Bezoek aan de nationale parken 2022 | Amerika

Bezoek aan de nationale parken 2022 | Amerika

door Suzanna Beekman op 15 april

Wanneer u in Amerika bent, zal een bezoek aan een van de nationale parken ongetwijfeld op uw lijstje staan. Om de schitterende, maar kwetsbare natuur te beschermen wordt in een aantal nationale parken het aantal bezoekers dat per auto of camper het park bezoekt gelimiteerd tijdens drukke reisperiodes. Dit wordt gedaan via een reserveringssysteem waarbij er een tijdslot per voertuig gereserveerd moet worden. In enkele parken is het noodzakelijk om toegang tot bepaalde wandelroutes te reserveren. Op deze manier kan de kwetsbare natuur beter beschermd worden en het bezoek aangenaam en verantwoord gehouden worden.

Dit betekent wat meer voorbereiding voor uw bezoek aan een van deze parken. Op dit moment is een reservering noodzakelijk voor de volgende parken:

  • Acadia N.P (Maine)
  • Arches N.P. (Utah)
  • Glacier N.P. (Montana)
  • Muir Woods National Monument (Californië)
  • Rocky Mountain N.P. (Colorado)
  • Shenandoah National N.P. (Virginia) – alleen een specifieke wandelroute
  • Yosemite N.P. (Californië)
  • Zion N.P. (Utah) – alleen een specifieke wandelroute

Meer algemene informatie over Nationale Parken in de Verenigde Staten vindt u op de website van de National Park Service 

Voor de parken waarvoor een reservering nodig is geldt het volgende m.b.t. het reserveren:

-Eventuele kosten voor het reserveren van toegang tot een nationaal park, komen bovenop de reguliere entree tarieven. U dient ten alle tijden ook entree geld te voldoen, of een nationale parken pas (America the Beautiful pass) aan te schaffen.

-Betaling per credit card.

-Diegene die de reservering gemaakt heeft, dient bij aankomst in het park in het voertuig aanwezig te zijn en een identiteitsbewijs met foto en het reserveringsbewijs te laten zien.

-Er dient per voertuig een reservering gemaakt te worden.

-Een reservering is geldig voor 1 voertuig, inclusief inzittenden.

Wij hebben voor u op alfabetische volgorde van de naam van de park, de informatie vour u op een rij gezet.

De informatie is met zorg samengesteld, maar aan wijziging onderhevig. WRC Reizen en OutSight Travel is niet aansprakelijk voor eventuele wijzigingen of fouten. Bekijkt u ten alle tijden de website van https://www.nps.gov/index.htm  en www.recreation.gov voor de meest actuele informatie.

Acadia National Park

Een reservering voor het Acadia N.P. is alleen nodig indien u de Cadillac Summit Road wilt rijden in de periode tussen 25 mei en 22 oktober ’22. Voor de overige delen van het park is geen reservering nodig. Reserveren dient online te gebeuren via: www.nps.gov/acadDe kosten voor de reservering bedragen $6 per voertuig. Dertig procent van de beschikbare plaatsen voor voertuigen wordt 90 dagen voor elke aankomstdatum beschikbaar gesteld. De overige 70 procent wordt twee dagen van tevoren vrijgegeven.


Arches National Park

Een reservering (Timed Entry tickett) voor Arches N.P. is noodzakelijk voor alle voertuigen die in de periode 3 april t/m 3 oktober 2022 tussen 06.00 en 17.00 uur in het park is  binnenkomt. Niet nodig voor fietsers en voetgangers. Kosten voor de reservering (exclusief entree kosten) US$ 2,- per voertuig per dag.

Tickets voor Arches National Park Timed Entry Pilot worden vanaf 3 maanden voor aankomst vrijgegeven voor de bezoekers in maandelijkse blokken. Bijvoorbeeld: op 1 februari wordt het blok voor de maand mei vrijgegeven, op 1 maart voor juni etc. Verdere informatie en reserveringen: https://www.nps.gov/arch/planyourvisit/timed-entry-reservation.htm

Heeft u een reservering voor een Devils Garden-campingreservering, een backcountry-kampeervergunning of een permit voor Fiery Furnace? Dan geldt het reserveringsbewijs als Timed Entry Permit. En is een aparte reservering niet meer nodig.

Glacier National Park

Een reservering voor Glacier N.P. is verplicht voor aankomsten tussen 27 mei t/m 11 september. Tickets zijn vanaf 120 dagen voor vertrek online te reserveren. Het park is voor wat betreft de Entry Tickets, opgedeeld in 2 delen, voor elk deel is een aparte reservering nodig:  het westelijke gedeelte (incl. Going-to-the-Sun Road) en de North Forks Area.

Heeft u een reserving gemaakt voor een accommodatie, camping, excursie (bijvoorbeeld een boottour of paardrijtocht) of bustour in het park? Dan volstaat het reserveringsbewijs hiervan. Deze dient u te laten zien bij de entree van het park.  

Via www.recreation.gov zijn de tickets verkijgbaar. De kosten bedragen $2 (non-refundable) per voertuig en zijn maximaal drie dagen geldig. Vanaf 26 mei 2022 worden extra reserveringen de dag voor binnenkomst beschikbaar gesteld. Voor het reserveren dient u een account op www.Recreation.gov aan te maken.

 Muir Woods National Monument

Reserveringen voor het Muir Woods National Monument zijn het hele jaar nodig, mogelijk vanaf 90 dagen voor aankomst. Kosten US$ 9,- per voerthuig en US$ 3,50 per busticket.

Rocky Mountain National Park

Voor een bezoek vanaf 27 mei 2022 aan Rocky Mountain N.P.  is een reservering (Timed Entry Permit) nodig. De kosten: $2.00 per voertuig. De tickets kunnen vanaf de eerste dag op de maand voor aankomst gereserveerd worden. Bijvoorbeeld: voor een bezoek in juli kan er vanaf 1 juni gereserveerd worden. 25 – 305 van de tickets worden achtergehouden om de dag voor aankomst vanaf 17.00 uur plaatselijke tijd te reserveren.

Er zijn 2 mogelijkheden:

1. De Bear Lake Corridor + rest van het park (incl. Trail Ridge Road): geldig van 05.00 uur tot 18.00 uur.

2. Het hele park, minus de Bear Lake Corridor, alleen nodig voor toegang tussen 09.00 uur en 15.00 uur.

Informatie: https://www.nps.gov/romo/planyourvisit/permitsandreservations.htm

Voor het reserveren dient u een account aan te maken op  www.recreation.gov

Heeft u een campingreservering in het park hebt of een reservering voor een georganiseerde tour, dan geldt deze reservering als Timed Entry Ticket.

Shenandoah National Park

Een reservering is alleen noodzakelijk voor de wandeling naar de top van de Old Reg Mountain. Vanaf 30 dagen voor aankomst kan er gereserveerd worden, kosten US$ 1,- per reservering. De helft van het aantal beschikbare kaarten wordt 5 dagen van te voren vrijgegeven.

Yosemite National Park

Voor bezoek aan Yosemite National Park met een voertuig tussen 20 mei en 30 september 2022 is een ‘Day Use Permit’ (toegangsbewijs) nodig. Het Day Use Permit is 2 opeenvolgende dagen geldig en kost $2.00 per voertuig. De tickets gaan vanaf 23 maart 2022 in de verkoop. 7 dagen voor de aankomstdag wordt een klein aantal extra toegangsbewijzen beschikbaar gesteld om 08.00 Pacific Time (17:00 onze tijd).

U heeft geen Day Use Permit nodig indien u een Yosemite Wilderness Permit of een Half Dome Permit heeft of een reservering heeft voor:

-Een van de volgende campings: Upper Pines, Lower Pines, North Pines, Camp 4, Wawona, Bridalveil Creek, Tuolumne Meadows.

-Een van de volgende accommodaties: Curry Village, Housekeeping Camp, Yosemite Valley Lodge, The Ahwahnee, Wawona Hotel, White Wolf Lodge, Wawona Hotel en de Tuolumne Meadows Lodge.

-Een overnachting in Wawona, Yosemite West, or Foresta*

In al deze gevallen dient u bij toegang aan het park het reseveringsbewijs voor de overnachting of de specifieke permit te kunnen tonen, samen met een Indentiteitsbewijs voorzien van een foto.

*Indien u buiten de parkgrenzen overnacht heeft u WEL een toegangsbewijs nodig. Dit geldt onder andere voor Tenaya Lodge (Fish Camp), Yosemite View Lodge & Cedar Lodge (El Portal), Evergreen Lodge, Rush Creek Lodge, Miners Inn, Yosemite Southgate en Pines Resort at Bass Lake.

Voor het verkrijgen van een reservering dient u een account aan te maken via: https://www.recreation.gov/ (aanmaken via ‘Sign In’ rechtsboven).

Reserveren via: https://www.recreation.gov/timed-entry/10086745.

Klik op blauwe button ‘book now’. Kies de gewenste datum bij 'Date'. Een blauw vakje met een A onder de datum, betekent dat er nog tickets zijn. Klik bij Quantity op het plusje achter Vehicle 3-Day Entry, zodat daar een 1 staat. Er kan slechts voor 1 voertuig gereserveerd per reservering gemaakt worden. Klik op 'Close'. Klik op de blauwe button 'Add to cart'. Nu verschijnen de door u ingevulde gegevens en de Ticket Holder Details. Klik daaronder op de groene knop 'Add a Pass'. U ziet nu 'Select Pass', met enkele opties.

U kunt kiezen uit het reserveringsbewijs + entree kosten voor het park, of alleen het reserveringsbewijs. Dit laatste gebruikt u indien u een Nationale Parken jaarpas koopt (of al gekocht heeft), die de entree kosten voor het park dekt. Vervolgens klikt u op 'Proceed to cart'. U rekent de kosten af per credit card.

Wilt u de wandeling naar de Half Dome maken, dan dient u een toegangsbewijs d.m.v. loting te verkrijgen. Deelname aan de loting kost US$ 10,- en de reservering kost ook US$ 10,- De eerste loting vindt plaats in maart. Darnaast is er dagelijks een loting voor de daarop volgende dag.

Wat als het niet lukt een toegangsbewijs te reserveren? De meeste toeganspoorten tot Yosemite zijn 24 uur per dag open. Voor 06.00 uur en na 16.00 uur kunt u binnen zonder gereserveerd toegangsbewijs. Maar de beste optie is om per openbaar vervoer het park binnen te komen. Dan heeft u ook geen problemen met parkeren. De Yosemite Area Regional Transportation System (YARTS) biedt vervoer aan tussen Yosemite National Park en de plaatsen nabij de toeganspoorten via een vaste route en dienstregeling in comfortabele bussen voorzien van airconditioning. Retour tarieven kosten tussen $ 12,- en $ 46,- inclusief entree geld, afhankelijk van de afstand en route. Online reserveren via YARTS - Public Transit to Yosemite - Yosemite Area Regional Transportation System. Betaling per credit card.

Zion National Park

In Zion N.P. heeft u alleen een reservering (permit) nodig indien u de wandeling Angels Landing gaat doen. De tickets hiervoor worden vrijgegeven middels een ‘loterij’ voor de permit. Informatie: https://www.nps.gov/zion/planyourvisit/permitsandreservations.htm