Mondi Lodge informatie

Mondi Lodge informatie


 

Algemeen

Deze sfeervolle en milieuvriendelijke accommodatie wordt omgeven door een schitterende tropische tuin, vol kleurrijke bloemen, waar inheemse dieren als leguanen, landkrabben, kolibries en parkieten leven. Duurzaamheid, respect voor natuur, dier en mens worden gecombineerd met een persoonlijke sfeer en een hoge mate van gastvrijheid.

Ligging

De lodge ligt centraal op het eiland. 4 Verschillende stranden, waaronder Blue Bay Beach, een beschermd natuurgebied met wandelpaden  en een uitkijkplek om flamingo’s te spotten, liggen in een straal van enkele kilometers van de lodge.  De luchthaven en Willemstad liggen op 10 minuten rijafstand. Tegenover de lodge is een bushalte. Een supermarkt ligt op 2 kilometer afstand.

We raden aan om bij uw verblijf een auto te huren. Dit kunnen wij in samenwerking met Mondi Lodge voor u verzorgen.

Faciliteiten

De Mondi Lodge beschikt over een buitenzwembad, een volledig ingerichte buitenkeuken met barbecuefaciliteiten. In de tropische tuin staan naast bloeiende inheemse bloemen en planten, fruitbomen en er wordt groente verbouwd. Er is gratis parkeer gelegenheid. Voor toeristische tips en hulp bij het boeken van excursies kunt u gebruik maken van de conciërge service.

De Bungalows / Palapa’s

De lodge beschikt over 6 houten bungalows in Palapa stijl, gebouwd op palen. Doordat de Palapa’s verspreid in de tropische tuin liggen, is er veel privacy.

 • 3 Palapa’s met 1 slaapkamer en 1 badkamer geschikt voor 2-3 personen.
 • 1 Palapa met 2 slaapkamers en 2 badkamers, geschikt voor 4 personen
 • 1 Palapa met 2 slaapkamers en 1 badkamer, geschikt voor rolstoelgebruikers (4 personen).
 • 1 een-slaapkamer boomhut met 1 badkamer, geschikt voor 2 personen.

De bungalows zijn allen voorzien van:

 • Uitstekende kwaliteit bedden, voorzien van een klamboe.
 • Airconditioning, plafond ventilator, kluis waar een laptop in past, gratis WIFI, een flatscreen-tv met Netflix, minibar, föhn.
 • In de badkamer liggen biologische toilet artikelen.
 • Uw bungalow beschikt over een overdekte veranda met een zithoek, tafel met stoelen en een  kitchenette met een koelkast en borden, bestek en glazen. Gasfornuis, BBQ grill en magnetron bevinden zich in de gedeelde buitenkeuken. 
 • Schoonmaak is 2 x per week inbegrepen. U ontvangt  2 x per week schone handdoeken en 1 x per week schoon beddengoed.
 • Ook kunt u gebruik maken van strandhanddoeken service.
 • Een baby bedje en extra bed is op aanvraag en tegen betaling mogelijk.
 • Bij aankomst ontvangt u een gratis welkomstdrankje en tijdens uw verblijf kunt u gratis koffie, thee en warme chocolademelk maken.

Ontbijt inbegrepen

Elke dag wordt er met veel zorg een ontbijt voor alle gasten klaargemaakt dat tussen 08.00 – 10.00 uur klaar staat. Er wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van vers fruit uit eigen tuin, lokale en zoveel mogelijk biologische producten.

Duurzaamheid

Duurzaamheid en maatschappelijke betrokkenheid staat hoog in het vaandel bij Mondi Lodge.

Milieubeheer

Tijdens de bouw van de lodge zijn er geen bomen gekapt, slechts verplaatst indien nodig.

Mondi Lodge werkt voornamelijk met lokale flora en bewateren met grondwater en hergebruikt water uit de septic tank. Douchewater is verwarmd door zonne-energie. Er wordt gebruik gemaakt van spaarlampen.

De palapa’s zijn geïsoleerd en op de wind gebouwd.

Er wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van biologische, volledig natuurlijke schoonmaakmiddelen en toiletspullen.

Mondi Lodge is bezig met het opzetten van een moestuin om in eigen groente en fruit te kunnen voorzien. Voor de biologische scharreleieren worden er eigen kippen gehouden. De koffie die geschonken wordt is biologische, fair-trade koffie.

Recyclen en afvalbeheer

Zo veel als mogelijk worden meubels en decoratie gemaakt van gerecycled materiaal. Plastic flesjes, blikjes, glas en oud papier worden gerecycled. De vuilniszakken zijn biologisch afbreekbaar. Servetjes zijn van gerecycled papier. 

Om voedselverspilling tegen te gaan wordt er een à la carte menu gebruikt en eventuele restjes eten gaan naar de dieren.

Sociale en maatschappelijke inzet

De gasten worden geïnformeerd over duurzaamheid en hun aandeel daarin. Mondi Lodge werkt met lokale werknemers en waar mogelijk met lokale toeleveranciers. De biologische schoonmaakmiddelen worden bij lokaal familiebedrijfje Integra Natural gekocht, dat is opgezet door de 10-jarige Tatiana. Autoverhuur verloopt via een betrouwbare, lokale partner. Een deel van de verdiensten gaan naar een lokaal goed doel. 

Tijdens rustige periodes worden er met  werknemers en eventuele vrijwilligers clean-ups gehouden.