0 van 15

Namibië in vogelvlucht

 • Uitgestrekte Kalahari woestijn
 • Het rijke dierenleven in Etosha N.P.
 • Onbevangen en gastvrije bevolking
 • 16 dagen
 • Autoreis
 • Individueel
 • Reiscode: ANA170810
Al onze reizen zijn maatwerk
Kan ik u helpen?
Mirrith Koops
WRC Namibië specialist

Als Namibië specialist weet Mirrith Koops alle ins & outs van dit gebied en kan u daarom helpen met al uw vragen en het samenstellen van uw reis.

 • Introductie
 • Reisbeschrijving
 • Routekaart
 • Recensies
 • Prijzen en vertrek
 • Hotelinformatie
 • Uitbreidingen
 • Excursies

Prachtige natuur, mooie wildparken, gastvrije bevolking!

 
Namibië is circa 20 maal zo groot als Nederland en heeft ongeveer 2 miljoen inwoners. Het land wordt slechts doorsneden door een beperkt aantal kaarsrechte wegen. De hoofdwegen zijn goed onderhouden en voorzien van duidelijke bewegwijzering. Behalve in de omgeving van de hoofdstad Windhoek is er nauwelijks verkeer en links rijden went heel snel.
 
Deze 16-daagse rondreis toont u de hoofdstad Windhoek, de Kalahari woestijn en de wilde natuur bij het Namib Naukluft National Park. U reist rond per auto en verblijft in bijzondere locaties: in de stad, aan de Atlantische kustlijn en in comfortabele eco-lodges in natuur-reservaten.
 
De stilte en de kracht van deze plekken staan in fel contrast met onze vaak al te jachtige en luidruchtige leefwereld. Ontdek de natuurlijke rijkdom van zuidwestelijk Afrika, reizend van weelderige natuurparken tot de prachtige kleurschakeringen van de woestijn. Het land nodigt uit om stil te staan bij deze pracht en om zo opnieuw onze eigen innerlijke rijkdom te ontdekken.

Een onmetelijk, betoverend landschap.
Puur. Vaak onaangeraakt. Oneindig. 
Het ritme van de woestijn.
Ruimte voor stilstaan en bewegen. 
Gewoon zijn. 

Deze reis is samengesteld voor reizigers die in een korte periode een goede en gevarieerde indruk willen krijgen van Namibië.
Beknopte route
 • Dag 1 Vliegreis Amsterdam of Frankfurt – Windhoek
 • Dag 2 Aankomst Windhoek
 • Dag 3 - 4 Windhoek – Mariental / Kalahari ca. 275 km
 • Dag 5 Mariental / Kalahari – Namib Naukluft Park / Sesriem ca. 300 km
 • Dag 6 Namib Naukluft National Park / Solitaire
 • Dag 7 - 8 Namib Naukluft Park / Sesriem – Swakopmund ca. 345 km
 • Dag 9 Swakopmund – Khorixas / Twyfelfontein ca. 340 km
 • Dag 10 - 11 Khorixas / Twyfelfontein – Etosha National Park ca. 300 km
 • Dag 12 Etosha National Park
 • Dag 13 Etosha National Park – Waterberg ca. 250 km
 • Dag 14 Waterberg – Naankuse Lodge / Windhoek ca. 250 km
 • Dag 15 Naankuse – Windhoek ca. 30 km + vliegreis Windhoek – Amsterdam of Frankfurt
 • Dag 16 Amsterdam of Frankfurt

Toon alle dagen

Uw ideale reis gevonden?

Stuurt u ons dan een reserveringsformulier toe en we gaan voor u aan de slag. Nog niet helemaal ideaal? Al onze reizen kunnen aan uw wensen worden aangepast. Maak uw reis persoonlijk en laat op het offerte-formulier weten hoe we er uw droomreis van kunnen maken.

Reserveren

of

Reisbeschrijving

Dag 1: Vliegreis Amsterdam of Frankfurt – Windhoek
U vliegt met de luchtvaartmaatschappij van uw keuze naar Windhoek.

Dag 2: Aankomst Windhoek
Na aankomst op Hosea Kutako Airport te Windhoek wordt u verwelkomd door onze vertegenwoordiging waarvan u verdere informatie en de nodige reispapieren krijgt. Vervolgens neemt u de huurauto in ontvangst en rijdt u naar uw accommodatie. De afstand van het vliegveld van Windhoek naar het centrum bedraagt zo’n 50 km. Met een beetje geluk ziet u op deze route al giraffen, antilopen en wrattenzwijnen.

Een kennismaking met Windhoek

De hoofdstad biedt enkele kleine bezienswaardigheden uit het Duits-koloniale verleden. Tijdens een wandeling van enkele uren kunt u de bezienswaardigheden zien. Langs de Independence Avenue liggen het Gibeon Meteorite National Monument, de oude vesting en de Christuskerk. Ook het Nationale Museum en de uit 1909 daterende Turnhalle - de plaats waar de onafhankelijkheid van het land werd uitgeroepen - zijn op korte afstand te vinden. 

Dag 3 - 4: Windhoek – Mariental / Kalahari ca. 275 km
Vanochtend rijdt u de stad uit richting het zuiden. U verblijft in Mariental aan de rand van de Kalahari woestijn. In dit gebied wonen de bosjesmannen (San) die zich al vele eeuwen hebben aangepast aan dit extreme landschap en klimaat. Vandaag of morgen kunt u een game drive maken (optioneel) door de Kalahari duinen, het leefgebied van de springbok en struisvogels. Het Namibische gedeelte van de Kalahari woestijn is een ongelooflijk mooi, zeer uitgestrekt gebied, met interessante dorpjes als Gochas en Aranos. De rode zandduinen steken fel af tegen de witte kalkrotsen van de vallei die is uitgesleten door de Auob rivier. Van de rivier is alleen nog een droge rivierbedding over.

Teufelskrallen Tented Lodge

De lodge ligt aan de rand van een 4000 hectare groot natuurreservaat, gelegen op één van de westelijke Kalahari duinen. Het grote panoramische terras biedt een adembenemend uitzicht over het indrukwekkende Kalahari landschap. De tenten zijn groot, comfortabel en smaakvol ingericht en beschikken over een eigen badkamer.  Elke tent is uitgerust met een kleine koelkast. Receptie, zwembad, restaurant en zitkamer met gratis internet toegang, bevinden zich in een oude boerderij 3 km van de lodge, te midden van een oase-achtige tuin vol schaduwrijke plekken.

De uitgestrekte Kalahari woestijn

De Kalahari is een halfwoestijn en beslaat een gebied van ongeveer 50.000 km2. Hoewel men dit veelal een woestijn noemt is het dat eigenlijk niet, omdat er aanzienlijk meer regen valt dan in een echte woestijn. De Kalahari is een zeer gevarieerd gebied dat naast zandwoestijn ook grote stukken grassige steppe en savanne omvat. Het glooiende landschap is begroeid met bomen en struiken die wilde dieren lokken. In de lente gaan de rode zandvlakten schuil onder een tapijt van bloemen en groen gras. De grassige gebieden worden getypeerd door lang stug gras, stekelige struiken en acacia’s. Er leven onder andere leeuwen, hyena’s, verschillende soorten gazellen, stokstaartjes en bavianen. 

Dag 5: Mariental / Kalahari – Namib Naukluft Park / Sesriem ca. 300 km
Op weg naar de Sossusvlei stopt u in de buurt van de Naukluft Mountains. Een schitterend gebied waar u kunt wandelen. Het Namib Naukluft Park wordt gedomineerd door de Namib woestijn, de oudste en droogste woestijn ter wereld. Desalniettemin vindt u er een grote diversiteit aan flora en fauna. U logeert in twee verschillende locaties. Solitaire ligt zo’n 85 km van Sesriem. 

Dag 6: Namib Naukluft National Park / Solitaire
Dag 7 - 8: Namib Naukluft Park / Sesriem – Swakopmund ca. 345 km
Op weg naar de strandstad Swakopmund rijdt u door de ruige Gaub en Kuiseb bergpassen naar Walvis Bay. Walvis Bay is de grootste haven van Namibië en de enige diepzee haven in Zuidelijk Afrika. Eén van de speciale attracties in Walvis Bay is de grote natuurlijke lagune waar een overvloed aan vogels te zien is waaronder een groot aantal flamingo’s en pelikanen. U logeert twee nachten in Swakopmund.

Swakopmund

Swakopmund is de belangrijkste kustplaats van Namibië en tevens een oude Duitse, koloniale nederzetting. Bezienswaardig zijn dan ook de gebouwen uit de koloniale tijd, zoals de vuurtoren, pier en het station. Er hangt een gemoedelijke sfeer en het centrum heeft brede boulevards, mooie parken en een ruim winkelaanbod. Ook vindt u er leuke restaurantjes en cafeetjes waar u zelfs voor Sachertorte terecht kunt. In de omgeving van Swakopmund kunt u een bezoek brengen aan de Welwitschiavlakte en het Maanlandschap. Ook de moeite van een bezoek waard zijn het Swakopmund Museum, het Nationale Marine Aquarium met zijn haaienverzameling en de Kristall Gallery met een grote expositie van mineralen en (half)edelstenen. De grootste bezienswaardigheid is een enorme kristal van meer dan 500 miljoen jaar oud met een gewicht van 14.000 kilo.

Sea Breeze Guest House

Deze accommodatie ligt op 3 minuten lopen van het strand en op 5 km van de Namib woestijn. Sea Breeze Guest House beschikt over barbecuefaciliteiten en gratis privé parkeergelegenheid. In de ontbijtruimte wordt het ontbijt geserveerd. De kamers zijn ingericht met houten meubilair en een tegelvloer en voorzien van een satelliet-televisie en een eigen badkamer met een haardroger.

Dag 9: Swakopmund – Khorixas / Twyfelfontein ca. 340 km
Via Henties Bay en Khorixas rijdt u naar Twyfelfontein. Ongeveer 80 km ten noorden van Henties Bay leeft een grote kolonie zeehonden. Khorixas staat het meest bekend om het ‘Petrified Forest’; een ‘bos’ van enorme boomstammen die miljoenen jaren geleden versteenden. Twyfelfontein ligt ten westen van Khorixas. Hier krijgt u het gevoel in een grote kunstgalerij terecht te zijn gekomen, met rotsschilderingen daterend uit het stenen tijdperk. Een bezoek aan Twyfelfontein is goed te combineren met het Petrified Forest (het versteende woud) waar u boomstammen vindt die 250 miljoen jaar oud zijn. Ook bezienswaardig in de omgeving zijn de Burnt Mountain en de Organ Pipes, vulkanisch gesteente dat er als gevolg van erosie uitziet als orgelpijpen.

Twyfelfontein

Twyfelfontein is de naam van een waterbron en het dal waarin deze bron ligt. Dit dal bevindt zich in het berggebied van Damaraland. Toen zich in 1947 blanke boeren in de streek vestigden, bleek de bron minder betrouwbaar, vandaar de naam Twyfelfontein. Met een pomp werd er van 20 meter diepte water omhoog gepompt. Vandaag de dag zijn de ruim 200 rotstekeningen van Bosjesmannen de echte bezienswaardigheid. Sinds 2007 is Twyfelfontein opgenomen in de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Dag 10 - 11: Khorixas / Twyfelfontein – Etosha National Park ca. 300 km
U verlaat de rotswoestijn van Damaraland en reist verder naar het binnenland, richting het Etosha National Park, naar Kamanjab. Deze plaats ligt in het afgelegen Kaokoland, het leefgebied van de nog traditioneel levende Himba. Na een bezoek aan Kamanjab rijdt u naar Etosha. Etosha National Park ligt in het noorden van Namibië en is één van de grootste, oudste en bekendste nationale parken van het Afrikaanse continent. Van oost naar west strekt het park zich uit over meer dan 350 kilometer en met een oppervlakte van 22.270 km2 is het net zo groot als de helft van Zwitserland. U logeert drie nachten nabij Etosha National Park op twee verschillende locaties. 

Himba

De Himba zijn vooral bekend omdat zij hun haar, lichaam en leren omslagschorten insmeren met een mengsel van rode aarde en dierlijk vet. Schijnbaar onaangetast door westerse invloeden houden zij trots vast aan hun traditionele nomadische wijze van leven. Iedere familie woont in een kraal waarbinnen verschillende hutten worden gebouwd van een geraamte van takken afgesmeerd met mest.

Okaukuejo Rest Camp

Okaukuejo is het oudste camp van Etosha. Aan het camp grenst een watergat dat ’s nachts wordt verlicht zodat u de kans heeft nachtelijke dieren te spotten. In het droge seizoen is dit ook de juiste bestemming omdat allerlei dieren worden aangetrokken door het water. Er is een (buffet)restaurant en een winkel. Tevens heeft Okaukuejo een klein museum met uitkijktoren en een benzinepomp. Het camp bestaat uit 90 bungalows. De kamers zijn ingericht met goede bedden met muskietennet en aparte badkamer.

Dag 12: Etosha National Park
Dag 13: Etosha National Park – Waterberg ca. 250 km
Na de safaridagen in Etosha rijdt u vandaag naar het Waterberg Plateau. Via Tsumeb rijdt u met gemak over een goed geasfalteerde weg naar Waterberg. Krijgt u nog geen genoeg van het wild spotten? Dan kunt u vanmiddag een game drive maken door het Waterberg National Park. Een goed alternatief is om langs de gekleurde bergwand omhoog te lopen en een wandeling te maken op de Waterberg. Een andere mogelijkheid is een kijkje te nemen bij het Cheetah Conservation Fund. U logeert één nacht in Waterberg.
Dag 14: Waterberg – Naankuse Lodge / Windhoek ca. 250 km
De route naar Windhoek is prima: de wegen zijn goed en de bewegwijzering is duidelijk. Onderweg passeert u het oude missionarisstadje Okahandja, een leuke plaats om even te stoppen. De Naankuse Lodge & Wildlife Sanctuary ligt midden in de bush, grenzend aan het gelijknamige wildreservaat. Het is een schitterende afsluiting van deze indrukwekkende reis. Vanaf het terras van uw chalet heeft u een panoramisch uitzicht over het omliggende savannegebied langs de rivier. U kunt op een ‘nature drive’ leeuwen, luipaarden en cheeta’s spotten of helpen met verzorgen van gewonde en verweesde dieren middels het vrijwilligersprogramma in het reservaat.
Dag 15: Naankuse – Windhoek ca. 30 km + vliegreis Windhoek – Amsterdam of Frankfurt
In aansluiting op uw vlucht rijdt u naar de luchthaven van Windhoek. Nadat u de huurauto heeft ingeleverd checkt u in voor uw vlucht naar Amsterdam of Frankfurt.
Dag 16: Amsterdam of Frankfurt
Aankomst op Amsterdam of Frankfurt.

Routekaart

Recensies

Namibië in vogelvlucht 0 EUR

Wilt u een recensie inzenden? Inzenden

Recensie inzenden
 

Prijzen en vertrek

01januari 2018 - 31 oktober 2018 

Prijsindicatie in Euro per persoon:

  2 pers 4 pers
Laagseizoen winter '17 - '18 prijs vanaf 2401 2243
Laagseizoen zomer '18 prijs vanaf 2446 2269
Hoogseizoen zomer '18 prijs vanaf 2546 2369


Inbegrepen
:

 • Retourvlucht Amsterdam - Windhoek met KLM.
 • Luchthavenbelasting en overige heffingen.
 • Meet en Greet op de luchthaven door onze lokale agent, overhandiging van uw vouchers, roadmaps en algemene informatie.
 • 13 Overnachtingen in middenklasse accommodaties op basis van een 2-persoonskamer, inclusief ontbijt en 4 dagen inclusief diner: 2x Teufelskrallen tented lodge, 1x Naankuse Lodge en 1x Camp Gecko.
 • 14 Dagen autohuur van Britz, ingaande dag 2, Op basis van All inclusive tarief, bij 2 personen type: Renault Duster (SUV), bij 4 personen: Nissan Qashqai (SUV).

Niet inbegrepen:

 • Eventuele extra verhoging brandstoftoeslag.
 • Overige maaltijden, entreegelden nationale parken en overige kosten.
 • Reserveringskosten €40,- per boeking.
 • Calamiteitenfonds €2,50 per boeking.

Upgrade autohuur (optioneel bij te boeken):
De reissom is gebaseerd op 2 verschillende autotypes: 2WD SUV en 4WD pick up truck. In het regenseizoen van november - maart is voor het noordwesten van Namibië een 4WD aangedreven auto aan te bevelen. Dit vereist wel specifieke rij-ervaring. Naast de vermelde autotypes kunnen we u nog diverse andere types 2 WD, 4 WD SUV's en andere 4WD types aanbieden. Een overzicht van de mogelijkheden, vindt u hier. Indien u aangeeft naar welk type uw voorkeur uit gaat, nemen we de meerprijs voor dit type op in het reisvoorstel.


Excursie suggesties
We kunnen een zeer uitgebreid aanbod aan excursies aanbieden die u bij uw reis kunt bij boeken. Voor deze reis verdienen de volgende excursies een speciale aanbeveling. (prijzen op aanvraag)       

Mariental Red Dune Sundowner Game Drive, incl. drankjes en snacks 2 uur
Swakopmund Dolphin & Seal Tour incl. oesters en champagne  1,5 uur 
Etosha Game Drive ochtend of middag    3 uur

Hotelinformatie

Dag Bestemming Middenklasse hotel
Dag 2 Windhoek Vondelhof Guest House
Dag 3 - 4 Mariental Teufelskrallen Tented Lodge
Dag 5 Sesriem Zebra River Lodge
Dag 6 Solitaire Camp Gecko
Dag 7 - 8 Swakopmund Sea Breeze Guest House
Dag 9 Khorixas Khorixas Lodge
Dag 10 - 11 Etosha National Park Okaukuejo Rest Camp
Dag 12 Etosha National Park Namutoni Resort
Dag 13 Waterberg Waterberg Resort – Bernabe de la Bat
Dag 14 Naankuse Naankuse Lodge & Wildlife Sanctuary

Uitbreidingen

Excursies

Excursiemogelijkheden Namibië

Maak uw Namibië reis compleet met één of meerdere excursies! Wat dacht u van een Township Tour in Windhoek, een halve dag excursie naar Sossusvlei, een Quad Bike Excursie of een Lions & Cheetahs Feeding tour? De mogelijkheden zijn legio!

Bekijk onze excursiemogelijkheden in Noord-Namibië en onze excursiemogelijkheden in Zuid-Namibië!

€ 19,-