Waar Zuid-Afrika en Namibië elkaar ontmoeten

 • Met de auto van Kaapstad naar Windhoek!
 • Zeer gevarieerde landschappen
 • Veel zien in een korte periode
 • 19 dagen
 • Autoreis
 • Individueel
 • Reiscode: ANA170718
Al onze reizen zijn maatwerk.

Helaas is deze reis (tijdelijk) niet beschikbaar. Indien u een prijsopgave voor deze of een soortgelijke reis wenst voor deze reis dan kunt u telefonisch/ per e-mail contact met ons opnemen.

Kan ik u helpen?
Mirja Rempt
WRC Namibië specialist

Als Namibië specialist weet Mirja Rempt alle ins & outs van dit gebied en kan u daarom helpen met al uw vragen en het samenstellen van uw reis.

 • Introductie
 • Reisbeschrijving
 • Routekaart
 • Recensies
 • Prijzen en vertrek
 • Hotelinformatie
 • Excursies

Veel zien in een relatief korte periode!

Deze fraaie reis begint in Kaapstad en eindigt in Windhoek. Een ideale mogelijkheid voor reizigers die veel willen zien in een relatief korte periode. U dient er wel rekening mede te houden dat er helaas een fors bedrag aan achterlatingskosten voor de huurauto van toepassing is. 

Namibië is toeristisch gezien nog vrij ongerept in vergelijking met buurland Zuid-Afrika. Het land is circa 20 keer groter dan Nederland en heeft slechts 2 miljoen inwoners. Ook hier kunt u safari’s maken, genieten van gevarieerde landschappen vanuit uw eigen huurauto, logeren in mooie lodges en kennismaken met exotische bevolkingsgroepen zoals Himba, Herrero en Bushmen. En dat alles op een kwalitatief hoogstaand niveau tegen alleszins acceptabele prijzen. 

Duitse toeristen hebben Namibië al veel eerder ontdekt. Dat heeft alles te maken met het korte koloniale verleden waarin het Duitse keizerrijk onder leiding van Bismarck zich ook als koloniale wereldmacht wilde manifesteren. Na de Eerste Wereldoorlog werden de Engelsen er de baas en daarna werd het gebied nog geruime tijd bestuurd vanuit Zuid-Afrika tot het in 1990 onafhankelijk werd. De diverse machthebbers hebben er allemaal hun sporen achtergelaten, zowel in de taal als in de keuken. De hoofdwegen zijn goed en voorzien van duidelijke bewegwijzering. Zodra u Kaapstad heeft verlaten is er amper nog verkeer en het links rijden went snel. U kunt beter niet in het donker rijden. Dat heeft niet te maken met criminaliteit maar vanwege de dierlijke verkeersdeelnemers en het ontbreken van verlichting langs de weg. 

Lees meer

Uw ideale reis gevonden?

Stuurt u ons dan een reserveringsformulier toe en we gaan voor u aan de slag. Nog niet helemaal ideaal? Al onze reizen kunnen aan uw wensen worden aangepast. Maak uw reis persoonlijk en laat op het offerte-formulier weten hoe we er uw droomreis van kunnen maken.

Reisbeschrijving

Dag 1: Vliegreis Amsterdam - Kaapstad

Volgens velen de mooiste stad ter wereld!

U vliegt met de luchtvaartmaatschappij van uw keuze naar Kaapstad. Na aankomst op de luchthaven van Kaapstad wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging en vindt de transfer plaats naar uw accommodatie. De rest van de dag heeft u de gelegenheid om Kaapstad te verkennen. Volgens velen de mooiste stad ter wereld! Schitterend gelegen aan de Tafelbaai, in de beschutting van de 1000 meter hoge Tafelberg. In de buitenwijken langs de kust en tegen de hellingen van de Tafelberg vindt u prachtige villa’s. The Waterfront is een vrij nieuw winkelgebied in de oude haven, met veel restaurants en enkele hotels. 

Dag 2 - 3: Kaapstad – Clanwilliam ca. 230 km

Prachtige route via Bloubergstrand en de Cederbergen

Nadat u de huurauto heeft opgehaald begint u aan uw reis naar Clanwilliam. U reist in noordelijke richting en u kunt even stoppen bij Bloubergstrand. Bij helder weer heeft u hier een mooi uitzicht op de Tafelberg. Via enkele kleine dorpjes rijdt u de Cederbergen binnen, ook wel het Zwitserland van Zuid-Afrika genoemd. Dit is een uitgestrekt gebied met vreemd gevormde rotsformaties, watervallen, meertjes en prachtige uitzichtpunten.

Rooibos in Clanwilliam

Het rustige dorpje Clanwilliam aan de voet van de Cederbergen, behoort tot de tien oudste dorpen van Zuid-Afrika. De eerste boerderij werd hier in 1726 gebouwd Nog steeds vormt het gebied rondom Clanwilliam een bijzondere streek. Dit is rooibos wereld: de enige streek ter wereld waar rooibos thee groeit. Het dorpje zelf is ook zeer aangenaam en ligt bovendien aan de voet van de Cederbergen: een gebergte van zacht gesteente met veel ijzeroxide waardoor grillige vormen zijn ontstaan die vooral aan het einde van de dag fel rood opkleuren. In deze bergen zijn talrijke rotstekeningen terug te vinden. U kunt een wandeling maken die u naar deze tekeningen leidt. Bovendien kunt u een toer boeken op een rooibosplantage: een absolute aanrader! 

Dag 4: Clanwilliam – Springbok ca. 375 km
De route gaat verder noordwaarts. U rijdt via een prachtig landschap met landerijen waar tarwe wordt verbouwd naar Springbok. Springbok is slechts 120 km verwijderd van het zuiden van de Namibische grens en is de stad van diamanten, koper en voorjaarsbloemen. Het is een rustig stadje gelegen in de schoot van een ruime omgeving. 
Dag 5: Springbok – Fish River Canyon ca. 355 km
Via de grenspost Sendelingsdrift rijdt u Namibië binnen. U reist door het typische Zuid-Namibische vlakke landschap waarbij u onderweg vetplanten ziet zoals de aloë en veel bergen. In het woestijnlandschap zult u zelfs lokale wijnbouw aantreffen. 

Fish River Canyon

De Fish River Canyon is de op één na langste canyon ter wereld, na de Grand Canyon in de Verenigde Staten. Het is een bijzonder indrukwekkend landschap. Hoewel het landschap lijkt op dat van de Grand Canyon, vallen vooral de verschillen op: de stilte, de afwezigheid van bebouwing, verharde wegen, neonverlichting en massa’s toeristen. Onder begeleiding van een goede gids is het mogelijk om af te dalen in de Fish River Canyon, maar door de grote droogte en verstikkende hitte gedurende een groot deel van het jaar, is dit afhankelijk van het seizoen waarin men de canyon bezoekt. De Visrivier is met 650 km de langste rivier van het land. Het water is oranjegekleurd. De canyon is gelegen aan de benedenloop van de rivier. De kloof is circa 160 km lang, tot 27 km breed en is op sommige plaatsen tot 550 meter diep. 

Dag 6 - 7: Fish River Canyon – Aus ca. 340 km

Grillige bergen en wilde paarden

Onderweg naar Aus passeert u het verboden gebied waar diamanten gedolven worden. Aus (in de Khoi taal betekent dit ‘plek van de slangen’) ligt aan de grens van de Namibische woestijn. Tussen Aus en Lüderitz hebt u kans de bekende woestijnpaarden te zien die waarschijnlijk afstammen van de dieren die door de Duitse Abwehr werden achter gelaten na de Eerste Wereldoorlog. U logeert in Klein-Aus Vista, een lodge gelegen tussen Lüderitz en de Fish River Canyon. De lodge ligt midden in een rode, droge, woestijnachtige omgeving met een fenomenale schoonheid. U verblijft hier in het land van grillige bergen, wilde paarden en eindeloze vlaktes. 

Desert Horse Inn

De Klein Aus Vista lodges Eagle’s Nest Chalets en Desert Horse Inn liggen in het Gondwana Sperrgebiet Rand Park, ten westen van Aus. Het landschap bestaat uit  granieten gebergtes, droge rivierbeddingen en uitgestrekte vlakten. Het park grenst aan een gebied waar de wilde paarden van de Namib leven. In het park kunt u wandelingen maken en er worden diverse activiteiten georganiseerd, zoals natuurritten en een bezoek aan de wilde paarden. Desert Horse Inn bestaat uit 24 smaakvol ingerichte kamers met en-suite badkamer. 

Dag 8: Aus – Maltahohe ca. 250 km

Klipspringer: kleine Afrikaanse antilope

U krijgt vandaag een goed beeld van de enorme uitgestrektheid van Namibië en met een beetje geluk ziet u al een klipspringer, de kleine sierlijke Afrikaanse antilope. Uw eindbestemming is Maltahohe, een klein stadje halverwege op de lange C14 Noord-Zuid en 110 km ten westen van Mariental en gelegen op de rand van de Namib woestijn. De plaats werd gesticht in 1900 en draagt de naam van Malta von Burgdorf, de vrouw van een Duitse garnizoensleider. Zij vond in het huidige Maltahohe een waterbron waarop werd besloten om hier een nieuw garnizoen te stichten. 
Dag 9: Maltahohe – Namib Naukluft Park / Sesriem - Solitaire
U rijdt naar het Namib Naukluft Park, hier zijn volop mogelijkheden voor wandelaars. Er zijn routes van drie uur tot zeven dagen. Tijdens deze goed te volgen wandelingen is de kans aanwezig dat u wild ziet. U logeert vannacht in Sesriem 

Namib-Naukluft National Park

Het Namib-Naukluft National Park is met zijn 5 miljoen hectare het op twee na grootste nationale park van Afrika. Opvallend zijn hier de duinen van meer dan 300 meter hoog, de hoogste ter wereld. Ondanks de grote droogte hebben mensen zich in dit gebied gevestigd. Het zijn veelal nakomelingen van Duitse emigranten die zich bezighouden met grootschalige veeteelt. Sommige boerderijen kunt u vergelijken met de uitgestrekte ranches in Noord-Amerika. Deze accommodaties worden thans ook aangeboden als guestfarm. 

Dag 10: Namib Naukluft Park / Sesriem - Solitaire

Kleurverschillen in de Sossusvlei

Vanuit verschillende accommodaties in het Namib Naukluft Park kunt u de beroemde Sossusvlei bezoeken. Deze kleipan wordt omgeven door enorme oranje gekleurde duinen die vooral in de ochtend en late middag de mooiste kleurverschillen laten zien. Vanaf het dorpje Sesriem loopt een asfaltweg tot op vier kilometer van de Vlei. U heeft dan de keuze om te gaan wandelen of tegen betaling van ongeveer €10,- gebruik te maken van 4x4-vervoer door het rulle zand. Behalve de Sossusvlei is ook de Deadvlei een bezoek waard. Hier kunt u vrij rondlopen en een poging wagen om de duintop te bereiken.  U logeert vannacht in Solitaire, zo'n 85km van Sesriem.
Dag 11 - 12: Namib Naukluft Park / Solitaire – Swakopmund ca. 390 km
Op weg naar de strandstad Swakopmund rijdt u door de ruige Gaub en Kuiseb bergpassen naar Walvis Bay. Eén van de speciale attracties hier is de grote natuurlijke lagune waar een overvloed aan vogels te zien is waaronder een groot aantal flamingo’s en pelikanen. Swakopmund is de belangrijkste kustplaats van Namibië en tevens een oude Duitse, koloniale nederzetting. Bezienswaardig zijn dan ook de gebouwen uit de koloniale tijd, zoals de vuurtoren, pier en het station. Er hangt een gemoedelijke sfeer en het centrum heeft brede boulevards, mooie parken, leuke restaurantjes en een ruim winkelaanbod.

Sea Breeze Guest House

Deze accommodatie ligt op 3 minuten lopen van het strand en op 5 km van de Namib woestijn. Sea Breeze Guest House beschikt over barbecuefaciliteiten en gratis privé parkeergelegenheid. In de ontbijtruimte wordt het ontbijt geserveerd. De kamers zijn ingericht met houten meubilair en een tegelvloer en voorzien van een satelliet-televisie en een eigen badkamer met een haardroger.

Dag 13: Swakopmund – Khorixas / Twyfelfontein ca. 340 km
Via Henties Bay en Khorixas rijdt u naar Twyfelfontein. Ongeveer 80 km ten noorden van Henties Bay leeft een grote kolonie zeehonden. Khorixas staat het meest bekend om het ‘Petrified Forest’; een ‘bos’ van enorme boomstammen die miljoenen jaren geleden versteenden. Twyfelfontein ligt ten westen van Khorixas. Hier krijgt u het gevoel in een grote kunstgalerij terecht te zijn gekomen, met rotsschilderingen daterend uit het stenen tijdperk. Een bezoek aan Twyfelfontein is goed te combineren met het Petrified Forest (het versteende woud) waar u boomstammen vindt die 250 miljoen jaar oud zijn. Ook bezienswaardig in de omgeving zijn de Burnt Mountain en de Organ Pipes, vulkanisch gesteente dat er als gevolg van erosie uitziet als orgelpijpen.

Twyfelfontein

Twyfelfontein is de naam van een waterbron en het dal waarin deze bron ligt. Dit dal bevindt zich in het berggebied van Damaraland. Toen zich in 1947 blanke boeren in de streek vestigden, bleek de bron minder betrouwbaar, vandaar de naam Twyfelfontein. Met een pomp werd er van 20 meter diepte water omhoog gepompt. Vandaag de dag zijn de ruim 200 rotstekeningen van Bosjesmannen de echte bezienswaardigheid. Sinds 2007 is Twyfelfontein opgenomen in de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Dag 14 - 15: Khorixas / Twyfelfontein – Etosha National Park ca. 300 km
U verlaat de rotswoestijn van Damaraland en reist verder naar het binnenland, naar Kamanjab. Deze plaats ligt in het afgelegen Kaokoland, het leefgebied van de nog traditioneel levende Himba. De Himba zijn vooral bekend omdat zij hun haar, lichaam en leren omslagschorten insmeren met een mengsel van rode aarde en dierlijk vet. Schijnbaar onaangetast door westerse invloeden houden zij trots vast aan hun traditionele nomadische wijze van leven. Iedere familie woont in een kraal waarbinnen verschillende hutten worden gebouwd van een geraamte van takken afgesmeerd met mest. Na een bezoek aan Kamanjab rijdt u naar Etosha. Etosha National Park ligt in het noorden van Namibië en is één van de grootste, oudste en bekendste nationale parken van het Afrikaanse continent. U logeert twee nachten nabij Etosha National Park.

Okaukuejo Rest Camp

Okaukuejo is het oudste camp van Etosha. Aan het camp grenst een watergat dat ’s nachts wordt verlicht zodat u de kans heeft nachtelijke dieren te spotten. In het droge seizoen is dit ook de juiste bestemming omdat allerlei dieren worden aangetrokken door het water. Er is een (buffet)restaurant en een winkel. Tevens heeft Okaukuejo een klein museum met uitkijktoren en een benzinepomp. Het camp bestaat uit 90 bungalows. Dee kamers zijn ingericht met goede bedden met muskietennet en aparte badkamer.

Dag 16: Etosha National Park – Waterberg ca. 250 km
Na de safaridagen in Etosha rijdt u vandaag naar het Waterberg Plateau. Via Tsumeb rijdt u met gemak over een goed geasfalteerde weg naar Waterberg. Krijgt u nog geen genoeg van het wild spotten? Dan kunt u vanmiddag een game drive maken door het Waterberg National Park. Een goed alternatief is om langs de gekleurde bergwand omhoog te lopen en een wandeling te maken op de Waterberg.
Dag 17: Waterberg – Windhoek ca. 250 km
De route naar Windhoek is prima: de wegen zijn goed en de bewegwijzering is duidelijk. Onderweg passeert u het oude missionarisstadje Okahandja, een leuke plaats om even te stoppen. De shoppers onder ons kunnen hun hart ophalen bij de handwerkmarkten ten zuiden van de hoofdweg. De lokale bevolking laat met trots hun houtsnijwerken zien. Mocht u nog niet eerder geslaagd zijn voor souvenirs, dan zult u hier zeker niet met lege handen vertrekken. De hoofdstad biedt enkele kleine bezienswaardigheden uit het Duits-koloniale verleden. Tijdens een wandeling van enkele uren kunt u de bezienswaardigheden zien. Langs de Independence Avenue liggen het Gibeon Meteorite National Monument, de oude vesting en de Christuskerk. Ook het Nationale Museum en de uit 1909 daterende Turnhalle - de plaats waar de onafhankelijkheid van het land werd uitgeroepen - zijn op korte afstand te vinden. 
Dag 18: Vliegreis Windhoek – Amsterdam
In aansluiting op uw vlucht rijdt u naar de luchthaven van Windhoek. Nadat u de huurauto heeft ingeleverd checkt u in voor uw vlucht naar Nederland. 
Dag 19: Amsterdam
Aankomst op Schiphol.

Routekaart

Recensies

Waar Zuid-Afrika en Namibië elkaar ontmoeten 0 EUR

Wilt u een recensie inzenden? Inzenden

Recensie inzenden
 

Prijzen en vertrek

01 juli 2018 - 31 oktober 2018


Prijsindicatie in Euro per persoon:

  2 personen 4 personen
Type huurauto: SUV 4WD SUV 4WD
Laagseizoen zomer '18 prijs vanaf 2400 2813 2245 2492
Hoogseizoen zomer '18 prijs vanaf 2500 2913 2345 2592

Prijs op aanvraag
De prijzen voor vertrek na 31 oktober 2018, zijn op aanvraag. 

Indicatie vertrekperiode seizoen:
Laagseizoen zomer: 20 aug - 31 okt.
Hoogseizoen zomer: 08 jul - 19 aug.

Inbegrepen:

 • Vliegreis Amsterdam - Kaapstad en Windhoek - Amsterdam met KLM.
 • Luchthavenbelasting en overige heffingen.
 • Meet en Greet op de luchthaven door onze lokale agent, overhandiging van uw vouchers, roadmaps en algemene informatie.
 • 17 Overnachtingen in genoemde hotels of gelijkwaardige accommodaties op basis van een 2-persoonskamer inclusief ontbijt en 2x diner: 1x Ais Ais Resort en 1x Camp Gecko.
 • 18 Dagen autohuur van Britz, naar keuze type SUV of 4WD. Ingande op dag 2, op basis van All Inclusive tarief.
  Voor 2 personen type: Renault Duster (SUV) of Nissan Single Cab (4WD) en voor 4 personen type: Nissan Qashqai (SUV) of Nissan Double Cab (4WD).
 • Huurauto ophalen Kaapstad op dag 2 en inleveren in Windhoek.

Niet inbegrepen:

 • Eventuele extra verhoging brandstoftoeslag.
 • Overige maaltijden, entreegelden nationale parken en overige kosten.
 • Achterlatingskosten autohuur in Windhoek ZAR 4500,- + VAT per auto.
 • Reserveringskosten €40,- per boeking.
 • Calamiteitenfonds €2,50 per boeking.

Upgrade autohuur (optioneel bij te boeken):
Vanwege de conditie van de wegen is een verhoogde auto: 2WD of 4WD SUV, jeep of pick up truck aan te raden. Dit is met name in het regen seizoen (november - maart) aan te bevelen. Britz biedt een groot aanbod aan zowel 2WD als 4WD SUV's, diverse jeeps en single en double cabin pick up trucks, afhankelijk van het type geschikt voor maximaal 4 personen. Een overzicht van de mogelijkheden, vindt u hier. Indien u aangeeft naar welk type uw voorkeur uit gaat, nemen we de meerprijs voor dit type op in het reisvoorstel.

Excursie suggesties:
We kunnen een zeer uitgebreid aanbod aan excursies aanbieden die u bij uw reis kunt bij boeken.Voor deze reis verdienen de volgende excursies een speciale aanbeveling (prijzen op aanvraag). 

 • Clanwilliam, Elandsberg  Rooibos & Fynbos tour - 1,5 uur.
 • Swakopmund, Living Desert Adventure - 5 uur, vertrek 08:00 uur.
 • Etosha, Game drive - 3 uur, zonsopgang of zonsondergang.

Hotelinformatie

Dag Bestemming Middenklasse hotel
Dag 1 Kaapstad New Kings Hotel
Dag 2 - 3 Clanwilliam Blommenberg Guest House
Dag 4 Springbok Daisy Country Lodge
Dag 5 Fish River Canyon Ai Ais Resort
Dag 6 - 7 Aus Klein Aus Vista Eagles Nest
Dag 8 Maltahohe Maltahohe Hotel
Dag 9 Sesriem Zebra River Lodge
Dag 10 Solitaire Camp Gecko
Dag 11 - 12 Swakopmund Sea Breeze Guest House
Dag 13 Khorixas Khorixas Lodge
Dag 14 - 15 Etosha National Park Okaukuejo Rest Camp
Dag 16 Waterberg Waterberg Resort – Bernabe de la Bat
Dag 17 Windhoek Vondelhof Guest House

Excursies

Excursiemogelijkheden Zuid-Afrika

Maak uw Zuid-Afrika reis compleet met één of meerdere excursies! Wat dacht u van een Game Drive in Addo National Park, een Morning Game Walk in het Kruger National Park, een Bikes 'n Wine tour in Stellenbosch of een Whale Watching Tour in Hermanus? De mogelijkheden zijn legio!

Bekijk onze excursiemogelijkheden in Zuid-Afrika hier.

€ 18,-
Excursiemogelijkheden Namibië

Maak uw Namibië reis compleet met één of meerdere excursies! Wat dacht u van een Township Tour in Windhoek, een halve dag excursie naar Sossusvlei, een Quad Bike Excursie of een Lions & Cheetahs Feeding tour? De mogelijkheden zijn legio!

Bekijk onze excursiemogelijkheden in Namibië!

€ 25,-