Jennifer Hendriks - Stagiaire

Jennifer Hendriks - Stagiaire


Mijn naam is Jennifer Hendriks en ik ben stagiaire bij WRC reizen. Ik ben studente van de opleiding Tourism Management aan Breda University of applied sciences. Niet alleen op school ben ik bezig met reizen maar ook in mijn vrije tijd! Ik zoek graag reizen uit die ik vervolgens (echt allemaal) op mijn bucketlist wil zetten. Bijna elk lang vrij weekend of vakantie die ik heb, ben ik ergens in Europa te vinden en leg ik mijn reizen vast met mijn camera.

Tijdens een studiereis naar Londen in 2015 heb ik het reisvirus te pakken gekregen. Hierna heb ik besloten om me aan te melden voor een opleiding in Toerisme in Eindhoven. Na 2 jaar theorie en 2 stages van beide een half jaar, kwam ik al heel snel tot de conclusie dat ik mijn passie heb gevonden en ik dit graag wil uitbreiden. Na een tussenjaar, die ik deels doorbracht in Italië, begon ik met mijn huidige opleiding Tourism Management aan Breda University of applied sciences. Inmiddels zit ik in mijn derde jaar en ben ik nu tijdelijk deel van dit toffe team voor mijn stage.

Reiservaring buiten Europa heb ik nog niet, maar als het aan mij ligt duurt dit niet lang meer! Ik droom altijd over het maken van een verre reis. Door bezoekjes aan onder andere Zwitserland, Roemenië, Kroatië, Andorra en Zweden en de prachtige natuur die ik daar heb gezien, droom al jaren van een reis naar Nieuw-Zeeland en Canada. De rust en sfeer die er hangt in de bergen, spreekt me zo aan omdat ik op deze manier extra kan genieten van de wereld die voor me ligt.

Een heel bijzonder moment had ik tijdens een reis in Spanje. Ik bezocht Andorra tijdens een dagtrip. Het dwergstaatje in de Pyreneeën tussen Spanje en Frankrijk heeft 77.000 inwoners en heeft een oppervlakte van slechts 468 vierkante km. Na een rit van 3 uur (vanaf Barcelona) bezochten we de hoofdstad Andorra la Vella. Een prachtig stadje tussen de bergen. Na een uurtje of twee gingen we weer door naar Mirador Roc del Quer, een uitzichtpunt. Dit punt gaf me het mooiste zicht wat ik ooit heb gezien. En dat op een dagtrip vanuit Barcelona! Hier besefte ik me nogmaals hoe mooi de wereld wel niet is en hoeveel er voor mij nog onontdekt is…

Na deze stage ga ik voor een half jaar op uitwisseling in Wenen. In 2019 had ik een vergelijkbare ervaring in Italië. Het was ontzettend bijzonder om het lokale leven van Italië op deze manier mee te krijgen vol pasta’s, pizza’s en gelato’s. Je beter verdiepen in een cultuur, dan tijdelijk een local te worden, kan niet!

 

Ik kan niet wachten op dit avontuur en alle andere avonturen die hierna komen!

 

Met reislustige groet, Jennifer Hendriks