Mitchell van de Grift - Travel Support

Mitchell van de Grift - Travel Support


Voor mij is reizen meer dan alleen het bezoeken van een bestemming. Het is soms onvoorstelbaar hoe de lokale bevolking, het eten, de cultuur en de natuur zo verschillen met wat wij in Nederland gewend zijn. Juist deze verschillen maken het zo leuk en interessant om een ander land te ontdekken.

 Vanaf de basisschool was ik al enorm geïnteresseerd in topografie en intrigeerde het me hoeveel verschillende bestemmingen er bestonden en hoe groot (of klein) de wereld eigenlijk was. Ik heb geen moment spijt gehad dat ik heb besloten de reiswereld in te stappen en al zo veel fantastische plekken heb mogen ontdekken.

 De eerste keer dat ik een verre reis maakte deed ik dat direct alleen. Voor mijn studie mocht ik in het buitenland stagelopen en ik maakte van deze kans meteen gebruik en koos ervoor om dit te doen in Peru. Ik heb bijna vier maanden in Cuzco gewoond en deze oude Incahoofdstad ademt de geschiedenis die het land rijk is. Eigenlijk is de gehele stad één groot openluchtmuseum met sfeervolle marktjes, een gezellig centrum, imponerende bergen die de stad omringen en hier en daar een lama in de armen van vriendelijke Peruviaanse vrouwtjes op straat. Ik had het geluk dat ik werd meegevraagd om ‘Señor Torrechayoc’ te vieren met de lokale bevolking. Dit weekend ben ik volledig ondergedompeld in de Peruviaanse cultuur. Het hoogtepunt van mijn verblijf in Peru is natuurlijk Machu Picchu. Tijdens een vierdaagse trail ontdek je de vroegere Incapaden met als eindbestemming deze verloren stad na een prachtige beklimming van bijna twee uur. Naast deze mooie plekken is de enorm vriendelijke bevolking iets wat dit land bijzonder maakt.

 De vriendelijke bevolking is een mooi bruggetje naar een fantastische reis die ik door Namibië, Botswana en Zimbabwe heb gemaakt. We kennen Afrika natuurlijk als het continent om door middel van een safari wilde dieren te spotten. Olifanten die vlak voor onze jeep de weg oversteken, nijlpaarden op enkele meters van onze kano en leeuwen die nét ver genoeg op afstand blijven zijn onvergetelijke momenten geweest. Naast alle prachtige wilde dieren die hier te spotten zijn heeft de natuur van Afrika ook heel veel te bieden. De wilde Zambezirivier, de rode duinen in Namibië en als hoogtepunt de Victoria Falls hebben heel veel indruk op mij gemaakt.

 De reisverslaving bij mij is echter begonnen door mijn reis door het Zuidwesten van de Verenigde Staten. Wat me verbaasde was de verscheidenheid in natuur. Elke dag waan je je voor je gevoel in een compleet ander land als je naar buiten kijkt. De afwisseling van de prachtige natuur met de drukte in een wereldstad als Los Angeles en het bruisende nachtleven van Las Vegas geeft je het gevoel alsof je elke dag weer ergens anders bent.

 Qua levensopvatting heeft Thailand mij van alle reizen het meest verbaasd. Door mijn reizen wist ik natuurlijk dat ik verschillen zou tegenkomen ten opzichte van Nederland, maar het verbaasde mij enorm hoe het geloof zo’n centrale en belangrijke rol speelt in het leven van een groot deel van de Thaise bevolking. Als Nederlander is dit eigenlijk niet te bevatten wat het des te mooier maakt dat het aan de andere kant van de wereld zo anders is.

 Naast alle fantastische verre reizen heeft ook Europa natuurlijk heel veel moois te bieden. Al jaren ga ik regelmatig naar Spanje en ben ik ondertussen verliefd geworden op dit mooie en fijne land, waar ik nog regelmatig naartoe ga en in het Zuiden van Spanje nog veel te ontdekken heb.

 Ik heb veel verschillende plekken mogen ontdekken maar de honger naar meer bestemmingen en avonturen is nog steeds niet gestild. Er zijn nog zo veel meer mooie plekken te ontdekken en ik steek anderen graag aan met deze verslaving.

 

Met reislustige groet, Mitchell

mitchell@outsight.nl