In schoolvakanties gaat u met de kids naar…

In schoolvakanties gaat u met de kids naar…

Op vakantie met uw gezin, waar gaat u naartoe? Waarschijnlijk een herkenbare vraag voor veel gezinnen met, naar school gaande, kinderen. Het lijkt soms lastig, maar het is natuurlijk een enorm voorrecht dat u als gezin de mogelijkheid hebt om te reizen en hen de wereld te kunnen laten zien.

Per schoolvakantie hebben we een aantal mooie bestemmingen voor u uitgelicht:

Meivakantie

Griekenland: niet alleen in Griekenland maar ook op de Griekse eilanden is het meestal in deze periode al volop lente. Met name de natuur is verrassend mooi in het voorjaar; bloeiende bloemen, groene bomen en geurende kruiden. En ook qua temperatuur zit u in mei al goed. Met temperaturen tot soms wel 25 graden is het zeer aangenaam, maar niet te heet om erop uit te gaan. Ga in de meivakantie dus lekker als gezin het (ei)land te verkennen.

Vier de meivakantie ook in: Verenigde Staten, JordaniëIJsland, Spanje, Portugal of Italië.

Zomervakantie

Canada: tijdens onze zomermaanden is de temperatuur in Canada aangenaam en kunt u door de late zonsondergang lange dagen genieten van de Canadese natuur. Het is de ideale periode om de nationale parken te ontdekken en mooie wandeltochten te maken. Het is met name ook de beste tijd voor de Canadese Rocky Mountains, waar het van juni t/m september overdag tussen 14 en 22 graden is. Reist u in de zomermaanden? 

In de zomer reist u ook samen naar:  Verenigde StatenPeru, Caribbean, Bolivia, Botswana, Seychellen, Tanzania, Indonesië, Maleisië, Singapore.

Herfstvakantie

Zuid-Afrika: de lente van Zuid-Afrika is een ideale periode om dit land te bezoeken. Met een gemiddelde temperatuur van 24 graden is het er aangenaam. Zuid-Afrika heeft als voordeel dat er (bijna) geen tijdsverschil is met Nederland. Let er wel op dat de seizoenen omgekeerd zijn aan die van ons.

Reis ook gerust naar: Spanje, Portugal.

Kerstvakantie

Reizen in de kerstvakantie is misschien wel de duurste periode van het jaar. De prijzen van vliegtickets stijgen snel en ook de meeste overnachtingsplekken rekenen de kerstperiode de hoofdprijs. Maar, als u er op tijd bij bent (voor sommige bestemmingen zelfs wel een jaar voor vertrek), dan kunt u nog tegen redelijke tarieven reizen.

Costa Rica: het droge seizoen in Costa Rica is van december tot april. Tijdens deze maanden ligt de temperatuur overdag rond de 25 graden. Ideaal als u wilt genieten en relaxen aan het tropische strand en de nationale parken op uw lijstje heeft staan. Naarmate het droge seizoen vordert wordt het park Rincon de la Vieja droger en daardoor minder interessant, maar gaat u in de kerstvakantie, sla het dan niet over tijdens uw reis door Costa Rica. Ook voor activiteiten als snorkelen en duiken zit u in het droge seizoen goed. Het water is dan mooi helder en het zicht dus goed.

In de kerstvakantie naar: Dubai, Vietnam.

Welke bestemming past bij jullie?

Reizen betekent dat u uw kinderen kennis laat maken met andere culturen, nieuwe plekken ontdekt en zoveel mogelijk bijzondere momenten met elkaar deelt; samen herinneringen voor het leven maken. Welke bestemming bij u als gezin past, is afhankelijk van meerdere factoren. Zo speelt de leeftijd van de kinderen een rol, maar ook de voorzieningen in een land en het klimaat. Uiteindelijk is het (eigenlijk zoals bij iedere reiziger) het belangrijkste dat u als gezin afstemt waar u naar op zoek bent.

Wij helpen je graag bij het bepalen van jullie ideale match

Bent u er toch nog niet helemaal uit? Geen probleem! Wij zijn graag uw reddende engel en helpen u bij het zoeken naar uw ideale gezinsbestemming. Bel of mail ons en we bespreken samen uw wensen.