5 van 10

Namibië & Botswana, het best bewaarde geheim van Afrika

 • Okavanga Delta in Botswana
 • Swakopmund aan de kust
 • Etosha National Park in Namibië
 • 23 dagen
 • Autoreis
 • Individueel
 • Reiscode: ANA170905
Al onze reizen zijn maatwerk
Kan ik u helpen?
Roy Bourgonje
WRC Namibië specialist

Als Namibië specialist weet Roy Bourgonje alle ins & outs van dit gebied en kan u daarom helpen met al uw vragen en het samenstellen van uw reis.

 • Introductie
 • Reisbeschrijving
 • Routekaart
 • Recensies
 • Prijzen en vertrek
 • Hotelinformatie
 • Reisonderbrekingen
 • Uitbreidingsmogelijkheden

Schitterende autoreis door Namibië en Botswana!

Namibië, het rustige Afrikaanse alternatief 
Namibië is toeristisch gezien nog vrij ongerept in vergelijking met buurland Zuid-Afrika. Het land is circa 20 keer groter dan Nederland en heeft slechts 2 miljoen inwoners. Ook hier kunt u safari’s maken, genieten van gevarieerde landschappen vanuit uw eigen huurauto, logeren in mooie lodges en kennismaken met exotische bevolkingsgroepen zoals Himba, Herrero en Bushmen. En dat alles op een kwalitatief hoogstaand niveau tegen alleszins acceptabele prijzen. In de wijsheid van het landschap lijken hemel en aarde elkaar steeds weer te raken. Bedwelmde landschapservaringen maar ook een onschatbare soortenrijkdom wacht de bezoekers. Duik onder in het land van contrasten en laat u aansteken door het Namibië virus!

Botswana ‘best bewaarde geheim van Afrika’ 
De schoonheid en diversiteit van de nog ongerepte natuur is dé attractie van Botswana. Ruim zeventien procent van het land is ondergebracht in Nationale Parken en Reservaten. Daarnaast wordt nog eens twintig procent beschermd en beheerd als zogenaamde ‘Wildlife Management Area’. Botswana is een waar paradijs met een aantal bijzonderheden die u nergens anders tegenkomt en het wordt dan ook niet voor niets het best bewaarde geheim van Afrika genoemd. Wat te denken van de onvergelijkbare Okavanga Delta en het bijzondere Chobe National Park. Naast al dit water kent het land ook zijn droge gebieden zoals de bekende zoutpannen van Makgadigadi en Nxai en natuurlijk de Kalahari woestijn.

Lees meer

Beknopte route
 • Dag 1 Vliegreis Amsterdam – Windhoek
 • Dag 2 Aankomst Windhoek
 • Dag 3 Windhoek
 • Dag 4 Windhoek – Ghanzi (Botswana) ca. 530 km
 • Dag 5 - 7 Ghanzi – Maun ca. 285 km
 • Dag 8 - 9 Maun – Moremi
 • Dag 10 - 11 Maun – Rundu (Namibië) ca. 630 km
 • Dag 12 - 14 Rundu – Etosha National Park ca. 430 km
 • Dag 15 - 16 Etosha National Park – Khorixas ca. 250 km
 • Dag 17 - 18 Khorixas – Swakopmund ca. 320 km
 • Dag 19 - 20 Swakopmund – Sesriem ca. 350 km
 • Dag 21 Sesriem – Windhoek ca. 340 km
 • Dag 22 Vliegreis Windhoek – Amsterdam
 • Dag 23 Amsterdam

Toon alle dagen

Uw ideale reis gevonden?

Stuurt u ons dan een reserveringsformulier toe en we gaan voor u aan de slag. Nog niet helemaal ideaal? Al onze reizen kunnen aan uw wensen worden aangepast. Maak uw reis persoonlijk en laat op het offerte-formulier weten hoe we er uw droomreis van kunnen maken.

Reserveren

of

Reisbeschrijving

Dag 1: Vliegreis Amsterdam – Windhoek
U vliegt met de luchtvaartmaatschappij van uw keuze naar Windhoek.

Dag 2: Aankomst Windhoek
Na aankomst op Hosea Kutako Airport te Windhoek wordt u verwelkomd door onze vertegenwoordiging waarvan u verdere informatie en de nodige reispapieren krijgt. Vervolgens neemt u de huurauto in ontvangst en rijdt u naar de Naankuse Lodge & Wildlife Sanctuary, alwaar u twee nachten logeert. Deze lodge ligt op 30 minuten rijden van de luchthaven. De Naankuse Lodge & Wildlife Sanctuary ligt midden in de bush, grenzend aan het gelijknamige wildreservaat. Het is een schitterende start van deze indrukwekkende reis. Vanaf het terras van uw chalet heeft u een panoramisch uitzicht over het omliggende savannegebied langs de rivier.

Naankuse Lodge & Wildlife Sanctuary

Deze lodge ligt op 30 minuten rijden van de luchthaven. De Naankuse Lodge & Wildlife Sanctuary ligt midden in de bush, grenzend aan het gelijknamige wildreservaat. Het is een schitterende start van deze indrukwekkende reis. Vanaf het terras van uw chalet heeft u een panoramisch uitzicht over het omliggende savannegebied langs de rivier.

Dag 3: Windhoek
Vanuit uw lodge zijn enkele interessante activiteiten mogelijk zoals een tocht waarbij de vleeseters (denk aan leeuwen etc) gevoerd worden. Ook kunt u cheeta’s en apen van nabij zien.
Dag 4: Windhoek – Ghanzi (Botswana) ca. 530 km
Vanuit Windhoek rijdt u over de Trans-Kalahari Corridor, een aaneenschakeling van snelwegen, die een directe verbinding realiseren van Walvisbaai aan de Namibische kust, via Windhoek en Pretoria, naar Maputo in Mozambique. Uw snelweg - de B5 -  leidt u in oostelijke richting naar de grens met Botswana. Onderweg passeert u Gobabis, gelegen in het hart van de Omaheke regio. Gobabis staat bekend om de vele veehouderijen en wordt vanwege het vele vee ook wel ‘Little Texas’ genoemd. Na de grensformaliteiten legt u in Botswana nog een afstand af van 230 km over goede wegen.

Tautona Lodge

U logeert in Ghanzi in de Tautona Lodge. Tautona – grote leeuw in het Setswana – werd in 2000 gebouw en opende in mei 2001 de deuren. De lodge ligt in een 10.000 hectare groot privé wildpark op ongeveer 5 km van Ghanzi. Tautona Lodge beschikt over twee zwembaden waar u na een warme, zwoele zomerdag even heerlijk kunt relaxen.

Dag 5 - 7: Ghanzi – Maun ca. 285 km
Maun (spreek uit: Mau-Uunn), vroeger een klein ontmoetingspunt voor de jagers en stropers, is uitgegroeid tot de centrale toegangspoort van de Okavango Delta. Vanuit Maun zijn er verschillende mogelijkheden om kennis te maken met een bijzonder samenspel van water, moeras, riet, vogels, flora en fauna. Tijdens deze dagen, die u doorbrengt in de delta, kunt u met het lokale vervoermiddel – de mokoro’s – het moeras verkennen. Indien u iets heel bijzonders wilt doen dan is er de mogelijkheid (optioneel) om een safarivlucht te boeken en vanuit de lucht de Okavanga Delta te bekijken.

Okavanga Delta

In het noorden van Botswana ligt de grootste inlandse rivierdelta ter wereld. De Okavango rivier stroomt Botswana binnen vanuit Angola en wordt vervolgens door een lichte verhoging in het overigens vlakke landschap middenin de Kalahari tegengehouden. Hierdoor is een enorme vruchtbare en groene delta ontstaan, rijk aan wild en vogels. De Okavango Delta bestaat uit kleine en grote eilanden, afgewisseld met vele kanalen en lagunes. Het grootste deel van de delta is alleen per boot, vliegtuig of mokoro (traditionele uitgeholde boomstam) bereikbaar.

Island Safari Lodge +tent in Delta gebied

U logeert de eerste nacht in Island safari Lodge. Ontbijt en diner zijn inbegrepen.
Island Safari Lodge and Campsite, gestart in 1973, ligt 12 km ten noorden van het vliegveld van Maun langs de Thamalakane rivier. Ondanks enkele verbouwingen is de sfeer van de lodge, ontworpen door Tony Graham, hetzelfde gebleven en de frequente terugkeer van de gasten geeft wel aan dat men hier graag verblijft. In het regenseizoen ligt de lodge inderdaad op een eiland. Dit is echter al enkele jaren niet meer voor gekomen. De volgende dag vertrekt u per boot onder leiding van een professionele gids naar Chiefs Island in het Moremi Game Reserve. De boottocht duurt ca. 4 uur. Onderweg heeft u grote kans om divers wild te spotten zoals olifanten, krokodillen, giraffen en vele vogelsoorten. U kampeert twee nachten in een prive Boga campsite. Kampeeruitrusting, alle maaltijden flessen water, lokale bier en wijn zijn inbegrepen. Tijdens het verblijf in het kamp zal de gids u mee nemen op diverse wandelingen op het schitterende dieren leven te bewonderen. ’s Avonds zullen tijdens het diner bij het kampvuur ongetwijfeld sterke verhalen loskomen.

Dag 8 - 9: Maun – Moremi
Het noordoostelijk deel van de Okavango Delta is sinds 1963 ook bekend onder de naam Moremi Game Reserve. Een deel van Moremi is vergelijkbaar met de Okavango Delta, een ander deel, verder naar het oosten, is veel droger. Moremi is één van de mooiste en meest wildrijke gebieden in Afrika. Het landschap is zeer gevarieerd, waardoor er een enorme verscheidenheid aan wild en vogels voorkomt. Moremi staat bekend als één van de mooiste reservaten in Afrika. Het is het eerste reservaat wat door de lokale bevolking is gevestigd. Bezorgd om de achteruitgang van het wild heeft men in 1963 het gebied uitgeroepen tot een game reserve.

Popa Falls Resort

Het Popa Falls Resort is gelegen aan de oevers van de machtige Kavango rivier. Deze accommodatie is een ideale uitvalsbasis voor een bezoek aan het Mahango Game Park. Het resort beschikt over een restaurant en bar, een zwembad, wasservice en een souvenirwinkeltje met lokale kunst en ambacht. De 10 rivierchalets met rieten daken zijn voorzien van airconditioning, klamboes en badkamer met douche en toilet.

Dag 10 - 11: Maun – Rundu (Namibië) ca. 630 km
Een flinke reisdag brengt u van Botswana naar Namibië. U rijdt door de beroemde Caprivi Strook, een smal lang stuk land in het noordoosten van Namibië. Deze aanhangende strook behoort aan Namibië en is geheel ingesloten en begrensd door de Kavango rivier aan de linkerkant, de Kwando rivier aan de rechterkant, in het noorden door Angola en in het zuiden door Botswana. Onderweg passeert u de Popa Falls. Deze 1 km brede strook is een verzameling van vele watervalletjes welke van de Okavango rivier in de lager liggende delta vallen. Rundu is de poort tussen de Caprivi Strip en de rest van Namibië. In de Caprivi Strip liggen de Bwabwata, Mamili en Mudumi Nationale Parken. 

Hakusembe River Lodge

Hakusembe River Lodge ligt op de zuidelijke oever van de Okavango rivier, 12 km ten westen van Rundu. Door de ligging is het een perfecte tussenstop voor reizigers op weg naar de Caprivi Strip en de Victoria watervallen. De 10 chalets bieden uitzicht op de rivier en een omgeving met veel groen. Maak een boottocht op de rivier of bezoek een cultureel dorp. Dineren kunt u in het restaurant na een drankje aan de bar.

Dag 12 - 14: Rundu – Etosha National Park ca. 430 km
Een vrijwel rechte weg leidt u van Rundu naar Grootfontein, een groen en plezierig stadje. Vandaar vervolgt u uw weg via Tsumeb, bekend geworden als mijnstad en door de vondst van ’s werelds grootste meteoriet Hoba, richting Etosha. Etosha National Park ligt in het noorden van Namibië en is één van de grootste, oudste en bekendste nationale parken van het Afrikaanse continent. Van oost naar west strekt het park zich uit over meer dan 350 km en met een oppervlakte van 22.270 km2 is het net zo groot als de helft van Zwitserland. U logeert drie nachten nabij Etosha National Park op twee verschillende locaties. 
Dag 15 - 16: Etosha National Park – Khorixas ca. 250 km
Khorixas staat het meest bekend om het ‘Petrified Forest’; een ‘bos’ van enorme boomstammen die miljoenen jaren geleden versteenden. Twyfelfontein ligt ten westen van Khorixas. Hier krijgt u het gevoel in een grote kunstgalerij terecht te zijn gekomen, met rotsschilderingen daterend uit het stenen tijdperk. Een bezoek aan Twyfelfontein is goed te combineren met het Petrified Forest (het versteende woud) waar u boomstammen vindt die 250 miljoen jaar oud zijn. Ook bezienswaardig in de omgeving zijn de Burnt Mountain en de Organ Pipes, vulkanisch gesteente dat er als gevolg van erosie uitziet als orgelpijpen. 

Khorixas Lodge

Khorixas Lodge ligt tusse Etosha en de Skeleton Coast. Het ligt in de bergen van Damaraland en is een fijne plek om te verblijven. In de nabijheid liggen bijzondere rotsformaties en u kunt er eeuwenoude rotstekeningen zien. Er is een restaurant, een bar met satelliet-televisie, een zwembad, een souvenirwinkeltje en bewaakte parkeerplaatsen. De chalets zijn voorzien van alle moderne faciliteiten.

Dag 17 - 18: Khorixas – Swakopmund ca. 320 km
De reis brengt u vandaag naar de Namibische kust. Swakopmund is de belangrijkste kustplaats van Namibië en tevens een oude Duitse, koloniale nederzetting. Bezienswaardig zijn dan ook de gebouwen uit de koloniale tijd, zoals de vuurtoren, pier en het station. Er hangt een gemoedelijke sfeer en het centrum heeft brede boulevards, mooie parken, leuke restaurantjes en een ruim winkelaanbod. Swakopmund wordt ook wel de ‘avontuurlijke hoofdstad’ van Namibië genoemd, omdat in de omgeving veel activiteiten zijn te ondernemen zoals sandboarden, quadbiken en boottochten.

Living Desert Adventure Tour

Op dag 18 is bovengenoemde tour inbegrepen. Deze tocht voert u door de duinenrij tussen Walvisbaai en Swakopmund. Op de zandvlaktes leven de Damara Terns, een beschermde vogelsoort. Conservatie, geologische structuur en het ‘waarom’ van de woestijn worden onderweg aan u uitgelegd. Duur: circa 5 uur, vertrek 08.00 uur. Inclusief: frisdrankjes.

Desert Breeze Lodge

Wanneer u in Desert Breeze verblijft waant u zich bijna in de woestijn van Namibië. Het ligt in de rustige omgeving van Swakopmund en u bent omgeven door een kleurrijke en unieke architectuur die contrasteert maar toch past in het landschap. Grote basaltrotsen houden de wacht in de woestijn.

Dag 19 - 20: Swakopmund – Sesriem ca. 350 km
Op weg van Swakopmund naar Sesriem passeert u na ongeveer 260 km het plaatsje Solitaire – bekend van het boek Solitaire van Ton van der Lee over zijn ervaringen in dit dorpje. Het café bij het benzinestation is een perfecte plaats voor een kopje koffie. Sesriem is de enige plaats die toegang biedt tot het onherbergzame woestijngebied van het Namib Naukluft Park. Het ligt aan de Tsauchabrivier die hier door een nauwe diepe doorgang stroomt. Vanaf de Sossusvlei is het slechts een kilometer lopen naar de ‘Dead Vlei’. Deze uitgedroogde, witte vlakte die bezaaid is met dode bomen ziet er tegen de achtergrond van de dieprode duinen erg surrealistisch uit. Het gebied is uiteraard een paradijs voor fotografen maar ook actievelingen zijn hier op hun plek. Denk daarbij aan activiteiten zoals quadbiken en sandboarden. Liever iets rustiger aan? Geniet dan van een prachtige ballonvaart of mooie zonsondergangen.

Hoodia Desert Lodge

Op 22 km van Sesriem ligt deze nieuwe lodge. In 11 tent-bungalows vindt u de rust en ontspanning die u zoekt. Er is een buitendouche en zitplekken in de schaduw. Eén van de bijzondere attracties is de sterrenhemel. Omdat de lucht boven een woestijn schoon en droog is zult u hier meer sterren zien dan op andere plekken. In het retaurant wacht een internationale keuken op uw bestelling. 

Dag 21: Sesriem – Windhoek ca. 340 km
De laatste etappe van uw reis brengt u terug naar Windhoek. Hier geniet u nog een laatste nacht in de inmiddels bekende Naankuse Lodge & Wildlife Sanctuary.
Dag 22: Vliegreis Windhoek – Amsterdam
In aansluiting op de vertrektijd van uw vlucht rijdt u naar de luchthaven van Windhoek. Nadat u de huurauto heeft ingeleverd checkt u in voor uw terugvlucht.
Dag 23: Amsterdam
Aankomst op Schiphol.

Routekaart

Recensies

Namibië & Botswana, het best bewaarde geheim van Afrika 0 EUR

Wilt u een recensie inzenden? Inzenden

Recensie inzenden
 

Prijzen en vertrek

01 januari 2018 - 31 oktober 2018

Prijsindicatie in Euro per persoon:

Aantal personen: 2 personen 4 personen
Type huurauto: SUV 4WD SUV 4WD
Laagseizoen winter '17-'18 prijs vanaf 4187 4188 3951 3998
Laagseizoen zomer '18 prijs vanaf 4256 4546 3990 4184
Hoogseizoen zomer '18 prijs vanaf 4356 4646 4090 4284

Prijs op aanvraag
Indien een deel van uw verblijf in Namibië na 31 oktober 2018 valt, dan zijn de prijzen op aanvraag. 

Indicatie vertrekperiode seizoen:
Laagseizoen zomer: 01 mei - 07 jul & 20 aug - 31 okt.
Hoogseizoen zomer: 08 jul - 19 aug.
Laagseizoen winter: 06 jan - 30 apr.


Opmerking m.b.t. het type huurauto:
Indien u in de periode november t/m maart reist, bevelen wij u aan om voor een type 4WD huur auto te kiezen.                               


Inbegrepen:

 • Retourvlucht Amsterdam - Windhoek met KLM
 • Luchthavenbelasting en overige heffingen.
 • Meet en Greet op de luchthaven door onze lokale agent, overhandiging van uw vouchers, roadmaps en algemene informatie.
 • 20 Overnachtingen in genoemde accommodaties of gelijkwaardig op basis van een 2-persoonskamer*, waarvan:  12 nachten inclusief ontbijt, 6 nachten inclusief halfpension (ontbijt en diner) in Naankuse Lodge, Island Safari Lodge (Maun en Hoodia Desert Lodge (Sesriem)2 nachten inclusief volpension in Delta camp (Maun)
 • 21 Dagen autohuur van Britz, ingaande dag 2. Op basis van All inclusive tarief.
  Keuze uit: 
  - 2WD SUV: voor 2 personen, type Renault Duster(SUV) 4x2 (code BDU) en voor 4 personen, type Nissan Qashqai(SUV) 4x2 (code BQA)
  - 4WD pick-up truck: voor 2 personen, type Mazda drifter Single Cab (code BT50) en voor 4 personen, type Nissan Double cab 4x4 (code BNDC).
 • Living desert adventure tour.

* Tijdens het verblijf van 2 nachten in het Delta camp (Maun) verblijf in tenten. Verblijf incl. transfer per safari boot, gids, maaltijden, nationaal park entree, flessen water, lokaal bier en wijn. 

Niet inbegrepen:

 • Eventuele extra verhoging brandstoftoeslag.
 • Overige maaltijden, entreegelden nationale parken en overige kosten.
 • Toeslag grensoverschrijding autohuur. (NA$ 650,-)
 • Carbon Emissions CO2 Tax NA$ 50,- per dag (tot max . NA$ 750,- per huurperiode), deze belasting geldt voor diverse auto types. Bekijk hier voor welke types de belasting van toepassing is.
 • Reserveringskosten €40,- per boeking.
 • Calamiteitenfonds €2,50 per boeking.


Autohuur
:
De reissom is gebaseerd op 2 verschillende autotypes: 2WD SUV en 4WD pick up truck. In het regenseizoen (van november - maart) zijn in bepaalde gebieden van Namibië en Botswana een 4WD aangedreven auto aan te bevelen. Dit vereist wel specifieke rij-ervaring. Naast de vermelde autotypes kunnen we u nog diverse andere types 2 WD, 4 WD SUV's en andere 4WD types aanbieden. Een overzicht van de mogelijkheden, vindt u hierHeeft u hier interesse in? Maak uw voorkeur kenbaar, dan maken wij een offerte op maat.         

Hotelinformatie

Dag Bestemming Middenklasse hotel
Dag 2 - 3 Naankuse Naankuse Lodge & Wildlife Sanctuary
Dag 4 Ghanzi Tautona Lodge
Dag 5 - 7 Maun Island Safari Lodge
Dag 8 - 9 Moremi Popa Falls Resort
Dag 10 - 11 Rundu Hakusembe River Lodge
Dag 12 - 14 Etosha National Park Namutoni Resort en Okaukuejo Rest Camp
Dag 15 - 16 Khorixas Khorixas Lodge
Dag 17 - 18 Swakopmund Desert Breeze Lodge
Dag 19 - 20 Sesriem Hoodia Desert Lodge
Dag 21 Naankuse Naankuse Lodge & Wildlife Sanctuary

Reisonderbrekingen

Uitbreidingsmogelijkheden

Excursiemogelijkheden Namibië

Maak uw Namibië reis compleet met één of meerdere excursies! Wat dacht u van een Township Tour in Windhoek, een halve dag excursie naar Sossusvlei, een Quad Bike Excursie of een Lions & Cheetahs Feeding tour? De mogelijkheden zijn legio!

Bekijk onze excursiemogelijkheden in Noord-Namibië en onze excursiemogelijkheden in Zuid-Namibië!

€ 19,-
Excursiemogelijkheden Botswana & Victoria Falls

Maak uw Botswana reis compleet met één of meerdere excursies! Wat dacht u van een Game Drive in het Chobe National Park, een helicoptervlucht over de Victoria Falls of een traditionele avond met Boma Dinner? De mogelijkheden zijn legio!

Bekijk onze excursiemogelijkheden Botswana & Victoria Falls hier!

€ 28,-