Oceania Cruises - Introductie

Oceania Cruises - IntroductieInformele klasse in een stijlvolle omgeving
Een smoking of galajurk hebt u niet nodig voor een cruise met Oceania Cruises. Wel belandt u na het inschepen in een klasse en stijlvol interieur. De vier kleinere schepen kenmerken zich door een klassieke stijl met rood gestoffeerde trappen, mahonie houten wanden en goud afgezette spiegels. Met maximaal 684 gasten op maar liefst 400 bemanningsleden bent u op Regatta, Insignia, Nautica en Sirena zeker van een uitstekende persoonlijke service. De schepen Marina en Riviera, nog steeds middelgroot, bieden plaats aan maximaal 1.250 gasten en 800 bemanningsleden. Deze zijn behalve moderner en zeer stijlvol dus ook iets groter. Dit uit zich in de hutten en het aantal specialiteiten restaurants. De nadruk op elegantie en service is uiteraard gebleven: beide type schepen hebben de allure van een chic hotel in een wereldstad. 


Culinair-gastronomische ervaring
Met een vloot van warme en luxe schepen biedt Oceania Cruises een ongeëvenaarde vakantie-ervaring die bekend staat om zijn gastronomische culinaire programma, geïnspireerd door de chef-kok Jacques Pépin. Gratis voorzieningen zijn er aan boord in overvloed; zo kunt u in de specialiteiten restaurants zonder aanvullende kosten dineren (m.u.v. La Reserve). Wanneer u een glas vintage wijn wenst, wilt surfen op het internet of wilt genieten van een excursie langs de kust, dan zijn hier ook mogelijkheden toe.


Vaargebieden
De zes schepen van Oceania Cruises brengen gasten naar exotische bestemmingen als Madagaskar en Bora Bora. Vaak duren ze wat langer dan een gemiddelde cruise. Dankzij de geringe grootte worden interessante vaarroutes aangeboden met kleinere havens waar grote schepen niet kunnen aanmeren. Denk aan o.a. Portofino, de Almafi kust, Shanghai, aan de Bund, Saigon waar u helemaal de rivier opvaart en Bangkok waar u ook in de stad aankomt. Helemaal compleet wordt het door de langere lig tijden, met een laat vertrek in de avond of meerdere dagen op de bestemming zodat u alle tijd hebt om de toplocaties echt te leren kennen. 

Olife Choice 
Oceania Cruises hanteert het Olife Choice concept; het internet is inclusief en daarnaast de keuze uit 1 extra; of gratis excursies, of gratis alcoholisch drankenpakket (lunch en diner) of boordtegoed. Softdrinks, illy koffie, thee en flesjes water zijn inclusief.