Het mooiste van Toscane en Umbrië

 • Verblijf in agriturismo's of familiehotelletjes
 • Zwierige cipressenlanen
 • Kunststadjes Assisi en Orvieto
 • 8 dagen
 • Autoreis
 • Individueel
 • Reiscode: AIT160310
€ 731,-
Bovenstaande betreft de meest gunstige prijs,
bekijk prijzen en vertrek voor meer informatie.
Al onze reizen zijn maatwerk.

Helaas is deze reis (tijdelijk) niet beschikbaar. Indien u een prijsopgave voor deze of een soortgelijke reis wenst voor deze reis dan kunt u telefonisch/ per e-mail contact met ons opnemen.

Kan ik u helpen?
Corine Klootwijk
WRC Italië specialist

Als Italië specialist weet Corine Klootwijk alle ins & outs van dit gebied en kan u daarom helpen met al uw vragen en het samenstellen van uw reis.

 • Introductie
 • Reisbeschrijving
 • Routekaart
 • Recensies
 • Prijzen en vertrek

Autorondreis Toscane & Umbrië

Tijdens deze reis bezoekt u twee van de meest geliefde regio’s van Italië, Toscane en Umbrië. U krijgt alle gelegenheid om het beste van beide te zien. Zo zult u ervaren waarin de regio’s identiek zijn maar ook waarin zij zo van elkaar verschillen. U kunt kiezen uit verblijf in prettige agriturismo of verblijf in familiehotelletjes (geopend van 01 mei t/m 30 september).

Toscane
Iedereen heeft wel een beeld van Toscane, misschien wel het symbool van het goede Italiaanse leven. Nergens ter wereld heeft de mens het landschap zo mooi kunnen inrichten als juist hier. Zwierige cipressenlanen, zachtglooiende heuvels vol met wijnranken of knoestige olijfbomen. Daartussen eeuwenoude vermaarde en drukbezochte kunststeden als Florence, Siena en Pisa, maar ook kleinere kunststadjes waar naar ons gevoel het lommerrijke ‘dolcevita’ nog steeds rustig voortkabbelt. Er was – en er is nog steeds – inspiratie alom om de mooiste kunstwerken te maken. Toscane is immers de regio van onder andere Leonardo da Vinci en Michelangelo.
 
Umbrië
Naast Toscane – midden in de Apennijnen – gelegen regio wordt Umbrië het ‘groene hart’ van Italië genoemd. Duidelijk bosrijker heeft ook Umbrië haar zacht glooiende heuvels met olijfbomen en daartussen eeuwenoude rijk aan cultuur gezegende kunststadjes; denk maar aan Assisi of Orvieto. Verder is een grote trekpleister van deze regio het Trasimeense meer, het grootste meer van Midden-Italië. De belangrijkste persoon die na acht eeuwen nog steeds zijn invloed laat gelden is Franciscus van Assisi, de patroonheilige van Italië. Overal waar hij is geweest hebben de mensen dat willen vereeuwigen, veelal op indrukwekkende wijze.

Lees meer

Uw ideale reis gevonden?

Stuurt u ons dan een reserveringsformulier toe en we gaan voor u aan de slag. Nog niet helemaal ideaal? Al onze reizen kunnen aan uw wensen worden aangepast. Maak uw reis persoonlijk en laat op het offerte-formulier weten hoe we er uw droomreis van kunnen maken.

Reisbeschrijving

Dag 1: Vliegreis Amsterdam – Bologna + Bologna – Vinci ca. 90 km
U vliegt met de luchtvaartmaatschappij van uw keuze naar Bologna. Na aankomst neemt u uw huurauto in ontvangst en rijdt u richting Vinci, inderdaad de stad bekend van Leonardo. Indien u vroeg aankomt bezoek dan het museum over Leonardo da Vinci in dit middeleeuwse stadje. U logeert vier nachten in het glooiende landschap van Vinci te midden van wijngaarden in Hotel Podere Cantagrillo of Hotel Monti in San Baronto.
Dag 2: Vinci – bezoek aan Pisa en Lucca ca. 100 km
U kunt vandaag twee kunststeden bezoeken met een geheel eigen karakter: Pisa en Lucca. Pisa is natuurlijk wereldberoemd om haar scheve toren. Aangezien de toren erg fotogeniek is, zult u het waarschijnlijk niet kunnen laten er één te maken waarop duidelijk zichtbaar is dat u de toren helpt overeind te blijven. Maar Pisa heeft meer! Naast de toren zijn op het ‘Wonderenplein’ nog een prachtige kathedraal, Baptisterium en Camposanto, de oude begraafplaats te vinden. Lucca is heel anders van karakter. De brede intact gebleven stadsmuren, de vele lieflijke pleinen genoemd naar de middeleeuwse kerken die er aan liggen en de gezellige winkelstraatjes maken van Lucca wellicht de slenterhoofdstad van Italië.
Dag 3: Vinci – bezoek aan Florence ca. 110 km
De hoofdstad van Toscane mag niet worden overgeslagen. Omdat parkeren soms lastig is, kunt u de trein nemen die u vanuit Montecatini rechtstreeks naar Florence brengt. Omdat overdaad schaadt – ook in de kunst – moet de stad voorzichtig benaderd worden. Echt niet alles kan gezien worden! Hoogtepunten zijn natuurlijk de Duomo met Baptisterium, Piazza della Signoria en de Ponte Vecchio. Veel van de kunstvoorwerpen bevinden zich in musea, zoals Uffizi (helaas lange wachtrijen, maar met recht het beroemdste museum van Italië) of Galleria dell’Academia. Vaak wat rustiger en absoluut de moeite waard zijn de kerk S. Croce of Cappella Medicea bij de S. Lorenzo. 
Dag 4: Vinci – bezoek aan San Gimignano & Siena ca. 240 km
Ten zuiden van Florence ligt de Chianti wijnstreek, die eindigt in die andere beroemde kunststad: Siena. Glooiende heuvels vol wijnranken of zonnebloemvelden bepalen het landschap. San Gimignano, ook wel het middeleeuws Manhattan genoemd, mag niet overgeslagen worden omdat nog steeds 13 torens uit die periode van verre, fier het stadsbeeld domineren. In het ommuurde heuvelstadje is het soms stevig klimmen, maar wel elke stap waard. Siena is vermaard om haar Palio, de paardenrace die twee maal per jaar wordt gehouden. Het schelpvormige plein met haar Palazzo Pubblico wordt door vele als één van de mooiste pleinen van Italië beschouwd. Ook de gotische Duomo mag niet worden overgeslagen.   
Dag 5: Vinci – Marsciano ca. 210 km
Vandaag vertrekt u voor de laatste drie overnachtingen naar Umbrië. Na de vele kunst van de afgelopen dagen nu een dag om enigszins te relaxen. Waar is dat beter mogelijk dan aan het water en wel aan het Trasimeense meer op de grens van Toscane en Umbrië. In het gezellige Passignano vertrekken regelmatig de veerboten naar de eilanden in het meer. Zeker het Isola Maggiore is het bezoeken waard. U kunt hier alvast kennis maken met de herinneringen aan Franciscus van Assisi, die hier een tijdje heeft verbleven. Een ander lieflijk plaatsje aan het meer is het nog ommuurde Castiglione del Lago. U logeert drie nachten in Posto delle More of in Hotel Le Rocce in Villa di Magione.
Dag 6: Marsciano – bezoek aan Perugia en Assisi ca. 80 km
Perugia, de hoofdstad van Umbrië, is al sinds de Etruskische tijden bewoond. In deze stad zijn bezienswaardigheden van alle tijden te zien: Etruskisch, Romeins, middeleeuws, renaissance, barok maar ook hypermoderne stadswijken. De hooggelegen stad is erg levendig dankzij de twee universiteiten. Niet ver van Perugia ligt Umbrisch beroemdste stadje Assisi, natuurlijk vermaard om Franciscus. De basiliek van Franciscus bestaat uit twee op elkaar gebouwde kerken met ieder een eigen atmosfeer, maar beide rijkelijk versierd met de mooiste fresco’s. Aangenaam is de Piazza del Comune met bars, terrasjes en restaurantjes en een Romeinse tempel die van binnen een kerk blijkt te zijn. 
Dag 7: Marsciano – bezoek aan Todi en Orvieto ca. 160 km
Opnieuw twee typische Umbrische stadjes met ieder een geheel eigen atmosfeer. Todi is de laatste tijd bekend geworden nadat de stad als de meest leefbare stad ter wereld werd genoemd. Hooggelegen is de stad toch goed bereikbaar doordat, net zoals vele andere stadjes in Umbrië, roltrappen of funicolare (bergtreintjes) de inwoners en bezoekers de steilste stukken laten overbruggen. Boven gekomen, bepalen kronkelende steegjes en open pleinen het middeleeuwse stadsbeeld. Orvieto ligt ook op een heuvel, maar nu gebouwd op vulkanische tufsteen. Zoals zoveel steden is Orvieto van Etruskische origine, maar nu vooral beroemd om haar witte wijn en gotische Duomo.
Dag 8: Marsciano – Bologna vliegveld ca. 200 km + vliegreis Bologna - Amsterdam
Helaas al weer de laatste dag van uw verblijf in Italië. Nadat u de huurauto heeft ingeleverd checkt u in voor uw vlucht naar Nederland. 

Routekaart

Recensies

Het mooiste van Toscane en Umbrië 731 EUR

Wilt u een recensie inzenden? Inzenden

Recensie inzenden
 

Prijzen en vertrek

19 maart 2016 - 28 oktober 2016

Prijsindicatie in Euro per persoon, bij vertrek in onderstaande periode:

Type accommodatie: Agriturismo
Aanvang reis: 2 pers
19 mrt 16 - 08 jul 16 793
09 jul 16 - 22 aug 16 797
23 aug 16 - 07 okt 16 793
08 okt 16 - 28 okt 16 781

 

Type accommodatie: Familie hotels
Aanvang reis: 2 pers
19 mrt 16 - 21 apr 16 731
22 apr 16 -12 jun 16 743
13 jun 16 - 08 jul 16 756
09 jul 16 - 23 jul 16 760
24 jul 16 - 15 aug 16 797
16 aug 16 - 22 aug 16 760
23 aug 16 - 14 sep 16 756
15 sep 16 - 07 okt 16 743
08 okt 16 - 12 okt 16 731


Inbegrepen:

 • Retourvlucht Amsterdam-Bologna met KLM.
 • Luchthavenbelasting en overige heffingen.
 • 7 Overnachtingen in naar keuze agriturismo's of familiehotels op basis van een 2-persoonskamer, logies en ontbijt.
 • 7 Dagen autohuur van Avis. Type B ECMR, op basis van All Inclusive tarief.

Niet inbegrepen:

 • Eventuele extra verhoging brandstoftoeslag.
 • Toeristenbelasting (ca. €12,- p.p.) ter plaatse te voldoen.
 • Reserveringskosten €40,- per boeking.
 • Calamiteitenfonds €2,50 per boeking.

Prijs op aanvraag:
Prijzen voor 1-persoonskamers en 3-persoonskamers op aanvraag.