Ontdek
met WRC Reizen
Zoekcriteria toevoegen
Aanbieding
Bestseller
Teus Keus
Premium
Uw gekozen zoekcriteria worden hier weergegeven

Reisaanbod

9 dagen Autoreis + Individueel
9 dagen
  • Prachtige autoreis van Lissabon naar Faro
  • Strand, oneindige zee en blauwe luchten
  • Costa de Lisboa, Costa Dourada & Algarve
€ 1250,-
Bekijk


Algarve

 
Hoewel de Algarve een populaire zonbestemming is, is er altijd voldoende ruimte op de mooie brede zandstranden die veelal worden omzoomd door indrukwekkende rotspartijen. Niet alleen de strandliefhebbers kunnen in de Algarve terecht. Naast brede zandstranden heeft de Algarve mooie natuurgebieden bij het achterland. Verder kunt u hier 's zomers genieten van gegrilde sardines, en een vinho verde aan het strand, met mooi uitzicht op rotsen en zee. Daarnaast worden hier ook bv. avontuurlijke jeep-safari's en helicopter-tours bij de kust georganiseerd.
 
Bezienswaardig is bv de ‘Serra de Monchique’ een mooi natuurgebied met een gevarieerde vegetatie. Kurkeiken, kastanjebomen, Johannesbrood- en wilde aardbeibomen, mimosa, acacia’s, eucalyptusbomen en parasoldennen vindt u hier dicht bij elkaar.
 
Op ongeveer vier kilometer van de kust vindt u karakteristieke dorpjes waar u kunt kennismaken met de locals, en plaatselijke kunst en ambachten ontdekt. De dorpen in het achterland hebben hun typische, eigen karakter behouden.
 
De Algarve heeft verder een mild zeeklimaat. Dit houdt in: warme zomers en relatief zachte winters. In december en januari ligt de temperatuur rond de 15 graden. In februari klimt de temperatuur naar zo'n 20 graden en schijnt er tamelijk veel zon.

Corine Klootwijk
WRC Algarve specialist

Als Algarve specialist weet Corine Klootwijk alle ins & outs van dit gebied en kan u daarom helpen met al uw vragen en het samenstellen van uw reis.