Ontdek onbekend Saskatchewan

Ontdek onbekend Saskatchewan


Deze routesuggestie kunt u beginnen vanuit Calgary en eindigt in Lloydminster, vanwaar u terug kunt rijden naar Edmonton (ong. 256 kilometer, het is helaas niet mogelijk om hier uw camper in te leveren) of Calgary (ong. 560 kilometer).


Dag 1 
Vanuit Calgary rijdt u richting het oosten. Het is vanaf Calgary ongeveer 3 uur rijden naar de grens met de provincie Saskatchewan. Een half uur voorbij de grens neemt u uw eerste afslag, highway 21 richting Maple Creek. Dit stadje heeft een rijke cowboy historie. Proef de sfeer van vroeger in het Jasper Cultural and Historical Centre. U kunt overnachten in Maple Creek of nog iets verder doorrijden, naar het Cypress Hills Interprovincial Park.

Dag 2
Vandaag heeft u de tijd om de Cypress Hills te ontdekken. Tussen Labrador in het oosten en de Rocky Mountains in het westen is dit het hoogste landpunt in Canada. Hier kunt u heerlijk wandelen, zwemmen of kano varen. Breng een bezoek aan The Height of Land en Conglomerate Cliffs. Hier kunt u zien hoe er heuvels zijn onstaan uit een natuurlijk cement, nl. rotsen, gravel en modder.
Tevens vindt u hier Fort Walsh National Historic Site. Binnen de houten omheining vindt u reconstructies van enkele gebouwen van de North West Mounted Police uit de periode 1875-1883. U kunt vandaag ook een uitstapje maken naar Eastend, hier vindt u het T.rex Discovery Centre. In het bezoekerscentrum kunt u fossiele overblijfselen zien van een Tyrannosaurus Rex en zelf opgravingen doen.

Dag 3
Vandaag rijdt u terug naar highway 1, om uw reis voort te zetten naar Moose Jaw. Onderweg kunt u stoppen in het stadje Swift Current en een bezoek brengen aan het Western Hemispheric Shorebird Reserve in Chaplin.


Dag 4
Vandaag heeft u alle tijd om de belangrijkste attracties van Moose Jaw te bezoeken. Begin met de Temple Gardens Mineral Spa, een prachtig spacomplex midden in het centrum van Moose Jaw. Hier kunt u heerlijk genieten van een ontspannende massage of een duik nemen in de minerale baden. Bekijk de vele grote muurschilderingen op diverse gebouwen in het centrum, en breng een bezoek aan de Tunnels of Moose Jaw. Hier kunt u zien hoe de Chinese immigranten rond 1900 woonden en werkten in de ondergrondse pakhuizen, kelders en tunnels en hoe het personeel van Al Capone vroeger likeur stookte in de ondergrondse kelders, tijdens de drooglegging in jaren 20 van de vorige eeuw.

Dag 5 en 6
Op weg naar de hoofdstad van Saskatchewan, nl. Regina. De hoofdstad is de thuisbasis van het Royal Canadian Mounted Police opleidingscentrum. Hier kunt u een rondleiding krijgen. Vervolgens kunt u het Royal Saskatchewan Museum bezoeken, waar u van alles leert over fossielen, milieukunde, de First Nations cultuur en nog veel meer. Naast de diverse musea, kunt u hier ook heerlijk shoppen of lekker eten in één van de vele restaurantjes.

Dag 7
Vanuit Regina, kunt u 2 routes kiezen naar Saskatoon. U kunt de Louis Riel Trail highway 11 nemen naar Saskatoon, of een omweg maken en stoppen in Watrous en Manitou Beach. In Manitou vindt u de Manitou Springs Mineral Spa, waar u heerlijk kunt zwemmen in de hot springs. Ook kunt u met de voetjes van de vloer in Danceland, een gigantische feestzaal uit 1928, waar de dansvloer bestaat uit een onderlaag van paardenhaar en een bovenlaag van hardhout! Deze combinatie zorgt ervoor dat u over de dansvloer 'zweeft'!


Dag 8 (of dag 7 als u de korte route neemt)
In Saskatoon kunt u naar het Western Development Museum gaan. Hier vindt u een replica van de hoofdstraat uit de periode rond 1910. Ook de moeite waard zijn de textiel collecties in het Ukrainian Museum of Canada. Of leer meer over de Aboriginal cultuur in het Wanuskewin Heritage Park. Sluit de dag af met een mooie bootcruise over de South Saskatchewan rivier.

Dag 9/10
Het laatste deel van de reis neemt u mee naar het hart van het oude noordwesten.Volg highway 16 naar de Battlefords, waar u de sfeer kunt proeven van het vroegere agrarische leven op de prairies in het Western Development Museum/Heritage Farm and Village. In de Allen Sapp Gallery kunt u het werk van de beroemde Cree kunstenaar Allen Sapp bekijken. Of neem een kijkje in het Fred Light Museum, hier vindt u vele militaire uniformen en wapens. De route eindigt in Lloydminster, waar u nog het Barr Colony Heritage Center en Bud Millar Park kunt bezoeken.