6 waterparken bij Orlando

6 waterparken bij Orlando

Zwembroek aan, insmeren en plonsen maar! Gaat u naar Florida? Dan mag een bezoek aan een waterpark natuurlijk niet missen. In deze blog nemen we de verschillende bekende waterparken onder de loep, want welke moet u nu kiezen?

 

1. Disney’s Blizzard Beach
Een nagemaakt wintersportdorp midden in het zonovergoten Florida. Neem de stoeltjeslift naar de top van Mount Gushmore, terwijl je een nagemaakt dik pak sneeuw op de attracties ziet liggen. Vanaf Mount Gushmore gaan verschillende kleuren pistes met verschillende soorten glijbanen. Een glijbaan voor de échte dare-devils is de Summit Plummet, waar je een snelheid maakt van 100 km/uur! Verder loopt er rondom het park een brede 'rivier' waar u met een rubberen band van station naar station kunt 'glijden'.


2. Disney’s Typhoon Lagoon
Over dit tropische park heeft een tyfoon geraasd. Er liggen oude boten, een onderzeeer, ingestorte huizen (sommige met rook eruit) en relikwieen van voor de tyfoon. Het is echt heel goed nagemaakt. Hiertussen staan natuurlijk de prachtige palmbomen te schitteren. Er zijn glijbanen waarbij men niet alleen naar beneden glijdt, maar ook terug omhoog gaat. Glijbanen waar u met een band (alleen of samen) vanaf kunt. En er zijn waar nog net geen G-krachten vrijkomen als u er vanaf glijdt, maar het scheelt niet veel.

3. Universals Volcano Bay
Dit waterpark is gebaseerd op de 61 meter hoge vulkaan Krakatau, waar overdag water uit komt en 's avonds lava. Er is een zandstrand nagemaakt, een baai met azuurblauw water en de glijbanen hebben allemaal vrolijke kleuren. Er is een glijbaan waarbij de grond onder uw voeten verdwijnt en u in een doorzichtige buis door een aquarium schiet. Verder kunt u relaxen op een rubberen band in de lagoon of in een kano de waterbaan afglijden.

4. SeaWorld Aquatica
Een park met stranden, palmbomen en een aangename watertemperatuur met af en toe een golfje. Terwijl u door de plastic buis van de glijbaan de Dolphin Plunge zoeft, zwemmen de dolfijnen en boven en onder u door! Ga raften bij Roa's Rapids, pak een mat en race de Taumata Racer af of ga samen in een rubberen band de hoge zuurstokglijbanen af. Wat rustiger aan? Pak dan uw luchtbed en dobber rustig over Loggerhead Lane, waar de tropische vissen rustig aan u voorbij zwemmen.

5. 
Legoland Florida Waterpark
Golfen aan de zijkant van Lego, Legoblokken in het water waarmee u uw eigen fort kunt bouwen, Lego-bootjes en vrolijke 'levensgrote' Lego-poppetjes. En dan zijn er ook nog gijbanen waarin het lijkt alsof u zelf een Lego-poppetjes bent geworden. Alles is groot, gekleurd en gezellig. 

6. SeaWorld Adventure Island (in Tampa) 
Groene rubbere banden in overvloed! Dobber lekker op uw band rond de attracties in het tropische regenwoud, pak een mat en race tegen elkaar op de Riptide Race of op de Gulf Stream. Verder is er een heel groot speeleiland met waterspuiten en sproeiers voor de kleindere kinderen.

Enthousiast geworden? Neem dan snel contact met 
ons op om uw ideale waterpark bij ons te boeken.