Lotte Jansen- Stagiaire

Lotte Jansen- Stagiaire


 

 

Ik vind het super leuk om op vakantie te gaan, nieuwe plekken te ontdekken en te leren over andere culturen. Hierdoor ben ik 3 jaar geleden dan ook begonnen aan de opleiding ‘Tourism Management’ om meer over deze dingen te leren. Ik zit nu in mijn 3e studiejaar en dat betekent dat het tijd is om stage te lopen! Het liefste wil ik zo veel mogelijk van de wereld zien. Een grappig feitje over mij is overigens wel dat ik extreme vliegangst heb. Mijn droom om zoveel mogelijk te zien van de wereld wordt hierdoor natuurlijk wel een stukje moeilijker, maar met de auto kom je ook heel ver!

De meest indrukwekkende plek waar ik ooit ben geweest is São Miquel, een Portugees eiland die onderdeel is van de Azoren. Ik ben een echte natuurliefhebber en op dit prachtige eiland is genoeg te ontdekken. Van watervallen naar botanische tuinen en weer terug naar de mooiste stranden, noem het maar op. Één bezienswaardigheid sprong er tijdens deze reis echt voor mij uit. Dit zijn namelijk de hete bronnen in het stadje Furnas. Hier is namelijk een natuurlijk waterbad te vinden die vulkanisch wordt opgewarmd. Deze plek heeft ook de naam ‘’het ijzeren meer’’ gekregen, dit komt doordat er zeel veel concentratie ijzer en zwavel aanwezig is in het water. Als je ooit op dit eiland komt is dit dus zeker een aanrader!

Ponta Delgada is de hoofstad van het Portugese eiland Sao Miquel. Dit is ook meteen mijn favoriete stad. Ik ben nog nooit ergens zo gastvriendelijk ontvangen. Mensen op straat maken gezellig een praatje met elkaar en je moet ook zeker niet raar opkijken als je ergens uitgenodigd word om te gaan eten. Je kan door de ouderwetse straatjes slenteren of een kijkje nemen bij prachtige tuinen die er te vinden zijn. Ponta Delgada heeft ook een onwijs mooie haven, vanuit daar heb ik een boottocht gemaakt om dolfijnen te gaan spotten, een zeer unieke ervaring. Ook staat deze stad bekend om het lekkere eten, hier ben ik het zeker mee eens. Ik heb hier dan ook de lekkerste garnalen uit m’n hele leven gegeten!

Een van mijn meest indrukwekkende activiteiten die ik tijdens een reis heb ondernomen, was het kanoën langs de kust van Lagos, Portugal. Je vaart langs en door prachtige rosten en grotten. Enkele van deze rotsen hebben de vorm van een dier, eentje daarvan is de olifantenrots, echt onwijs mooi om te zien. Tijdens het kanoën werd er ook nog voor een beetje spanning gezorgd, je moest onder allerlei rotsen doorvaren, ze waren zelfs zo laag dat je helemaal moest gaan liggen in de kano. Maar daar kwamen wel hele mooie dingen uit, zo ben ik bijvoorbeeld naar de grot van Benagil gegaan. Het is net alsof je je in een andere wereld bevindt, in de rots is ook een strandje waar je kan genieten van een fantastisch uitzicht.

 Met reislustige groet, Lotte

reizen@outsight.nl - 088-0101100