4 van 11

Pousada Special: De schatkamer van Portugal

 • Autoreis van Lissabon naar Faro (Algarve).
 • Rust en ruimte in de provincie Alentejo.
 • Kastelen, kloosters, burchten, witte dorpjes.
 • 8 dagen
 • Autoreis
 • Individueel
 • Reiscode: APO2003125
 • Gemiddeld: 4 / 5 sterren
€ 800,-
Bovenstaande betreft de meest gunstige prijs,
bekijk prijzen en vertrek voor meer informatie.
Al onze reizen zijn maatwerk.
Kan ik u helpen?
Maudy Zuidema
WRC Portugal specialist

Als Portugal specialist weet Maudy Zuidema alle ins & outs van dit gebied en kan u daarom helpen met al uw vragen en het samenstellen van uw reis.

 • Introductie
 • Reisbeschrijving
 • Routekaart
 • Recensies
 • Prijzen en vertrek
 • Hotelinformatie

Autoreis door de Alentejo

 
De Alentejo met zijn zachtglooiende landschap, met in het centrum de museumstad Évora is als het ware bezaaid met kastelen, kloosters en burchten. Gelegen tussen de Taag en de Algarve, beslaat deze zuidelijke provincie bijna éénderde deel van Portugal. Het weidse landschap, de witte dorpjes, de marmersteden en de vele kastelen, maar vooral de rust en de ruimte maken de Alentejo zo aantrekkelijk. Eindeloze wijngaarden waar de druiven rijpen voor de productie van de heerlijke wijn met daarin de warmte van de zon, het land en de bevolking maken een ontmoeting met de Alentejo meer dan de moeite waard.

Portugees genieten – van pousada tot pousada

Trekkend van pousada naar pousada heeft Portugal veel te bieden. Historie, cultuur en natuur en elke avond weer een verrassing, waar slapen we vannacht? In de torenkamer van een kasteel, een kloostercel van een middeleeuws klooster of een kamer in een paleis? Wakker worden met een prachtig uitzicht in één van de natuurgebieden van Portugal? Even leven als een vorst, een nachtje middeleeuwen, maar dan met een vleugje design en de gemakken van de moderne tijd, dat is een verblijf in één van de pousadas in Portugal. U kunt kiezen uit historische pousadas, gevestigd in nationale monumenten of meer eenvoudige pousadas omgeven door prachtig natuurschoon.

‘Bem-vindos ao país das pousadas’, welkom in het land van de pousadas!

Lees meer

Uw ideale reis gevonden?

Stuurt u ons dan een reserveringsformulier toe en we gaan voor u aan de slag. Nog niet helemaal ideaal? Al onze reizen kunnen aan uw wensen worden aangepast. Maak uw reis persoonlijk en laat op het offerte-formulier weten hoe we er uw droomreis van kunnen maken.

Reserveren

of

Reisbeschrijving

Dag 1: Vliegreis Amsterdam – Lissabon + Lissabon – Palmela ca. 48 km
U vliegt met de luchtvaartmaatschappij van uw keuze naar Lissabon. Nadat u uw huurauto heeft opgehaald rijdt u via de langste brug van Europa, de brug Ponte Vasco da Gama naar Palmela. Dit stadje met haar charmante middeleeuwse straatjes, ligt op één van de uitlopers van de bergketen van Arrábida en staat bekend om haar wijnen en de fameuze Moscatel.

Pousada Castelo Palmela

Achter de versterkte muren van het 12de eeuwse kasteel bevindt zich de historische pousada van Palmela. Van oorsprong een klooster waar de Portugese ridders in de 13de eeuw hun zetel hadden, tegenwoordig een rustige pousada met een fantastisch uitzicht over de Atlantische Oceaan.

Dag 2 - 3: Palmela – Arraiolos ca. 91 km
Het landschap van de Alentejo bestaat vooral uit overweldigende vlakten en heuvels begroeid met eiken, olijfbomen en wijngaarden. U komt langs Montemor-o-Novo waar u vanaf de ruïnes van het kasteel een weids en verrassend uitzicht heeft op de Alentejo. In de stad staan talrijke barokke kerken en er zijn leuke straatjes en pleinen.  U verblijft twee nachten in Arraiolos en heeft zo voldoende de tijd om de stad te ontdekken of om een bezoek brengen aan Estremoz, één van de drie marmersteden en met een rijk cultureel erfgoed.

Pousada Convento do Arraiolos

Deze historische pousada van Arraiolos is gevestigd in een 16de eeuws klooster, omringd door niets dan stilte en de uitgestrekte vlakten van de Alentejo. Een historische locatie met moderne kamers, een perfecte combinatie van oud en nieuw.

Dag 4: Arraiolos – Vila Viçosa ca. 78 km
Langs de golvende vlaktes van Alentejo rijdt u naar Vila Viçosa die ook wel, terecht, de groene stad wordt genoemd. Onderweg kunt u een stop maken in Evora. U verblijft twee nachten in Vila Viçosa. 

Pousada Convento de Vila Viçosa

De historische pousada van Vila Viçosa ligt tegen het imposante Paço Ducal, het paleis van de hertogen van Bragança die het stadje in de 15de eeuw uitkozen als hun zetel. Ooit een klooster, later het vrouwenverblijf van het hof, tegenwoordig een comfortabele pousada waar de geschiedenis hand in hand gaat met de moderne tijd. 

Dag 5: Vila Viçosa
Vandaag kunt u kennismaken met de marmersteden van de Alentejo: Estremoz, Vila Viçosa en Borba. 
Dag 6 - 7: Vila Viçosa – Beja ca. 192 km
Onderweg van Vila Viçosa naar Beja komt u door kleine stadjes die vaak een groot museum lijken te zijn met overal sporen uit vroegere tijden. Zoals Monsaraz, een schilderachtig vestingdorp vlak bij de Spaanse grens. Het dorpje, goed beschut achter muren, is niet veranderd. Het heeft nog steeds zijn monumenten, zijn straatjes met ongelijke klinkers en zijn witgekalkte kleine huisjes. Tenslotte rijdt u naar Beja, gelegen te midden van uitgestrekte golvende tarwevelden en waar in de zomer altijd de hoogste temperaturen gemeten worden. U verblijft hier twee nachten.

Pousada Convento de Beja

Gelegen in het hart van de oude stad Beja staat het prachtige 13de eeuws Franciscanen klooster. Het klooster is verbouwd tot een indrukwekkende historische pousada nadat het bijna 100 jaar leeg had gestaan. U slaapt in de voormalige cellen van de monniken, u eet in de oude refter en de voormalige kapittelzaal doet nu dienst als zitkamer. De gigantische plechtige hal maakt het plaatje compleet.

Dag 8: Beja – Faro of Lissabon ca. 150 km + vliegreis Faro of Lissabon – Amsterdam
U rijdt naar de luchthaven van Faro of Lissabon. Nadat u de huurauto heeft ingeleverd checkt u in voor uw vlucht naar Amsterdam.

Routekaart

Recensies

Gemiddelde beoordeling van deze reis is 4 van de 5 sterren
Pousada Special: De schatkamer van Portugal 800 EUR
4 3 3
5
5


De reis met verblijf in de vier poussada's is letterlijk een reis door een schatkamer. Schitterende gebouwen en prachtige kunst uit verleden en heden bieden een bijzondere ervaring. De vooraf ontvangen informatie leek thuis wat overdreven maar was in Portugal van grote waarde. We hebben veel meer inzicht gekregen in het verleden van deze streek in Portugal en alle ruimte genomen om de vriendelijke mensen te ontmoeten.

toon meer
3
3


De pousadas zijn mooi en goed. Soms liggen ze wat afgelegen en dan ben je aangewezen op het restaurant. Dat is prijzig en het eten vinden we niet top. Van deze reis moet je niet een soort Toscane verwachten zoals de titel suggereert. Het landschap is eentonig en rustig, meer naar het Oosten zelfs leeg. De wijnproeverij was een opsteker. Verder waren de restaurants een teleurstelling, maar we bekennen dat we de enkele tips voor restaurants in de reisbeschrijving niet gebruikt hebben. De reisbeschrijving is uitgebreid en alles was prima geregeld.

toon meer
4
4


Een hele mooie reis, prachtige overnachtingen in verschillende soorten pousada,s van topkwaliteit en mooie ligging. Het is aan te bevelen niet alleen of precies de reisbeschrijving te volgen, maar ook eigen initiatief te nemen, om bijv. ook eens een " kleine" weg" te rijden, een andere plaats te bezoeken zoals bijv. Barajoz net over de grens in Spanje. Zelf een goede en gedetailleerde landkaart bij je hebben is daarbij zeer gewenst, of liever noodzakelijk. Niet vergeten! Prachtige uitzichten over het landschap van het gebied de Alentejo!

toon meer

Wilt u een recensie inzenden? Inzenden

Recensie inzenden
 

Prijzen en vertrek

Prijzen tot en met 31 oktober 2021


Prijsindicatie in Euro per persoon, bij 2 samenreizende personen:

Reissom met vertrek in onderstaande periode vanaf:
01 apr - 30 jun 950
01 jul - 31 jul 1200
01 aug - 31 aug 950
01 sep - 31 okt 800

Inbegrepen:

 • Vliegreis Amsterdam - Lissabon & Faro - Amsterdam.
 • 01 stuk ruimbagage per persoon (20kg).
 • Luchthavenbelasting en overige heffingen.
 • 08 Dagen autohuur van Avis op basis van All inclusive tarief, auto type: C-EDMV airco.
 • 07 Overnachtingen in genoemde accommodaties op basis van een 2-persoonskamer, logies en ontbijt. 
 • Reisinformatie en inspiratieboek (digitaal).

Niet inbegrepen:

 • Reserveringskosten en calamiteitenfonds €45,- per boeking.

Hotelinformatie

Dag Bestemming Pousada
Dag 1 Palmela Pousada Castelo Palmela
Dag 2 - 3 Arraiolos Pousada Convento do Arraiolos
Dag 4 - 5 Vila Viçosa Pousada Convento de Vila Viçosa
Dag 6 - 7 Beja Pousada Convento de Beja