De top-10 wat u altijd al wilde weten

De top-10 wat u altijd al wilde weten

In deze blog leest u verschillende interessante feitjes en weetjes over uw favoriete vakantiebestemmingen!

 1. USA

We beginnen in de Verenigde Staten, die onder andere bekend staan om de prachtige nationale parken, maar hoeveel van deze parken zijn er nou eigenlijk. De USA heeft maar liefst 59 verschillende nationale parken! Oftewel genoeg keuze voor de natuurliefhebbers.

2. Argentinië

Ushuaia, gelegen in Argentinië, is de meest zuidelijke stad ter wereld! Hierdoor wordt deze stad ook wel ‘het einde van de wereld’ genoemd. Op deze bijzondere plek kunt u allerlei soorten dieren tegenkomen; pinguïns, zeehonden en zelfs walvissen.

3. Australië

Wanneer u iedere dag een nieuw strand in Australië zou willen bezoeken, dan doet u er in totaal wel meer dan 27 jaar over… dit komt doordat Australië meer dan 10.000 stranden heeft!

4. Thailand

De hoofdstad van Thailand is natuurlijk Bangkok, maar wist u dat de ceremoniële naam de langste naam ter wereld is. De naam is als volgt: ‘’Krungthepmahanakhon Amonrattanakosin Mahintharayutthaya Mahadilokphop Noppharatratchathaniburirom Udomratchaniwetmahasathan Amonphimanawatansathit Sakkathattiyawitsanukamprasit.’’

5. Cambodja

De vlag van Cambodja is de enige vlag in de wereld die een gebouw erop heeft staan. Het gebouw op deze vlag is de Angkor Wat tempel.

6. Zuid-Afrika

In Zuid-Afrika heb je tal van verschillende wilde dieren, hier zitten ook een aantal dieren bij die zeer gevaarlijk kunnen zijn voor mensen. Wist u dat het nijlpaard als het gevaarlijkste dier van Zuid-Afrika wordt gezien?

7. IJsland

De grootste gletsjer van Europa is te vinden in IJsland. De naam van deze gletsjer is de Vatnajökull. De oppervlakte is 8000 km2! Deze enorme gletsjer bedenkt in totaal 8% van de totale oppervlakte van IJsland.

8. Indonesië

Het meest bekende en populaire eiland van Indonesië is Bali. Bali wordt ook wel het eiland van de goden genoemd en heeft dan ook meer dan 20.000 tempels. Elke dag worden er Balinezen bloemen, fruit en koekjes aan de goden geofferd.

9. Spanje

Spanje werd vroeger ‘Hispania’ genoemd, dit betekent ‘land van de konijnen’. Dit komt doordat Spanje zich op het Iberische Schiereiland bevindt en hier komen oorspronkelijk alle konijnen vandaan.

10. Costa Rica

Wist u dat er in heel Costa Rica wel 115 vulkanen zijn, waarvan er 7 actief zijn! Op het plaatje is de Poás vulkaan te zien, de grootste en meest actieve vulkaan in Costa Rica. Deze vulkaan is al 1828 keer uitgebarsten.