Omar van Beek - Marketing & Productmanager

Omar van Beek - Marketing & Productmanager


Wat ooit begon als klein kind met een atlas op schoot dromend van verre bestemmingen is veranderd in een passie voor reizen. Het ‘ontdekken’ van nieuwe plekken, kennismaken met interessante mensen en het proeven van nieuwe smaken is waar het om draait. De eerste verre reis was naar Bali Indonesië waarna nieuwe verre reizen snel volgden, waaronder backpacken door Oost- en Zuidelijk Afrika, in 2 maanden door Centraal Amerika, Trans Mongolië Express van Moskou naar Beijing en meer, veel meer.

Inmiddels zijn we zo’n 70+ landen verder en is wat mij betreft het einde nog lang niet in zicht. Hoog op de verlanglijst staan een safari in Zambia en een bezoek aan de Galapagos Eilanden. Na bij verschillende reisorganisaties te hebben gewerkt, waaronder één gevestigd in Indonesië, nu mijn plek gevonden als Marketing & Product Manager bij WRC Reizen. 

Iets wat heel veel indruk op mij heeft gemaakt is een Mount Everest Helikoptervlucht vanuit Kathmandu in Nepal. De constante ruis van de wind en de rotoren zorgt niet voor een ontspannen vlucht, maar zeker wel een indrukwekkende. Er is een korte tussenlanding op Lukla luchthaven om te tanken voordat de vlucht verder gaat richting de Everest. Het landschap wordt steeds kaler en kouder en dus witter. We komen steeds dichterbij de hoogste bergtoppen ter wereld en je merkt dat de helikopter het zwaarder krijgt. Na een lage vlucht over een gletsjer is daar opeens de 8848 meter hoge Mount Everest. Wat je ook verwacht, het is en blijft meer dan indrukwekkend. 

En dan mijn favoriete hoogtepunt: Deadvlei in Namibië. Al je zintuigen staan op scherp wanneer je voor het eerst rondloopt in de zandduinen van Namibië. De hitte, de strakblauwe hemel en de intens rode kleur van het zand. Iedere stap die je zet zak je langzaam weg. Neem daarbij een zacht briesje en de droge mond die hoort bij een woestijn. Het voelt echt als het einde van de wereld. Nadat je de top bereikt hebt van een zandduin komt er een spectaculair landschap bij. De strak witte kleigrond met hier en daar zwarte dode bomen, die hier al duizenden jaren op dezelfde manier staan. Een bizar landschap dat bepaalde rust en tijdloosheid uitstraalt. 

Graag hoor ik welke ervaring, plek of bestemming voor u nog op de befaamde ‘lijst’ staat. We kunnen u zeker helpen de lijst een beetje in te korten.

Met reislustige groet, Omar
Omar@wrc.nl  - 088 – 0101100