Argentinië, het land van uitgestrekte groene vlaktes, besneeuwde bergtoppen en eeuwenoude gletsjers. Een reis naar dit land zult u niet snel vergeten. Treed in de voetsporen van Koningin Máxima in Buenos Aires, dans de tango op straat met een vreemde, drink de meest heerlijke wijnen tijdens een fietstocht in Mendoza en doe mee met de gaucho’s tijdens het bijeendrijven van het vee op een Estancia. Het zuiden heeft nog meer moois voor u in petto. Wat dacht u van de enorme Perito Moreno gletsjer, het grillige gebergte van Mount Fitz Roy en de zeeleeuwen bij Ushuaia, het meest zuidelijkste puntje.
Wat ze ook goed kunnen in Argentinië, is lekker drinken en eten. Wat dacht u van de empanada? Een gevuld (blader)deeghapje wat gefrituurd of gebakken wordt. De naam van het hapje komt van het woord empanar, wat in het spaans inpakken betekent. Hoe u een empanada maakt, leggen we u graag hieronder uit. Doe uw kookschort voor, schenk een glas Malbec in en waan uzelf in Argentinië.
![]() |
![]() |
![]() |
Ingrediënten:
Bereiden:
Eet smakelijk!