Denali National Park | de parel van Alaska

Denali National Park | de parel van Alaska

Als hét populairste park van Alaska is het Denali National Park erg in trek bij reizigers en natuurliefhebbers. Niet voor niets, want het gigantische natuurgebied van bijna 25.000 km2 is een plek voor rust, eindeloze autoritten en indrukwekkende bergbeklimmingen. Reist u binnenkort naar Alaska? Sla het Denali National Park dan zeker niet over!Reis mee naar Alaska en laat u inspireren.

 

 

Denali National Park

Meer dan 65 miljoen jaar geleden ontstond door botsende tektonische platen Het Alaska-gebergte, waartoe Denali behoort. Het ruige landschap wordt getekend door gletsjers, rivieren, meren en naaldwouden. Met als kers op de taart of de piek op de kerstboom: Mount Denali. De torenhoge berg van maar liefst 6.194 meter heette tot 2015 overigens Mount McKinley, waarna president Obama de oorspronkelijke naam Denali terug gaf. 

Over Mount Denali gesproken. Hoe beklim je die nou eigenlijk?

 

Mount Denali beklimmen

Voor bergbeklimmers is het de populairste activiteit in het Denali National Park: de toppen van de Denali beklimmen. Maar die berg die beklimt u niet zomaar en er zijn een aantal vereisten waar u aan moet voldoen. 

  • Melding: de klimtocht moet minimaal 60 dagen op voorhand worden gemeld

  • Extra fee: naast de gebruikelijke entreekosten betaalt u nog een extra bedrag onder de naam ‘special use fee’. (200 dollar per person).

 

 

Hoe bezoek je Denali National Park?

Voordat u het Denali National Park wilt bezoeken, is het natuurlijk belangrijk om voorafgaand na te denken over de reis er naar toe. Wat wilt u gaan doen? Hoe wilt u er komen en welke excursies gaat u plannen? Het Denali National Park is op verschillende manieren bereikbaar:

  • Met de auto: Het Denali National Park ligt aan de Alaska Highway 3 en deze weg is het gehele jaar toegankelijk. Houd ‘s winters wel rekening met slechte weersomstandigheden, gladheid.

  • Met de bus: er rijden bussen vanaf de steden: Anchorage, Fairbanks, Seward en Talkeeta. Bij het Denali Visitor Centre kan je een buskaartje kopen. Wij adviseren u om de busrit voorafgaand aan uw bezoek te reserveren, om drukte te voorkomen.

  • Met de trein: in de zomermaanden kunt u Denali National Park bezoeken met de ‘Denali Star’ (trein).

 

Vervoer in het Denali National Park

Eenmaal binnen kunt u het Denali National Park tot 24 kilometer betreden met de auto. Daarna vervolgt u de reis te voet, met de fiets of per bus. Er rijden verschillende shuttlebussen in het park: 

  • Shuttlebussen (gratis)

De gratis shuttlebussen rijden 1 keer per half uur en komen langs alle zeven stopplaatsen.

  • Shuttlebussen (tegen betaling)

Van juni tot medio september reist u het park gemakkelijk door tot het einde van de Park Road. Onderweg vertellen de chauffeurs meer over de omgeving en kunt u in- en uitstappen wanneer u wilt. Lees meer over de actuele busprijzen.

 

Bezienswaardigheden in Denali National Park

Wonder Lake

Gelegen aan het einde van de weg vindt u het prachtige Wonder Lake. Met een lengte van bijna 6 kilometer en diepte van 85 meter dé plek voor talloze vogelsoorten om zich te nestelen. Wonder Lake is een populaire plek in het Denali National Park, zeker voor natuurfotografen. De weerspiegeling van het water zorgen namelijk voor prachtige plaatjes.

 

Great Gorge

Bij deze indrukwekkende gletsjer is het gevecht tussen grote ijsmassa’s duidelijk terug te zien. Wat veel indruk maakt is de oostkant van Mount Dickey. Hier vindt u een kaarsrechte muur van 1,5 kilometer hoog. Indrukwekkend en prachtig tegelijkertijd.

 

Savage River

Op zoek naar mooie, korte wandelingen? Dan is de Savage River the place to be. Al slingerend ruist het water langs de oevers van het groene landschap, waar ook veel wandelpaden lopen. 

 

Overnachten in het Denali National Park

Overnachten in het Denali National Park? Dat is mogelijk! Het nationale park kent zes campings, waarvan één camping het gehele jaar door geopend is. Dat is het Riley Creek Campground en bevindt zich in de entrance area. Het Riley Creek Campground is een camping met veel bos en vanaf de camping loop je gemakkelijk naar het Denali Visitor Centre. De overige vijf campings zijn alleen geopend in het hoogseizoen: mei t/m september. Lees hier meer informatie over de campings en de mogelijkheden.

 

 

Welke flora en fauna vindt u in Denali?

Door het subarctische klimaat in Alaska kent het Denali National Park zeer koude en lange winters en korte, warme zomers. Dit maakt dat de bodem van het Denali National Park veelal bevroren is. Geen ideale situatie voor planten en dieren. Desondanks is er toch veel wildlife in Denali te vinden waaronder de bruine beer, elanden, wolven, rendieren en de sneeuwschaap. Het strenge klimaat zorg er ook voor dat de flora zich aanpast. Zo vindt u slechts 8 type boomsoorten in het Denali National Park. Aan planten gelukkig geen gebrek want het Denali Park in Alaska kent ruim 400 soorten planten. 

 

Zoals u ziet; voor zowel de natuurliefhebbers als de avontuurlijke bergbeklimmers is een bezoek aan het Denali National Park meer dan de moeite waard. Alvast inspiratie opdoen? Bekijk dan eens deze bestseller reis naar Alaska & Yukon.  Een reis vol met highlights en natuurlijk een uitgebreid bezoek aan het Denali National Park.

 

Wist u trouwens dat wereldreizigers Romy en Eddy ook een bezoek hebben gebracht aan het Denali National Park? Bekijk hier de video van de Roadtrip Alaska