0 van 15

Pousada Special: De schatkamer van Portugal

 • Verblijf in sfeervolle Pousadas
 • Witte dorpjes en marmersteden
 • Hoogtepunten van de Alentejo
 • 8 dagen
 • Autoreis
 • Individueel
 • Reiscode: APO171102
 • Gemiddeld: 4 / 5 sterren
Al onze reizen zijn maatwerk
Kan ik u helpen?
Anita Bos
WRC Portugal specialist

Als Portugal specialist weet Anita Bos alle ins & outs van dit gebied en kan u daarom helpen met al uw vragen en het samenstellen van uw reis.

 • Introductie
 • Reisbeschrijving
 • Routekaart
 • Recensies
 • Prijzen en vertrek
 • Hotelinformatie
 • Uitbreidingsmogelijkheden

Autoreis door de Alentejo

Alentejo met zijn zachtglooiende landschap, met in het centrum de museumstad Évora is als het ware bezaaid met kastelen, kloosters en burchten. Gelegen tussen de Taag en de Algarve, beslaat deze zuidelijke provincie bijna éénderde deel van Portugal. Het weidse landschap, de witte dorpjes, de marmersteden en de vele kastelen, maar vooral de rust en de ruimte maken de Alentejo zo aantrekkelijk. Eindeloze wijngaarden waar de druiven rijpen voor de productie van de heerlijke wijn met daarin de warmte van de zon, het land en de bevolking maken een ontmoeting met Alentejo meer dan de moeite waard.
Beknopte route
 • Dag 1 Vliegreis Amsterdam – Lissabon + Lissabon – Palmela ca. 48 km
 • Dag 2 Palmela – Arraiolos ca. 91 km
 • Dag 3 Arraiolos
 • Dag 4 Arraiolos – Vila Viçosa ca. 78 km
 • Dag 5 Vila Viçosa
 • Dag 6 Vila Viçosa – Beja ca. 192 km
 • Dag 7 Beja
 • Dag 8 Beja – Faro of Lissabon ca. 148 km + vliegreis Faro of Lissabon - Amsterdam

Uw ideale reis gevonden?

Stuurt u ons dan een reserveringsformulier toe en we gaan voor u aan de slag. Nog niet helemaal ideaal? Al onze reizen kunnen aan uw wensen worden aangepast. Maak uw reis persoonlijk en laat op het offerte-formulier weten hoe we er uw droomreis van kunnen maken.

Reserveren

of

Reisbeschrijving

Dag 1: Vliegreis Amsterdam – Lissabon + Lissabon – Palmela ca. 48 km
U vliegt met de luchtvaartmaatschappij van keuze naar Lissabon. Nadat u uw huurauto heeft opgehaald rijdt u via de langste brug van Europa, de brug Ponte Vasco da Gama naar Palmela. Dit stadje met haar charmante middeleeuwse straatjes, ligt op één van de uitlopers van de bergketen van Arrábida en staat bekend om haar wijnen en de fameuze Moscatel. 

Pousada Castelo Palmela

Achter de versterkte muren van het 12de eeuwse kasteel bevindt zich de historische pousada van Palmela. Van oorsprong een klooster waar de Portugese ridders in de 13de eeuw hun zetel hadden, tegenwoordig een rustige pousada met een fantastisch uitzicht over de Atlantische Oceaan.

Dag 2: Palmela – Arraiolos ca. 91 km
Het landschap van de Alentejo bestaat vooral uit overweldigende vlakten en heuvels begroeid met eiken, olijfbomen en wijngaarden. U komt langs Montemor-o-Novo waar u vanaf de ruïnes van het kasteel een weids en verrassend uitzicht heeft op Alentejo. In de stad staan talrijke barokke kerken en leuke straatjes en pleinen. 

Pousada Convento de Arraiolos

De historische pousada van Arraiolos is gevestigd in een voormalig 16de eeuws klooster, omringd door niets dan stilte en de uitgestrekte vlakten van de Alentejo. Een historische locatie met moderne kamers; een perfecte combinatie van oud en nieuw.

Dag 3: Arraiolos
Arraiolos is een typisch dorpje in de Alentejo, hoog gelegen op een heuvel boven een glooiende vlakte. Helder witte huizen met blauwe en gele accenten liggen aan de keienstraten die omhoog voeren naar de oude muren rond het kasteel en de huisjes en de kerk eromheen. Het dorp is beroemd om zijn kleurrijke wollen tapijten die sinds de 17de eeuw in veel paleizen in heel Portugal te zien zijn, één van de mooiste voorbeelden van het Portugese artistieke erfgoed. U kunt vandaag een bezoek brengen aan Estremoz, één van de drie marmersteden en met een rijk cultureel erfgoed.
Dag 4: Arraiolos – Vila Viçosa ca. 78 km
22 Kilometer naar het zuiden ligt de stad Évora, één van de aantrekkelijkste steden van Portugal. De hoofdstad van Alentejo is met haar fascinerend middeleeuws centrum omringd door muren, mooie gebouwen, musea en universiteit een levendige stad. In deze door Unesco tot wereldmonument verklaarde stad waant u zich in een groot openluchtmuseum. Langs de golvende vlaktes van Alentejo rijdt u tenslotte naar Vila Viçosa die ook wel, terecht, de groene stad wordt genoemd. 

Pousada Convento de Vila Viçosa

De historische pousada van Vila Viçosa ligt tegen het imposante Paço Ducal, het paleis van de hertogen van Bragança die het stadje in de 15de eeuw uitkozen als hun zetel. Ooit een klooster, later het vrouwenverblijf van het hof, tegenwoordig een comfortabele pousada waar de geschiedenis hand in hand gaat met de moderne tijd. 

Dag 5: Vila Viçosa
Vandaag maakt u kennis met de drie marmersteden van de Alentejo, Vila Viçosa, Borba en Estremoz. Vila Viçosa is lang verbonden geweest met het Portugese koningshuis en dat is te merken. Het stadje heeft veel monumenten en maar liefst 22 kerken. Rijkelijk versierd met marmer, dat al eeuwenlang in de omgeving wordt gewonnen, fraaie pleintjes en straatjes in de schaduw van sinaasappel- en citroenbomen. Dit alles maakt het stadje tot een koninklijk verblijf. Borba, de kleinste van de drie marmersteden is een aangenaam stadje met elegante huizen en bekend om haar wijnen. Tenslotte Estremoz, misschien wel de meest indrukwekkende versterkte stad van de Alentejo, dankzij de massieve muren en poorten in Vauban-stijl. De stad bestaat uit twee delen, de oude bovenstad met zijn kasteel en middeleeuwse woonwijk en de iets jongere benedenstad met als centrum het gezellige plein Rossio met zijn stralende witte huizen. 
Dag 6: Vila Viçosa – Beja ca. 192 km
Van Vila Viçosa naar Beja komt u onderweg door kleine stadjes die vaak een groot museum lijken te zijn met overal sporen uit vroegere tijden. Zoals Monsaraz, een schilderachtig vestingdorp vlak bij de Spaanse grens. Het dorpje, goed beschut achter muren, is niet veranderd. Het heeft nog steeds zijn monumenten, zijn straatjes met ongelijke klinkers en zijn witgekalkte kleine huisjes. Moura, een klein stadje met smalle en bochtige straatjes, waar veel huizen zijn betegeld met azulejos. En tenslotte Serpa, de schitterende witte stad met binnen haar muren straten met vele architectonische bijzonderheden, een kasteel dat verschillende keren is herbouwd en een hooggelegen aquaduct. Vanaf Serpa rijdt u naar Beja, gelegen temidden van uitgestrekte golvende tarwevelden en waar in de zomer altijd de hoogste temperaturen gemeten worden. 

Pousada Convento de Beja

Gelegen in het hart van de oude stad Beja staat het prachtige 13de eeuws Franciscanen klooster. Het klooster is verbouwd tot een indrukwekkende historische pousada nadat het bijna 100 jaar leeg had gestaan. U slaapt in de voormalige cellen van de monniken, u eet in de oude refter en de voormalige kapittelzaal doet nu dienst als zitkamer. De gigantische plechtige hal maakt het plaatje compleet.

Dag 7: Beja
Beja is de hoofdstad van Baixo-Alentejo, een eenvoudige plaats te midden van uitgestrekte golvende tarwevelden. De stad was de oogappel van de Romeinse keizer Julius Caesar, die er in het jaar 48 voor Christus Pax Julia stichtte. De stad was, samen met Évora, de graanopslag van de Romeinse keizers. Ook de omgeving van Beja is de moeite waard. U kunt een bezoek brengen aan Vidigueira, bekend om haar wijnen, Alvito een typisch Alentejaans stadje met witte huizen en haar 15de eeuws kasteel, Viana do Alentejo met haar kasteel uit 1313 en Portel, één van de mooiste dorpjes van de Alentejo. 
Dag 8: Beja – Faro of Lissabon ca. 148 km + vliegreis Faro of Lissabon - Amsterdam
U rijdt naar de luchthaven van Faro of Lissabon. Nadat u de huurauto heeft ingeleverd checkt u in voor uw vlucht naar Amsterdam. 

Routekaart

Recensies

Gemiddelde beoordeling van deze reis is 4 van de 5 sterren
Pousada Special: De schatkamer van Portugal 0 EUR
4 3 3
5
5


De reis met verblijf in de vier poussada's is letterlijk een reis door een schatkamer. Schitterende gebouwen en prachtige kunst uit verleden en heden bieden een bijzondere ervaring. De vooraf ontvangen informatie leek thuis wat overdreven maar was in Portugal van grote waarde. We hebben veel meer inzicht gekregen in het verleden van deze streek in Portugal en alle ruimte genomen om de vriendelijke mensen te ontmoeten.

toon meer
3
3


De pousadas zijn mooi en goed. Soms liggen ze wat afgelegen en dan ben je aangewezen op het restaurant. Dat is prijzig en het eten vinden we niet top. Van deze reis moet je niet een soort Toscane verwachten zoals de titel suggereert. Het landschap is eentonig en rustig, meer naar het Oosten zelfs leeg. De wijnproeverij was een opsteker. Verder waren de restaurants een teleurstelling, maar we bekennen dat we de enkele tips voor restaurants in de reisbeschrijving niet gebruikt hebben. De reisbeschrijving is uitgebreid en alles was prima geregeld.

toon meer
4
4


Een hele mooie reis, prachtige overnachtingen in verschillende soorten pousada,s van topkwaliteit en mooie ligging. Het is aan te bevelen niet alleen of precies de reisbeschrijving te volgen, maar ook eigen initiatief te nemen, om bijv. ook eens een " kleine" weg" te rijden, een andere plaats te bezoeken zoals bijv. Barajoz net over de grens in Spanje. Zelf een goede en gedetailleerde landkaart bij je hebben is daarbij zeer gewenst, of liever noodzakelijk. Niet vergeten! Prachtige uitzichten over het landschap van het gebied de Alentejo!

toon meer

Wilt u een recensie inzenden? Inzenden

Recensie inzenden
 

Prijzen en vertrek

01 januari 2018 - 31 oktober 2018


Prijsindicatie in Euro per persoon, bij 2 samenreizende personen:

reissom met vertrerk in onderstaande periode vanaf:  
01 jan - 31 mrt 697
01 apr - 31 mei 781
01 jun - 30 jun 901
01 jul - 31 jul 948
01 aug - 31 aug op aanvraag
01 sep - 31 okt 811

Boek voor 31 maart 2018 en ontvang vroegboekkorting:            

Vroegboek korting in Euro per persoon  
Vertrek in de periode t/m 31 maart 2018 28
Vertrerk in de periode vanaf 01 april 2018 34

 
Prijs op aanvraag:         

 • Voor vertrek voor 01 januari 2018.                                        
 • Indien (een deel van) uw reis in de maand augustus valt.           

Inbegrepen:

 • Vliegreis Amsterdam - Lissabon & Faro - Amsterdam.
 • 01 stuk ruimbagage per persoon.
 • Luchthavenbelasting en overige heffingen.
 • 07 Dagen autohuur van Avis op basis van All Inclusive tarief, type C (EDMR) airco.
 • 07 Overnachtingen in genoemde accommodaties op basis van een 2-persoonskamer, logies en ontbijt. 
 • Reisinformatie- en inspiratieboek (digitaal).

Niet inbegrepen:

 • Eventuele extra brandstoftoeslagen. 
 • Reserveringskosten €40,- per boeking. 
 • Calamiteitenfonds €2,50 per boeking.

Hotelinformatie

Dag Bestemming Middenklasse hotel
Dag 1 Palmela Pousada Castelo Palmela
Dag 2 - 3 Arraiolos Pousada Convento do Arraiolos
Dag 4 - 5 Vila Viçosa Pousada Convento de Vila Viçosa
Dag 6 - 7 Beja Pousada Convento de Beja

Uitbreidingsmogelijkheden