Maak kennis met het Zuid-Italië van onze lokale vertegenwoordiger Dorith!

Maak kennis met het Zuid-Italië van onze lokale vertegenwoordiger Dorith!

door Suzanna Beekman op 18 januari

Ter introductie van ons vernieuwde Italië aanbod laten we u graag kennismaken met onze vertegenwoordiging in Italië. Een fantastische mogelijkheid om dit onontdekt stukje Zuid-Italië te verkennen, samen op pad met een échte local.

Dorith van Wanrooij is ons toegewijde contact in Zuid-Italië. Dorith woont inmiddels ruim 20 jaar in een dorpje nabij de schitterende plaats Tropea. Zij kent Zuid-Italië als geen ander en is bovendien een zeer ervaren gids. Dit maakt dat zij niet alleen de regio’s kent, maar ook de wensen van de reizigers.

Samen met Dorith stellen we onze unieke reizen naar Zuid-Italië samen. Zij rijdt de routes, bezoekt voor ons alle accommodaties, verkent de mooiste plekken en stelt de uitgebreide routeboeken samen, boordevol interessante en nuttige informatie die u ontvangt voor vertrek van uw reis naar Italië. We laten u graag kennis maken met Dorith. Ze deelt een aantal van haar mooie ervaringen en tips. Kunt u ook niet wachten om naar Zuid-Italië af te reizen? Neem contact met ons op om uw ideale Zuid-Italië reis samen te stellen.

1. Hoe werd je verliefd op dit land?

20 jaar geleden ging ik op talenreis naar Taormina op Sicilië om Italiaans te leren. Vanuit het vensterraam van mijn appartement keek ik uit op de kustlijn van Calabrië. Dit wekte mijn nieuwsgierigheid. Op de terugreis naar Nederland per bus, ben ik uitgestapt bij het pittoreske plaatsje Tropea en op zoek gegaan naar een woning.

2. Waarom is het zo prettig wonen in Tropea?

De vriendelijkheid en dienstbaarheid van de bevolking, het overweldigende gevarieerde landschap, de authentieke Zuid-Italiaanse keuken, de zon en de zee en het simpele alledaagse leven.

3. Wat maakt Zuid-Italië zo anders ten opzichte van de bekende plaatsen in bijvoorbeeld Toscane en het noorden van Italië?

Dit heeft vooral te maken met de geschiedenis. Het noorden van Italië dat werd geregeerd vanuit Piemonte (Turijn). Centraal Italië en met name de regio Toscane werden beïnvloed door de familie de Medic. Het zuiden daarentegen werd steeds aangevallen door vreemde volkeren zoals de Grieken, de Carthagenen, de Normandiërs en vele anderen. Deze vreemde volkeren hebben allemaal hun eigen voetprint achtergelaten in het zuiden. Het noorden stond daardoor op grote afstand van het zuiden, waardoor het zuiden zijn eigen gebruiken en levensstijl heeft ontplooid, die tot op heden nog steeds voelbaar zijn. Het zuiden heeft meer gelijkenissen met Afrika en het noorden meer gelijkenissen met Noordwest Europa.

4. Je verzorgt voor onze klanten persoonlijke rondleidingen door Tropea. Met welke plek in Tropea verras je de reizigers, waar ze anders niet snel zouden komen?

Dat wil ik als een geheimpje bewaren voor de gasten die gaan komen.

5. Tijdens de reizen worden bekende plaatsen afgewisseld met minder bekende plekken. Wat zijn 3 onbekende plekken die je onze reizigers kunt aanraden om te bezoeken in Zuid-Italië?

  • De omgeving rondom het havenstadje Pozzuoli in de regio Campanië.
  • Het Gargano gebied in het noorden van de regio Apulië.
  • De Eolische Vulkaaneilanden.

6. Je hebt veel ervaring met gidsen. Wat is het mooiste compliment dat je van reizigers hebt gekregen?

Ja inderdaad breng ik veel tijd door met het gidsen van internationale groepen reizigers. Het mooiste compliment dat ik ontving was dat ik Calabrië een stuk dichter bij de mensen heb gebracht, door mijn liefde voor het land en mijn kennis op zowel historisch gebied, alsook het alledaagse leven.

7. Wat is je mooiste herinnering van je eigen reizen door Italië?

Dat zijn er meer dan 1 maar de kers op de taart was voor mij wel de organisatie en begeleiding van een 96 muzikanten tellend orkest uit Nederland. Ik mocht het gezelschap begeleiden tijdens een 8-daagse concertreis. Een van de concerten werd uitgevoerd in, naar mijn mening, de mooiste abdij van Zuid-Italië: in Cava de Tirreni. Dit concert werd live uitgezonden op de Italiaanse TV.

8. Je bent onlangs voor ons op Sicilië geweest. Wat is het favoriete onbekende plaatsje op Sicilië?

Savoca.

9. Italië staat bekend om lekker eten en drinken. Wat is je favoriete gerecht en drankje?

Ik ben, om even in de termen van hier te spreken, una bella forchetta, maar mijn lievelingsgerecht is spaghetti met door de zongerijpte verse tomatensaus en verse basilicum.

10. En natuurlijk Italiaans ijs! Waar haal jij de lekkerste ijsjes?

Vlakbij mijn woning is ijssalon La Marinella, gelegen aan het schattige treinstationnetje van Zambrone. Mijn favoriete smaken zijn notenijs en crema al limone.

11. Italië is gezegend met een eindeloos lange kustlijn. Wat is je favoriete strand?

Mijn favoriete strand is het strand van Zambrone.

12. Je wandelt graag. Waar heb je de mooiste wandeling gemaakt?

Ik wandel graag ja. Om die reden heb ik ook een 8-daagse wandelvakantie samengesteld waarbij individueel aan de hand van een nauwkeurige routebeschrijving gewandeld kan worden.

Mijn favoriete wandelingen zijn de wandeling vanaf Monte Poro met adembenemend uitzicht op Sicilië en de Eolische Vulkaaneilanden en de wandeling over het pad van de byzantijnse monniken in het achterland van Tropea. Mijn hart maakt dan altijd een vreugdesprongetje en niet alleen omdat we de wandeling altijd kunnen afsluiten met een heerlijk glas wijn en hartige lekkernijen

13. Je verzorgt al vele jaren de reizen naar Zuid-Italië voor WRC klanten, wat is uniek aan onze samenwerking?

Ja, inderdaad werken we al jarenlang samen en een jarenlange samenwerking kan alleen maar gerealiseerd worden als beide partijen tevreden zijn over elkaar. En zo voel ik onze samenwerking die altijd heel openhartig en constructief, persoonlijk en betrokken is. WRC reizen wil net als ik het beste voor haar klanten. Verrassen en bijzondere momenten dat staat voor mij en ook voor hen centraal.

14. Heb je verder nog tips of ervaringen die je graag met ons wilt delen voor wat betreft jouw land: Italië?

U moet gewoon kennis komen maken met Zuid-Italië, zodat u het bovenstaande zult herkennen. Ik hoop u uiteraard te mogen ontmoeten voor onze stadswandeling door Tropea. Mijn ontmoetingen met de gasten van WRC Reizen zijn altijd zeer aangenaam en verrassend.