7 van 19

Ontdek de Griekse invloeden op Sicilië

 • Rondreis in het oosten van Sicilië
 • Bekijk de Griekse bouwwerken
 • Bezoek de mooiste stad gemaakt door sterfelijke
 • 8 dagen
 • Autoreis
 • Individueel
 • Reiscode: AIT171204
Al onze reizen zijn maatwerk
Kan ik u helpen?
 • Introductie
 • Reisbeschrijving
 • Routekaart
 • Recensies
 • Prijzen en vertrek
 • Hotelinformatie

Autorondreis door het oosten van Sicilië


Griekse Mythologie is een zeer speciale reis die het oostelijke gedeelte van het eiland gedetailleerd laat zien. Dit was het gedeelte van het eiland dat in de oudheid onder Griekse invloeden stond. Een deel van de Griekse mythologie wordt op Sicilië gepositioneerd. Bovendien staan wellicht de mooiste Griekse bouwwerken gewoon hier. Maar het eiland is niet stil blijven staan. Tijdens deze reis worden ook veel aspecten na deze tijd onder de loep gebracht. 

Sicilië
Het grootste eiland van de Middellandse Zee is al sinds de oudheid de smeltkroes van alle volkeren en haar culturen die het eiland hebben geprobeerd te regeren. Gelokt door hun vruchtbare landerijen, strategische ligging en natuurlijke rijkdommen kwamen Grieken, Feniciërs, Romeinen, Byzantijnen, Arabieren, Normandiërs, Spanjaarden en als laatsten de Italianen. Elk volk liet haar sporen achter en maakte het tot het huidige Sicilië. Enerzijds een kosmopolitisch eiland met al haar verschillende invloeden, kijk maar naar de kunst maar ook naar de gastronomie, anderzijds (als eilandbewoner) op zich zelf gekeerd wat te zien is in de invloed van de maffia. Naast de culturele uitingen is daar ook de vaak spectaculaire natuur, de leegte van het binnenland, de hoge bergen vlak aan zee en natuurlijk de Etna, de meest actieve vulkaan van Europa. Kwamen de volkeren vroeger ongevraagd, tegenwoordig worden de toeristen graag welkom geheten door de Sicilianen, om met trots hun eiland te ontdekken.

Lees meer

Beknopte route
 • Dag 1 Vliegreis Amsterdam – Catania + Catania – Siracusa ca. 65 km
 • Dag 2 Siracusa
 • Dag 3 Siracusa – Noto – Caltagrione – Piazza Armerina ca. 180 km
 • Dag 4 Piazza Armerina, bezoek aan Agrigento ca. 180 km
 • Dag 5 Piazza Armerina – Enna – Taormina ca. 200 km
 • Dag 6 Taormina – bezoek aan Taormina en Alcantara-kloof ca. 40 km
 • Dag 7 Taormina – bezoek aan Etna ca. 110 km
 • Dag 8 Taormina – luchthaven Catania ca. 50 km + vliegreis Catania - Amsterdam

Uw ideale reis gevonden?

Stuurt u ons dan een reserveringsformulier toe en we gaan voor u aan de slag. Nog niet helemaal ideaal? Al onze reizen kunnen aan uw wensen worden aangepast. Maak uw reis persoonlijk en laat op het offerte-formulier weten hoe we er uw droomreis van kunnen maken.

Reserveren

of

Reisbeschrijving

Dag 1: Vliegreis Amsterdam – Catania + Catania – Siracusa ca. 65 km

U vliegt met de luchtvaartmaatschappij van uw keuze naar Catania. Na aankomst neemt u uw huurauto in ontvangst en rijdt u naar de omgeving van de oud-Griekse stad Siracusa voor de eerste twee overnachtingen. U logeert twee nachten in Agriturismo Limoneto.

Agriturismo Limoneto

Agriturismo Limoneto is zo’n verblijfplaats waar u heerlijk in de schaduw van een boom van de stilte en van het landschap kunt genieten. Met een heerlijk glaasje wijn op uw privé terras of aan de rand van het zwembad zal het Dolce Vita gevoel u overvallen. Op Limoneto worden biologische citroenen verbouwd en zijn eerlijke producten verkrijgbaar, zoals olijven en olijfolie. De dag begint hier met een goed ontbijt en eindigt, als u wilt, met een huisgemaakte lemoncello, een heerlijke, zoete citroenlikeur.
 

Dag 2: Siracusa
Siracusa is een uitstekende bestemming om deze Sicilië-reis mee te beginnen. Dit is de stad van Archimedes, wie kent zijn natuurkundige wet niet? Er is veel te zien, zoals in de Archeologische zone, het prachtige Griekse theater en het mysterieuze Oor van Dyonisius. Maar op Ortygia, het eilandje waar het centrum van Siracusa ligt, bevindt zich niet alleen de Arethusa fontein maar vooral de Duomo. In dit gebouw worden alle volkeren vertegenwoordigd welke op Sicilië hebben verbleven. Sinds de Griekse tijd is het een heiligdom, van oude tempel tot barokke dom, alles in één gebouw. Als het ware een eerste overzicht van de reis.
Dag 3: Siracusa – Noto – Caltagrione – Piazza Armerina ca. 180 km
De komende twee nachten wordt verbleven in het binnenland van Sicilië nabij het stadje Piazza Armerina. De weg die u volgt gaat eerst naar Noto. Deze stad ligt even ten zuiden van Siracusa. Tijdens de aardbeving van 1693 is de stad verwoest en daarna in een uitermate uitbundige barokstijl een paar kilometer verder herbouwd. Via het oude Ragusa gaat u naar de keramiekstad Caltagirone. Door de glooiende heuvels van de voormalige graanschuur van het Romeinse Rijk komt u bij Piazza Armerina uit. U verblijft twee nachten in Hotel Torre Di Renda.

Hotel Torre Di Renda

Het terras van het Torre Di Renda biedt een prachtig panoramisch uitzicht op het bos. Het centrum van de stad van Piazza Armerina ligt op slechts 10 minuten afstand per auto vanaf het hotel. Het hotel biedt veel faciliteiten, waaronder een 24-uurs receptie, een buitenzwembad en een restaurant gespecialiseerd in Siciliaanse gerechten. Ook heeft het hotel voor haar gasten een gratis draadloos internet, een speeltuin en een tuin. De 19 kamers zijn voorzien van alle moderne faciliteiten. Gasten kunnen gratis parkeren.
 

Dag 4: Piazza Armerina, bezoek aan Agrigento ca. 180 km
Een beetje uit de route, maar een must op deze reis: Agrigento. De weg ernaar toe gaat door het golvende Siciliaanse landschap. Volgens de antieke dichter Pindarus was Agrigento de mooiste stad gemaakt door sterfelijke. In de vallei van de tempels staat de best bewaarde Griekse tempel, die van Concordia, maar ook die van Juno, Hercules, Jupiter, Castor en Pollux. Op de grond ligt een ‘gigant’, terwijl in het museum bij de Hellenistische wijk een originele gigant rechtop staat. Maar Agrigento is ook een middeleeuwse stad met Arabisch aandoende straten en steegjes waar vooral de kathedraal en de S. Spirito en haar klooster een bezoek waard zijn.
Dag 5: Piazza Armerina – Enna – Taormina ca. 200 km
Bij Piazza Armerina is te zien hoeveel rijkdom er tijdens de Romeinse tijd in het binnenland bijeen kon worden vergaard. In de immense Villa Romana zijn op mozaïekvloeren scènes uit het leven van die tijd zichtbaar, waaronder de vermaarde zaal met de spelende meisjes in bikini. Spectaculair is het landschap over bijna geheel Sicilië vanaf de hooggelegen provinciehoofdstad Enna. Op de plek van het heiligdom van Demeter, de godin van de landbouw, staat nu een imposant middeleeuws kasteel. Via een spectaculaire bergroute om de Etna heen rijdt u naar de oostkust waar het verblijf voor de laatste drie nachten zich bevindt in de vallei van de Alcantara rivier. U logeert drie nachten in Terralcantara Il Poggio. 

Terralcantara Il Poggio

Deze accommodatie ligt op 16 km van Taormina en kijkt uit over de Alcantaravallei. Terralcantara biedt gratis parkeergelegenheid en heeft een buitenzwembad. U kunt relaxen op het zonneterras of in de bar genieten van een lekkere cappuccino of een Siciliaanse likeur.De kamers zijn ingericht in landelijke stijl, met lichte kleuren en traditionele meubels en beschikken over airconditioning, een balkon en een eigen badkamer. 
 

Dag 6: Taormina – bezoek aan Taormina en Alcantara-kloof ca. 40 km
Taormina is de toeristische hoofdstad van Sicilië, heerlijk gelegen aan de oostkust van Sicilië. Met zowel uitzicht op het vasteland als de Etna heeft het stadje mooie winkels in de autovrije hoofdstraat en zijstraten. Natuurlijk gaat iedereen naar het Grieks-Romeinse theater met haar klassieke uitzicht op de vulkaan. Wat verder in het binnenland ligt aan de voet van de Etna een natuurlijk curiosum, de Alcantara-kloof. In de loop der tijden heeft het water van de rivier de Alcantara zich een weg gebaand door de basalten bodem, een spectaculaire kloof vormend met prachtige steenformaties. Mocht het warm zijn, dan kan hier worden afgekoeld in het water van de rivier.
Dag 7: Taormina – bezoek aan Etna ca. 110 km
Het letterlijke hoogtepunt van Sicilië is de vulkaan de Etna. Volgens de mythologie, de oven en thuis van de god Hephaistos. Ondanks dat het de meest actieve vulkaan van Europa is, is een bezoek aan de ruim 3300 meter hoge berg goed mogelijk. Met de auto is het mogelijk tot 1900 meter te rijden, waar in een door lava bedekt landschap uitgedoofde kraters zijn te bezoeken. Van hieruit brengen kabelbanen u tot 2600 meter hoogte en van daaruit kan met terreinwagens de 3000 meter worden bereikt, mits sneeuw de weg onbegaanbaar maakt.
Dag 8: Taormina – luchthaven Catania ca. 50 km + vliegreis Catania - Amsterdam
Helaas al weer de laatste dag van uw verblijf op het eiland van de Griekse mythologie. Mochten de vliegtijden het toelaten, rijdt u dan via Acireale en de Riviera dei Ciclopi naar de luchthaven van Catania voor uw terugvlucht. Deze kustlijn heeft zijn naam gekregen door de grote basalten rotsen die hoog voor de kust uit de zee oprijzen. Volgens de mythologie waren het de rotsen die de Cycloop naar Odysseus gooide toen deze ontsnapte uit zijn gevangenschap en nadat hij hem zijn enige oog had uitgestoken. Uw vertrek van het eiland zal waarschijnlijk een stuk weemoediger zijn, wellicht met tegenzin! Op de luchthaven levert u uw auto in en checkt u in voor uw vlucht naar Amsterdam.

Routekaart

Recensies

Ontdek de Griekse invloeden op Sicilië 0 EUR

Wilt u een recensie inzenden? Inzenden

Recensie inzenden
 

Prijzen en vertrek

Prijzen tot en met 31 december 2018Prijsindicatie in Euro per persoon, bij 2 samenreizende personen:

Reisperiode:
Laagseizoen vanaf 834
Hoogseizoen vanaf 973

Indicatie periode:
Laagseizoen: 01 april - 31 mei 2018 & 01 september - 31 oktober 2018.
Hoogseizoen: 01 juni - 31 augustus 2018.

Inbegrepen

 • Retourvlucht Amsterdam - Catania.
 • 20 kg ruimbagage meenemen.
 • Luchthavenbelasting en overige heffingen.
 • 07 Overnachtingen op basis van een 2-persoonskamer, logies en ontbijt.
 • 07 Dagen autohuur van Avis. Type B ECMR, op basis van All Inclusive tarief.

Niet inbegrepen:

 • Eventuele extra verhoging brandstoftoeslag.
 • Toeristenbelasting (ter plaatse).
 • Reserveringskosten €40,- per boeking.
 • Calamiteitenfonds €2,50 per boeking.

Prijs op aanvraag:
Prijzen voor 1-persoonskamers en 3-persoonskamers op aanvraag.

Hotelinformatie

Dag Bestemming Middenklasse hotel
Dag 1 - 2 Siracusa Agriturismo Limoneto
Dag 3 - 4 Piazza Armerina Hotel Torre Di Renda
Dag 5 - 7 Taormina Terralcantara Il Poggio