0 van 15

Geuren en kleuren die u nergens anders vindt

 • Geniet van gevarieerde landschappen
 • Logeren in mooie lodges
 • Kennismaken met diverse bevolkingsgroepen
 • 23 dagen
 • Autoreis
 • Individueel
 • Reiscode: ANA170815
Al onze reizen zijn maatwerk
Kan ik u helpen?
Debbie Heikamp
WRC Namibië specialist

Als Namibië specialist weet Debbie Heikamp alle ins & outs van dit gebied en kan u daarom helpen met al uw vragen en het samenstellen van uw reis.

 • Introductie
 • Reisbeschrijving
 • Routekaart
 • Recensies
 • Prijzen en vertrek
 • Hotelinformatie
 • Uitbreidingen
 • Excursies

Ontdek gevarieerd Namibië

 
Wilde dieren fotograferen
 
Deze 3-weekse reis begint en eindigt in bruisend Kaapstad. Vanuit Nederland kunt u zonder overstap (non-stop) naar Kaapstad vliegen, vervolgens reist u door naar Namibië. Tijdens de reis ziet u highlights zoals: Fish River Canyon, Etosha National Park en Naankuse Lodge. Hier ziet u dieren zoals wilde paarden, luipaarden en giraffes in de vrije natuur.

Namibië is nog vrij onontdekt in vergelijking met Zuid-Afrika. Het land is circa 20 keer groter dan Nederland en heeft slechts 2 miljoen inwoners. U kunt hier natuur-safari’s maken, genieten van gevarieerde landschappen, logeren in eco-lodges en kennismaken met lokale bevolkingsgroepen zoals de Himba, Herrero en de Bushmen. 

Duitse toeristen hebben Namibië al eerder ontdekt. Dat heeft alles te maken met het koloniale verleden waarin het Duitse keizerrijk onder leiding van Bismarck zich als koloniale wereldmacht wilde manifesteren. Na de Eerste Wereldoorlog werden de Engelsen er de baas. Daarna werd het gebied nog geruime tijd bestuurd vanuit Zuid-Afrika tot het in 1990 onafhankelijk werd. Diverse machthebbers hebben er allemaal hun sporen achtergelaten, zowel in de taal als in de keuken.
 
De hoofdwegen zijn goed onderhouden en voorzien van duidelijke bewegwijzering. Zodra u de stad Windhoek heeft verlaten is er weinig verkeer en links rijden went snel. U kunt beter niet in het donker rijden. Dit kan problemen geven in verband met het Namibisch wildlife en spaarzame verlichting.
 

Lees meer

Beknopte route
 • Dag 1 Vliegreis Amsterdam – Kaapstad
 • Dag 2 Kaapstad – Paternoster ca. 150 km
 • Dag 3 Paternoster – Springbok ca. 550 km
 • Dag 4 - 5 Springbok – Fish River Canyon ca. 355 km
 • Dag 6 Fish River Canyon – Helmeringhausen ca. 340 km
 • Dag 7 Helmeringhausen – Sossusvlei ca. 250 km
 • Dag 8 Sossusvlei
 • Dag 9 - 10 Sossusvlei – Swakopmund ca. 330 km
 • Dag 11 Swakopmund – Twyfelfontein ca. 400 km
 • Dag 12 Twyfelfontein – Outjo ca. 230 km
 • Dag 13 - 14 Outjo – Etosha National Park ca. 120 km
 • Dag 15 Etosha National Park
 • Dag 16 Etosha National Park – Otjiwarongo ca. 510 km
 • Dag 17 Otjiwarongo – Naankuse Lodge / Windhoek ca. 200 km
 • Dag 18 Windhoek – Mariental ca. 265 km
 • Dag 19 - 20 Mariental – Orange River ca. 525 km
 • Dag 21 Orange River - Clanwilliam ca. 500 km
 • Dag 22 Clanwilliam – Kaapstad ca. 229 km + vliegreis Kaapstad – Amsterdam
 • Dag 23 Amsterdam

Toon alle dagen

Uw ideale reis gevonden?

Stuurt u ons dan een reserveringsformulier toe en we gaan voor u aan de slag. Nog niet helemaal ideaal? Al onze reizen kunnen aan uw wensen worden aangepast. Maak uw reis persoonlijk en laat op het offerte-formulier weten hoe we er uw droomreis van kunnen maken.

Reserveren

of

Reisbeschrijving

Dag 1: Vliegreis Amsterdam – Kaapstad
U vliegt met de luchtvaartmaatschappij van uw keuze naar Kaapstad. Na aankomst op de luchthaven van Kaapstad wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging en vindt de transfer plaats naar uw accommodatie.
Dag 2: Kaapstad – Paternoster ca. 150 km

West Coast National Park

Nadat u de huurauto in ontvangst heeft genomen vertrekt u uit Kaapstad. U rijdt langs de kust naar Paternoster. Paternoster is een klein vissersdorp bij het West Coast National Park. Het leven is hier rustig en gericht op de oceaan. Tijdens het seizoen is zeker kans op het zien van walvissen. U bent verder dichtbij het West Coast National Park; bloemen- en vogelliefhebbers komen hier aan hun trekken. 
Dag 3: Paternoster – Springbok ca. 550 km
Op weg naar uw eindbestemming van vandaag: Springbok. U kunt kiezen voor de route via het Cedergebergte. Dit gebied bestaat uit zo’n 162.000 hectare ruig, bergachtig terrein. In vroeger tijden werd het gebied bewoond door de San (Bosjesmannen) en Khoi (Hottentotten), die een rijkdom aan rotstekeningen hebben nagelaten. Het gebied rond Springbok heet Namaqualand. Dit is een doorgaans droog woestijngebied dat echter één keer per jaar (eind augustus, begin september) verandert in een kleurrijke zee van wilde bloemen. Springbok is slechts 120 km verwijderd van de Namibische grens en is de stad van diamanten, koper en voorjaarsbloemen. Het is een rustig stadje gelegen in de schoot van een ruime omgeving. 
Dag 4 - 5: Springbok – Fish River Canyon ca. 355 km
Via de grenspost Sendelingsdrift rijdt u Namibië binnen. U reist door het typische Zuid-Namibische vlakke landschap waarbij u onderweg vetplanten ziet zoals de aloë en veel bergen. In het woestijnlandschap zult u zelfs lokale wijnbouw aantreffen. 

Ai Ais Resort

Het resort ligt aan de zuidkant van de Fish River Canyon aan de Fish River. Het beschikt over warmwaterbronnen is dan ook een oase in de woestijn. De naam Ai-Ais komt van de Nama-bevolking en betekent vuurwater. In het restcamp vindt u diverse type accommodaties, een restaurant, een buitenzwembad, een benzinestation en winkeltjes. U logeert in een 2-persoonskamer met uitzicht op de bergen en voorzien van alle moderne faciliteiten.

Fish River Canyon

De Fish River Canyon is de op één na langste canyon ter wereld. Hoewel het landschap lijkt op dat van de Grand Canyon, vallen vooral de verschillen op: de stilte, de afwezigheid van bebouwing, verharde wegen, neonverlichting en massa’s toeristen. Onder begeleiding van een goede gids is het mogelijk om af te dalen in de Fish River Canyon, maar door de grote droogte en verstikkende hitte gedurende een groot deel van het jaar, is dit afhankelijk van het seizoen waarin men de canyon bezoekt. De kloof is circa 160 km lang, tot 27 km breed en is op sommige plaatsen tot 550 meter diep. 

Dag 6: Fish River Canyon – Helmeringhausen ca. 340 km
Bij zonsopkomst is de canyon het allermooist en wellicht is dit een fraai begin van uw nieuwe dag! Het uitzicht is spectaculair, zeker wanneer de zon langzaam aan de horizon omhoog komt en de omgeving onderdompelt in een oranje gloed. Na een eventueel bezoek aan de canyon rijdt u richting de beroemde zandduinen van de Sossusvlei. Het plaatsje Helmeringhausen is niet veel meer dan een boerderij, hotel en een benzinestation. Er is een curieus agrarisch museum, dat in 1984 is gesticht door de boerengemeenschap.
Dag 7: Helmeringhausen – Sossusvlei ca. 250 km
U rijdt naar het Namib Naukluft Park. Het Namib Naukluft Park wordt gedomineerd door de Namib woestijn, de oudste en droogste woestijn ter wereld. Toch vindt u er een grote diversiteit aan flora en fauna. Deze dagen maakt u kennis met beroemde Sossusvlei en Dead Vlei. U logeert in twee verschillende locaties: Sesriem en het 85 km verder op gelegen Solitaire. 
Dag 8: Sossusvlei
Dag 9 - 10: Sossusvlei – Swakopmund ca. 330 km
Na genoten te hebben van de natuur kunt u vandaag en morgen even cultuur opsnuiven in de stad Swakopmund. Swakopmund werd in 1892 gebouwd als havenplaats voor de Duitse troepen. Tijdens de Duitse koloniale bezetting was Swakopmund de enige natuurlijke haven met een goede verbinding naar Windhoek. Nu is het een aantrekkelijke oude koloniale stad met een moderne uitstraling. Er zijn veel bloementuinen en oude gebouwen, een gerestaureerde pier, een vuurtoren en een station uit 1901. Het Woermannhaus gaf vroeger onderdak aan de bemanning van scheepvaartbedrijven en is later omgebouwd tot bibliotheek en tot een nationaal monument uitgeroepen. In het Swakopmund Museum ziet u veel historische vondsten. Skydiven, paragliden, sandboarden, surfing en windsurfing zijn een paar van de sporten die hier beoefend kunnen worden. 

Sea Breeze Guest House

Deze accommodatie ligt op 3 minuten lopen van het strand en op 5 km van de Namib woestijn. Sea Breeze Guest House beschikt over barbecuefaciliteiten en gratis privé parkeergelegenheid. In de ontbijtruimte wordt het ontbijt geserveerd. De kamers zijn ingericht met houten meubilair en een tegelvloer en voorzien van een satelliet-televisie en een eigen badkamer met een haardroger.

Dag 11: Swakopmund – Twyfelfontein ca. 400 km
Het eerste stuk van de route leidt langs de kustlijn. U kunt een extra uitstapje maken naar Cape Cross, waar een enorme zeehondenkolonie huist. Langs de hoogste berg van Namibië, de Brandberg, nadert u nu Damaraland. Hier krijgt u het gevoel in een grote kunstgalerij terecht te zijn gekomen, met rotsschilderingen daterend uit het stenen tijdperk. Vandaag de dag zijn de ruim 200 rotstekeningen van Bosjesmannen de echte bezienswaardigheid. In 1952 werd Twyfelfontein uitgeroepen tot nationaal monument en in 2007 zelfs opgenomen in de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Een bezoek aan Twyfelfontein is goed te combineren met het Petrified Forest (het versteende woud) waar u boomstammen vindt die 250 miljoen jaar oud zijn.
Dag 12: Twyfelfontein – Outjo ca. 230 km
Vanuit Twyfelfontein rijdt u richting Outjo. Dit stadje ligt op het kruispunt van de C39 en de C38 en werd in 1897 gesticht door de Schutztruppe, als een kleine militaire basis om veldtochten uit te voeren naar het, toen nog, onbekende Ovamboland. Het huis van Viktor Franke, die deze expedities leidde, is nu een klein museum dat de lokale geschiedenis bewaart. In de buurt van het postkantoor vindt u het Impalila monument, dat de ‘Aanval van Impalila’ herdenkt. 
Dag 13 - 14: Outjo – Etosha National Park ca. 120 km
U rijdt vandaag richting Etosha National Park. Etosha National Park ligt in het noorden van Namibië en is één van de grootste, oudste en bekendste nationale parken van het Afrikaanse continent. Van oost naar west strekt het park zich uit over meer dan 350 kilometer en met een oppervlakte van 22.270 km2 is het net zo groot als de helft van Zwitserland. U logeert drie nachten nabij Etosha National Park in twee verschillende accommodaties. 

Okaukuejo Rest Camp

Okaukuejo is het oudste camp van Etosha. Aan het camp grenst een watergat dat ’s nachts wordt verlicht zodat u de kans heeft nachtelijke dieren te spotten. In het droge seizoen is dit ook de juiste bestemming omdat allerlei dieren worden aangetrokken door het water. Er is een (buffet)restaurant en een winkel. Tevens heeft Okaukuejo een klein museum met uitkijktoren en een benzinepomp. Het camp bestaat uit 90 bungalows. De kamers zijn ingericht met goede bedden met muskietennet en aparte badkamer.

Dag 15: Etosha National Park
Dag 16: Etosha National Park – Otjiwarongo ca. 510 km
De streek rondom Otjiwarongo is uitgegroeid tot de meest belangrijke cheetah opvangstreek van Namibië. Ten zuidwesten van Otjiwarongo ligt Okonjima, waar het oudste opvangproject Africat is gevestigd. De Cheetah Conservation Trust (CCF) ligt ten zuidoosten van de stad richting de Waterbergen. De Otjiwarongo regio is vooral bekend om de agrarische activiteiten. Vergeleken met andere delen krijgt de streek een redelijk hoge regenval waardoor het voor boeren een aanlokkelijke streek werd hun farms te vestigen. Het landschap is redelijk vlak - met het Waterberg Plateau als grote uitzondering. Het plateau heeft in de geschiedenis een aantal bloedige episodes gekend, vooral omdat er meer water te vinden was dan in de omliggende landerijen.
Dag 17: Otjiwarongo – Naankuse Lodge / Windhoek ca. 200 km
De Naankuse Lodge & Wildlife Sanctuary ligt midden in de bush, grenzend aan het gelijknamige wildreservaat. Vanaf het terras van uw chalet heeft u een panoramisch uitzicht over het omliggende savannegebied langs de rivier. U kunt op een ‘nature drive’ leeuwen, luipaarden en cheetah’s spotten of helpen met verzorgen van gewonde en verweesde dieren middels het vrijwilligersprogramma in het reservaat.
Dag 18: Windhoek – Mariental ca. 265 km
Mariental is gelegen in het hart van Namibië en is een kleine bloeiende stad. De Hardap Dam ligt vlakbij en het is het grootste reservoir van Namibië. Het stuwmeer zorgt voor irrigatiewater om landbouw mogelijk te maken. Omdat Mariental grenst aan de hoofdroute naar Kalahari en Namib woestijn, profiteren ook de boeren in deze gebieden van de stad. De overgebleven Krakul ruilhandel is geconcentreerd rondom de stad en zorgt voor een leuke culturele ervaring. U zult in Mariental veel mensen tegenkomen die de Nama-taal spreken. Deze mensen stammen af van de eerste inwoners van Namibië, genaamd Khoi.
Dag 19 - 20: Mariental – Orange River ca. 525 km
Het einddoel van vandaag is een accommodatie aan de Orange River waar u twee nachten verblijft. Wellicht heeft u de gelegenheid om een bezoek te brengen aan de Augrabies Falls. De waterval is de op vijf na hoogste ter wereld. Het stortmeer is 130 meter diep en men zegt dat op de bodem veel diamanten liggen. De naam van het park komt van de Khoi-stam: zij noemen het ‘Aukoerebis’ dat ‘Place of Great Noise’ betekent. 

Norotshama Lodge

Deze schitterende lodge is gelegen aan de oever van de Oranje rivier met rondom een spectaculair landschap. U heeft de gelegenheid om Namibische paarden te spotten die in deze omgeving leven. Vanuit de lodge kunt u allerlei activiteiten ondernemen zoals raften, wandelen, een boottocht en u kunt excursies maken naar indrukwekkende ravijnen en een natuurpark. De lodge beschikt over een restaurant, bar met terras en een zwembad.De kamers zijn voorzien van airconditioning, kluisje, koffie- & theefaciliteiten en eigen badkamer.

Dag 21: Orange River - Clanwilliam ca. 500 km
Het rustige dorpje Clanwilliam aan de voet van de Cederbergen, behoort tot de tien oudste dorpen van Zuid-Afrika. De eerste boerderij werd hier in 1726 gebouwd. Ook tegenwoordig worden hier nog diverse landbouwproducten verbouwd. De belangrijkste is de rooibos thee, maar sinaasappels en ander fruit zijn ook van groot belang. Een hele bijzondere streek vormt het gebied rondom Clanwilliam. Dit is rooiboswereld: de enige streek ter wereld waar rooibos thee groeit. Het dorpje zelf is ook zeer aangenaam en ligt bovendien aan de voet van de Cederbergen: een gebergte van zacht gesteente met veel ijzeroxide waardoor grillige vormen zijn ontstaan die vooral aan het einde van de dag fel rood opkleuren. In deze bergen zijn talrijke rotstekeningen terug te vinden. U kunt een wandeling maken die u naar deze tekeningen leidt. Bovendien kunt u een toer boeken op een rooibos plantage: een absolute aanrader! 
Dag 22: Clanwilliam – Kaapstad ca. 229 km + vliegreis Kaapstad – Amsterdam
Vanochtend verlaat u Clanwilliam en rijdt u naar Kaapstad. Nadat u de huurauto heeft ingeleverd checkt u in voor uw terugvlucht naar Nederland. 
Dag 23: Amsterdam
Aankomst op Schiphol.

Routekaart

Recensies

Geuren en kleuren die u nergens anders vindt 0 EUR

Wilt u een recensie inzenden? Inzenden

Recensie inzenden
 

Prijzen en vertrek

01 november 2017 - 31 oktober 2018

Prijsindicatie in Euro per persoon
:

Reisperiode:  2 pers 4 pers
Laagseizoen winter '17 - '18 prijs vanaf 3100 2895
Hoogseizoen winter '17 - '18 prijs vanaf 3200 2995
Laagseizoen zomer '18 prijs vanaf 2997 2816
Hoogseizoen zomer '18 prijs vanaf 3147 2966


Indicatie vertrekperiode seizoen
Laagseizoen zomer: 01 apr - 07 jul & 20 aug - 31 okt. 
Hoogseizoen zomer: 08 jul - 19 aug. 
Laagseizoen winter: 01 nov - 14 dec & 06 jan - 30 apr. 
Hoogseizoen winter: 15 dec - 05 jan.

Inbegrepen:

 • Retourvlucht Amsterdam - Kaapstad met KLM.
 • Luchthavenbelasting en overige heffingen.
 • Meet en Greet op de luchthaven door onze lokale agent, overhandiging van uw vouchers, roadmaps en algemene informatie.
 • Aankomsttransfer van de luchthaven naar het hotel in Kaapstad.
 • 21 Overnachtingen in genoemde standaard hotels of gelijkwaardige accommodaties op basis van een 2-persoonskamer inclusief ontbijt. 6x diner: 2 x Ais Ais Resort, 1x Camp Gecko, 1x Twyfelfontein Country Lodge, 1 x Naankuse Lodge en 1 x Teufelskrallen Tented Lodge.
 • 21 Dagen autohuur van Britz, naar keuze type SUV of 4WD  ingaande dag 2, op basis van All inclusive tarief. Bij 2 personen: Type Renault Duster (SUV), bij 4 personen: Type Nissan Qashqai (SUV).           

Niet inbegrepen:

 • Eventuele extra verhoging brandstoftoeslag.
 • Overige maaltijden, entreegelden nationale parken en overige kosten.
 • Contract fee huurauto ZAR 150,-.
 • Grensoverschrijding ZAR 1800,- + VAT per auto.
 • Namibia Road taks levy NAD 180,- (contact te betalen bij de grensovergang tussen Zuid-Afrika en Namibië).
 • Reserveringskosten €40,- per boeking.
 • Calamiteitenfonds €2,50 per boeking.

Upgrade autohuur (optioneel bij te boeken):
In het regenseizoen (periode november - maart) is het aan te bevelen een 4WD huurauto te hurenEen overzicht van de mogelijkheden, vindt u hier. Indien u aangeeft naar welk type uw voorkeur uit gaat, nemen we de meerprijs voor dit type op in het reisvoorstel.


Excursie suggesties
We kunnen een zeer uitgebreid aanbod aan excursies aanbieden die u bij uw reis kunt bij boeken. Voor deze reis verdienen de volgende excursies een speciale aanbeveling. (prijzen op aanvraag)

Excursies:
Swakopmund Living Desert Adventure 5 uur, vertrek 08:00 uur
Etosha Game Drive 3 uur, ochtend of namiddag
Naankuse Lodge Lions & Cheetah Feeding Tour 1 uur

Hotelinformatie

Dag Bestemming Middenklasse hotel
Dag 1 Kaapstad Floreal House
Dag 2 Paternoster Mosselbank B&B
Dag 3 Springbok Daisy Country Lodge
Dag 4 - 5 Fish River Canyon Ai Ais Resort
Dag 6 Helmeringhausen Hotel Helmeringhausen
Dag 7 Sesriem Zebra River Lodge
Dag 8 Solitaire Camp Gecko
Dag 9 - 10 Swakopmund Sea Breeze Guest House
Dag 11 Twyfelfontein Twyfelfontein Country Lodge
Dag 12 Outjo Ugab Terrace Lodge
Dag 13 - 14 Etosha National Park Okaukuejo Rest Camp
Dag 15 Etosha National Park Namutoni Resort
Dag 16 Otjiwarongo Frans Indongo Lodge
Dag 17 Naankuse Naankuse Lodge & Wildlife Sanctuary
Dag 18 Mariental Teufelskrallen Tented Lodge
Dag 19 - 20 Orange River Norotshama Lodge
Dag 21 Clanwilliam Blommenberg Guest House

Uitbreidingen

Excursies

Excursiemogelijkheden Zuid-Afrika

Maak uw Zuid-Afrika reis compleet met één of meerdere excursies! Wat dacht u van een Game Drive in Addo National Park, een Morning Game Walk in het Kruger National Park, een Bikes 'n Wine tour in Stellenbosch, een Whale Watching Tour in Hermanus of een Soweto Fairtrade Tour in Soweto (nabij Johannesburg)? De mogelijkheden zijn legio!

Bekijk onze excursiemogelijkheden in Zuid-Afrika hier.

€ 7,-
Excursiemogelijkheden Namibië

Maak uw Namibië reis compleet met één of meerdere excursies! Wat dacht u van een Township Tour in Windhoek, een halve dag excursie naar Sossusvlei, een Quad Bike Excursie of een Lions & Cheetahs Feeding tour? De mogelijkheden zijn legio!

Bekijk onze excursiemogelijkheden in Noord-Namibië en onze excursiemogelijkheden in Zuid-Namibië!

€ 19,-