Dit is de beste reistijd voor Zuid-Afrika per regio

Dit is de beste reistijd voor Zuid-Afrika per regio

Wat de beste reistijd is voor Zuid-Afrika hangt volledig af van uw reiswensen en vakantieplannen. Omdat Zuid-Afrika op het zuidelijk halfrond ligt, zijn de seizoenen precies tegenovergesteld aan die van ons. Dit betekent dat de zomer in Zuid-Afrika vanaf november begint. Echter is een rondreis door Zuid-Afrika het gehele jaar mogelijk en zijn sommige regio’s juist weer heel geschikt tijdens de Zuid-Afrikaanse winter. 

We zetten de beste reistijd voor Zuid-Afrika per regio voor u op papier.

 

 

Seizoenen Zuid-Afrika

Zuid-Afrika kent grofweg twee seizoenen: de zomer en de winter. 

  • zomer: december t/m maart (hoogseizoen) 
  • winter: mei t/m september

 

Kaapstad en de Kaap

Tijdens de Zuid-Afrikaanse wintermaanden (onze zomer) is de omgeving rond Kaapstad en de Kaap koeler dan de rest van het land. Regenbuien vallen er regelmatig en ondanks dat de zon regelmatig tevoorschijn komt, is er van warme stranddagen nog geen sprake. De Zuid-Afrikaanse zomer (onze winter) daarentegen de meest aangename periode met heerlijk strandweer. De maanden oktober t/m april zijn de beste maanden om naar de West- en Oost kaap te reizen met aangename temperaturen tussen de 16°C en 32°C. Januari wordt bestempeld als de heetste maand van Zuid-Afrika. In de zomer komt Kaapstad helemaal tot leven en ook de wijnregio Stellenbosch staat dan vol in bloei. 

Op zoek naar dat ‘zomergevoel?’ Vermijd dan de maanden juli en augustus. Deze maanden zijn vaak koud, winderig en grijs en zijn niet de beste maanden om Kaapstad te leren kennen.

 

Stellenbosch Zuid-Afrika

 

Het Krugerpark 

Het Kruger National Park bezoekt u het beste tijdens het droge seizoen in de maanden mei t/m oktober. Tijdens deze ‘wintermaanden’ geniet je van koelere temperaturen en komen de wilde dieren veel samen. Dé perfecte tijd om wilde dieren te spotten tijdens een avontuurlijke safari in het Krugerpark. De winterperiode is de ideale periode voor safari’s en het spotten van wilde dieren. Vanwege het droogseizoen en het lage gras ziet u het wild ook veel gemakkelijker. Houd rekening met koelere temperaturen en neem tijdens een vroege ochtend safari meerdere lagen kleding mee. Gelukkig warmt het in de middag snel op.

Wilt u vogels spotten in het Krugerpark? Dan is het natte seizoen de beste periode, gedurende de maanden oktober t/m mei. Houd er wel rekening mee dat de temperaturen in het natte seizoen oplopen en het erg vochtig kan zijn.

 Beste reisperiode om meerdere regio’s te bezoeken.

De maanden september en oktober zijn de beste maanden om verschillende regio’s in Zuid-Afrika te bezoeken. Met gemiddelde temperaturen van 16°C tot 25°C kun je zowel genieten van het strand, als van avontuurlijke safari’s. Ook het spotten van walvissen in Hermanus is in deze periode erg goed mogelijk.

Meer te weten komen over interessante activiteiten en excursies? Bekijk dan hier de excursiemogelijkheden.

 

 

Zon tijdens de Zuid-Afrikaanse winter

Bent u van plan om in de Zuid-Afrikaanse winter te reizen? Dan zijn onderstaande regio’s het meest geschikt als u voor warmte en zonneschijn gaat

 Met temperaturen van 23°C kunt u heerlijk vertoeven onder de Zuid-Afrikaanse zon.

 

 
 
Kom in contact met onze Zuid-Afrika specialisten

Wilt u meer weten over reizen naar Zuid-Afrika? Onze Zuid-Afrika specialisten helpen u graag verder. Samen stellen wij uw droomreis naar Zuid-Afrika samen, tijdens de Zuid-Afrikaanse zomer óf winter. Kom in contact met Maudy.

 

Maak kennis met deze rondreizen