Onze werkwijze

Onze werkwijze


U kunt telefonisch, persoonlijk bij ons op kantoor of online met een formulier uw reis reserveren. Aangezien onze reisorganisatie maatwerk biedt wordt niet geboekt uit een bepaalde voorraad aan vliegtuigstoelen en accommodaties. Voordat we een reis reserveren maken we een reisvoorstel / prijsopgaaf voor u, waarin de actuele reissom is opgenomen.

De reissommen die op onze website gepubliceerd staan, zijn indicatieve prijzen. De prijzen zijn een optelsom van verschillende reisonderdelen: vluchten, autohuur, camperhuur of ander soort vervoer ter plaatse, accommodatie, cruise, etc. 

De vluchtprijs is een belangrijk onderdeel van de reissom. De vluchtprijs die in de reissom op de website is opgenomen is gebaseerd op een tarief waarvoor een beperkt aantal stoelen per vlucht beschikbaar zijn, indien deze op de door u gewenste reisdata uitverkocht zijn, is er een vluchttoeslag van toepassing. Anderzijds kan het ook voorkomen dat er een tijdelijk actie tarief voor de vlucht geboekt kan  worden, waardoor er een korting van toepassing is.

De prijzen voor de accommodaties zijn veelal gemiddelde prijzen. Tijdens feestdagen, speciale evenementen (bijvoorbeeld tijdens grote sportevenementen en congressen) en gedurende populaire vakantieperiodes kunnen er toeslagen op de accommodaties van toepassing zijn. Voor zover deze bij ons bekend zijn, wordt dit in de prijsopgaaf meegenomen. Voor het maken van een prijsopgaaf kunnen we meestal niet de beschikbaarheid controleren van accommodaties. De reissom zoals opgenomen in de prijsopgaaf is derhalve onder voorbehoud van beschikbaarheid.

Rederijen van cruiseschepen werken met dagelijks wisselende prijzen, die worden bepaald door vraag en aanbod. In de reissom op de website is een ‘vanaf’ prijs opgenomen. Indien we een prijsopgaaf voor u maken, dan nemen we daarin de actuele cruiseprijs van dat moment op. Hiervoor geldt dat in de meeste gevallen de prijs geldig is, indien er binnen 3 dagen gereserveerd wordt.

Camperhuurprijzen zijn op sommige bestemmingen vaste prijzen, die sterk afhankelijk zijn van het seizoen (de huurperiode). Een aantal verhuurmaatschappijen werken met flexibele prijzen die bepaald worden door vraag en aanbod. Hiervoor geldt in het algemeen dat hoe eerder men boekt, hoe voordeliger de camperhuur is. Indien van toepassing wordt het actuele flexibele camperhuurtarief in de prijsopgaaf opgenomen. Deze prijs is doorgaans alleen geldig indien de camper in dezelfde week geboekt wordt. Op campers kunnen we geen optie nemen, daarom is de camperprijs onder voorbehoud van beschikbaarheid.

De autohuurprijs is met name sterk afhankelijk van de huurperiode en het type auto. In de reissom op de website is een specifiek autotype opgenomen, maar veelal zijn er een groot aantal andere autotypes mogelijk. Indien u de voorkeur aan een ander type geeft, wordt hiervoor de juiste prijs in de prijsopgaaf verwerkt. 

Zodra uw reiswensen zijn verwerkt in een prijsopgaaf, die u per email of telefonisch van ons ontvangt en u wilt tot boeking overgaan, gaat uw reservering als volgt te werk: 

  1. Geeft u de reservering telefonisch of bij ons op kantoor aan ons door, dan worden de vlucht(en) tijdens het gesprek in optie gezet. Indien u met het formulier op de website reserveert krijgt u per omgaande bericht of de vliegreis akkoord is (optie). Wij kunnen alleen de vluchten in optie zetten, indien we de correcte passagiersnamen (voornaam en achternaam, zoals vermeld in het paspoort) van u hebben ontvangen.
  2. Nadat de vlucht(en) geboekt staan wordt het landarrangement (auto, camper, accommodaties e.d.) aangevraagd. In het algemeen krijgen wij binnen een aantal dagen tot een week een reactie van onze lokale vertegenwoordigers.
  3. Vervolgens wordt contact met u opgenomen om u nader te informeren. Uiteraard gaan wij er vanuit dat de meeste aanvragen akkoord komen. Mocht dit niet het geval zijn dan wordt u een alternatief voorgelegd. Voor deze alternatieven kan een meerprijs van toepassing zijn, of een korting, al naar gelang het beschikbare alternatief. Mocht u hiervan geen gebruik wensen te maken dan kunt u de vliegreis (optie) gratis annuleren.
  4. U ontvangt de reserveringsbevestiging/ factuur.

Reserveringskosten: € 40,- per boeking. Last minute boekingen: wij rekenen voor boekingen vanaf twee weken voor vertrek € 50,- in plaats van € 40,- reserveringskosten.