Het reserveren van toegang tot Nationale Parken in Amerika in 2023

Het reserveren van toegang tot Nationale Parken in Amerika in 2023

door Suzanna Beekman op 1 februari

De unieke nationale parken van de Verenigde Staten

Het overweldigende aanbod aan schitterende nationale parken in de Verenigde Staten, is voor veel reizigers de reden voor een rondreis door Amerika. Ook de Amerikanen zelf bezoeken graag hun indrukwekkende parken. De natuurgebieden die de status ‘Nationaal Park’ hebben gekregen, hebben deze status gekregen omdat de natuur uniek is, van groot belang en beschermd dient te worden.

Het grote aantal bezoekers die een aantal van deze parken jaarlijks ontvangen, zet de bescherming van de kwetsbare natuur onder druk. Daarom wordt in enkel parken het aantal bezoekers dat per auto of camper het park bezoekt gelimiteerd tijdens drukke reisperiodes. Dit wordt gedaan via een reserveringssysteem waarbij er een tijdslot per voertuig gereserveerd moet worden.

Dit betekent wat meer voorbereiding voor uw bezoek aan een van deze parken. Op dit moment is een reservering noodzakelijk voor de volgende parken:

 •        Acadia N.P (Maine)
 •        Arches N.P. (Utah)
 •        Glacier N.P. (Montana)
 •        Muir Woods National Monument (Californië)
 •        Rocky Mountain N.P. (Colorado)
 •        Smokey Mountains N.P. (North Carolina)

Meer algemene informatie over Nationale Parken in de Verenigde Staten vindt u op de website van de National Park Service  

 

Waar moet ik rekening mee houden bij het reserveren? 

Voor de parken waarvoor een reservering nodig is geldt het volgende m.b.t. het reserveren:

 • Eventuele kosten voor het reserveren van toegang tot een nationaal park, komen bovenop de reguliere entree tarieven. U dient ten alle tijden ook entree geld te voldoen, of een nationale parken pas (America the Beautiful pass) aan te schaffen. 
 • Betaling per credit card.
 • Diegene die de reservering gemaakt heeft, dient bij aankomst in het park in het voertuig aanwezig te zijn en een identiteitsbewijs met foto en het reserveringsbewijs te laten zien.
 • Er dient per voertuig een reservering gemaakt te worden.
 • Een reservering is geldig voor 1 voertuig, inclusief inzittenden. 

 Voor welke nationale parken moet ik reserveren? 

Wij hebben voor u op alfabetische volgorde van de naam van de park, de informatie voor u op een rij gezet.

Acadia National Park

Een reservering voor het Acadia N.P. (Maine) is alleen nodig indien u de Cadillac Summit Road wilt rijden in de periode tussen half mei en eind oktober ’23. De kosten voor de reservering bedragen $6 per voertuig. 30% procent van de beschikbare plaatsen voor voertuigen wordt 90 dagen voor elke aankomstdatum online beschikbaar gesteld. De overige 70% wordt twee dagen van tevoren vrijgegeven.  

Arches National Park

Een reservering (Timed Entry tickett) voor Arches N.P. (Utah) is verplicht voor alle bezoekers die per auto / motor / camper in de periode 1 april t/m 31 oktober 2023 tussen 06.00 en 16.00 uur het park willen bezoeken. Kosten voor de reservering (exclusief entree kosten) US$ 2,- per voertuig per dag.

Tickets voor Arches N. P. Timed Entry Pilot worden vanaf 3 maanden voor aankomst vrijgegeven voor de bezoekers in maandelijkse blokken. Bijvoorbeeld: op 1 februari wordt het blok voor de maand mei vrijgegeven, op 1 maart voor juni etc.

Heeft u een reservering voor een Devils Garden-campingreservering, een backcountry-kampeervergunning of een permit voor Fiery Furnace? Dan geldt het reserveringsbewijs als Timed Entry Permit. En is een aparte reservering niet meer nodig.

 

Glacier National Park

Een reservering voor Glacier N.P. (Montana) is verplicht voor bezoekers in de volgende periodes:

 • Regio: North Folk: 26 mei – 10 september 2023 tussen 06.00 – 15.00 uur, reservering is 1 dag geldig.
 • Regio: Many Glacier: 1 juli – 10 september 2023 tussen 06.00 – 15.00 uur, reservering is 1 dag geldig.
 • Going-To-The Sun Road, vanaf de St. Mary ingang / Rising Sun check point: 1 juli – 10 september 2023 tussen 06.00 – 15.00 uur, reservering voor 3 opeenvolgende dagen geldig.
 • Going-To-The-Sun Road, vanaf West Glacier / Camas entrée: van 26 mei – 10 september tussen  06.00 – 15.00 uur, resevering voor 3 opeenvolgende dagen geldig.
 • Regio: Two Medicine: 1 juli – 10 september 2023, tussen 06.00 – 15.00 uur, reservering is 1 dag geldig.

Voor elk gebied is een aparte reservering nodig.

Tickets zijn vanaf ca. 120 dagen voor vertrek online te reserveren.  Kosten US$ 2,- per voertuig (niet restitueerbaar) Op elke 1e van de maand wordt er een blok van een nieuwe maand vrijgegeven om te reserveren. Een deel van de tickets wordt 24 uur van te voren om 08.00 uur lokale tijd vrijgegeven om te reserveren.

Heeft u een reservering gemaakt voor een accommodatie, camping,  een georganiseerde excursie in het park? Check dan op de website van recreation.gov of  het reserveringsbewijs tevens volstaat als reservering voor toegang tot het park . Deze dient u te laten zien bij de entree van het park.   

 Muir Woods National Monument

Wilt u uw voertuig parkeren tijdens een bezoek aan het Muir Woods National Monument (Californië), dan is het reserveren voor een parkeerplaats (gedurende het hele jaar) nodig. Hetzelfde geldt voor het reserveren van de shuttle bus service. Reserveren kan  vanaf 90 dagen voor aankomst. Kosten US$ 9,- (standaard formaat) / U$30,- (medium formaat) / US45,- (groot formaat) voertuig en US$ 3,50 per bus ticket. (kinderen t/m 15 jaar gratis)

 

Rocky Mountain National Park

Voor een bezoek vanaf 26 mei – 22 oktober 2023 tussen 09.00 – 14.00 uur aan Rocky Mountain N.P. (Colorado) is een reservering (Timed Entry Permit) nodig. Kosten US$ 2,- per voertuig. Reserveringen kunnen vanaf 1 mei online gemaakt worden, voor de periode 26 mei – 30 juni. Daarna wordt er op elke 1e van de maand een tijdsblok voor reserveringen voor een maand verder vrijgegeven. Dus vanaf 1 juni reserveren mogelijk voor de maand juli etc.  40% van de tickets worden pas 1 dag voor aankomst, vanaf 17.00 uur lokale tijd vrijgegeven.

Er zijn 2 mogelijkheden:

1. De Bear Lake Corridor + rest van het park (incl. Trail Ridge Road): geldig van 05.00 uur tot 18.00 uur.

2. Het hele park, minus de Bear Lake Corridor, alleen nodig voor toegang tussen 09.00 uur en 14.00 uur.

Heeft u een reservering gemaakt voor een van de volgende campings in het park: Aspenglen, Glacier Basin, and Timber Creek, dan mag u vanaf 13.00 uur op de dag dat uw resevering ingaat het park zonder reservering voor een Timed Entry Visit naar binnen. Wilt u het park eerder die dag betreden, dan is een entry permit nodig. 

 Smokey Mountains N.P.

Wilt u uw voertuig parkeren tijdens een bezoek aan het Smokey Mountains N.P., dan is het vanaf 1 maart 2023 verplicht een ‘Parking tag’ voor elk voertuig vooraf te reserveren. Kosten per dag US$ 5,-, per week US$ 15,-. Deze tag is verplicht voor alle parkeerplaatsen binnen de grenzen van het park.

 

Wandelroutes:

In enkele parken is het noodzakelijk om toegang tot bepaalde wandelroutes te reserveren.

Dit geldt onder andere (geen volledig overzicht) voor:

Een compleet overzicht van locaties waar een ‘permit’ nodig is, vindt u op de Recreation.gov website  

Scenic Drives

Ook voor enkele populaire ‘scenic drives’ (een mooie, lokale autoroute) is het verplicht om een tijdslot te reserveren.

 

Disclaimer: De informatie is met zorg samengesteld, maar aan wijziging onderhevig. WRC Reizen en OutSight Travel is niet aansprakelijk voor eventuele wijzigingen of fouten. Bekijkt u ten alle tijden de website van https://www.nps.gov/index.htm  en www.recreation.gov voor de meest actuele informatie.