Duurzaam reizen

Duurzaam reizen


Wij vinden het belangrijk dat onze reizigers tijdens een reis, dicht bij huis of ver weg, op een verantwoorde manier omgaan met de natuur en de lokale bevolking. Samen met u zorgen wij er graag voor dat de lokale bevolking ook zoveel mogelijk mee profiteert van uw en onze reizen.

Onze rondreizen worden georganiseerd door erkende lokale agenten. De overnachtingen, vervoer en excursies worden verzorgd door lokale ondernemers. Uw lokale reisgids kent namelijk zijn/haar omgeving het beste!

Wij zijn betrokken partner van het Travelife programma. Een internationaal toonaangevend certificeringsprogramma voor reisorganisaties en accommodaties die duurzaam ondernemen hoog in het vaandel hebben staan.

Tevens zijn wij partner van Trees for All, een stichting die zich inzet voor het planten van nieuwe bomen, het herstel van bestaande bossen en het bewust maken van mensen van het belang van bomen. Lees hier meer over deze stichting en onze samenwerking.


Eco-vriendelijke of kleinschalige accommodaties

Tijdens onze rondreizen streven wij er naar ook een aantal nachten te verblijven in eco-vriendelijke hotels. In onze reis ‘Dé bestseller naar Costa Rica’ verblijft u bijvoorbeeld in het eco-hotel Hacienda Guachipelin aan de voet van de Rincón de la Vieja vulkaan. En waar mogelijk vermijden wij de grote massa hotels en overnacht u in kleinschalige familie hotels. Op deze manier heeft u echt contact met de lokale bevolking! 

Lokale ervaringen

In een groot aantal van onze bestemmingen kunt u excursies maken waarbij u in contact komt met de lokale bevolking. In Cambodja bieden wij de ‘ResiRestlocal food experience’ aan. Deze bestaat uit een ontmoeting bij een écht lokaal gezin waarbij u mee-eet aan de eettafel van het gezin. Nu is ‘eettafel’ in Cambodja vaak geen tafel met een kleed! Het is de bedoeling dat u helpt bij het koken. Deze avond draagt u bij aan een beter bestaan voor deze gezinnen, want een gedeelte van de winst vloeit weer terug.

Buiten de gebaande paden

Stop eens langs de weg, ontmoet de lokale ondernemers en koop bij hun een leuk souvenir voor thuis. Of breng een bezoek aan een lokaal restaurant, tijdens uw rondreis weet uw lokale reisgids waar u moet zijn.

Lokale agenten

Wij werken wereldwijd samen met lokale agenten en steunt daarmee de lokale economie. Met de meeste van hen werken wij al jaren samen en hebben zo een duurzame relatie opgebouwd. In onze programma’s reist u bewust individueel of in kleine groepen, wat minder belastend is voor het milieu. 

Diervriendelijk reizen

In onze reizen zijn er wel ontmoetingen met dieren in de Nationale Parken en kunt u genieten van een safari maar het uitganspunt blijft dat dieren in vrijheid moeten kunnen leven. Zo vermijden we samen ongezonde situaties waar dieren de dupe van zijn.

DTO (Duurzaam Toeristisch Ondernemen)

Het thema duurzaamheid brengen we binnen ons team, samen met de DTO-coördinator, Mirja Rempt, regelmatig onder de aandacht.