Parkeren bij vliegvelden – Alle informatie

Parkeren bij vliegvelden – Alle informatie

door Suzanna Beekman op 30 november


Parkeren bij vliegvelden.

Wilt u met een lekker voorbereid en onbezorgd gevoel op reis gaan? Uiteraard, wij ook! U kunt dit gemakkelijk voor elkaar krijgen door de reis naar de luchthaven van vertrek van tevoren te regelen. Luchthavens zijn op meerdere manieren te bereiken, denk aan bijvoorbeeld het openbaar vervoer of met een taxi. De meest comfortabele manier is toch wel met uw eigen auto, zo bent u enkel afhankelijk van uzelf en heeft u de reis in eigen hand. Wij zouden WRC reizen niet zijn als we u hierbij zouden helpen, daarom vertellen wij graag alles over één van de eerste stappen van uw reis; het parkeren bij het vliegveld van vertrek.

De verschillende parkeerservices uitgelegd. 
Het parkeren van uw auto bij een luchthaven kan gedaan worden aan de hand van verschillende parkeerservices. De services kunnen verschillen per luchthaven, maar er zijn in totaal vier verschillende parkeervormen te onderscheiden.

Parkeren op loopafstand.
Iedere luchthaven heeft parkeerplaatsen die rondom of nabij gevestigd zijn. Deze parkeerplaatsen zijn in de meeste gevallen in beheer van de luchthaven zelf en hier kunt u uw auto parkeren met, maar ook zonder reservering. Houdt u er wel rekening mee dat de tarieven onderling kunnen verschillen. U betreedt de parkeerterreinen, mits u gereserveerd heeft, middels kentekenherkenning of een inrijcode. Heeft u geen reservering? Dan betaalt u simpelweg bij een betaalautomaat.

Valet parkeren.
Valet parkeren is een bekende parkeervorm en wordt onder andere ook gebruikt bij hotels. In dit geval rijdt u direct naar de vertrekhal van de luchthaven waar een chauffeur van het parkeerbedrijf voor u klaar staat. De chauffeur inspecteert de auto en rijdt deze vervolgens naar het parkeerterrein. Bij terugkomst wordt de auto weer naar de luchthaven gereden en zodoende kunt u direct bij de luchthaven weer instappen. Houdt er rekening mee dat u bij zowel aan- als terugkomst het parkeerbedrijf dient te bellen en dat een reservering bij valet parkeren noodzakelijk is.

Shuttle parkeren.
Wilt u zo voordelig mogelijk parkeren? Dan is het parkeren middels een shuttleservice meestal de beste optie. Deze parkeerservice houdt in dat u op de dag van vertrek naar het parkeerterrein rijdt en hier uw auto (op aanwijzing) parkeert. Zodra u de auto geparkeerd heeft meldt u zich bij de balie of een werknemer en u wordt zo snel mogelijk naar de luchthaven gebracht in een shuttlebus. Bij terugkomst wordt u, na telefonisch contact, weer opgehaald en teruggebracht naar het parkeerterrein. Een reservering is hier niet altijd noodzakelijk, maar wordt wel altijd aangeraden.

Park, sleep & fly.
De naam park, sleep & fly omschrijft precies de service die u kunt verwachten. U parkeert namelijk bij een hotel of ander type accommodatie, u overnacht en gaat de volgende dag op vliegreis. Ideaal als uw vliegtuig in het midden van de nacht vertrekt of terugkomt. Tijdens uw reis blijft de auto bij de parkeerplaats van het hotel staan. Deze service wordt meestal gecombineerd met een shuttleservice, die u zowel wegbrengt als ophaalt.

Een parkeerplaats vinden, vergelijken en boeken.
We hopen dat het inmiddels duidelijk is hoe u kunt parkeren bij vliegvelden. Nu rest er nog een vraag; hoe vind ik deze parkeerplaatsen? Dit is eenvoudig; iedere luchthaven heeft zijn eigen website waar de officiële parkeermogelijkheden geboekt kunnen worden. Er zijn tevens meerdere vergelijkings- en boekingsplatformen te vinden waar u de parkeermogelijkheden kunt vergelijken én direct een parkeerplaats kunt boeken. Om een beeld te geven van het vergelijkings- en boekingsproces gebruiken wij Vliegen en Parkeren als voorbeeld.

Het vergelijkings- en boekingsproces uitgelegd.
U vertrekt vanaf Schiphol en bent hierdoor op zoek naar het Schiphol parkeren. Eenmaal op de website van Vliegen en Parkeren selecteert u simpelweg Schiphol, uw aankomstdatum en -tijd en uw vertrekdatum en -tijd. Vervolgens wordt het beschikbare parkeeraanbod voor uw reisperiode getoond. Dit aanbod kan, net als op ieder andere website, gesorteerd en gefilterd worden op basis van uw voorkeuren. U kunt de gewenste parkeerplaats direct online boeken, na afronding van de boeking ontvangt u een bevestiging per e-mail waarop alle informatie omtrent het parkeren staat vermeld en zo bent u voorzien van een parkeerplaats!