Sicilië, een Mediterraans paradijs

 • Griekse stad Agrigento
 • Wandel door Palermo
 • Relax in de badplaats Cefalu
 • 9 dagen
 • Autoreis
 • Individueel
 • Reiscode: AIT151013
 • Gemiddeld: 4 / 5 sterren
€ 950,-
Bovenstaande betreft de meest gunstige prijs,
bekijk prijzen en vertrek voor meer informatie.
Al onze reizen zijn maatwerk.

Helaas is deze reis (tijdelijk) niet beschikbaar. Indien u een prijsopgave voor deze of een soortgelijke reis wenst voor deze reis dan kunt u telefonisch/ per e-mail contact met ons opnemen.

Kan ik u helpen?
Maudy Zuidema
WRC Italië specialist

Als Italië specialist weet Maudy Zuidema alle ins & outs van dit gebied en kan u daarom helpen met al uw vragen en het samenstellen van uw reis.

 • Introductie
 • Reisbeschrijving
 • Routekaart
 • Recensies
 • Prijzen en vertrek
 • Hotelinformatie

Autorondreis langs de hoogtepunten van Sicilië

Ook al is Sicilië het grootste eiland van de Middellandse Zee, toch is in een kort tijdsbestek zeer veel te zien. Door haar ligging midden in de Middellandse Zee zijn zeer veel volkeren hier heer en meester geweest en hebben hun stempel op de bevolking gedrukt. Daarnaast is ook het landschap uitermate veelzijdig en wisselend gedurende de seizoenen. Ondanks dat de oppervlakte maar driekwart van Nederland bedraagt, vergist u niet in de afstand en de benodigde tijd. Daardoor is zeker een week nodig om de essentie van dit mediterrane paradijs te doorgronden. Deze reis laat u echt kennismaken met wat er op Sicilië allemaal is gebeurd en wat er is te doen.

Sicilië
Het grootste eiland van de Middellandse Zee is al sinds de oudheid de smeltkroes van alle volkeren en haar culturen die het eiland hebben geprobeerd te regeren. Gelokt door hun vruchtbare landerijen, strategische ligging en natuurlijke rijkdommen kwamen Grieken, Feniciërs, Romeinen, Byzantijnen, Arabieren, Normandiërs, Spanjaarden en als laatsten de Italianen. Elk volk liet haar sporen achter en maakte het tot het huidige Sicilië. Enerzijds een kosmopolitisch eiland met al haar verschillende invloeden, kijk maar naar de kunst maar ook naar de gastronomie, anderzijds (als eilandbewoner) op zich zelf gekeerd wat te zien is in de invloed van de mafia. Naast de culturele uitingen is daar ook de vaak spectaculaire natuur, de leegte van het binnenland, de hoge bergen vlak aan zee en natuurlijk de Etna, de meest actieve vulkaan van Europa. Kwamen de volkeren vroeger ongevraagd, tegenwoordig worden de toeristen graag welkom geheten door de Sicilianen, om met trots hun eiland te ontdekken.

Lees meer

Uw ideale reis gevonden?

Stuurt u ons dan een reserveringsformulier toe en we gaan voor u aan de slag. Nog niet helemaal ideaal? Al onze reizen kunnen aan uw wensen worden aangepast. Maak uw reis persoonlijk en laat op het offerte-formulier weten hoe we er uw droomreis van kunnen maken.

Reisbeschrijving

Dag 1: Vliegreis Amsterdam – Catania + Catania - Siracusa ca. 65 km
U vliegt met de luchtvaartmaatschappij van uw keuze naar Catania. Na aankomst neemt u uw huurauto in ontvangst en rijdt u naar de omgeving van de oud-Griekse stad Siracusa voor de eerste twee overnachtingen. U logeert twee nachten in Agriturismo Limoneto.

Agriturismo Limoneto

Agriturismo Limoneto is zo’n verblijfplaats waar u heerlijk in de schaduw van een boom van de stilte en van het landschap kunt genieten. Met een heerlijk glaasje wijn op uw privé terras of aan de rand van het zwembad zal het Dolce Vita gevoel u overvallen. Op Limoneto worden biologische citroenen verbouwd en zijn eerlijke producten verkrijgbaar, zoals olijven en olijfolie. De dag begint hier met een goed ontbijt en eindigt, als u wilt, met een huisgemaakte limoncello, een heerlijke, zoete citroenlikeur. De boerderij heeft tien keurig ingerichte kamers met airconditioning en verwarming. De kamers zijn comfortabel en beschikken over privé badkamers. U heeft uitzicht over het grasland of op de citroenboomgaard. U kunt er ook taal- en kooklessen nemen (optioneel). In het bijbehorende restaurant kunt u genieten van de huisgemaakte pasta en biologische groenten uit eigen tuin. 

Dag 2: Siracusa – bezoek aan Siracusa en Noto ca. 80 km
Siracusa is een uitstekende bestemming om een Sicilië-reis mee te beginnen. Er is veel te zien, zoals in de Archeologische zone, het prachtige Griekse theater en het mysterieuze Oor van Dyonisius. Maar op Ortygia, het eilandje waar het centrum van Siracusa ligt, bevindt zich niet alleen de Arethusa fontein maar vooral de Duoma. In dit gebied worden alle volkeren vertegenwoordigd welke op Sicilië hebben verbleven. Sinds de Griekse tijd is het een heiligdom, van oude tempel tot barokke dom, alles in één gebouw. Noto ligt even ten zuiden van Siracusa. Tijdens de aardbeving van 1693 is de stad verwoest en daarna in een uitermate uitbundige barokstijl een paar kilometer verderop herbouwd.
Dag 3: Siracusa – Piazza Armerina – Enna – Agrigento ca. 220 km
De komende twee nachten wordt verbleven nabij de oude Griekse stad Agrigento aan de zuidkust van Sicilië. De weg naar Agrigento gaat dwars door het binnenland. Na de kalkrotsen in het achterland van Siracusa komt u vanaf de keramiekstad Caltagirone bij de glooiende heuvels van het gebied van de voormalige graanschuur van het Romeinse Rijk. Bij Piazza Armerina is te zien hoeveel rijkdom dat bracht. In de immense Villa Romana zijn op de mozaïekvloeren scènes uit het leven van die tijd zichtbaar, waaronder de vermaarde hal met de spelende meisjes in bikini. Spectaculair is het landschap over bijna geheel Sicilië vanaf de hooggelegen provinciehoofdstad Enna. Op de plek van het heiligdom van Demeter, de godin van de landbouw, staat nu een imposant middeleeuws kasteel. U verblijft twee nachten in Agriturismo Baglio San Nicola.

Agriturismo Baglio San Nicola

Deze onlangs gerenoveerde boerenhoeve ligt in het achterland van Agrigento te midden van wijngaarden en op enkele kilometers van de plaats Naro. Deze met veel liefde gerestaureerde boerderij voldoet aan de hedendaagse comfort. De boerenhoeve beschikt over 8 kamers die zijn voorzien van airconditioning en eigen badkamer. De antieke details in de kamers zoals gewelfde bogen en de met de hand gemaakte terracotta vloeren zijn ook na de restauratie behouden. In het restaurant kunt alle producten uit de streek proeven, terwijl u geniet van het schitterende landschap rondom. De accommodatie biedt gratis parkeergelegenheid, een heerlijk zonneterras en sinds kort ook een zwembad. 

Dag 4: Agrigento
Agrigento verdient ruim de aandacht. Volgens de antieke dichter Pindarus was Agrigrento de mooiste stad gemaakt door sterfelijken. In de vallei van de tempels staat de best bewaarde Griekse Tempel, die van Concordia, maar ook die van Juno, Hercules, Jupiter, Castor en Pollux. Op de grond ligt een ‘gigant’, terwijl in het museum bij de Hellenistische wijk een originele gigant rechtop staat. Maar Agrigento is ook een middeleeuwse stad met Arabisch aandoende straten en steegjes waar vooral de kathedraal en de S. Spirito en haar klooster een bezoek waard zijn.
Dag 5: Agrigento – Erice – Segesta – Palermo ca. 280 km

Een fenomenaal uitzicht!

De komende twee nachten wordt bij de Siciliaanse hoofdstad Palermo overnacht. De weg ernaar toe gaat langs de westkust van het eiland. Bij Trapani zijn de windmolens zichtbaar bij de zoutvlakten, waar het zeezout wordt gewonnen. Boven Trapani ligt het adelaarsnest Erice, de weg ernaar toe is ronduit spectaculair! Op de top ligt een verstild middeleeuws stadje met een fenomenaal uitzicht bij helder weer tot aan Tunesië toe. Wat ook niet overgeslagen mag worden is de mysterieuze tempel van Segesta, verlaten in het landschap. U logeert twee nachten in Hotel Casena dei Colli. 

Hotel Casena dei Colli

Deze prachtige villa ligt in een groene omgeving en is schitterend gelegen tussen de plaats Città en de zee. Vanuit de tuin van Hotel Casena dei Colli kijkt u op de Monte Pellegrino, een 600 meter hoge berg die aan de westkant van Palermo ligt. Alle kamers zijn voorzien van airconditioning, balkon met fraai uitzicht en uiteraard heeft u een eigen badkamer met douche en toilet. Dit hotel bevindt zich centraal ten opzichte van de stad Palermo en het strand. Met 10 minuten rijden kunt u beide bezoeken. 

Dag 6: Palermo – bezoek aan Palermo en Monreale ca. 20 km
Palermo is van oorsprong een Fenicische stad, helaas is er weinig van overgebleven. Het is wellicht een wat chaotische stad, gelukkig liggen vele bijzondere bezienswaardigheden eigenlijk op loopafstand in het centrum. Tijdens een wandeling zal ook de veelzijdigheid van de stad te zien zijn. Natuurlijk de Arabisch-Normandische kunst in de Cappella Palatina, de kathedraal of de Martorana kerk, maar ook de barok van de pleinen Quattro Canti en Piazza Pretoria, de rijkdom van de adel, de veelzijdigheid van bloemen en planten bij Piazza Marina en in de S. Giovanni degli Eremiti en de kleurrijke levenswijze van de bevolking op de markten als Vucciria of Capo. In de voorstad Monreale aan het einde van de hoofdstraat van Palermo ligt de gouden Duomo. Op een oppervlakte van meer dan 6000m2 is in gouden mozaïek het nieuwe testament afgebeeld op de muren van de kerk. In het naastgelegen kloosterhof zijn de honderden verschillende pilaren de grootste trekpleister.
Dag 7: Palermo – Cefalu – Taormina ca. 250 km
De laatste twee nachten worden verbleven aan de oostkust niet ver van Taormina. Om daar te komen wordt de noordkust van Sicilië richting Messina aangehouden. Links in de zee zijn bij redelijk helder weer de vulkanen van de Eolische eilanden zichtbaar. Onderweg moet gestopt worden bij Cefalu, misschien wel de leukste badplaats van Sicilië. Levendig, kleurrijk met een gezellig plein met terrasjes, een immense kathedraal en leuke doorkijkjes naar de zee en een vissershaven in de oude binnenstad. U logeert twee nachten in Hotel Sole Castello.

Hotel Sole Castello

Dit driesterren hotel ligt halverwege de plaatsen Taormina en Castelmola. U heeft hier een adembenemend uitzicht op de baai van Naxos en op de Etna. Hotel Sole Castillo heeft een receptie, lift, televisieruimte, bar en een restaurant. Parkeergelegenheid tegen betaling. Het hotel met drie verdiepingen heeft 54 comfortabele kamers die voorzien zijn van airconditioning, telefoon, televisie en badkamer. De meeste kamers hebben een balkon of terras. 

 

Dag 8: Taormina – bezoek aan Etna en Taormina ca. 90 km
Het letterlijk hoogtepunt van Sicilië is de vulkaan de Etna. Ondanks dat het de meest actieve vulkaan van Europa is, is een bezoek aan deze ruim 3300 meter hoge berg goed mogelijk. Met de auto is het mogelijk tot 1900 meter hoogte te rijden, waar in een door lava bedekt landschap uitgedoofde kraters zijn te bezoeken. Van hieruit brengen kabelbanen u tot 2600 meter hoogte en van daaruit kan met terreinwagens de 3000 meter worden bereikt, tenzij de sneeuw de weg onbegaanbaar maakt. Taormina is de toeristische hoofdstad van Sicilië, heerlijk gelegen aan de oostkust van Sicilië met zowel uitzicht op het vasteland als de Etna. Het stadje heeft mooie winkels in de autovrije hoofdstraat en zijstraten. Uiteraard gaat iedereen naar het Grieks-Romeinse theater met haar klassieke uitzicht op de vulkaan.
Dag 9: Taormina – Catania ca. 20 km + vliegreis Catania - Amsterdam
Helaas al weer de laatste dag van uw verblijf hier op het grootste eiland van de Middellandse Zee. Wellicht zult ook u kunnen vaststellen dat Sicilië een uitstekende keuze was waar in een korte tijd veel te zien is. Nadat u de huurauto heeft ingeleverd checkt u in voor uw vlucht naar Amsterdam.

Routekaart

Recensies

Gemiddelde beoordeling van deze reis is 4 van de 5 sterren
Sicilië, een Mediterraans paradijs 950 EUR
4 3 3
5
5


Route is heel mooi, binnenland wat minder maar de strandplaatsen zijn geweldig. Eten op Sicilië is heerlijk. Het weer was fantastisch. Mocht je heen gaan neem een spoedcursus Italiaans, Engels praten ze hier amper tot niet!

3
3


Het was een mooie reis en we hebben veel van het eiland gezien. maar de hotels waren echt een tegenvaller. Behalve Limoneto. Ze waren schoon maar daar heb je het dan ook mee gehad. Heel klein en niet onderhouden vooral de laatste 2 hotels.

4
4


Mooie rondreis, 2 dagen per hotel prettig Agriturismo Limoneto is aanrader Pedara hotel minder, enige klanten, zwembad nog vies water, onderhoud vindt plaats

Wilt u een recensie inzenden? Inzenden

Recensie inzenden












 

Prijzen en vertrek

01 november 2015 - 31 oktober 2016

Reissom in Euro per persoon:

Luchtvaartmaatschappij KLM Transavia
01 nov 15 - 19 dec 15 950 -
20 dec 15 - 06 jan 16 1010 -
07 jan 16 - 23 mrt 16 950 -
24 mrt 16 - 23 jun 16 979 896
24 jun 16 - 24 jul 16 991 958
25 jul 16 - 31 aug 16 1010 977
01 sep 16 - 14 sep 16 991 878
15 sep 16 - 31 okt 16 973 860

Opmerking: Transavia vliegt vanaf 24 maart - 31 oktober 2016 naar Catania.

Korting autohuur:
Indien uw autohuur aanvangt in de periode: 01 nov 15 - 19 dec 15 dan ontvangt u een korting van € 31,- per auto voor 8 huurdagen.
Indien uw autohuur aanvangt in de periode: 08 oct 16 - 16 dec 16 dan ontvangt u een korting van € 27,- per auto voor 8 huurdagen.

Toeslag autohuur:
Indien uw autohuur aanvangt in de periode: 09 jul 16 - 22 aug 16 dan betaalt u een toeslag van € 10,- per auto voor 8 huurdagen.


Inbegrepen:

 • Retourvlucht Amsterdam-Catania met KLM of Transavia, inclusief 20 kg ruimbagage meenemen.
 • Luchthavenbelasting en overige heffingen.
 • 8 Dagen autohuur van Avis. Type B, ECMR op basis van All Inclusive.
 • 8 Overnachtingen op basis van een 2-persoonskamer, logies en ontbijt.

Niet inbegrepen:

 • Eventuele extra verhoging brandstoftoeslag.
 • Toeristenbelasting (ter plaatse).
 • Reserveringskosten €40,- per boeking.
 • Calamiteitenfonds €2,50 per boeking.

Optioneel bij te boeken:

 • Halfpension: toeslag € 122,- per persoon.
 • Prijzen voor 1-persoonskamers en 3-persoonskamers op aanvraag.

Opmerking m.b.t. accommodaties:
In de periode november t/m maart zijn op Sicilië niet alle accommodaties geopend. Indien een van de accommodaties tijdens uw reisperiode gesloten is, wordt er een alternatieve accommodatie geboekt. Eventuele toeslagen of kortingen hiervoor, geven we in ons reisvoorstel aan u door. Indien een accommodatie wel het hele jaar geopend is, kan het voorkomen dat bepaalde faciliteiten (bijvoorbeeld zwembaden) niet het hele jaar geopend zijn.

Hotelinformatie

Dag Bestemming Middenklasse hotel
Dag 1 - 2 Siracusa Agriturismo Limoneto
Dag 3 - 4 Agrigento Agriturismo Baglio San Nicola
Dag 5 - 6 Palermo Hotel Casena dei Colli
Dag 7 - 8 Taormina Hotel Sole Castello