0 van 15

De bestseller naar Peru

 • Immense rijkdom aan bezienswaardigheden.
 • Geweldige flora en fauna.
 • Verblijf in budget hotels.
 • 20 dagen
 • Rondreis
 • Autoloos reizen, Individueel
 • Reiscode: APU1904111
€ 2400,-
Bovenstaande betreft de meest gunstige prijs,
bekijk prijzen en vertrek voor meer informatie.
Al onze reizen zijn maatwerk.
Kan ik u helpen?
Alexandra Burger
WRC Peru specialist

Als Peru specialist weet Alexandra Burger alle ins & outs van dit gebied en kan u daarom helpen met al uw vragen en het samenstellen van uw reis.

 • Introductie
 • Reisbeschrijving
 • Routekaart
 • Recensies
 • Prijzen en vertrek
 • Hotelinformatie

Peru: een immense rijkdom aan bezienswaardigheden

Peru is een land van oude culturen, waar de traditionele manier van leven van de inheemse bevolking nog steeds bestaat. Met gevarieerde landschappen en een prachtige natuur, nodigt het bezoekers uit om de kust, de hooglanden en het regenwoud te verkennen. Naast Machu Picchu (Verloren stad van de Inca’s) en de indrukwekkende ruïnes rondom Cusco, heeft Peru nog veel meer hoogtepunten. Zo zijn er de mysterieuze Nazca-lijnen, het Titicaca-meer, de Colca Canyon en natuurlijk het interessante noorden van het land met zijn prachtige natuur en rijke archeologie. 

Laten we ook de veelzijdige fauna in Peru niet vergeten. Lama’s en alpaca’s zijn te vinden in de hoogvlakte van het Titicaca-meer. Een immense rijkdom aan bezienswaardigheden, een geweldige flora & fauna, een ongekende gastronomie en een gastvrije bevolking nodigen uit tot een bezoek aan dit schitterende land in Zuid-Amerika. De tijd is rijp om dit land nú te gaan verkennen!

Meer informatie over Peru? Klik hier.

Uw ideale reis gevonden?

Stuurt u ons dan een reserveringsformulier toe en we gaan voor u aan de slag. Nog niet helemaal ideaal? Al onze reizen kunnen aan uw wensen worden aangepast. Maak uw reis persoonlijk en laat op het offerte-formulier weten hoe we er uw droomreis van kunnen maken.

Reserveren

of

Reisbeschrijving

Dag 1: Vliegreis Amsterdam – Lima
U vliegt met de luchtvaartmaatschappij van uw keuze naar Lima. Op het vliegveld wordt u opgewacht door onze gids voor de transfer naar uw hotel in de stad.
Dag 2: Lima – Paracas
Vandaag kunt u de dag beginnen met een optionele stadstour door Lima. In de middag wordt u door een chauffeur naar het busstation in Lima gereden. Vervolgens reist u met de bus naar Paracas. De reistijd bedraagt zo’n 3,5 uur. Op het busstation te Paracas wordt u opgewacht voor de transfer naar uw hotel.
Dag 3: Paracas – Nazca
Vandaag kunt u optioneel een excursie boeken naar de Ballestas Eiland. Indien u geen excursie boekt naar de Ballestas eilanden wordt u naar het busstation in Paracas gebracht. Vervolgens reist u met het openbaar vervoer – reistijd circa 4 uur – naar Nazca. Op het busstation in Nazca wordt u opgewacht voor de transfer naar uw hotel.
Dag 4: Nazca - Arequipa
Na een dag in het bijzondere Nazca-gebied wordt u ’s avonds naar het busstation van Nazca gebracht. Hier gaat u omstreeks 22:00 uur aan boord van de nachtbus die u zuidwaarts rijdt naar Arequipa. U overnacht in de bus.
Dag 5 - 6: Arequipa
Omstreeks 07:30 uur komt u aan op het busstation in Arequipa. Hier wordt u opgewacht voor de transfer naar uw hotel in de stad. Nadat u bent bijgekomen van de reis kunt u vandaag en morgen op eigen houtje het mooie Arquipa, ook wel de’Witte Stad’ genoemd, ontdekken.
Dag 7: Arequipa – Colca Vallei
Na het ontbijt verlaat u Arequipa met uw Engelssprekende gids (groepsservice) om naar Chivay in de Colca Vallei te reizen. Onderweg kunt u genieten van indrukwekkende landschappen en de vulkanen Misti, Chachani en Pichu Pichu. Ook passeert u het nationale park Pampa Cañahuas, waar u een stop maakt om Vicuñas (familie van de lama en alpaca) te observeren in hun natuurlijke omgeving. Vervolgens bezoekt u Pata Wasi om de prachtige rotsformaties en landschappen met de vulkanen Misti en Chachani te bewonderen. De volgende stop is bij Tocra, waar u verschillende soorten vogels kunt zien bij het meer. Het hoogste punt van deze reis is Pata Pama, vanwaar u onder andere de vulkanen Ampato, Sabancaya en Mismi kunt zien. Na deze prachtige tocht komt u aan in Chivay waar u kunt genieten van een prachtig uitzicht op de Colca Vallei. ’s Middags kunt u de thermale baden van La Calera bezoeken (niet inbegrepen in de reissom).
Dag 8: Colca Vallei – condors kijken
U vertrekt om circa 06:30 uur – in groepsverband - om op tijd bij het Cruz del Condor uitkijkpunt te zijn om – met enig geluk – de reusachtige condors te bewonderen. Deze majestueuze dieren zweven door de lucht met de rotsformaties van de canyon op de achtergrond; een zeer indrukwekkend gezicht. Vervolgens neemt de gids u mee voor een korte wandeling van ongeveer één uur in de canyon voor een bezoek aan het traditionele dorp Pinchollo en het Antalhuilque uitkijkpunt, vanwaar u 1500 jaar oude, pre-Inca terrassen kunt zien. Tenslotte bezoekt u Maca, een traditioneel dorp met een mooi oud kerkje. Tegen lunchtijd keert u terug in Chivay. De middag is ter vrije besteding.
Dag 9: Colca Vallei – Puno

Vanochtend is nog ter vrije besteding. Omstreeks 12:30 uur volgt de transfer met meerdere deelnemers naar Puno. De reistijd bedraagt zo’n 5 uur. Omstreeks 17:30 uur komt u aan bij uw hotel in Puno.

Dag 10: Puno inclusief excursie Titicaca-meer met bezoek aan Uros en overnachting op de Taquile eilanden
U brengt vandaag de gehele dag door op het Titicaca-meer. U overnacht bij een lokale familie (inclusief maaltijden). 
Dag 11: Taquile Island – Puno
Vanochtend kunt u kennismaken met het dagelijkse leven van de lokale mensen en deelnemen aan hun activiteiten. Na de lunch verlaat u Taquile en u bent omstreeks 15:30 uur weer terug in Puno.
Dag 12: Puno – Cusco
Vroeg in de ochtend wordt u naar het busstation gebracht. Op het station wacht de toeristenbus die u vandaag naar Cusco brengt, terwijl u onderweg verschillende bijzondere plekken bezoekt in de mooie zuidelijke regio van Peru. De eerste stop wordt gemaakt bij het Pukara Museum en vervolgens op de La Raya Pas, op een hoogte van 4335 meter. U kunt hier mooie foto’s maken van de omgeving. In Sicuani (3552 meter) wordt een buffetlunch geserveerd, waarna u verder reist naar Raqchi, voor een bezoek aan de ruïnes van de Wiracocha Tempel. De laatste stop vindt plaats in Andahuavlillas voor een bezoek aan de Sixtijnse Kapel van Amerika, gebouwd door de jezuïeten in de 16de eeuw. In de loop van de middag komt u aan in Cusco, waar u wordt opgewacht en naar uw hotel wordt gebracht.
Dag 13: Cusco
Deze dag is ter vrije besteding. De stad Cusco was de hoofdstad van het Inca rijk, wat te zien is aan de vele Inca ruïnes die rond de stad liggen.
Dag 14: Cusco
Deze dag is ter vrije besteding om op eigen gelegenheid Cusco nog nader te verkennen en om even bij te komen van de vele indrukken.
Dag 15: Cusco – Aguas Calientes – Machu Picchu – Aguas Calientes
Deze bijzondere dag begint met een transfer van uw hotel naar het treinstation Ollantaytambo, vanwaar u de trein naar Aguas Calientes – het dorp naast Machu Picchu – neemt. U reist zeer comfortabel terwijl u van de uitstekende service en het uitzicht geniet door de grote ramen. Na een mooie reis komt de trein aan in het dorpje Aguas Calientes. Vervolgens wordt u met de bus naar de ‘verloren Incastad’ Machu Picchu vervoerd. In de middag reist u per bus terug naar Aguas Calientes.
 
Dag 16: Aguas Calientes
Deze dag is ter vrije besteding. U kunt de overdekte souvenirsmarkt bezoeken, de hotsprings (ca. 15 minuten lopen), de hydro-electric plant en het stenen kerkje op het centrale plein met het standbeeld van de keizer.
Dag 17 - 18: Aguas Calientes – Cusco
Vanochtend reist u met de trein terug. Vervolgens vindt de transfer plaats naar uw hotel in Cusco. Vanmiddag en morgen zijn ter vrije besteding. U kunt in de gezellige stad Cusco uw laatste inkopen doen en wellicht uw reis af sluiten met een sfeervol diner.
Dag 19: Vliegreis Cusco – Lima – Amsterdam
In aansluiting op de vertrektijd van uw vlucht vindt de transfer plaats naar de luchthaven van Cusco. Hier checkt u in voor uw vlucht naar Lima. In Lima stapt u over op uw intercontinentale vlucht naar Nederland.
Dag 20: Amsterdam
Aankomst op Schiphol.

Routekaart

Recensies

De bestseller naar Peru 2400 EUR

Wilt u een recensie inzenden? Inzenden

Recensie inzenden
 

Prijzen en vertrek

01 april 2019 – 31 december 2019

Prijsindicatie in Euro per persoon:

Reissom vanaf
2400

Inbegrepen:

 • Retourvlucht Amsterdam naar Lima met KLM.
 • Luchthavenbelasting en overige heffingen.
 • Vlucht Cusco - Lima.
 • 18 Overnachtingen in budget categorie hotels in 2-persoonskamers inclusief ontbijt.
 • 2x lunch (dag 10 en dag 12), 1x diner (dag 10).
 • Transfers volgens programma.
 • Lijnbus van Lima - Paracas - Nazca.
 • Lijndienst nachtbus van Nazca - Arequipa.
 • 03 Dagen / 2 nachten Colca Tour op basis van seat in coach.
 • Transfer van Colca naar Puno.
 • 02 Dagen / 1 nacht tour naar het Titicaca meer in een groep, inclusief bootvervoer, Engels sprekende gids en entree geld.
 • Toeristen bus van Puno naar Cusco met toeristische stops op de route inclusief entree gelden en lunch.
 • Excursie naar Machu Picchu inclusief: expeditie treintickets Ollanta - Aguas, Calientes -  Cuzco, bus ticket.
 • Aguas Calientes - Machu Picchu v.v., 3 uur durende rondleiding onder leiding van een Engelssprekende gids op privé basis, entree Machu Picchu. 

Niet inbegrepen:

 • Niet genoemde maaltijden, persoonlijke uitgaven, fooien etc.
 • Reserveringskosten en calamiteitenfonds €45,- per boeking.
Optioneel bij te boeken:
Halve dag stadtour Lima 20 per persoon
Excursie Ballestas eilanden, 2 uur 24 per persoon
Vlucht over Nascalijnen  ca. 30 min. 79 per persoon
Stadtour Cusco en nabij gelegen ruines, halve dag 54 per persoon

Hotelinformatie

Dag Bestemming Budget hotel Middenklasse hotel
Dag 1 Lima Hostal Mami Panchita
Dag 2 Paracas Hotel Mar Azul
Dag 3 Nazca Hotel Don Agucho
Dag 4 Arequipa Nachtbus - Arequipa
Dag 5 - 6 Arequipa Majestad Boutique Hotel
Dag 7 Colca Hotel Casa Andina Colca
Dag 8 Colca Hotel Casa Andina Colca
Dag 9 Puno Hotel Camino Real
Dag 10 Taquile Island Homestay - Taquile Island
Dag 11 Puno Hotel Camino Real
Dag 12 - 14 Cusco Hotel Amerindia
Dag 15 - 16 Aguas Calientes Hostal Presidente
Dag 17 - 18 Cusco Hotel Amerindia