3 van 4

Peru inclusief Manu National Park

 • 4 dagen Manu National Park.
 • Verloren Inca-stad Machu Picchu.
 • Bergpieken van de Andes.
 • 15 dagen
 • Rondreis
 • Individueel
 • Reiscode: APU2002242
€ 3500,-
Bovenstaande betreft de meest gunstige prijs,
bekijk prijzen en vertrek voor meer informatie.
Al onze reizen zijn maatwerk.
Kan ik u helpen?
Mirja Rempt
WRC Peru specialist

Als Peru specialist weet Mirja Rempt alle ins & outs van dit gebied en kan u daarom helpen met al uw vragen en het samenstellen van uw reis.

 • Introductie
 • Reisbeschrijving
 • Routekaart
 • Recensies
 • Prijzen en vertrek
 • Hotelinformatie

Peru inclusief Manu National Park

Als u kiest voor Peru doet u dat vanwege het landschap, kleurrijke indianendorpjes én de culturele schatten van de Inca’s. Om te beginnen met het landschap, dat is ronduit machtig. Imposante bergpieken van de Andes, vaak met sneeuw bedekt, waar vanuit de valleien een mysterieuze mist omhoog trekt. In het noorden heeft Peru ook dicht regenwoud behorend tot de Amazone, woestijnen en ja echt...stranden. Maar laten we ook de oude Inca cultuur niet vergeten! Een bezoek aan Machu Picchu zal, samen met de koloniale stad Cusco, één van de hoogtepunten van uw reis zijn.

Manu National Park
In het zuidoosten ligt Manu National Park. Met meer dan 2 miljoen hectare één van de grootste natuurreservaten ter wereld. Het park strekt zich uit van de uitlopers van de Andes tot in het Amazone-gebied. Bijzonder om te spotten zijn de grote rivierotter, zwarte kaaiman, de jaguar, de gespikkelde beer, de ocelot en vele apensoorten. U moet er wel wat voor over hebben...Vanaf Cusco is het acht uur hobbelen over een slechte weg, daarna enkele uurtjes per boot.

Meer informatie over Peru? Klik hier.

Uw ideale reis gevonden?

Stuurt u ons dan een reserveringsformulier toe en we gaan voor u aan de slag. Nog niet helemaal ideaal? Al onze reizen kunnen aan uw wensen worden aangepast. Maak uw reis persoonlijk en laat op het offerte-formulier weten hoe we er uw droomreis van kunnen maken.

Reserveren

of

Reisbeschrijving

Dag 1: Vliegreis Amsterdam – Lima
U vliegt met de luchtvaartmaatschappij van uw keuze naar Lima. Op het vliegveld wordt u opgewacht door onze gids voor de transfer naar uw hotel in de stad.
 

Mariel Hotel Boutique

Deze in 2015 gerenoveerde accommodatie ligt op nog geen kwartier wandelen van het strand in de wijk Miraflores in een rustige zijstraat, op 1 blok van de ambachtelijke markt. In de nabijheid liggen winkels, bars en restaurants. Het hotel heeft een loungebar en restaurant. De kamers zijn voorzien van gratis WiFi, airconditioning, flatscreen-televisie, telefoon, bureau en badkamer.

Dag 2: Vliegreis Lima – Cusco inclusief stadstour
Vanochtend  wordt u in aansluiting op de vertrektijd van uw vlucht naar Cusco naar de luchthaven van Lima gereden. Vervolgens checkt u in voor uw binnenlandse vlucht naar Cusco. In Cusco wordt u verwelkomd door onze vertegenwoordiging en naar uw hotel gebracht. U heeft dan een moment van ontspanning om te wennen aan de hoogte. ’s Middags maakt u een stadstour.

Inkarri Hostal

Het Inkarri is gevestigd in een gerenoveerd 18de eeuws koloniaal huis. Het ligt in de wijk San Blas. Het hostel biedt gratis WiFi en beschikt over een restaurant en café. De ruime kamers zijn voorzien van kabel-televisie en een eigen badkamer met een ligbad of een douche en een balkon.

Dag 3: Cusco inclusief dagtour Sacred Valley
De tour naar de Sacred Valley wordt uitgevoerd in internationaal gezelschap met Engelssprekende gids. Tussen Cusco en Machu Picchu ligt de Valle Sagrado, oftewel de Heilige Vallei. De vallei wordt omgeven door met sneeuwbedekte bergpieken. De tour begint met een bezoek aan een textielcentrum waar u het weven van de kleurrijke kleding kunt gadeslaan. Hierna brengt u een bezoek aan de indrukwekkende ruïnes van Pisac en  vervolgens bezoekt u een lokale markt waar inheemse mensen vanuit de wijde omgeving naartoe komen, gekleed in kleurrijke traditionele kleding. ’s Middags bezoekt u de Ollaytaytambo ruïnes, vernoemd naar de beroemde Inca leider Ollanta. Eén van de best bewaarde Inca werken ter wereld, Hanan Hucaypata, is hier te vinden. Na afloop van deze bijzondere ervaring reist u terug naar Cusco.
Dag 4: Cusco – Manu National Park
U maakt een 4 dagen / 3 nachten tour naar Manu National Park in een internationaal gezelschap.
Het jungleavontuur gaat al vroeg in de ochtend van start! Rond 05:00 uur wordt u bij uw hotel met de rest van de deelnemers opgehaald. Het eerste gedeelte van de trip gaat door het indrukwekkende Andes gebergte en zult u ongetwijfeld genieten van prachtige landschappen. U bezoekt Huancarani, een stadje waar de oude graftorens Ninamarca en de begraafplaats Lupacas zijn gelegen, interessante overblijfselen van de Inca’s. Vervolgens reist u naar Puacartambo, een klein traditioneel stadje dat bekend staat om zijn kleurrijke folklore. Rond lunchtijd arriveert u in het Manu National Park, één van de best beschermde natuurparken van heel Zuid-Amerika. U vervolgt uw reis door een mistig, mystiek gebied waar onder andere de beroemde rode rotshaan leeft; in het Engels wordt deze exotische vogel ‘Cock of the Rock’ genoemd. Met een beetje geluk ziet u deze vogel tijdens uw verblijf.
In de namiddag arriveert u bij uw lodge. Na het diner informeert de gids u over de activiteiten die morgen wachten.
Dag 5: Manu National Park
Vroeg in de ochtend, als de jungle ontwaakt, verlaat u de lodge om verder door de Peruaanse jungle te reizen, richting Atalaya. Onderweg  worden een aantal stops gemaakt om vogels te spotten en een lokale orchideeëntuin te bezoeken. Bij het kleine haventje van Atalaya gaat u met de groep aan boord van een gemotoriseerde kano; vanaf het water ervaart u de jungle vanuit een heel ander perspectief. ’s Middags is het tijd voor een wandeling in de omgeving van uw lodge en bezoekt u het Machuwasi-meer. Aan boord van een houten boot vaart u over het meer terwijl de gids u wijst op bijzondere diersoorten. Na aankomst in de lodge is er een rustmoment voor het diner, waarna de gids u meeneemt voor een avondwandeling of om kaaimannen te spotten vanuit de kano.
Dag 6: Manu National Park
Vandaag wacht u een kleurrijk spektakel! Met de boot vaart u naar de papegaaienwand, een plek waar veel parkieten, papegaaien en ara’s komen om uit de wanden de mineralen te likken die helpen bij het verteren van voedsel. De ‘kleilik’ ligt vlakbij de rivier, waardoor u een prachtig uitzicht heeft op dit kleurrijke spektakel. Na deze avontuurlijke show (die uiteraard afhangt van het weer) trekt u te voet dieper de jungle in om andere diersoorten, zoals apen en luiaarden, te spotten. Onderweg komt u langs een gigantische Ceiba-boom en heeft u de mogelijkheid om vanaf een uitkijkpunt van een prachtig uitzicht over de rivier Alto Madre de Dios te genieten. Ook kunt u vissen of een duik nemen in de rivier.
Dag 7: Manu National Park – Cusco
Na het ontbijt vaart u met de boot terug naar Atalaya. Hier wacht de bus voor de terugreis naar Cusco. U reist door het magische nevelwoud, waar u een laatste kans heeft om van de jungledieren en het uitzicht te genieten. U komt omstreeks 18.00 uur in Cusco aan. 
Dag 8: Cusco – Ollantaytambo – Machu Picchu – Ollantaytambo – Cusco
Deze bijzondere dag begint met een transfer van uw hotel naar het treinstation Ollantaytambo, vanwaar u de trein naar Aguas Calientes – het dorp naast Machu Picchu – neemt. U reist zeer comfortabel terwijl u van de uitstekende service en het uitzicht geniet door de grote ramen. Na een mooie reis komt de trein aan in het dorpje Aguas Calientes, waar u en de andere reizigers worden verwelkomd door een gespecialiseerde gids. Een korte busreis brengt u vervolgens naar Machu Picchu. In de middag reist u per trein terug naar Ollantaytambo. Vanaf het treinstation van Ollantaytambo wordt u met privé vervoer naar uw hotel in Cusco gebracht.
Dag 9: Cusco – Puno
Vroeg in de ochtend wordt u op privébasis naar het busstation gebracht in Cusco. Op het station wacht de toeristenbus die u vandaag in zo’n 10 uur naar Puno brengt terwijl u verschillende bijzondere plekken bezoekt in de mooie zuidelijke regio van Peru. De eerste stop vindt plaats in Andahuavlillas waar u een kort bezoek brengt aan de Sixtijnse Kapel van Amerika, gebouwd uit steen en klei in de 16de eeuw door de jezuïeten. Vervolgens bezoekt u Raqchi, een tempelcomplex waarvan de hoge muren nog overeind staan. In het stadje Sicuana, in de hooglanden, krijgt u een buffetlunch. Op een hoogte van 4335 meter heeft u gelegenheid om foto’s te maken van de mooie omgeving. De laatste stop van deze reis is in Pukara om het Pukara Museum te bekijken. Het museum toont de geschiedenis van de Andesculturen. In de namiddag komt u aan in Puno. U wordt bij het busstation opgewacht voor de transfer naar uw hotel.

Hotel Tierra Viva Puno

Dag 10: Puno inclusief dagexcursie Titicacameer met bezoek aan Uros en de Taquile eilanden
U maakt vandaag een dagexcursie op het Titicacameer met bezoek aan Uros en de Taquile eilanden. Deze excursie wordt in groepsverband uitgevoerd.
Dag 11: Puno – Colca Valley
U maakt een 2-daagse Colca Canyon tour met een Engelssprekende gids (groepsservice).
Vanochtend verlaat u Puno en reist u naar Chivay in de Colca Vallei. Tijdens deze reis heeft u een prachtig uitzicht op dit zuidelijke deel van Peru, waar u langs hoge bergen, groene valleien en kleine dorpjes rijdt. Het is geen korte reis, maar onderweg staan u interessante stops te wachten. De eerste stop is in Lagunillas om vogels en een klein meer te bewonderen. Wat later, in Pampa Cañahua, kunt u een kopje cocathee drinken en in Patapampa heeft u de gelegenheid vulkanen te bewonderen. Rond lunchtijd komt u aan in Chivay, waar u een lunchbuffet krijgt aangeboden.
Dag 12: Colca Valley – condors kijken - Arequipa
Na een vroeg ontbijt vertrekt u om op tijd bij het Cruz del Condor uitkijkpunt te zijn om – met enig geluk – de reusachtige condors te bewonderen. Deze majestueuze dieren zweven door de lucht met de rotsformaties van de canyon op de achtergrond; een zeer indrukwekkend gezicht. Vanaf dit uitkijkpunt kunt u ook de indrukwekkende diepte van de kloof zien. Vervolgens gaat u naar Yanque om een koloniaal kerkje te bezoeken. Eenmaal terug in Chivay neemt uw gids u mee naar het stadje Maca en naar de uitkijkpunten Antahulque en Peña Blanca. Na de lunch reist u naar Arequipa, ook wel ‘de witte stad’ genoemd. Onderweg wordt gestopt in Toccra Pampa om lama’s, alpaca’s en verschillende vogelsoorten van dichtbij te zien. Nadat u het Pampa Cañahua reservaat heeft gepasseerd, komt u om ca. 14:30 uur aan in Arequipa.
Dag 13: Arequipa inclusief stadstour + vliegreis Arequipa – Lima
Vanochtend maakt u een stadstour in internationaal gezelschap door Arequipa. In aansluiting op de vertrektijd van uw binnenlandse vlucht naar Lima wordt u naar de luchthaven van Arequipa gereden. In Lima wordt u op de luchthaven opgewacht voor de transfer naar uw hotel.
Dag 14: Vliegreis Lima - Amsterdam
In aansluiting op de vertrektijd van uw vlucht vindt de transfer plaats naar de luchthaven van Lima. Hier checkt u in voor uw intercontinentale vlucht naar Nederland. De volgende dag komt u aan op Schiphol.

Routekaart

Recensies

Peru inclusief Manu National Park 3500 EUR

Wilt u een recensie inzenden? Inzenden

Recensie inzenden
 

Prijzen en vertrek

Prijzen tot en met 31 december 2020

Prijsindicatie in Euro per persoon:

Reissom vanaf
3500

Inbegrepen:

 • Retourvlucht Amsterdam naar Lima met KLM.
 • Luchthavenbelasting en overige heffingen.
 • Vlucht Lima – Cusco.
 • Vlucht Arequipa – Lima.
 • 13 Overnachtingen in 2-persoonskamers inclusief ontbijt. (3 personen: 2-persoonskamer met extra bed)
  Dag 1       Privé transfer luchthaven - hotel, inclusief gids.
  Dag 2      Privé transfer hotel - luchthaven Lima & privé transfer luchtaven Cusco - hotel.
                   Middag stadstour in een internationale groep o.l.v. een gids.
  Dag 3      Dagtour naar Sacred Valley in een internationale groep o.l.v. een gids, inclusief lunch.
  Dag 4-7  4-daagse tour in een internationale groep o.l.v. een gids, inclusief vervoer en entreegelden.
                   Dag 4 inclusief lunch
                   Dag 5 inclusief lunch & diner en boottocht
                   Dag 6 inclusief diner en boottocht
                   Dag 7 inclusief boottocht
  Dag 8      Transfer hotel Cusco - station Ollantaytambo v.v.
                   Treinreis van Aguas Calientes - Machu Picchu v.v.
                   Privétour Machu Picchu van 3 uur o.l.v. een gids, inclusief entree.
  Dag 9      Privé transfer hotel - busstation Cusco.
                   Toeristenbus service Cusco - Puno inclusief stops onderweg, gids, lunch en entreegelden.
  Dag 10     Dagtour Uros & Taquile eilanden in een internationale groep o.l.v. een gids, inclusief lunch, vervoer, bootticket en entreegelden.
  Dag 11-12 2-daagse tour naar Colca Canyon in een internationale groep o.l.v. een gids, inclusief entreegelden en vervoer.
  Dag 13      Halve dagtour Arequipa in een internationale groep o.l.v. een gids, inclusief entreegelden.
                    Privé transferhotel - luchthaven Arequipa & luchthaven Lima - hotel.
  Dag 14      Privé transfer hotel - luchthaven Lima.

Niet inbegrepen:

 • Niet genoemde maaltijden, persoonlijke uitgaven, fooien etc.
 • Reserveringskosten & bijdrage calamiteitenfonds € 45,- per boeking.

Hotelinformatie

Dag Bestemming Middenklasse hotel
Dag 1 Lima Mariel Hotel Boutique
Dag 2 - 3 Cusco Inkarri Hostal
Dag 4 Manu National Park Bamboo Lodge - Manu National Park
Dag 5 - 6 Manu National Park Rio de Oro Lodge
Dag 7 - 8 Cusco Inkarri Hostal
Dag 9 - 10 Puno Hotel Tierra Viva Puno
Dag 11 Chivay Hotel Casa Andina Colca
Dag 12 Arequipa Hotel Tierra Viva Arequipa
Dag 13 Lima Mariel Hotel Boutique