Bijzonder overnachten in Canada

Bijzonder overnachten in Canada

door Suzanna Beekman op 16 december

Waar gaat u overnachten tijdens uw rondreis door Canada. De keuze uit overnachtingsmogelijkheden is enorm. Om u op weg te helpen een overzicht van de mogelijkheden, aangevuld met onze favoriete bijzondere overnachtingsplekken. 

  • Hotels van grote internationale hotelketens: deze zijn bijna overal te vinden, in steden en langs doorgaande routes. Sommige hotelketens richten zich op ‘long stay’. De kamers / suites zijn voorzien van een kitchenette / keuken en een zithoek. Ideaal voor meerdere nachten verblijf.
  • B&B: persoonlijk en kleinschalig, hier is de eigenaar vaak uw gastheer / gastvrouw is
  • (kasteelachtige) luxe hotels: Heeft u iets speciaals te vieren? Daar passen de historische en iconische luxe hotels die oorspronkelijk opgericht waren door de Canadian Pacific Railway company uitstekend bij.
  • Wilderness lodge: de ultieme wildernis ervaring doet u op in een wilderness lodge, gelegen op afgelegen plekken, soms alleen per watervliegtuig bereikbaar, midden in de natuur. Waar u samen met ervaren rangers opzoek gaat naar wildlife.
  • Ranches: paardrijden tijdens uw verblijf op een ranch is een onvergetelijke ervaring. Verblijf op eenvoudige ranches, waar u kunt kennismaken met het Canadese boerenleven tot luxe guest ranches die niet onderdoen aan een vakantie resort, maar altijd op mooie plekken.

Wilt u uw reis extra speciaal maken, overweeg dan om op een of enkele locaties in een bijzondere accommodatie te verblijven. De accommodaties zijn allemaal uniek op hun eigen manier. Van spectaculaire uitzichten tot bijzondere plaatsen om te overnachten. Er is één ding wat ze zeker gemeen hebben: het is zeker een bezoek waard.

 

Graag delen we enkele van onze favorieten met u:

Clayoquot Wilderness Lodge

Een prachtig resort gelegen in de wildernis van Vancouver Island, dat alleen te bereiken is per watervliegtuig of boot. Het Clayoquot Wilderness Resort ligt temidden van het door UNESCO aangewezen beschermd biosfeerreservaat. Vanaf het resort heb je een prachtig uitzicht over Bedwell River. Wanneer je het resort bezoekt, ontsnap je echt even uit het dagelijkse leven. Je verblijft in een van de 25 luxe ingerichte tenten die omgeven zijn door de wildernis. Je kunt er paardrijden, watersporten, wandelingen maken, wildlife spotten of kanoën. Uiteraard kun je na de activiteiten ontspannen in de spa met een heerlijke massage of in één van de hot tubs. Chefkok Asher Blackford verzorgt het diner. Hij kookt op een duurzame manier met lokale producten. Tevens probeert hij de omgeving te vertalen naar het bord voor een optimale beleving.

 

Fogo Island Inn

Weg van alles, omgeven door water, rust en natuur. Het Fogo Island Inn ligt op een eiland bij Newfoundland. Van oudsher kent het eiland zeven seizoenen. De voorouders stonden daarom ook perplex toen zij erachter kwamen dat het vasteland er maar vier kende. Tijdens een bezoek aan Fogo Island Inn zijn er vele activiteiten te ondernemen. Wandel bijvoorbeeld mee met een geologische hike of ontdek het eiland vanaf het water tijdens een excursie per boot. Het kleinschalige hotel beschikt over 29 unieke kamers met ramen van de grond tot aan het plafond en dus frontaal zeezicht. Op de rooftop van het hotel kun je relaxen in de sauna of hot tub en in het hotel zelf  vind je een bioscoop- en fitnessruimte.