf in Italië. U rijdt naar de luchthaven van Bologna. Nadat u de huurauto heeft ingeleverd checkt u in voor uw vlucht naar Nederland
U kunt uw reis ook verlengen met "een vleugje Marken". De beschrijving van de verlenging vindt u hier.

Routekaart

Recensies

Gemiddelde beoordeling van deze reis is 4 van de 5 sterren
Gedetailleerd Toscane en Umbrië en een vleugje Marken 0 EUR
4 1 1
4
4


Fijne reis met goede hotels. Alles was goed geregeld.

Wilt u een recensie inzenden? Inzenden

Recensie inzenden
 

Prijzen en vertrek

24 maart 2018 - 28 oktober 2018

Prijsindicatie in Euro per persoon:

  11-daagse reis 14-daagse reis
Reissom vanaf 997 1184


11-daagse reis
:10 overnachtingen in Toscane & Umbrië. (3 verschillende accomodaties)          
14-daagse reis:10 overnachtingen in Toscane & Umbrië. (3 verschillende accomodaties) & 3 overnachtingen in de Marken.              

 
Inbegrepen:

 • Retourvlucht Amsterdam-Bologna met KLM, inclusief 20kg ruimbagage.
 • Luchthavenbelasting en overige heffingen.
 • 10 Overnachtingen in genoemde accommodaties op basis van een 2-persoonskamer, inclusief ontbijt.
 • 10 Dagen autohuur van Avis. Type B ECMR, op basis van All Inclusive.

Extra inbegrepen 14-daagse reis:           

 • 03 overnachtingen in Agriturismo Cadabo in Montecaratto op basis van een 2-persoonskamer, inclusief ontbijt.              
 • Verlenging van de autohuur met 3 dagen type B, op basis van All inclusive.

Niet inbegrepen:

 • Eventuele extra verhoging brandstoftoeslag.
 • Toeristenbelasting (ong. €12,- p.p./€ 16,- p.p.) ter plaatse te voldoen.
 • Reserveringskosten €40,- per boeking.
 • Calamiteitenfonds €2,50 per boeking.

Hotelinformatie

Dag Bestemming Middenklasse hotel
Dag 1 - 3 Vinci Hotel Podere Cantagrillo
Dag 4 - 7 Castello San Gimignano Le Volpaie
Dag 8 - 10 Marsciano Posto delle More