Het Franse juweeltje Martinique & een droomcruise door de Caribbean

 • Maak kennis met de Franse cultuur in de Caribbean
 • Maak een cruise langs de mooiste eilanden van de Caribbean
 • Vertrek: iedere zondag van 19 november 2017 t/m 25 maart 2018
 • 15 dagen
 • Vliegreis
 • Individueel, Strandvakantie, Reis incl. cruise
 • Reiscode: AMQ170801
Al onze reizen zijn maatwerk.

Helaas is deze reis (tijdelijk) niet beschikbaar. Indien u een prijsopgave voor deze of een soortgelijke reis wenst voor deze reis dan kunt u telefonisch/ per e-mail contact met ons opnemen.

Kan ik u helpen?
Corine Klootwijk
WRC Martinique specialist

Als Martinique specialist weet Corine Klootwijk alle ins & outs van dit gebied en kan u daarom helpen met al uw vragen en het samenstellen van uw reis.

 • Introductie
 • Reisbeschrijving
 • Routekaart
 • Recensies
 • Prijzen en vertrek

Ontdek Martinique en cruisen met MSC Fantasia in de Caribbean

Martinique is één van de Franse juweeltjes in het Caribisch gebied en 80 km lang en maximaal 25 km breed. De afstanden zijn niet zo groot, zodat u gemakkelijk ‘zuid’ en ‘noord’ kunt bezoeken. De Parijse mode komt altijd snel naar Martinique, waar de winkels de nieuwste Franse artikelen verkopen. De Franse cultuur vindt u ook terug in de kunstgalerieën, theaters en musea. Enerzijds kunt u genieten in de diverse stadjes van de Franse cultuur met al haar comfort, elegantie en beschaafdheid en anderzijds treft u op Martinique het Caribische vakantiepakket aan zoals fantastische stranden en een aangenaam klimaat. Er zijn perfecte stranden met wit zand aan de zuidkust en zwart zand in het noorden. U kunt er zwemmen en snorkelen in beschutte baaien en bij kliffen. Gelukkig staat het langs de kust niet vol met hoogbouw. De hotels hebben dezelfde rustige, tamelijk chique uitstraling die het eiland zelf ook kenmerkt. Ook kunt u een bezoek brengen aan de mooie vissersdorpjes, warmwaterbronnen, welig groeiende regenwouden, ruige bergtoppen en ravijnen. Overal ziet men bloemen en vruchten – bougainvillea, orchideeën, lelies, bananen, ananassen en kokosnoten. De hoofdstad Fort de France ligt in een baai omringd door groene heuvels. De kleine nauwe straatjes met kleine souvenirwinkeltjes, de markt op de Rue Isambert en de vismarkt op Boulevard Allegre zijn beslist een bezoek waard. Martinique zal veel indruk op u maken en als u ontbijt met croissants en baguettes, weet u dat u in een echt Frans hoekje van het Caribisch gebied zit. 

Een cruisevakantie is de ideale oplossing voor wie plezier wil maken en in alle comfort wil reizen naar meerdere bestemmingen in één vakantie. Wanneer u van de ene haven naar de andere vaart, kunt u genieten van alle faciliteiten aan boord van onze moderne cruiseschepen.

Lees meer

Uw ideale reis gevonden?

Stuurt u ons dan een reserveringsformulier toe en we gaan voor u aan de slag. Nog niet helemaal ideaal? Al onze reizen kunnen aan uw wensen worden aangepast. Maak uw reis persoonlijk en laat op het offerte-formulier weten hoe we er uw droomreis van kunnen maken.

Reisbeschrijving

Dag 1: Vliegreis Amsterdam – Fort de France (Martinique)
Dit schema is gebaseerd op vertrek op zondag. Echter, u kunt op iedere willekeurige dag vertrekken, maar u dient uw reisschema af te stemmen op de afvaart van uw cruise op iedere zaterdag. U vliegt met Air France naar Fort de France via Parijs. In Parijs dient u over te stappen van het vliegveld Charles de Gaulle naar de luchthaven Orly. Tussen deze luchthavens rijdt een bus. Reistijd ca. 1 uur. De kosten bedragen ca. €21,- die u ter plaatse dient te voldoen. Het vluchtschema luidt (onder voorbehoud): Vlucht KL1229 vertrek Amsterdam 08:00 uur en aankomst Parijs/Charles de Gaulle 09:25 uur. Vlucht KL2264 vertrek Parijs/Orly 13:15 uur en aankomst Fort de France 17:00 uur. Na aankomst reist u op eigen gelegenheid naar uw accommodatie. U logeert 6 nachten in één van de genoemde hotels.
Dag 2 - 6: Ontdek Martinique
Martinique is van vulkanische oorsprong en heeft een actieve vulkaan, Mont Pelée in het noordwesten. Ook de rest van het eiland is bergachtig. De noordelijke kant wordt bedekt door een groot tropisch regenwoud en daar bevinden zich ook de ananas- en bananenplantages. Het noorden is het meest geschikt voor actievelingen. U kunt er wandelen en paardrijden. Het zuiden is voor de levensgenieters: lange witte zandstranden, kokospalmen en heerlijk warm zeewater. Hier kunt u ook veel op het water doen (kitesurfen en varen op een waterscooter) én onder water (diepzeeduiken). Martinique is rijk aan erfgoed en cultuur. U kunt er genieten van gastronomische maaltijden, de handwerknijverheid bewonderen en de bevolking zorgt voor de nodige ‘swing’. Door de gemengde bevolking is er een mengelmoes ontstaan van ‘Caribbean flair’ en ‘French touch’ en het hele jaar door zijn er feesten en evenementen. Aanraders om te bezoeken in het noorden van Martinique zijn het Gauguin Museum waar de werken van de schilder Gaugin zijn te bewonderen, de vroegere hoofdstad St. Pierre en Basse-Pointe. In het zuiden van Martinique ligt het pittoreske dorpje Les Trois-Ilets, waar u het museum La Pagerie kunt bezoeken. Hier werd keizerin Josephine geboren, de vrouw van Napoleon. Rijdt u even verder dan vindt u het suikerrietmuseum, La Maison de la Canne, erg interessant en iets zuidelijker kunt u heerlijk liggen zonnebaden op La Plage Diamant, een sprookjesachtig strand.
Dag 7 - 13: Cruisen met MSC Fantasia

MSC Cruises

MSC Cruises: Een eeuwenoude relatie met de zee! Het is een voorrecht om een geschiedenis te hebben. Terwijl anderen hun afkomst creëren, heeft MSC Cruises een waargebeurd verhaal te vertellen. Het begon ruim 300 jaar geleden met de zeevarende familie Aponte uit Sorrento in Italië. Voortbouwend op de ervaring en expertise die deze familie van reders en kapiteins door de jaren heen heeft opgedaan, is MSC Cruises opgericht; nu de grootste particuliere cruiserederij ter wereld. De vloot bestaat uit twaalf moderne schepen. Vanaf juni 2017 tot en met 2026 zullen er nog maar liefst 11 schepen aan de vloot worden toegevoegd.

Dag 14: Vliegreis Fort de France (Martinique) – Parijs/Orly
U heeft vandaag nog gelegenheid om rond te kijken in Fort de France. In aansluiting op de vertrektijd van uw vlucht reist u op eigen gelegenheid naar de luchthaven. Hier checkt u in voor uw vluchten met Air France naar Nederland.  In Parijs dient u over te stappen van het vliegveld Orly naar de luchthaven Charles de Gaulle. Tussen deze luchthavens rijdt een bus. Reistijd ca. 1 uur. De kosten bedragen ca. €21,- die u ter plaatse dient te voldoen. Het vluchtschema luidt (onder voorbehoud): Vlucht KL2265 vertrek Fort de France 19:25 uur en aankomst Parijs/Orly 08:30 uur (volgende ochtend)
Dag 15: Vliegreis Parijs/Charles de Gaulle – Amsterdam
Vlucht KL2008 vertrek Parijs/Charles de Gaulle 11:50 uur en aankomst Amsterdam 13:05 uur. 

Routekaart

Recensies

Het Franse juweeltje Martinique & een droomcruise door de Caribbean 0 EUR

Wilt u een recensie inzenden? Inzenden

Recensie inzenden
 

Prijzen en vertrek

19 november 2017 – 25 maart 2018


Prijsindicatie in Euro per persoon, bij 2 samenreizende personen
:

Reisperiode:
25 nov - 11 dec vanaf 1742
17 dec - 30 dec vanaf 2878
31 dec - 31 jan vanaf 1916
01 feb - 31 mrt vanaf 2016


Inbegrepen:

 • Retourvlucht Amsterdam - Fort de France met KLM / Air France.
 • Luchthavenbelasting en overige heffingen.
 • 06 Hotelovernachtingen in een hotel naar keuze, in een 2 persoonskamer op basis van logies.*
 • 08-daagse cruise met MSC Fantasia vanuit Martinique, inclusief alle maaltijden en havengeld.

Niet inbegrepen:

 • Eventuele extra verhoging brandstoftoeslag.
 • Excursies.
 • Niet genoemde maaltijden.
 • Fooien aan boord van de cruise. (ca. € 10,- per persoon per dag)
 • Transfer van Parijs Charles de Gaule Airport naar Orly Airport per bus en v.v. € 21,- per persoon per enkele reis.
 • Transfer luchthaven Fort de France - hotel - cruise terminal - luchthaven.
 • Reserveringskosten €40,- per boeking.
 • Calamiteitenfonds €2,50 per boeking.

* keuze uit 4 verschillende hotels. In de reissom is een gemiddelde hotelprijs opgenomen. De exacte prijs is afhankelijk van uw hotelkeuzen en reisdatum. Keuze uit hotel: 

 • Simon Hotel. 
 • Le Panoramique. 
 • Karibea La Valmeniere Hotel. 
 • Karibea La Squach.