Lisa Braam- Travel Support

Lisa Braam- Travel Support


Er is niks leukers dan nieuwe plekken ontdekken. Ergens voor het eerst komen en je ogen uitkijken naar alle nieuwe dingen die je niet alleen ziet, maar ook hoort, ruikt en proeft. Reizen heeft iets magisch wat met niks te vergelijken is.

Al van jongs af aan luister ik vol verlangen naar de reisverhalen van mijn opa en oma. Zij zijn met z’n tweetjes de hele wereld over geweest en mijn passie voor reizen heb ik dan ook zeker van hen. Dat ik met hen drie weken door Zuid-Engeland heb mogen reizen is dan ook een ervaring die mij altijd bij zal blijven. Tijdens mijn studie Toerisme Management heb ik een mooi begin mogen maken aan mijn grootste doel; de wereld zien. Tijdens mijn opleiding heb ik in 2019 mijn eerste verre reis mogen maken naar China. Een land wat ik niet snel op eigen houtje had bezocht, maar nu des te blijer ben dat ik er geweest ben. Een heel veelzijdig land waar ik mijn ogen heb uitgekeken naar de verschillende cultuur, natuur en architectuur. Naast deze mooie reis heb ik ook een halfjaar op Malta mogen wonen. Een klein eiland, maar daardoor zeker niet minder mooi. 

Mijn eerste langere reis naar het buitenland was samen met mijn opa en oma met de caravan naar Zuid-Engeland. Vooraf de reis samen met mijn oma opzoeken naar welke plekjes ik wilde en wat ik daar wilde zien en doen. Een droom om de wereld te zien had ik al, maar hier is ook mijn passie voor het plannen van reizen begonnen. Ik leerde hier al snel dat het niet alleen leuke plekken uitzoeken was, maar dat er een stuk meer bij kwam kijken. Na drie weken reizen weer thuis te komen wist ik één ding zeker, dit wil ik nog heel vaak doen.

Mijn eerste verre reis was naar China. Met mijn opleiding gingen we hier 10 dagen naar toe en daarna hadden we de keuze om nog 11 dagen zelf door te reizen. Deze keuze was natuurlijk snel gemaakt. Samen met drie vriendinnen gingen we zelf op pad in dit bijzondere land. Van de moderne miljoenen stad Shanghai naar het meer authentieke Beijing tot aan de mooie natuur in Guilin, China heeft het allemaal. Mijn hoogtepunt in China was overduidelijk de Chinese Muur. Het is één van de 7-wereldwonderen en als je op de muur staat snap je direct waarom. Een gigantisch bouwwerk wat maar liefst 21.000 kilometer lang door het landschap van China slingert.

 Naast deze bijzondere reis heb ik nog een mooie kans gehad om tijdens mijn opleiding stage te mogen lopen in het buitenland. Dit heb ik op Malta mogen doen. Een klein eilandje in de middellandse zee. Dat het eiland klein is maakt het zeker niet minder mooi. Overal op Malta is de zee te zien en langs de kustlijnen heeft de natuur de mooiste creaties gemaakt. Van het prachtige blauwe water bij de Blue Lagoon tot de mooie grotten bij Blue Grotto. Een unieke ervaring om een halfjaar in een ander land en andere cultuur te mogen leven.

 Een land wat veel indruk op mij heeft gemaakt is Kroatië. Slechts twaalf uurtjes rijden van Nederland, maar zoveel verschil in natuur. Van uitgestrekte blauwe en groene meren tot prachtige watervallen en leuke stadjes aan het water. Deze reis was mijn eerste roadtrip en wat heb ik hier van genoten. Helemaal vrij om te gaan en staan waar je wilt en tijdens het rijden genieten van het uitzicht.

Ik kan niet wachten om de komende jaren nog veel meer te reizen en alles wat deze mooie wereld heeft te bieden te ontdekken. 

Met reislustige groet, Lisa

Lisa@wrc.nl