6 van 19
 • Langs hoogtepunten van Sicilië
 • U logeert telkens 2 of 3 nachten op één bestemming
 • Voornamelijk verblijf in agriturismo's
 • 13 dagen
 • Autoreis
 • Individueel
 • Reiscode: AIT171201
 • Gemiddeld: 3,6 / 5 sterren
Al onze reizen zijn maatwerk
Kan ik u helpen?
 • Introductie
 • Reisbeschrijving
 • Routekaart
 • Recensies
 • Prijzen en vertrek
 • Hotelinformatie

Autorondreis langs hoogtepunten van Sicilië

 
Een unieke reis waarbij u in relatieve rust het meest veelzijdige eiland van de Middellandse Zee kunt ontdekken. Tijdens het reizen van hotel naar hotel zijn er dagen gepland waarin hoogtepunten van Sicilië kunnen worden bekeken zonder al te veel kilometers te rijden. Er wordt voornamelijk gelogeerd in agriturismo’s, veelal met zwembad, waar ook in het restaurant van de lokale keuken geproefd kan worden. Uiteindelijk wordt er een ronde gemaakt om terug te keren bij de luchthaven waar u bent aangekomen.

Sicilië


Het grootste eiland van de Middellandse Zee is al sinds de Oudheid de smeltkroes van alle volkeren en haar culturen die het eiland hebben geprobeerd te regeren. Gelokt door hun vruchtbare landerijen, strategische ligging en natuurlijke rijkdommen kwamen Grieken, Feniciërs, Romeinen, Byzantijnen, Arabieren, Normandiërs, Spanjaarden en als laatste de Italianen.
 
Elk volk liet haar sporen achter en maakte het tot het huidige Sicilië. Enerzijds kosmopolitisch met al haar verschillende invloeden, kijk maar naar de kunst maar ook naar de gastronomie, anderzijds (als eilandbewoner) op zich zelf gekeerd wat te zien is in de invloed van de mafia. Naast de culturele uitingen is daar ook de vaak spectaculaire natuur, de leegte van het binnenland, de hoge bergen soms vlak aan zee en natuurlijk de Etna, de meest actieve vulkaan van Europa. Kwamen de volkeren vroeger ongevraagd, tegenwoordig worden de toeristen welkom geheten door de Sicilianen, om met plezier hun eiland te ontdekken.

Lees meer

Beknopte route
 • Dag 1 Vliegreis Amsterdam – Catania + Catania – Taormina ca. 50 km
 • Dag 2 Taormina – bezoek aan Taormina en Alcantara kloof ca. 40 km
 • Dag 3 Taormina – bezoek aan Etna ca. 110 km
 • Dag 4 Taormina – Cefalu – Palermo ca. 230 km
 • Dag 5 Palermo
 • Dag 6 Palermo – bezoek aan Monreale en Bagheria ca. 50 km
 • Dag 7 Palermo – Segesta – Erice – Selinunte ca. 200 km
 • Dag 8 Selinunte
 • Dag 9 Selinunte – Agrigento – Piazza Armerina ca. 180 km
 • Dag 10 Piazza Armerina – bezoek aan Piazza Armerina en Enna ca. 80 km
 • Dag 11 Piazza Armerina – Caltagirone – Noto – Siracusa ca. 180 km
 • Dag 12 Siracusa
 • Dag 13 Siracusa – Catania ca. 50 km + vliegreis Catania - Amsterdam

Toon alle dagen

Uw ideale reis gevonden?

Stuurt u ons dan een reserveringsformulier toe en we gaan voor u aan de slag. Nog niet helemaal ideaal? Al onze reizen kunnen aan uw wensen worden aangepast. Maak uw reis persoonlijk en laat op het offerte-formulier weten hoe we er uw droomreis van kunnen maken.

Reserveren

of

Reisbeschrijving

Dag 1: Vliegreis Amsterdam – Catania + Catania – Taormina ca. 50 km
U vliegt met de luchtvaartmaatschappij van uw keuze naar Catania. Nadat u de huurauto in ontvangst heeft genomen rijdt u naar de omgeving van Taormina aan de oostkust. U logeert drie nachten in Terralcantara Il Poggio.

Terralcantara Il Poggio

Deze accommodatie ligt op 16 km van Taormina en kijkt uit over de Alcantaravallei. Terralcantara biedt gratis parkeergelegenheid en heeft een buitenzwembad. U kunt relaxen op het zonneterras of in de bar genieten van een lekkere cappuccino of een Siciliaanse likeur. De kamers zijn ingericht in landelijke stijl, met lichte kleuren en traditionele meubels en beschikken over airconditioning, een balkon en een eigen badkamer. 

Dag 2: Taormina – bezoek aan Taormina en Alcantara kloof ca. 40 km

Teatro antico in taormina

Taormina is de toeristische hoofdstad van Sicilië, fraai gelegen aan de oostkust van Sicilië met zowel uitzicht op het vasteland als op de Etna. Het stadje heeft mooie winkels in de autovrije hoofdstraat en zijstraten. Uiteraard gaat iedereen naar het Grieks-Romeinse theater met haar klassieke uitzicht op de vulkaan. Wat verder in het binnenland ligt aan de voet van de Etna een natuurlijk curiosum, de Alcantara kloof. In de loop der tijden heeft het water van de rivier de Alcantara zich een weg gebaand door de basalten bodem, een spectaculaire kloof met prachtig gevormde steenformaties. Mocht het warm zijn, dan kan men hier afkoelen in het water van de rivier.
Dag 3: Taormina – bezoek aan Etna ca. 110 km
Het letterlijke hoogtepunt van Sicilië is de vulkaan de Etna. Ondanks dat het de meest actieve vulkaan van Europa is, is een bezoek aan deze ruim 3300 meter hoge berg goed mogelijk. Met de auto kan men tot 1900 meter hoogte rijden, waar in een door  lava bedekt landschap uitgedoofde kraters zijn te bezoeken. Van hieruit brengen kabelbanen u tot 2600 meter hoogte en van daaruit kan met terreinwagens de 3000 meter worden bereikt, tenzij sneeuw de weg onbegaanbaar maakt.
Dag 4: Taormina – Cefalu – Palermo ca. 230 km
De komende drie nachten wordt verbleven aan de rand van Palermo, de hoofdstad van Sicilië. Om daar te komen wordt de noordkust van Sicilië gevolgd langs de stad Messina. Rechts in de zee zijn bij redelijk helder weer de vulkanen van de Eolische eilanden zichtbaar. Onderweg wordt een stop bij Cefalu, misschien wel het leukste badplaatsje van Sicilië, aangeraden. Het plaatsje is levendig, kleurrijk en heeft een gezellig plein met terrasjes, een immense kathedraal en leuke doorkijkjes naar de zee en een vissershaven in de oude binnenstad. U logeert drie nachten in Hotel Villa d’Amato

Hotel Villa d’Amato

Hotel Villa d'Amato te Palermo is een elegant gebouw, waar recent een nieuwe vleugel aan werd toegevoegd met moderne en innoverende elementen. Het beschikt over een prachtige tuin met palmbomen en bloemen en is rustig gelegen aan zee, en op 10 minuten van het centrum. Het hotel heeft een restaurant. De 22 kamers zijn voorzien van alle moderne faciliteiten en hebben een eigen badkamer.

Dag 5: Palermo
Palermo is wellicht een wat chaotische stad. Veel bijzondere bezienswaardigheden liggen op loopafstand in het centrum. Tijdens een wandeling zal ook de veelzijdigheid van de stad te zien zijn. Natuurlijk de Arabisch-Normandische kunst in de Cappella Palatina, de kathedraal of de Martorana kerk, maar ook de barok van de pleinen Quattro Canti en Piazza Pretoria, de rijkdom van de adel in bijvoorbeeld Palazzo Mirto, de veelzijdigheid van bloemen en planten bij Piazza Marina en in de S. Giovanni degli Eremiti, maar ook de kleurrijke levenswijze van de bevolking op markten als Vucciria of Capo, de vitaliteit van de stad rondom de opera en de boulevard en de morbiditeit van de stad in het Kapucijnerklooster, waar duizenden doden uit de 19de eeuw nog gekleed worden getoond.
Dag 6: Palermo – bezoek aan Monreale en Bagheria ca. 50 km
In de voorstad Monreale, aan het einde van de hoofdstraat van Palermo, ligt de gouden Duomo. Op een oppervlakte van meer dan 6000 m2 is in gouden mozaïek het nieuwe testament afgebeeld op de muren van de kerk. In het naastgelegen kloosterhof zijn de honderden verschillende pilaren de grootste trekpleister. Een andere voorstad van Palermo ligt iets ten oosten van de stad: Bagheria. In vroeger tijden bouwden de adel hier luisterrijke buitenverblijven om de hectiek van de stad te ontlopen. Beroemd is de villa van de monsters, Villa Palagonia, en in de villa Cattolica bevindt zich nu het museum van Renato Gattuso, de bekendste Siciliaanse schilder van de 20ste eeuw. Of doe als de Palermitanen en zoek de zee op bij de vissershaven Mondello.
Dag 7: Palermo – Segesta – Erice – Selinunte ca. 200 km
De komende twee nachten wordt nabij de opgravingen van de oud-Griekse stad Selinunte verbleven. De weg ernaar toe gaat langs de westkust van het eiland. Bij Trapani zijn de windmolens zichtbaar bij de zoutvlakten, waar het zeezout wordt gewonnen. Boven Trapani ligt het adelaarsnest Erice, de weg ernaar toe is ronduit spectaculair. Op de top ligt een verstild middeleeuws stadje met een fenomenaal uitzicht bij helder weer tot aan Tunesië toe. Wat ook niet overgeslagen mag worden is de mysterieuze tempel van Segesta, verlaten in het landschap. U logeert twee nachten in Case di Latomie Agriturismo.

Case di Latomie Agriturismo

Hotel Case di Latomie is gelegen midden tussen wijngaarden en de vele olijfbomen. In de buurt van een gebied met grote schilderachtige en historische waarde, op slechts zeven kilometer van de zee en het Archeologische Park van Selinunte. Op vijf kilometer vindt u de prachtige stad Castelvetrano, waar u uiteraard diverse winkels, restaurantjes, barretjes en supermarkten kunt vinden. Case di Latomie is een gerestaureerd 18de eeuws landhuis gelegen in een prachtige groene tuin vol met heerlijk ruikende planten. Dit groene plekje is voorzien van allerlei faciliteiten: een zwembad, een relaxt plekje om te genieten van de zon of in een stoel in de schaduw van een 400 jaar oude olijfboom! In de ochtend wordt u in de watten gelegd met een zoet Italiaans ontbijt gecombineerd met koffie. Een goed begin van de dag! De accommodatie beschikt over 27 kamers met airconditioning en voorzien van televisie, een balkon en badkamer met douche, bidet, toilet en föhn. 

Dag 8: Selinunte
Selinunte was vroeger een grensstad tussen de Griekse en Fenicische culturen op Sicilië. Er zijn nog veel resten zichtbaar. Uit het puin is een deel van de tempels herbouwd, maar het grootste deel van de puzzel ligt nog onaangeroerd op de grond. In de omgeving is veel te zien of te proeven. Arabisch aandoende vissersstadjes als Mazara (met museum met de bronzen Satyr) of Sciacca (met het zogenaamde betoverende kasteel, een tuin met allerlei bijzondere beelden). Opvallend is verder in het binnenland de herbouwde steden als Gibellina, verwoest tijdens de aarbeving van 1968. Iets verder op weg naar Trapani ligt het eilandje Mozia, vroeger een Fenicische nederzetting. Voor wijnliefhebbers, dit is ook het land van de dessertwijn Marsala, is het een eldorado. Vlakbij ligt ook de moderne wijnstad Menfi, het centrum van de snel groeiende wijnteelt van Sicilië met de bekende wijnhuizen Settesoli en Planeta.
Dag 9: Selinunte – Agrigento – Piazza Armerina ca. 180 km
De komende twee nachten worden centraal in het binnenland van Sicilië doorgebracht. Op weg hier naar toe verdient Agrigento ruim de aandacht. Volgens de antieke dichter Pindarus was Agrigento de mooiste stad gemaakt door sterfelijken. In de Vallei van de Tempels staat de best bewaarde Griekse tempel, die van Concordia, maar ook die van Juno, Hercules, Jupiter en Castor en Pollux. Op de grond ligt een ‘gigant’, terwijl in het museum bij de Hellenistische wijk een originele gigant rechtop staat. Maar Agrigento is ook een middeleeuwse stad met Arabisch aandoende straten en steegjes waar vooral de kathedraal en de S. Spirito en haar klooster een bezoek waard zijn. U verblijft twee nachten in Hotel Torre Di Renda.

Hotel Torre Di Renda

Het terras van het Torre Di Renda biedt een prachtig panoramisch uitzicht op het bos. Het centrum van de stad van Piazza Armerina ligt op slechts 10 minuten afstand per auto vanaf het hotel. Het hotel biedt veel faciliteiten, waaronder een 24-uurs receptie, een buitenzwembad en een restaurant gespecialiseerd in Siciliaanse gerechten. Ook heeft het hotel voor haar gasten een gratis draadloos internet, een speeltuin en een tuin. De 19 kamers zijn voorzien van alle moderne faciliteiten. Gasten kunnen gratis parkeren. 

Dag 10: Piazza Armerina – bezoek aan Piazza Armerina en Enna ca. 80 km
Bij Piazza Armerina is te zien hoeveel rijkdom er tijdens de Romeinse tijd in het binnenland bijeen kon worden vergaard. In de immense Villa Romana zijn op de mozaïekvloeren scènes uit het leven van die tijd zichtbaar, waaronder de vermaarde zaal met de spelende meisjes in bikini. Spectaculair is het landschap over bijna geheel Sicilië vanaf de hooggelegen provinciehoofdstad Enna. Op de plek van het heiligdom van Demeter, de godin van de landbouw, staat nu een imposant middeleeuws kasteel.
Dag 11: Piazza Armerina – Caltagirone – Noto – Siracusa ca. 180 km
De laatste twee nachten worden verbleven nabij de oude Griekse stad Siracusa aan de zuidoost kust van Sicilië. De weg naar Siracusa gaat dwars door het binnenland. Allereerst gaat u via de keramiekstad Caltagirone door de glooiende heuvels van het gebied van de voormalige graanschuur van het Romeinse Rijk. Via Ragusa rijdt u naar Noto. Deze stad ligt even ten zuiden van Siracusa. Tijdens de aardbeving van 1693 is de stad verwoest en daarna in een uitermate uitbundige barokstijl een paar kilometer verderop herbouwd. U logeert twee nachten in Agriturismo Limoneto.

Agriturismo Limoneto

Agriturismo Limoneto is zo’n verblijfplaats waar u heerlijk in de schaduw van een boom van de stilte en van het landschap kunt genieten. Met een heerlijk glaasje wijn op uw privé terras of aan de rand van het zwembad zal het Dolce Vita gevoel u overvallen. Op Limoneto worden biologische citroenen verbouwd en zijn eerlijke producten verkrijgbaar, zoals olijven en olijfolie. De dag begint hier met een goed ontbijt en eindigt, als u wilt, met een huisgemaakte lemoncello, een heerlijke, zoete citroenlikeur. De boerderij heeft tien keurig ingerichte kamers met airconditioning en verwarming. De kamers zijn comfortabel en beschikken over privé badkamers. U heeft uitzicht over het grasland of op de citroenboomgaard. U kunt er ook taal- en kooklessen nemen (optioneel). In het bijbehorende restaurant kunt u genieten van de huisgemaakte pasta en biologische groenten uit eigen tuin. 

Dag 12: Siracusa
Siracusa is een uitstekende bestemming om een Sicilië reis mee te eindigen. Er is veel te zien, zoals in de Archeologische Zone, het prachtige Griekse theater en het mysterieuze Oor van Dyonisius. Maar op Ortygia, het eilandje waar het centrum van Siracusa ligt, bevindt zich niet alleen de Arethusa fontein maar ook de Duomo. In dit gebouw worden alle volkeren vertegenwoordigd welke op Sicilië hebben verbleven. Sinds de Griekse tijd is het een heiligdom, van oude tempel tot barokke dom, alles in één gebouw. Als het ware een laatste overzicht van de reis.
Dag 13: Siracusa – Catania ca. 50 km + vliegreis Catania - Amsterdam
Helaas al weer de laatste dag van uw verblijf op het grootste eiland van de Middellandse Zee. Misschien is 13 dagen te kort geweest om alles te zien, maar u heeft ongetwijfeld de veelzijdigheid van Sicilië kunnen ervaren. Nadat u de huurauto heeft ingeleverd checkt u in voor uw vlucht naar Amsterdam.

Routekaart

Recensies

Gemiddelde beoordeling van deze reis is 3,6 van de 5 sterren
Grand Tour Sicilië 0 EUR
3.6 7 7
4
4


Wij hebben volop genoten van deze reis. De agriturismo's waren goed tot heel goed. De reisbeschrijving was beknopt, maar gaf voldoende aan. Voor mensen die deze reis nog gaan maken wat tips. Probeer eeen goede wegenkaart te kopen in Nederland en een navigatiesysteem is een must. Reken erop dat het verkeer een gekkenhuis is. Soms zaten we met zweethanden in de auto In Palermo is het handig om een sight-seeing bus te nemen. Zoete broodjes bij de bakker, hartige broodjes in de bar, avondeten overal pas vanaf 20.00 uur . In de siëstatijd zijn openbare gebouwen (kerken) gesloten.Erice, Villa Romana (mozaieken). Agrigento en Siracuse waren hoogtepunten voor ons. We hebben ook de Etna een aswolk zien spugen; dat was boffen. Een geweldige reis voor mensen die van Griekse en Romeinse geschiedenis houden. Wij zijn blij deze reis in maart gemaakt te hebben. Heerlijke temperatuur, alles in bloei, weinig toerisme waardoor je alle ruimte hebt om alles te bezichtigen.

toon meer
4
4


Onze verwachtingen van Sicilie, het eten en de natuur werden helemaal waargemaakt. In de agritusmo's werden we steeds bijzonder hartelijk ontvangen en verwend met het eten dat met streekprodukten voor ons werd bereid. Wat een vriendelijke mensen zijn de Sicilianen. Doordat wij met een navigatiesysyteem reden hebben we de routebeschrijving niet veel gebruikt. Dat navigaiesysteem, op de IPAD werkte trouwens prima via de radio van onze splinternieuwe huurauto. Nadat we het toeteren en het weggedrag van de bewoners van dit mooie eiland gewend waren konden we goed meekomen in het verkeer. Eén hele grote tegenvaller was het hotel in Palermo, wat een vergane glorie was dat! In een andere beoordeling zag ik staan dat mensen overgeplaatst waren naar het badplaatsje Monreale, dat lijkt me een prima alternatief voor dit hotel dat niet dichtbij het centrum ligt, niet bij de metro, niet bij het strand en geen zwembad heeft! Komt u toch in dit hotel terecht, ga dan zeker eten in het restaurant dichtbij het hotel. (Linksaf de parkeerplaats af, bij de dierenapotheek weer links, eerste weg weer links met lampionnen aan een park, aanrader!) Wij hebben van deze reis genoten en af en toe voor de tips uit de routebeschrijving gekozen maar vaak ook ons eigen plan getrokken. De verzorging door de organisatie was prima, toen we onze vouchers kwijt waren werden er meteen nieuwe vouchers gemaild, bedankt daarvoor!

toon meer
4
4


Geweldig leuke en mooie reis. Alleen de beschrijving die was niet altijd volledig.

3
3


Over deze reis valt veel te zeggen. Veel meer dan op deze pagina kan. Ook zullen de meningen verdeeld zijn, want ieder beleeft deze reis op zijn eigen manier en vult deze op zijn eigen manier in. Wij hadden een ander beeld van Sicilië dan dat we in werkelijkheid hebben aangetroffen. Veel armoede en viezigheid, maar wel ook mooie cultuur en prachtige uitzichten en plekjes die de moeite waard waren.In mijn commentaar zal ik vooral ingaan op het reisprogramma en wat practische suggesties doen. Ook heb ik een waarderend woord voor de organisatie van deze reis. In het routeboek wordt aangegeven dat er bij het eerste hotel eerst naar de beheerder van de Alcantara Kloof moet worden gereden, alvorens te weten in welk hotel je geplaatst bent: Terra Alcantara, Il Borgo of Il Poggio. Het is echter zo dat de kloof na zonsondergang is afgesloten en ook het toegangshek gesloten is. Daar melden is dus een wanhoop. Beter is het naar een van de genoemde hotels te gaan en daar te vragen aan de steeds aanwezige receptie in welk hotel u geplaatst bent. In het pikkedonker zoeken naar iets wat er niet is, is geen goede suggestie van uw organisatie. Op de 10e dag wordt de aanbeveling gedaan naar de Romeinse Villa del Casa te gaan en een bezoek te brengen aan Piazza Ararina en Enna. De Villa wordtkeurig opgeknapt en was voor ons WEL de moeite waard. Echter Pizza en Enna zijn geen bijzondere plekken waar je de hele dag wilt doorbrengen. Beter is het om ook Caltagirone op te nemen dat voor de elfde dag is gepland. Caltagirone met zijn 142 traptreden vraagt om een bezoek en is op de 11e dag net teveel van het goede, omdat dan ook Modica en Ragusa Ibli en Noto zijn gepland. Dat is wel veel en behoorlijk veel rijden ook. Ook zou de route naar Ragusa Ibli beter en exacter moeten worden beschreven. Was nu wel heel veel zoekwerk in een relatief drukke stad. Over de aangeboden overnachtingsplaatsen zijn we tevreden. Het is tenslotte ook Sicilië! In Palermo waren wij uitermate ontevreden met ons hotel, omdat daar een grote groep sporters van de 15e jeugdspelen waren geplaatst tussen de andere hotelgasten. Een domme (commerciële) actie van het hotel. Overlast en slapeloze nachten. Wij hebben in dat verband onze klachten geuit bij de Nederlandse reisagent die in het routeboek wordt genoemd. Naar aanleiding van onze opmerkingen heeft deze agent de Italiaanse agent benaderd en deze heeft in een ijltempo naar een ander (prachtig) hotel begeleid in Monreale. Zeer veel complimenten aan de organisatie voor de snelheid van handelen en dank voor het begrip. Wij zijn zeer dankbaar daarvoor. Ons eindoordeel over deze reis? Geen duidelijke verwachting, maar het viel ons niet mee. Wij vinden wel dat anderen soms heel anders kunnen denken en daarom vinden wij de aangeboden reis wel aardig. Vooral, omdat u het zelf gewoon eens moet ondervinden!

toon meer
4
4


Zojuist terug gekomen van de Rondreis van Sicilië. Alles staat en valt met de verwachting die je hebt van Sicilië, een heel andere omgeving dan bijvoorbeeld Toscane. Verwacht geen grote winkelstraten of pleinen vol restaurants en barretjes. De verfijndheid van bijvoorbeeld Florence vind je hier ook niet, sommige plaatsen geven een indruk van vergane glorie. Zo is Sicilië niet, Sicilië is een armere regio, als je je dat realiseert kan je een fantastische tijd hebben. De reis was uitstekend georganiseerd, wij hadden half pension en dat beviel ons prima daar sommige lokaties buiten de vaak kleine plaatsen liggen en het lastig is om een goed restaurant te vinden. Kwaliteit van het eten was goed m.u.v. Limoneto, de hoeveelheden waren erg genereus en de prijs meer dan waard. Na de rondreis hebben we wel het idee dat we Sicilië 'gezien' hebben, het nodigt ons niet uit om dit eiland nogmaals te bezoeken. De duur van 13 dagen geeft voldoende tijd om rustig alles te bezoeken wat je de moeite waard lijkt. De hotels en agriturismos waren goed, vriendelijke bediening, ook goed verstaanbaar te maken met Engels. Punt van aandacht zijn de routebeschrijvingen, deze kunnen beter, zijn soms erg beknopt en gericht op iemand die al enigzins bekend is met de omgeving. Daarnaast kan de beschrijving naar het hotel in Palermo beter, want die was nu incompleet en met spelfouten opgenomen. Wat betreft de suggesties om e.e.a. te bezoeken, wij hebben een aantal zaken gecombineerd, soms met de reis naar het volgende hotel. Vaak bleek zo'n kort bezoek voldoende te zijn om de belangrijkste attracties gezien te hebben en een goede indruk van het plaatsje te hebben. De duur dat je in een hotel bleef bleek achteraf goed gekozen. Al met al een hele fijne vakantie genoten, uitstekend georganiseerd door Zuid-Europa Reizen, en Sicilië is zeer zeker de moeite van het bezoeken waard.

toon meer
2
2


3 van de 5 lokaties waren ons inziens beneden peil. Dit waren Il Borgo,waar ook geen gelegenheid was om te eten, Casa di Latomie en Torre Renda waren wel erg gedateerd. Casena dei Colli was prima, evenals Limoneto in Siracuse. Landschappelijk prachtig eiland, echter de kapotgereden vuilniszakken en de bergen afval her en der deden daar veel afbreuk aan. Wij hebben ons ook afgevraagd waarom het halve eiland bezaaid was met compleet onafgebouwde staketsels, ooit het begin van een riant bouwwerk. Wij vonden het bijna ondoenlijk om tussen de middag een behoorlijk restaurant te vinden om te lunchen. Dat het de laatste dagen ook nog pijpenstelen regende is u ook niet aan te rekenen. Al met al zal ik bekenden niet aanraden naar Sicilie te reizen. Ik besef me overigens wel dat een belangrijk deel van onze bezwaren niet op uw conto geschreven mag worden. 

toon meer
4
4


ik maakte de reis met mijn vrouw en twee dochters (ca 20). de organisatie was prima en we hebben het geweldig naar ons zin gehad. sicilië stond volop in bloei en de temperatuur was aangenaam. we konden ons wel voorstellen dat het er in de zomer veel drukker en drukkender zou zijn!. twee minpuntjes. een: de - over het algemeen accurate - route aanwijzingen zijn geschreven in een erbarmelijk en daardoor soms onbegrijpelijk nederlands. twee: de tocht op dag 9 en tien kan best samengevoegd worden. agrigento is zelf de moeite niet waard, je kunt er niet eens fatsoenlijk lunchen. de tempelstad is natuurlijk prachtig. in piazza armerina zijn de opgravingen nog in vlle gang; een bezoek aan de mozaieken is helaas niet meer dan het bekijken van een paar vloeren. piazza armerina zelf is aardig, maar je hebt het gauw gezien. de twee bezoeken kunnen best op een dag worden afgelegd.

toon meer

Wilt u een recensie inzenden? Inzenden

Recensie inzenden
 

Prijzen en vertrek

Prijzen tot en met 31 december 2018

Prijsindicatie in Euro per persoon, bij 2 samenreizende personen:

Reisperiode: 
Laagseizoen vanaf 1175
Hoogseizoen vanaf 1336

Indicatie periode:
Laagseizoen: 01 april - 31 mei 2018 & 01 september - 31 oktober 2018  
Hoogseizoen: 01 juni - 31 augustus 2018

Inbegrepen:

 • Retourvlucht Amsterdam - Catania.
 • 20kg ruimbagage meenemen.
 • Luchthavenbelasting en overige heffingen.
 • 12 Dagen autohuur van Avis. Type B, ECMR op basis van All Inclusive.
 • 12 Overnachtingen op basis van een 2-persoonskamer, logies en ontbijt.

Niet inbegrepen:

 • Eventuele extra verhoging brandstoftoeslag.
 • Toeristenbelasting (ter plaatse).
 • Reserveringskosten € 40,- per boeking.
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Hotelinformatie

Dag Bestemming Middenklasse hotel
Dag 1 - 3 Taormina Terralcantara Il Poggio
Dag 4 - 6 Palermo Hotel Villa d’Amato
Dag 7 - 8 Selinunte Case di Latomie Agriturismo
Dag 9 - 10 Piazza Armerina Hotel Torre Di Renda
Dag 11 - 12 Siracusa Agriturismo Limoneto