Wat te doen op Bonaire? | Tips & 8 mooie bezienswaardigheden

Wat te doen op Bonaire? | Tips & 8 mooie bezienswaardigheden

Bonaire, het eiland van de adembenemende onderwaterwereld, roze flamingo’s en indrukwekkend natuurschoon. Het tropische eiland in de Caraïben heeft naast haar prachtige natuur nog zoveel meer te bieden. Leer meer over de historie van het eiland en bezoek de slavenhuisjes, peddel door de oude Mangroven of geniet op een van de vele witte zandstranden. Wist u trouwens dat Bonaire uitstekend te combineren is met Aruba en Curaçao? Of wat dacht u van een citytrip naar Florida of New York? Wat er er allemaal te doen is op Bonaire? Dat leest u in deze blog. Veel leesplezier!

 

 

 

1. Bezoek het Donkey Sanctuary

In het zuiden van Bonaire vindt u de ezelopvang waar meer dan 700 ezels een veilig thuis hebben gekregen. Bij aankomst wordt u warm welkom geheten door de warme snuit en enthousiast gehinnik van de vriendelijke hoefdieren. In de ezelopvang krijgt u een rondleiding en kunt u een drankje nuttigen op het terras. Toegang is mogelijk tussen 10:00 uur en 17:00 uur.

 
2. Bekijk de felroze flamingo's bij het Gotomeer

Het Gotomeer is het grootste zoutwatermeer van Bonaire en is een bezoek tijdens uw vakantie op Bonaire meer dan waard. Fluitende vogels, een zachte bries wind en een oase van rust. Gelegen in het noordwesten van het eiland vindt u hier de Caribische flamingo's. Het Gotomeer is namelijk een belangrijk broedgebied voor de de imponerende vogels. Parkeren is mogelijk bij het uitkijkpunt, vanwaar u de roze flamingo's van afstand kunt bekijken. Zodra u iets verder naar beneden rijdt, kunt u de flamingo's van dichterbij bekijken. 

 

3. Kano door de 850 jaar oude Mangroven

Verken de Mangroven van Lac Bay op een sportieve manier en stap de kano in. Onder deskundige begeleiding bezoekt u de Mangroven van dichtbij en leert u meer over het maritieme leven rondom Bonaire. Laat u betoveren door de meest prachtige vogels, tropische vissen en schitterende lichtinvallen. Het water is zo helder dat u de bodem gemakkelijk kunt zien. Lac Bay is een azuurblauwe baai aan de kust van Zuidoost Bonaire. Omdat de Lac Bay mangroven een beschermd gebied is, is het alleen mogelijk om een georganiseerde kano tour te boeken. Een kano huurt u gemakkelijk bij een van de velen verhuurders, waaronder Clear Bottom Kayaks. Voor een 3-uur durende tour betaalt u 55 dollar. Verkent u het gebied liever onder water? Kies dan voor een georganiseerde snorkel tour. 

 

 

4. Geniet op de meest prachtige stranden

Een dag op het strand mag natuurlijk niet ontbreken. En gelukkig heeft Bonaire eindeloze opties als het gaat witte zandstranden. Wist u dat de koraalriffen rond Bonaire worden beschouwd als een van de gezondste riffen van het Caribisch gebied? Het Bonaire National Marine Park is door de UNESCO zelfs aangestipt op de Werelderfgoedlijst en heeft daarmee. Enkele mooie stranden zijn:

-      No name beach

-      Bachelors Beach

-      Donkey Beach

-      Te amo

-      Lac Cai (erg rustig doordeweeks)

 

 
5. Klein Bonaire: Op een onbewoond eiland

Het paradijselijke eiland Klein Bonaire is zeker een bezoek waard als u houdt van hagelwitte stranden en een azuurblauwe zee. Misschien spot u zelfs een zeeschildpad. Het eiland is namelijk een broedplek voor deze prachtige dieren.

Duikers kunnen hun geluk niet op vanwege het zwarte koraalrif rondom het eiland. Klein Bonaire ligt op ongeveer 800 meter voor de kust van de stad Kralendijk en is met de boottaxi of een eigen boot te huren. Het is ook mogelijk om een excursie te boeken.

TIP: neem zelf water en iets te eten mee. Het eiland is echt onbewoond en heeft verder dus ook geen winkels of supermarkten.

 Schildpad Bonaire

 
6. Bezoek de slavenhuisjes

Tijd voor cultuur en geschiedenis. Bonaire heeft naast paradijselijke stranden namelijk ook een rijke geschiedenis. Na de komst van de Spanjaarden in 1520 werden bewoners van Bonaire naar het voormalige Hispaniola gebracht. Op deze plek vinden we nu de eilanden Haïti en de Dominicaanse Republiek. Voor zeezoutwinning werden de inwoners als slaven ingezet en dit duurde Bonaire is rijk aan helder zeezout en de bewoners werden ingezet als slaven. In 1850 werden de slavenhuisjes gebouwd en niet veel langer zou de slavernij afgeschaft worden. De slavenhuisjes zijn op 2 plekken te vinden:

  •          Witte slavenhuisjes [Locatie: Op de dijk bij het Pekelmeer - bij de Witte plan]
  •          Gele slavenhuisjes: [Locatie: Op de dijk bij het Pekelmeer - bij de Oranje pan]

 
7. Washington Slagbaai National Park

Terug de natuur in. Het 6000 hectare grote Washington Slagbaai National Park is de plek waar u zich verwondert over meer dan 500 verschillende planten- en diersoorten. Maak kennis met de geologische en cultuur-historische aspecten die het park biedt. Van rotsformaties tot zoutmeren en van cactussen tot zoutmeren. Het Washington Slagbaai National Park bevindt zich in het Noorden van Bonaire en is zowel met de auto, de fiets als te voet te bereiken.

TIP: vanwege de tropische temperaturen adviseren wij u om vroeg in de ochtend of laat in de middag te gaan.   

 

8. Seru Largu: het mooiste uitkijkpunt Bonaire

We sluiten af met misschien wel het mooiste viewpoint van Bonaire: Seru Largu. Vanaf dit uitkijkpunt heeft u een prachtig uitzicht over het eiland Bonaire, de haven en de stad Kralendijk. Het uitkijkpunt is met de auto te bereiken en ligt op 123 meter hoogte. Trek die wandelschoenen maar aan!

 

    
 
Bonaire combinatie reizen

Natuurlijk heeft Bonaire nog zoveel meer te bieden. Wist u dat het eiland ook uitstekend te combineren is met andere eilanden? Wat dacht u van een rondje eilandhoppen langs de A-B-C eilanden? Of combineer uw reis met een citytrip naar New York of Florida. Advies nodig? Onze reisspecialisten vertellen u maar al te graag meer.

U bekijkt al onze (combinatie)reizen hier: