Joanne Weenk - Senior Reisspecialist

Joanne Weenk - Senior Reisspecialist


Reizen is zó verslavend, telkens weer nieuwe prikkels en onbekende landen ontdekken. Dát wil ik onze reizigers ook laten ervaren! Telkens als ik terugkom, wil ik maar één ding: weer reizen. En dát gevoel deel ik graag met onze klanten, ze vertellen over al mijn favoriete bestemmingen (zoals afwisselend Zuid-Afrika) en ze enthousiast maken om ook dát land te ontdekken.

Mijn favoriete stad is Kaapstad in Zuid Afrika. Wat een prachtige stad qua ligging aan zee, het mooiste uitzicht over de baaien en stranden heb je vanaf de Tafelberg of Lion's Head. Ga zeker shoppen en een terras pakken in het bruisende Waterfront, fietsen over de Sea Point Promenade, zonsondergang kijken in Blouberg over zee met de Tafelberg op de achtergrond, relaxen op het strand en picknicken (met een wijntje) in de Kirstenbosch Botanical Gardens. Als je geluk hebt kan je hier ook een film (open air cinema) of een concert meepakken tijdens je verblijf. Echt mijn favoriete stad!

Eén van mijn meest indrukwekkendste ervaringen was een privésafari in Tanzania, vooral de dag in de Ngorongoro krater. Wat een uitzicht met de wanden van de krater om je heen en veel dieren! We hadden het geluk dat we leeuwen met een prooi troffen, nadat zij vol waren kwamen de hyena's en gieren vechten om de restjes en bleef er slechts een karkas over. Wat een prachtig schouwspel op slechts een paar meter afstand! 

Slechts 3 uurtjes vliegen en je bent al in afwisselend Andalusië! Ik vind het er heerlijk en ben dan ook al diverse keren naar Malaga gevlogen voor een roadtrip. De prachtige Moorse steden, pittoreske witte dorpjes, bergketens en zandstranden vervelen niet. En het blijft altijd genieten in de zon met tapas, sangria en tinto de verano!

WOW! Dat is het gevoel wat de zandstenen rotskliffen, gele stranden en azuurblauwe zee bij me oproepen. En dat vind je gewoon in de Algarve, 2 uur vliegen en je bent er al! Het zachte klimaat, met veel zon, is een verademing in het voor- of najaar. Mijn roadtrip van Faro tot Porto langs de kust, via Lissabon, was zeer geslaagd. Maar de Algarve is het deel van Portugal waar ik naar terugkeerde en zeker niet voor het laatst!

Ieder land heeft unieke bijzonderheden, ik kan er uren over praten!

Met reislustige groet, Joanne
Joanne@wrc.nl  - 088 – 0101100