Ontdek
met WRC Reizen
Zoekcriteria toevoegen
Aanbieding
Bestseller
Teus Keus
Premium
Uw gekozen zoekcriteria worden hier weergegeven

Reisaanbod

16 dagen Autoreis + Individueel

 De havenarbeiders van Porto, de herders van de Serra da Estrela, de studenten van Coimbra, de wereldburgers van Lissabon en de boeren van de Alentejo, ...

Bekijk

Algarve

 
Hoewel de Algarve een populaire zonbestemming is, is er altijd voldoende ruimte op de mooie brede zandstranden die veelal worden omzoomd door indrukwekkende rotspartijen. Niet alleen de strandliefhebbers kunnen in de Algarve terecht. Naast brede zandstranden heeft de Algarve mooie natuurgebieden bij het achterland. Verder kunt u hier 's zomers genieten van gegrilde sardines, en een vinho verde aan het strand, met mooi uitzicht op rotsen en zee. Daarnaast worden hier ook bv. avontuurlijke jeep-safari's en helicopter-tours bij de kust georganiseerd.
 
Bezienswaardig is bv de ‘Serra de Monchique’ een mooi natuurgebied met een gevarieerde vegetatie. Kurkeiken, kastanjebomen, Johannesbrood- en wilde aardbeibomen, mimosa, acacia’s, eucalyptusbomen en parasoldennen vindt u hier dicht bij elkaar.
 
Op ongeveer vier kilometer van de kust vindt u karakteristieke dorpjes waar u kunt kennismaken met de locals, en plaatselijke kunst en ambachten ontdekt. De dorpen in het achterland hebben hun typische, eigen karakter behouden.
 
De Algarve heeft verder een mild zeeklimaat. Dit houdt in: warme zomers en relatief zachte winters. In december en januari ligt de temperatuur rond de 15 graden. In februari klimt de temperatuur naar zo'n 20 graden en schijnt er tamelijk veel zon.