De highlights van Nieuw-Zeeland

De highlights van Nieuw-Zeeland

“Kia Ora!” en welkom in Nieuw-Zeeland! Een bijzondere bestemming die ontzettend veel te bieden heeft! Laat u verrassen door de prachtige natuur en de veelzijdige cultuur van de Kiwi’s. In Nieuw-Zeeland, of “Aotearoa” genoemd in Maori, zijn er genoeg activiteiten te doen voor alle leeftijden. Van de levendige steden en dorpen tot de adembenemende nationale parken. Wat de highlights van Nieuw-Zeeland zijn? Reisspecialist en Nieuw-Zeeland expert Maudy zet er een aantal voor u op een rij.

 

Auckland

Het is de grootste stad van Nieuw-Zeeland en voor velen de springplank van hun rondreis door het land. Auckland bruist van de cultuur; van de vele musea tot aan de trendy restaurants, bars en winkels waarin ieders wensen naar hartenlust worden voorzien. Als “city of sails” heeft de stad veel te maken met het water en dat is goed te zien aan de talloze stranden en jachthavens. Ondanks alle drukte en hectiek in de metropool, is het ook prima vertoeven voor natuurliefhebbers. Auckland is immers omgeven door veel natuur, zowel aan zee als landinwaarts. Dus bezoek de musea, spot walvissen en geniet van het grote restaurant aanbod in deze prachtige stad. 

 

Hobbit filmset
Liefhebbers van Tolkien zullen dit ongetwijfeld al weten: de opnames van The Lord of the Rings en The Hobbit zijn in Nieuw-Zeeland gemaakt en daardoor onderdeel van het nationale culturele erfgoed van het land. Als u dus ooit een echt fantastische omgeving wilt zien bent u in dit land aan de juiste adres. Zo kunt u de filmset van Hobbiton gewoon bezoeken. Onder leiding van een gids wandelt u tussen de groene heuvel hutjes waarna u, net als Frodo en Bilbo, kunt genieten van een drankje in de Green Dragon Inn.

 

 

Lake Tekapo

Lake Tekapo is een van de meest bezochte meren van Nieuw-Zeeland en dat is terecht. Gezien het helderblauwe water en de besneeuwde bergtoppen op de achtergrond is het net een sprookje. Rond het meer zijn veel paden te bewandelen maar het populairst is die naar Mount John. Deze drie-uur durende wandeling brengt u naar de top van deze berg om u een adembenemende uitzicht te schenken.

 

Wanaka Lake

Opnieuw een meer, maar dat maakt deze niet minder bijzonder. Midden in het meer ligt een klein eiland en op dit eiland ligt weer een meer, snapt u het nog? Bij het meer kunt u zwemmen, vissen, varen en wandelen. De wandelingen hebben verschillende lengtes; de kortste 1 uur en de langste wel 4 dagen. Voor zowel de beginnende wandelaars als de ervaren hikers een waar paradijs dus. Een echte uitdaging is de tocht naar de 1578 meer hoge top van Mount Roy van 8 kilometer. Een zeer pittige klim maar met, zoals u kunt zien op onderstaande foto, een uitzicht dat het meer dan waard is. Tijdens uw rondreis door Nieuw-Zeeland is een bezoek aan het Wanaka Lake meer dan de moeite waard.

 

Zuiderlicht spotten

U heeft vast wel eens gehoord van het Noorderlicht. Wellicht staat deze zelfs op uw bucketlist, maar wist u dat er ook een Zuiderlicht bestaat? Deze is te zien vanuit Nieuw-Zeeland en is net zo adembenemend als haar tegenpool.

De verklaring van het ontstaan van dit natuurfenomeen heeft te maken met elektrisch geladen deeltjes van de zon. Op de Noord- en Zuidpool reageren deze deeltjes op gassen uit de atmosfeer van de aarde. Hierdoor krijgt u een lichtverschijnsel, oftewel het Zuiderlicht!

Waar u tussen September en April de beste kans om het Noorderlicht te spotten, heeft u juist tussen maart en September de grootste kans om het Zuiderlicht te bewonderen. Als het

Noorderlicht sterk heeft geschenen dat jaar dan is de kans ook groot dat het Zuiderlicht hetzelfde gaat doen.

De beste plekken in Nieuw-Zeeland om het Zuiderlicht te bewonderen zijn Stewart Island, Mount Cook National Park en de Catlins-kustregio in het uiterste zuiden van Nieuw-Zeeland.

 

Abel Tasman National Park

Misschien heeft u inmiddels wel door dat Nieuw-Zeeland een echt wandelland is. Maar bij het Abel Tasman National Park zijn er nog veel andere creatieve manieren om de natuur te ontdekken. Zo kunt u genieten van boottochten waarbij u zeehonden of dolfijnen kunt spotten; Ook kunt u aan de kust duiken of snorkelen, de grotten en kloven ontdekken tijdens een middag canyoning of gaan kayakken door de wilde rivieren. In het Abel Tasman National Park kan het allemaal!

  

 

Mount Cook National Park

Een bezoek aan Nieuw Zeeland is niet compleet zonder een bezoek aan de hoogste berg van Oceanië. Met een piek van 3,764 meter staat deze berg imposant boven de andere bergen van de Nieuw-Zeelandse Alpen. In Maori wordt de berg Aoraki / Berg die de wolken pakt genoemd. Een zeer toepasselijke naam al zeggen wij zelf.

 

Bungeejumpen in Queenstown

Voor de adrenalinejunks is Queenstown the place to be! De eerste commerciële bungeejump heeft in dit stadje plaatsgevonden. De sprong van 43 meter is sindsdien een standaard begrip in Queenstown, die vaak boven op de bucketlist staat van sensatiezoekers. Mocht u tijdens uw rondreis door Nieuw-Zeeland op zoek zijn naar een unieke ervaring, dan is dit the place to be

Niet zo gek op hoogtes? De omgeving van Queenstown is ook prachtig en doet denken aan een Alpenstadje. Omgeven door hoge bergen en de oevers van het Wakatipu- meer kijkt u uw ogen uit tijdens een wandeling, fietstocht of middag paardrijden.

 

 

Klaar voor een rondreis Nieuw-Zeeland?

Zoals u ziet: Nieuw-Zeeland heeft zoveel te bieden. Er is nog zoveel meer te beleven dan bovenstaande maar dat past lang niet allemaal in deze blog. Bekijk voor meer inspiratie onze voorbeeldreizen Nieuw-Zeeland op de website. Staat Nieuw-Zeeland nu al op uw bucketlist? Dan kunt u vrijblijvend een offerte voor een Nieuw-Zeeland reis aanvragen. Onze reisspecialisten en Nieuw-Zeeland experts vertellen u maar al te graag meer.