Ontdek
met WRC Reizen
Zoekcriteria toevoegen
Aanbieding
Bestseller
Teus Keus
Premium
Uw gekozen zoekcriteria worden hier weergegeven

ReisaanbodNoord-Portugal

De regio Noord-Portugal roept de volgende beelden op: met wijngaarden begroeide hellingen, ongerepte natuurgebieden, strand en steden waar historie en toekomst elkaar ontmoeten. Het noorden van Portugal is een streek met een enorm toeristisch aanbod en het is dan ook jammer dat het gebied minder bekend is bij de Nederlanders.

Het bijzondere van het noorden is dat elke streek weer iets anders te bieden heeft. Noord-Portugal bestaat namelijk uit vier regio’s: Porto en omgeving, de Douro-vallei, Trás os Montes en Minho. Iedere regio heeft zijn eigen specifieke landschappelijke, historische kenmerken en interessante toeristische mogelijkheden. De hoofdstad Porto en haar omgeving combineert het moderne leven met historie. De Douro-vallei is een door de Unesco beschermd bergachtig natuurgebied. Voor iedereen die deze portstreek bezoekt is het interessant en aardig om een onderscheid te kunnen maken in de soorten port. Trás os Montes is veel vlakker en ruiger en Minho is door de ligging, vlakbij zee zeer vruchtbaar en wordt gezien als de geboorteplaats van Portugal.

Mirja Rempt
WRC Noord-Portugal specialist

Als Noord-Portugal specialist weet Mirja Rempt alle ins & outs van dit gebied en kan u daarom helpen met al uw vragen en het samenstellen van uw reis.